home cinema δορυφοροι

dibo7

Established Member
21 November 2007
270
Lyngby,Denmark
γεια χαρα σε ολους μετα απο απειρους καυγαδες με την κοπελια μου αποφασισαμε να προβουμε στην αγορα ενος συστηματος με δορυφορους για την αναπαραγωγη των ταινιων μας(εγω ηθελα μεγαλα ηχεια)
το συστημα αυτη την στιγμη εχει το ps3 για πηγη θα αγοραστει μια 50 πλασμα full hi def και αφου θα ξεφραγκιαστουμε για την πλασμα θα μεινουμε με το παλιο ενισχυτη yamaha 640 (πολυκαναλος)
η ερωτηση μου ειναι η εξης ποια ηχεια να παρω ??μετα απο ερευνα κατεληξα σε αυτα

1)mission m-cube
2)bose acoustimass 10 η 15 η 16
3)b w m10 η 20 η 30
4)tannoy arena

εχει κανεις αποψη για τα παραπανω??
εχει κανεις αλλη προταση??
ο χωρος ειναι τερας!!αποσταση θεασης 4.5 μετρα και τα back ηχεια θα ειναι περιπου στο ενα μετρο πισω απο το καναπε

ακουω προτασεις

συμφωνα με τα λεγομενα σου
γιαμι και καποιο απο αυτα τα ηχεια ειναι σαν να λεμε επειδη δεν εχουμε λεφτα
θα βαλουμε λαστιχο 165 στη φεραρι γιατι δεν βγαινουμε
απλα θα ζορισεις ενισχυτη και ηχεια που καποιο απο τα 2 θα τα τιναξει
παντως αν ειχες γκαζια μποζακια θα ελεγα τρελλη διασπορα ελεγχος και american sound stage με λιγα λογια

ολος ο καυγας ειναι το μεγεθος των ηχειων και το αισθητικο κομματι και οχι τα λεφτα

Επειδή και εγώ έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα και το έχω ψάξει αρκετά θα σου πρότεινα τα B&W MT-20 ή τα MT-30 που έχουν καλύτερο subwoofer.
Για τα Bose και τα Mission (τα mission είναι πολυ καλύτερα) πριν το αποφασίσεις δες πρώτα αν σε βολέυουν οι συνδέσεις. Αυτα πρέπει να πάρουν τις συνδέσεις των ηχέιων πάνω στο subwoofer οπότε αν θέλεις να το βάλεις κάπου πίσω απο τον καναπέ πρέπει να έχεις κάνει την μελέτη για την καλωδίωση.
Τα B&W επειδή τα έχω ακούσει ακούγονται αρκετά καλά για σύστημα με δορυφόρους, και επειδή τα ηχειάκια πιάνουν καλά τα mid το subwoofer μπορείς να το τοποθετήσεις με μεγαλύτερη ελευθερία στον χώρο σου. Τα mission και τα Bose επείδη παίζουν μόνο ψηλές πρέπει να βάλεις το subwoofer κοντά στο μεσαίο ηχείο.

Εχοντας το σετάκι της kef τα γνωστά ασημένια "αυγά" μαζί με το sub το δικό τους, ρίξε και μια ματιά και σ' αυτά.
Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος , αν και δεν είμαι κριτήριο διότι παίζουν σε πολύ χαμηλές στάθμες λόγω νύχτας....
Πάντως αν τα τσιτώσω βγαίνει πολύ καλό αποτέλεσμα , πολύ καλό δέσιμο του sub με τους δορυφόρους. Μιλάω για χώρο 25τ.μ.

Στο τελευταίο Hitech υπάρχει test όπου δοκιμάζονται πολλά συστήματα ηχείων 5.1. Εκεί βγήκαν οι παρακάτω βαθμολογίες:

Εταιρία τύπος Τιμή Ηχητική ποιότητα maxdB
B&W MT-20 1445 8.4 104
KEF KHT 3005 1599 8.4 103
Mirage nanosat prestige 1524 8.4 102
Mirage nanosat 5PB 1094 8.3 102
Pioneer S-V410 633 8.2 100
...... ……..
Bose Acoustimass 10s.IV 1500 8.0 106
..... ……..
Tanoy Arena 1699 8.0 104
Elac cinema 1ESP III 544 8.1 102
…… ……….

Εκτός από τα Pioneer, όλα τα υπόλοιπα είναι βάσης και αρκετά μικρά.
Πριν την επιλογή σου, μαζί με τον τρόπο σύνδεσης που πολύ σωστά επισήμανε ο mezzanine , έλεγξε και τον τρόπο στήριξης που προσφέρει η κάθε εταιρία και το τυχόν επιπλέον κόστος του.

Τα μικρότερα, αλλά ηχητικά σωστά, ηχεία για σύστημα 5.1 είναι, νομίζω, τα Anthony Gallo A’Diva Ti, τα οποία είναι σφαίρες με μόλις 13cm διάμετρο και τα οποία χρησιμοποιώ με ένα πολύ μικρό velodyne sub, αλλά βέβαια δεν γνωρίζω πώς συγκρίνονται με τα υπόλοιπα, ενώ είναι μάλλον και κάπως ακριβότερα.

Καλή επιλογή!

σου προτεινω b&w mt-20 τα bose παλια εχουν φαει τα ψωμια τους ασχετα ανα ειναι ακομα ανταγωνιστηκα και μελλοντικα κοτσαρεις και ενα pv-1 και εισαι αλλου.εχω vm-1 με pv-1 και γινεται χαμος σε 35 τ.μ και απλα δεν συγκρινονται