Home cinema ερωτησεις..

turbakias!!!

New member
9 January 2009
48
Καλησπερα παιδια, ειμαι σε αναζητηση ενος home cinema 5.1 εχω σκοπο να διαθεσω μεχρι 1000-1200 ευρω. Προσανατολιζομαι προς καποιο φτιαχτο παρα καποιο ετοιμο. Μετα απο ερευνα που εκανα σε καποια καταστηματα της αθηνας οχι σε εξειδικευμενα αλλα σε αλυσιδες μεγαλων καταστηματων μου προτεινανε τα παρακατω. Μαζι με τις προτασεις θα σας πω τις εντυπωσεις μου καθως και τιμη. Ετσι θα μπορεσετε να καταλαβετε τα γουστα μου και να μπορεσετε να με κατατοπισετε καλυτερα. Καταρχην να πω οτι θελω ενα home cinema το οποιο να ειναι δυνατο σε ηχο και με μια καλη ποιοτητα καθως και το sub να ειναι ικανοποιητικο. Λοιπον ας περασουμε στις προτασεις:

1) ΚΕF C7 μαζι με ενα sub της yamaha (δεν θυμαμαι κωδικο αλλα ηταν αρκετα μεγαλο σε μεγεθος και η τιμη του ηταν 339 ευρω) με DENON AVR 1509 αυτο το πακετο ειναι 2.1 ηχεια αλλα με σκοπο να αγορασω τα υπολοιπα 5 αργοτερα γιατι εβγαινε ακριβα απο τα χρτηματα που διεθετα. Συνολα για αυτα ολα 1150 ευρω.

Εντυπωσεις μου: Αρκετα δυνατος ηχος με μονη διαφορα οτι τα ακουσα να παιζουν με ενα ενιθσχυτη πολυ μεγαλυτερο σε ενταση απο το DENON το sub δεν μοπυ αρεσε καθολου δεν εκανε δυνατο σκασιμο ακομη και με την ρυθμιση του στο τερμα

2) Wherfadale Diamond 8.4 black + diamond 8.1 maple, ενισχυτης sony str-da 12-- ES/S τιμη σε αυτο με απουσια sub και κεντρικου 1074 ευρω

Εντυπωσεις μου: Δυνατος και καθαρος ηχος αλλα μπουκωνε στα ψηλα του.

3) Yamaha rxv - 365 + HECO victa 5.1 σετ συνολο για ολα 1100 ευρω

Ενυπωσεις μου: Μου αρεσε ο ηχος του και μου φανηκε ολοκληρωμνενο το πακετο και σε τιμη προσιτη κραταω μια επιφυλαξη ως προς την ενταση του αλλα σε κουβεντασ με τον πωλητη μου ειπε οτι χανεται ο ηχος μιας και το μαγαζι ηταν πολυ μεγαλο και δεν μπορυσα να καταλαβω ακριβως αλλα μου ειπε οτι ειναι παρα πολυ δυνατο. Οι εντυπωσεις μου για το sub ηταν πολυ καλες.

Θα ηθελα σκεπτομενοι τα παραπανω να με συμβουλεψετε καθως και να προτεινετε κατι που θεωρειτε καλυτερο απο αυτα. Ολες οι αποψεις δεκτες απλα να κυμαινονται ςντος της τιμης που ανεφερα. Να τονισω οτι οι μουσικες μου προτιμησεις ειναι rnb, house, rap και ελληνικα ποπ.

Σας ευχαριστω.

Καθως κανεις μια σοβαρη ερευνα και εχεις την ευκαιρια να ακους καποιες υλοποιησεις με τα ιδια σου τα αυτια, θεωρω οτι δεν θα κανεις λαθος.
Ενα μικρο tip εχω να σου δοσω: Φροντισε ο AV που θα πληρωσεις, να δεχεται και ηχο μεσω HDMI για να μπορεσεις να ακουσεις τα νεα formats ηχου DD True HD, Dts master audio. Ενδεικτικα: denon 1509 και 1709 δεν παιρνουν ηχο μεσω HDMI...

Τα Heco εχουν πολυ καλη ποιοτητα κατασκευης και δινουν πολυ καλο αποτελεσμα (φιλος που ειχε αλλη σειρα ακριβοτερη ακουσε τα Heco να παιζουν και πουλαει τα δικα του) ,σωστα στα λεει και ο προλαλισας για 1509-1709 ,εχω 1909 και οταν τον παρελαβα απο Κινοτεχνικη καποιος υπαλληλος μου ειπε: "Παρε και μια Οπτικη ινα για τον ηχο....ααα οχι στον 1909 περναει απο ΗΔΜΙ 1509/1709 δεν περνανε ηχο σορυ" στο τσακ γλυτωσα το εγκεφαλικο

ευχαριστω παιδια για τις γνωμες σας..

θα ηθελα να ρωτησω ομως HDMI περναει ο ΥΑΜΑΗΑ rxv-365? καθως και στην περισπτωση που δεν περναει μπορειτε να μου προτεινεται καποιον ενισχυτη που να περναει?

απο τις παραπανω επιλογες πο σας εγραψα εσεις ποια θα περνατε? η αν δεν περνατε καμια με αυτα τα λεφτα τι θα αγοραζατε?

παιδια ενισχυτη μαλλον θα παω προς τον rx-v463 της yamaha..

οσον αφορα τα ηχεια τωρα πηγα στο media mrkt και μου εδειξαν και τα jamo και συγκεκριμενα την σειρα s606 hcs 3 http://www.jamo.com/eu-en/products/s-606-hcs-3-description/ τα ακουσα μετα ακριβως απο τα heco victa και νομιζω πως ειχαν μεγαλη διαφορα. να σημειωσω πως τα Heco τα ακουσα χωρις υπογουφερ ενω τα αλλα εχουν ενσωματωμενα 2 ιντσα.. τωρα εσεις ποια προτεινετε? σε τιμη αυτα βγαινουν 750 οσο δλδ βγαινουν και τα αλλα μαζι με το υπογουφερ..σαν ποιοτητα τα ηχεια αυτα ειναι καλυτερα των HECO? παιζανε παντως ικανοποιητικο μπασο.. εσεις ποια θα περνατε...να πω πως και στα JAMO αν τα επερνα αργοτερα θα επερνα ενα υπογουφερ αλλα για αρχη σε αυθτα τα λεφτα θα προτιμουσα ενα ποιοτικο ηχειο καλυτερο.

Οι μουσικες μου προτιμησεις ειναι rnb και ακουω μουσικη 70% και ταινιες 30%.

αναμενω τις αποψεις σας.

καλη συνεχεια

παιδια ενισχυτη μαλλον θα παω προς τον rx-v463 της yamaha..

οσον αφορα τα ηχεια τωρα πηγα στο media mrkt και μου εδειξαν και τα jamo και συγκεκριμενα την σειρα s606 hcs 3 http://www.jamo.com/eu-en/products/s-606-hcs-3-description/ τα ακουσα μετα ακριβως απο τα heco victa και νομιζω πως ειχαν μεγαλη διαφορα. να σημειωσω πως τα Heco τα ακουσα χωρις υπογουφερ ενω τα αλλα εχουν ενσωματωμενα 2 ιντσα.. τωρα εσεις ποια προτεινετε? σε τιμη αυτα βγαινουν 750 οσο δλδ βγαινουν και τα αλλα μαζι με το υπογουφερ..σαν ποιοτητα τα ηχεια αυτα ειναι καλυτερα των HECO? παιζανε παντως ικανοποιητικο μπασο.. εσεις ποια θα περνατε...να πω πως και στα JAMO αν τα επερνα αργοτερα θα επερνα ενα υπογουφερ αλλα για αρχη σε αυθτα τα λεφτα θα προτιμουσα ενα ποιοτικο ηχειο καλυτερο.

Οι μουσικες μου προτιμησεις ειναι rnb και ακουω μουσικη 70% και ταινιες 30%.

αναμενω τις αποψεις σας.

καλη συνεχεια

Δεν είμαι ειδικός, αλλά σύστημα χωρίς sub? Εγώ θα πρόσθετα και το sub 250 (-> HCS 6)

Το έχουμε πει και το έχουμε κάνει σημαία εδω....Home Cinema που θέλει να τηρεί έστω και τις βασικές προυποθέσεις, δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς sub, ιδιαίτερα όταν τα κυρίως ηχεία μας ανήκουν στην μεσοχαμηλή κατηγορία.

συμφωνω απολυτα για την υπαρξη υπογουφερ...στο εν λογω θεμα αυτο που ρωταω ειναι το θεμα το ηχειων μεταξυ jamo και heco. τα δε heco βγαινουν κομπλε στην τιμη των jamo. Το συν τους ειναι οτι εχουν υπογουφερ στην τιμη ενω τα λλα στα εξτρα. Το υπογουφερ θα αγοραστει σιγουρα αν οχι τωρα σε λιγο χρονικο διαστημα.

Οποτε αναμεσα σε αυτα τα δυο ποιο θα επιλεγατε ?

Ας θεωρησουμε την υπαρξη υπογουφερ στα jamo .

Ποιοτικα απο αυτα τα δυο ποια ειναι καλυτερα? Ποια απο τα δυο ειναι πιο δυνατα σε ενταση? Και ποια αξιζουν στο λογο value for money?

Ευχαριστω εκ των προτερων

ενισχυτη εχω επιλεξει ποιον να παρω στα ηχεια ειχα μεινει αλλα μαλλον θα κατευθυνθω προς τα jamo για το λογω οτι σαν ηχεια σε αντιπαραθεση με τα αλλα ηταν ποιο δυνατα πιο καθαρα και επιπλεον επειδη τα ακουσα χωρις υπογουφερ το μπασο τους ηταν αρκετα ικανοποιητικο κατι που στα heco απουσιαζε εντελως..