Home cinema γουρούνι στο σακί

Μπα, αυτές τις μέρες απλά θυμήθηκα πόσο μου είχε λείψει όλη η φάση των δοκιμών και αλλαξοκωλιών.

Μιλώντας για αλλαξοκωλιες, εκεί που πακετάριζα τη JBL, τη λυπήθηκα, και τελικά την έστησα στο υπόγειο μαζί με τον προτζέκτορα. Ε, να σας πω πως τον γέμισε τον (τεράστιο και δύσκολο) χώρο σε βαθμό που δεν έλειπε τίποτα; Αυτή η μπάρα πρέπει να είναι από τα πιο εντυπωσιακά ηλεκτρονικά που έχουν περάσει από τα χέρια μου. Και την πήρα και κοψοχρονιά τότε, λιγότερο απο $700.

Όποτε τώρα υπάρχει και λειτουργικό σύστημα με προβολέα, για καμία φορά που ο χαβαλές είναι προτεραιότητα και δε μας ενοχλούν καυστήρες κλπ. Ή αν θελουμε να απασχολήσουμε τίποτα παιδιά κλπ.

Θα έχει περισσότερο χώρο για να λειτουργήσουν οι ανακλάσεις μάλλον.

Έφυγαν, άντε να δούμε.

Με γειά.

Άντε και έναν νέο Denon τώρα να δέσει το πράμα και να πάει σε νέα ύψη.

• Like
Reactions: Maestro
Σκέφτομαι πως αν κάνω downsize από 7.1.4 σε 5.1.4, το σαλόνι θα είναι πολύ πιο νορμάλ, ενώ διαβάζω ότι δε θα έχω ιδιαίτερα αισθητές απώλειες. Μάλλον ο λόγος που ήταν σοβαρή βελτίωση η προσθήκη των rear surround προχθες ήταν ότι τα προηγούμενα τα είχα στο πλάι, άρα έχανα πριν το πίσω πεδίο τελείως. Αν όμως μετακινήσω τα surround σε μια γωνία 30 προς τα πίσω, λογικά θα έχω καλή κάλυψη και πίσω και στο πλάι.

Το πρόβλημα βέβαια εδώ είναι ότι αν πρέπει να ακολουθήσω τις οδηγίες περί σημειακών πηγών, θα πρέπει να παροπλίσω τα 402 S που είναι πολύ καλό σετ και να πορευτώ με τα R 41M που, εκτός του ότι είναι τα πιο φτηνιάρικα από όλο το σετ, επιπροσθέτως τα έχουν τραυματίσει σε θλιβερό βαθμό (είχαν οι αθεοφοβοι μπήξει βίδες μέσα για να τα στηρίξουν στο ταβάνι). Δε νομίζω ότι αλλοιώνουν τον ήχο, αλλά είναι μια αηδία να το βλέπεις.

Σκεφτόμουν λοιπόν, αν έβαζα τα 402 S πίσω κοντά στη γωνία, με το ένα ηχείο να κοιτάζει μπροστά και το άλλο παράλληλα στον καναπέ, άρα να έχω ένα wide dispersion να έρχεται στη θέση ακρόασης, θα είναι χειρότερο από το να βάλω τα φτηνιάρικα R41M στην ίδια θέση να κοιτάζουν τη θέση ακρόασης;

Αφού έχεις και τα δύο ηχεία, δοκιμάζεις και όποιο κάθεται καλύτερα το κρατάς.

Ενδιαφέρον θα ήταν, μια και είναι bipole και όχι dipole, να τα μετακινήσεις προς τα πίσω κατά τέτοιο τρόπο ώστε η μία μπάφλα με τα μεγάφωνα να είναι προς τη θέση ακρόασης και να στοχεύει Direct και η άλλη να στοχεύει προς την πίσω ανακλαστική επιφάνεια (με τραβηγμένη την κουρτίνα φυσικά) και δια ανάκλασης να φτάνει ο ήχος στη θέση ακρόασης.
Ξέρω από τώρα ότι επειδή δεν μπορείς να ελέγξεις ξεχωριστά το ένα σετ μεγαφώνων και το άλλο, ότι η πίσω ανάκλαση θα φτάνει εξασθενημένη, αλλά ΟΚ και τι να κάνεις;

Τα SVS Ultra surround μπορούν να λειτουργήσουν έτσι καθώς μπορείς να συνδέσεις ξεχωριστά το ένα σετ μεγαφώνων και το άλλο (λειτουργία DUET τη λέει) αλλά ΟΚ, εκεί ανεβαίνει το budget πολύ.

Το φοβάμαι λίγο γιατί, αν κατάλαβα καλά, το 'factory refurbished' σημαίνει ότι απλά ο έλεγχος/πακετάρισμα συμβίανει γίνεται από εταιρία στις ΗΠΑ που είναι εξουσιοδοτημένη από τη Denon. Που σημαίνει ότι αν το refurbish ήταν λόγω επιστροφής επειδή κάποιος απλά δεν γουσταρε τη φάτσα του ενισχυτη, όλα καλά, αλλά αν είναι μετά απο επισκευή αρχίζω και αγρεύω λίγο.

• Like
Reactions: vlad66
Πρηξίματος συνέχεια με 2 ερωτήσεις (επειδή αυτά θα γίνουν τελικά σύντομα):

1. Υπάρχει κάποιου είδους minumum που πρέπει να σκεφτώ για τα καλώδια που θα εντοιχιστούν; Σκέφτομαι αφού θα γίνει που θα γίνει το χειρουργείο, να περάσω από το ταβάνι 4 ύψους + 4 πίσω, και ίσως ένα bonus HDMI για ποιος ξέρει τι άλλο μπορεί να προκύψει στο μέλλον (pokerface). Μου γράψατε για παρεμβολές κλπ, άρα υπάρχει κάποιος τρόπος να τα περιορίσουμε αυτά με κάποιου είδους καλύτερο καλώδιο; Μη μου προτείνεται παρακαλώ hifi πράγματα, δεν παίζει budget για τέτοια. Απλά ήμουν έτοιμος να περάσω καλώδιο της τάξεως τoυ $1 το μέτρο, ε, ας πούμε ότι μπορώ να το κάνω και 2 αν υπάρχει λόγος, για τα ηχεία πάντα. Για το HDMI εντάξει, θα πάρω ένα minimum 2.1 όσο κοστίζει σ'αυτή την απόσταση.

2. Επειδή ακόμα κι έτσι θα υπάρχει σχετικό καλωδιομάνι, είδα ότι υπάρχουν αυτές οι σχετικά καλαίσθητες πριζούλες, νομίζετε ότι αυτά παίζει να δημιουργήσουν μεγαλύτερα προβλήματα από αυτά που θα λύσουν;

Οτιδήποτε βρεις σε 2Χ2,5mm2 (12awg) από belden, mogami κλπ. Κανονικά δε θέλεις να έχεις παράλληλες οδεύσεις με καλώδια ισχυρών. Το να περάσεις καθετα δεν πειράζει. Hdmi τζάμπα θα περάσεις νομίζω. Αν θέλεις να το έχεις να βγάλεις και ρεύματος εκεί κοντά.
Ως προς τις πρίζες, αυτές που έβαλες είναι legrand νομίζω ε? Καλή ποιότητα θα είναι. Εγώ δεν έχω βάλει. Τα καλώδια βγαίνουν ενιαία απο τετραγωνο μπουατ χωρις καπακι. Δε βρίσκω λόγο για κάτι άλλο. Το αισθητικό το κρύβει το έπιπλο. Και για το hdmi είναι πολύ πιθανό να έχεις πρόβλημα αν βάλεις πρίζα hdmi. Προτείνω να τα αφήσεις έτσι και μελλοντικά αν για κάποιο λόγο πρέπει να τα συμμαζέψεις (αλλαγή διαρρύθμισης κλπ) βάζεις τότε. Απλά πες στο μάστορα να σου εγκιβωτισει το κατάλληλο μπουάτ από τώρα.

• Like
Reactions: spcav and Maestro
Υπάρχουν πάντως κάτι Onkyo σε τιμές χάρισμα... RZ50 με 1200, 7100 με... 679.... και με το τυράκι του Dirac έτοιμο.

Από την άλλη, είμαι Denonάκιας από κούνια... σπίτι στην Αθήνα το καλοκαίρι έπαιζα με τον 3806 που κοντεύει 20ετία και με εξαίρεση ένα σπασμένο πορτάκι από την πρώτη βδομάδα τότε, είναι ακόμα ακμαιότατος...

Last edited:
Το φοβάμαι λίγο γιατί, αν κατάλαβα καλά, το 'factory refurbished' σημαίνει ότι απλά ο έλεγχος/πακετάρισμα συμβίανει γίνεται από εταιρία στις ΗΠΑ που είναι εξουσιοδοτημένη από τη Denon. Που σημαίνει ότι αν το refurbish ήταν λόγω επιστροφής επειδή κάποιος απλά δεν γουσταρε τη φάτσα του ενισχυτη, όλα καλά, αλλά αν είναι μετά απο επισκευή αρχίζω και αγρεύω λίγο.
Έχεις αγριέψει από τώρα και μονο με τη σκέψη.

Αστο καλύτερα γιατί όλοι ξέρουμε που θα καταλήξει αυτο….:ROFLMAO:

Έχεις αγριέψει από τώρα και μονο με τη σκέψη.

Αστο καλύτερα γιατί όλοι ξέρουμε που θα καταλήξει αυτο….:ROFLMAO:

Ε είπαμε, μην πάμε και γυρεύοντας με τέτοιο track record :p. Άσε που κάνει κάτι πουστιές εδώ η Denon απ'οσο εχω καταλάβει με το ποιους resellers αναγνωρίζει για την εγγύηση.

4800H γιατί είσαι μαμούνι αναβάθμισης και θα βάλεις κάποια στιγμή κι άλλο sub και επί της ουσίας πρόκειται για τον Cinema 40 χωρίς premium parts (ίδια πλατφόρμα).

Aλλιώς RZ50, αλλά να ξέρεις ότι ακόμα και ο 3800Η καλύπτει τη μαμουνίαση αναβάθμισης featurewise με τον 4800Η (αλλά όχι soundwise με αυτόν).

Ε καλά τώρα, κι οι πέτρες ξέρουν ότι στον 4800 θα κάτσει η μπίλια, απλά κάνω κάποιες απέλπιδες τελευταίες προσπάθειες να πείσω τον εαυτό μου ότι είναι υπερβολή και να το γυρίσω στον 'φτηνό' 3800. :rolleyes:

(Πάλι καλά να λέμε που δεν είχα κάνα συναισθηματικό δέσιμο με τίποτα άλλες εταιρίες τύπου Arcam... )

Ιάσονα,, αυτός ο marantz είναι και γ@μώ τα εργαλεία....

Είναι, όμως με τη διαφορά αυτού και του 4800 πηγαινοέρχομαι στην Ελλάδα οικογενειακώς για 1 χρόνο. Άρα χάνει κατά κράτος από τα σουβλάκια.

(Ένα νορμάλ γήινο σετ Klipsch έχω βάλει πάνω, όχι καμιά συστοιχία Sonus Faber. Είπαμε, ένα κλικ υπερβολής (από 3800 σε 4800) το συζητάμε, για το καλό και γιατί AV receiver αγοράζεις για 10ετία. Παραπάνω όμως απ'αυτό είναι too much.)

Last edited: