Home Cinema ηχεια για Yamaha RX-V661

Σας παρακαλώ αγνοήστε το προτο Post μου.Εντάξει αρχίζω πάλι. Προγραμματίζω στην αγορά ηχειων 5,1 για το καθιστικό μου. Βασικά πρόκειται να τα χρησιμοποιήσω για ταινιες DVD αλλά θα ακούω και μουσική που και που.Έχω τον ενισχυτη της Yamaha RX-V661 και το καθιστικό μου είναι 11.7m x 4.7m και διαιρείται στα 2 (το μισό είναι κουζίνα και το αλλο μισό καθιστικό) πια ηχεια μου προτείνεται περίπου στα 1000 με 1200 ευρώ?
Και ποια είναι η άποψή σας για το S-V810A της Pioneer?

Last edited:
Για καλύτερο ήχο προτίμησε ένα ζευγάρι με Τ3 και για πίσω τα δίπολα όπως τα δίνουν στο σετ, tx-d12. Αν θες οπωσδήποτε κολώνες πίσω, μπορείς για οικονομία να επιλέξεις ένα ζευγάρι FS αντί Τ2.

Πάντως από τη στιγμή που θα βάλεις και 4ohm ηχεία [και τα Τ2 και τα Τ3 και το κεντρικό και τα FS είναι όλα 4ωμα] πίσω θα χρειαστείς πιο δυνατό ενισχυτή να τα οδηγήσει σωστά! Γι αυτό προτίμησε δίπολα.

Last edited:
Να κάνω μια ερώτηση σαν άσχετος μιας και μίλησες για ohm.Ποια ηχεία είναι πιο ευκολοδήγητα, 4ohm,6ohm ή 8ohm?Κάποιος που ψάχνει για ηχεία πρέπει να το υπολογίσει αυτό και τι είναι καλύτερο?

Απάντηση: Re: Home Cinema ηχεια για Yamaha RX-V661

Να κάνω μια ερώτηση σαν άσχετος μιας και μίλησες για ohm.Ποια ηχεία είναι πιο ευκολοδήγητα, 4ohm,6ohm ή 8ohm?Κάποιος που ψάχνει για ηχεία πρέπει να το υπολογίσει αυτό και τι είναι καλύτερο?

Εχει άμεση σχέση με την οδήγηση που μπορείς να τους προσφέρεις.Συνήθως τα περισσότερα Ohm έχουν και λιγότερες απαιτήσεις ισχύος απο τον ενισχυτή.

Με βλέπω να καταλήγω σε denon 3808.Για τα ηχεία σκέφτομαι τα b&w mt20.Επειδή όμως προβληματίζομαι αν πρέπει να πάω σε μια λύση όπως τα mt20 ή σε συνδυασμό ηχείων,ψάχνοντας στο net έκανα (πάντα με βάση το κόστος) τους εξής συνδυασμούς : 1. ΜΠΡΟΣΤΑ Wharfedale DIAMOND 9.6, ΠΙΣΩ Wharfedale DIAMOND 9.2, ΚΕΝΤΡΙΚΟ Wharfedale DIAMOND 9 CS, ΥΠΟΓΟΥΦΕΡ Wharfedale SW150
2. ΜΠΡΟΣΤΑ ΥΑΜΑΗΑ NS-525F, ΠΙΣΩ ΥΑΜΑΗΑ NS-M525, ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΥΑΜΑΗΑ NS-C525, ΥΠΟΓΟΥΦΕΡ ΥΑΜΑΗΑ YST-SW515
3. ΜΠΡΟΣΤΑ DALI CONCEPT 6, ΠΙΣΩ DALI CONCEPT 2, ΚΕΝΤΡΙΚΟ DALI CONCEPT CENTER, ΥΠΟΓΟΥΦΕΡ DALI CONCEPT SUB
4. ΜΠΡΟΣΤΑ KLIPSCH RF-10, ΠΙΣΩ KLIPSCH RB-51, ΚΕΝΤΡΙΚΟ KLIPSCH RC-10, ΥΠΟΓΟΥΦΕΡ KLIPSCH RPW-10
5. ΜΠΡΟΣΤΑ MONITOR AUDIO BR-5, ΠΙΣΩ MONITOR AUDIO BR-1, ΚΕΝΤΡΙΚΟ MONITOR AUDIO BR-LCR, ΥΠΟΓΟΥΦΕΡ, MONITOR AUDIO BR-10.
Ποια είναι η γνώμη σας? Έχετε άλλη πρόταση μεχρι 1300 ?

file mou geia xara....egw tha sou prwteinw ta ixeia tis B&W.MT-20 onamazete to olo setaki....an to akouseis den tha pisteueueis sta autia sou.....kai i timi einai konta me auta pou dineis.aksizei tin prosoxi sou.egw exw 2 M1 me sub yamaha kai ta ixeia dinoun resta

Τελικά χθές παρέλαβα τον denon 3808 και τα b&w mt-20.Τώρα απόμενει να ξήλωσω τα παλιά μου,να περάσω τα καλώδια και μετά να τα απολαύσω.

Απάντηση: Re: Home Cinema ηχεια για Yamaha RX-V661

Τελικά χθές παρέλαβα τον denon 3808 και τα b&w mt-20.Τώρα απόμενει να ξήλωσω τα παλιά μου,να περάσω τα καλώδια και μετά να τα απολαύσω.
....και θα το απολαύσεις...να'σαι σίγουρος.
Περιμένουμε τις πρώτες εντυπώσεις μετά το στήσιμο.
Καλορίζικα τα μηχανήματα και καλοάκουστα.