Home Cinema και ενίσχυσης μέχρι 1200 ευρώ

prexon79

New member
28 February 2014
5
Καλησπέρα σε ολους είμαι άσχετος με το θέμα και θα ήθελα την βοήθεια σας..με ενδιαφέρει 5.1 και τα ηχεία να είναι δορυφόροι,λόγο 2 παιδιών..σας ευχαριστώ εκ το προτερον και περιμένω νέα σας..

Re: home cinema + ενίσχυσης μέχρι 1200

Οι προτιμήσεις μου είναι 70-30 ταινίες μουσική.για αρχή δεν έχω πρόβλημα να πάρω μόνο τα 2 μπροστά και μετά σισγα-σιγα τα υπόλοιπα .εκτός και εάν μου προτείνετε κάτι ..θα ήθελα με τον καιρό να φτιάξω κάτι καλό και αξιόπιστο .συγνώμη που σας κουραζω .με εκτίμηση .

Πόσο μεγάλος είναι ο χώρος που θα παίξει το σύστημα?

Ο χωρος ειναι ενιαιος κοντα στα 45 m.εχεις να μου προτηνεις κατι..σε ευχαρηστω πολυ.

το ποσό που διαθέτεις είναι αξιοσέβαστο και θα έστηνε καλό συστηματάκι σε χώρο 25 τ.μ. Τώρα στα 45 θα πρέπει να γίνουν παραχωρήσεις. Κανονικά και εφόσον υπάρχει χώρος για άνετη περιμετρικά τοποθέτηση θα έπρεπε να βάλεις ηχεία δαπέδου και μάλιστα βαρβάτα. Αλλά, ακόμα και να βρεις φτηνά, που θα βρεις, θα ταλαιπωρείς τον ενισχυτή που θα πάρεις. Μάλλον όπως πρότεινα σε άλλο φίλο θα σου έλεγα από μικρούς ραδιοενισχυτές να κοιτάξεις για pioneer ενώ από πλευράς ηχείων η σειρά zenzor της dali, η σειρά diamond της warfendale, τα qacoustics καθώς και τα cambrige audio μετρούν αρκετούς ευτυχισμένους κατόχους στο φόρουμ. από sub woofer θες δωδεκάιντσο χαλαρά.

Ευχαρηστω πολυ για τις συμβουλες σου.τωρα οτι αφορα τα ηχεια δαπεδου εαν και θα το ηθελα πολυ,απορυπτονται διοτι υπαρχουνε 2 μικρα παιδια και καταλαβαινεις..αυτο που δεν ανεφερα ειναι οτι δεν βιαζομαι να χτισω το συστηματακι με μιας και εξω,τα χρηματα σκεφτομαι να πανε πρωτα για ενισχυτη και 2 ηχεια μπροστα και μετα σιγα σιγα τα αλλα.μηπως θα ητανε καλητερα να παω σε 7.1 ραδιοενισυτη ???
Ευχαρηστω πολυ..

Ναι και οχι. Στα τετραγωνικα σου αν βοηθαει η διαταξη το 7.1 η και 7.2 ειναι καλη φαση. Αλλα θα χρειαστει σιγουρα τελικος τουλαχιστον για τα μπροστινα και ισως και για το κεντρικο. Το καλο με τους 7.1 ειναι οσο να ναι θα εχουν καλυτερη τροφοδοσια. Αλλωστε σε 5.1 βγαινουν πλεον μονο τα πολυ εισαγωγικα μοντελα των mainstream εταιριων.
Απο την αλλη τα περισσοτερα blue ray εχουν πεντακαναλο ηχο οποτε οποιο εξτρα καναλι εχεις θα αναμασα την ιδια πληροφορια. Γενικα ως βαση συστηματος ανωτερης κατηγοριας θα πηγαινα σε ενισχυτη yamaha 775 με warfendale η cambrige audio, denon 3000 με focal σειρα 7 καθως η σειρα 8 ποναει η σε εισαγωγικο της σειρας sc της pioneer με τα dali zenzor και θα εβαζα και το sub απο την πρωτη φαση. Κοιτα τα μεγαλα βασης και προτιμησε τις εταιριες που εχουν bass reflex μπροστα αν προκειται να χρησιμοποιησεις βασεις τοιχου.

Οταν λες θα χρειαστει σιγουρα τελικος για τα μπροστινα και κεντρικος ,τι εννοεις?συγνωμη αλλα ειμαι και ασχετος με το θεμα.ποια η γνωμη σου για pioneer vsx-1021 7.1 η yamaha rx-v775 7.1...
Και παλι τα ηχεια δαπεδου δεν παιζουνε λογο των παιδιων.

Εννοω οτι αν πας να συνδεσεις 7 ηχεια σε avr χωρις να εχεις προσθεσει τελικο ενισχυτη για να ελαφρυνεις το ρευματοβορο βαρος πας γυρευοντας για προβληματα.
Γενικα ειναι καλο (μη σου πω οτι επιβαλλεται) να ακουσεις καποια σετ ενισχυτων και ηχειων για να βγαλεις ιδια συμπερασματα.

Ρίξε και μια ματιά στα TX-B1 της Crystal Audio που απ'ότι βλέπω ξεκινάνε και απ'τα 213 .Εφόσον τα θες και για ταινίες πιο πολύ
νομίζω ότι πρέπει να τα ακούσεις.Παίρνεις δύο στην αρχή με ένα sub όπως είπε και ο Panoramix και μετά παίρνεις και τα υπόλοιπα
που στην περίπτωση της Crystal τα πίσω μπορούν να είναι και δίπολα.
Κεντρικό μπορείς να μην βάλεις ποτέ αν δε σε παίρνει ο χώρος,μπορείς να βάλεις το "μεγάλο της" κεντρικό ή ακόμα και ένα ΤΧ-Β1
αν και είναι ακριβώς ίδιες οι μονάδες τους εκτός της καμπίνας που είναι διαφορετική και πιο μεγάλη.