Home Cinema Λύση Help !!

Φιλε Crystal καλυτερα να βγαλεις τις δυο μπανανες που βλεπω στη φωτο σου,γιατι ετσι εχεις απωλειες!Δεν σου προσθετουν κατι οι συγκεκριμενες μπανανες.Ισα ισα που σου σου αφαιρουν

Απάντηση: Re: Home Cinema Λύση Help !!

Λοιπόν τα πήρα την Παρασκευή όπως σας έλεγα

Καλορίζικα. Σε τι τιμή τα πήρες?

Γιατί διάλεξες τη σειρά plasma από την smart?

Μπορείς να μου πεις τι διάσταση (διάμετρο) έχει η στρογγυλή βάση στις στήλες?

Ευχαριστώ τα πήρα 800 ευρώ και η διάμετρος στην βάση είναι γύρω στα 30 εκατοστά. Δεν διάλεξα τα smart γιατί πρακτικά είναι το ίδιο ηχείο και μου άρεσε το ξήλο που έχει η σειρά plasma.

τεχνολογικά δηλαδή είναι περίπου τα ίδια?

αν δεν κάνω λάθος τα plasma είναι πιο νέα σειρά από τη smart, ε?

Re: Απάντηση: Home Cinema Λύση Help !!

Φιλε Crystal καλυτερα να βγαλεις τις δυο μπανανες που βλεπω στη φωτο σου,γιατι ετσι εχεις απωλειες!Δεν σου προσθετουν κατι οι συγκεκριμενες μπανανες.Ισα ισα που σου σου αφαιρουν

Δεν έχεις άδικο. Είχα κι άλλες τέτοιες μπανάνες αλλά δεν τις έβαλα.
Απλά η διπλοκαλωδίωση που είχα κάνει ήταν πρόχειρη για να δω τι αποτελέσματα θα έχω και έτσι και έμεινε. Ουδέν μονιμότερου του προχείρου που λένε.
Όχι μόνο τις μπανάνες θα βγάλω αλλά θα καταργήσω και την διπλοκαλωδίωση και θα φτιάξω και τα μπροστινά όπως τα πίσω της άλλης φωτογραφίας.
Γιατί με την διπλοκαλωδίωση δεν είδα καμία διαφορά. Ενώ με μια σύνδεση όπως αυτή της πρώτης φωτογραφίας που προτείνω και στον φίλο ypap77, η διαφορά ήταν αισθητή προς μεγάλη μου έκπληξη.

Τα αγόρασα από την MediaMarkt στο Μαρούσι και τα έχουν να τα ακούσεις εάν θέλεις αλλά ο χώρος είναι αρκετά ανοιχτός εκεί οπότε δεν θα καταλάβεις και πολλά. Πάντως είναι πολύ καλά ηχεία απλά εκεί ο χώρος είναι τεράστιος και χάνονται. Όσο αφορά τα smart αυτά βγαίνουν σε 2 εκδόσεις από όσο ξέρω μια με tower 4 και μια με 8. Το tower 4 είναι το ίδιο πρακτικά ηχείο με το πλάσμα απλά μπορεί να αλλάξει τα πλαϊνά σε άλλο χρώμα κτλ κτλ αλλά το ηχείο είναι το ίδιο. Η σειρά smart 8 τώρα είναι με ηχείο 3 1/2-Way πιο ισχυρό από αυτά που έχει η πλάσμα. http://www.crystalaudiovideo.com/product.aspx Δες το site της Crystal Audio για να δεις τις διαφορές.

Εγω φιλε Crystal που ειχα δοκιμασει καποτε διπλοκαλωδιοση σε ηχεια KEF Q-55 ειχα δει μια μικρη διαφορα οσων αφορα τα μπασα,αλλα την κατηργησα γιατι ειναι πολυ μπερδεμα τοσο καλωδιομανι

Κι εγώ θα ήθελα να μάθω αν το DV-600 μπορεί να οδηγήσει ηχεία χωρίς ενισχυτή.

αν και καθυστερημένα να σου πω και την δική μου επαφή με το σύστημα. το έιχα δει από κοντα σε ένα κατάστημα ηλεκτρικών ειδών και δεν ήταν και η καλύτερη. όντως οδηγεί μόνο του τα ηχεία και ποιοτικά τα πάει και καλά, όμως τα θερμικά φορτία που έχει δεν αποσβαίνονται με αποτέλεσμα μετά από πολύωρη χρήση απλά να κωλάει! είναι ένα dvd player και ενισχυτής μαζί. εναλλακτική χρήση σόμπας με άλλα λογια! :jester:

Re: Απάντηση: Home Cinema Λύση Help !!

Εγω φιλε Crystal που ειχα δοκιμασει καποτε διπλοκαλωδιοση σε ηχεια KEF Q-55 ειχα δει μια μικρη διαφορα οσων αφορα τα μπασα,αλλα την κατηργησα γιατι ειναι πολυ μπερδεμα τοσο καλωδιομανι

Η διπλοκαλωδίωση όπως είπα σε προηγούμενο post, σηκώνει πολύ συζήτηση.
Αν είναι παράλληλη, αν ο ενισχυτής υποστηρίζει, και γενικά οι γνώμες διαφοροποιούνται για το γενικό αποτέλεσμα.
Απ' αυτό που θα δεις αποτέλεσμα είναι μάλλον η διενίσχυση.
Αλλά σε ηχεία όπως τα δικά μου (small) δεν νομίζω να κερδίζω τίποτα ιδιαίτερο. Αν κέρδιζα κάτι, τα καλώδια δεν θα με ενοχλούσαν καθότι τα έχω περάσει σε λούκια και δεν φαίνονται τόσο.

Εχεις δικιο για την διπλοενισχυση,αλλα εκει παμε αλλου,σε αλλη κατηγορια.Για τα μικρα ηχεια που λες,αν ειναι καλης ποιοτητας,εχεις κερδος και με την διπλοκαλωδιωση,κερδιζεις σε αερα δηλ. τα ηχεια παιζουν πιο καθαρα και εχεις βελτιωση και στην στερεοφονικη εικονα.Αλλα οπως εγραψα και πιο πριν,πρεπει τα ηχεια να ειναι καλης ποιοτητας,οπως και τα συνοδα μηχανηματα,και βεβαια να εχεις και το αυτι για να καταλαβεις τι καλυτερο ακους.

Μιας και το αναφέρατε, έχει δει (ακούσει) κανείς τα SmArt 8; Που μπορώ να δω-ακούσω. Μόνο στο internet τα έχω δει...

Επίσης, σκεφτόμουν και εγώ να πάρω είτε τα plasma 4, ή τα Smart 4 και να πάρω έναν onkyo TX-SR705 επειδή έχει "σηματάκι" της THX. Θα υπάρχει αντιληπτή διαφορά με κάποιον ενισχυτή που δεν έχει πιστοποίηση; Το ρωτάω γιατί ως γνωστόν το sub του συστήματος είναι THX certified και έχω διαβάσει ότι το αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο με παρόμοιο ενισχυτή. (αν λέω βλακείες συγχωρέστε με, δεν έχω εμπειρία στα συγκεκριμένα θέματα)

Αυτά είναι τα Crystal Audio Plasma Tower 4

plasma4ao7.jpg

Και αυτά τα Crystal Audio Smart 8

smart8ls9.jpg

Στα λινκ που δίνεις, έχουν λανθασμένα τα στοιχεία των ηχείων

Καλημέρα παιδιά . Τα σωστά links είναι αυτά :
smart4: http://www.crystalaudiovideo.com/images/data/images/SmArt4_THX-12SUB_big.gif

plasma: http://www.crystalaudiovideo.com/images/data/images/Plasma_big.gif

Σαφώς δεν είναι τα ίδια ηχεία, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, αλλά θεωρώ ότι τα plasma με to 12άρι sub, στην τιμή αυτή είναι πολύ τίμια -αν όχι φοβερή- πρόταση.

Προσωπικά, είμαι ενθουσιασμένος από τα smart4 με to 12άρι sub για ταινίες
(και λιγότερο για μουσική). Τα είχα πάρει μάλιστα σε εξαιρετική -για την εποχή (πέρυσι)- τιμή, 1100 από Κωτσόβολο, μαζί με τον ενισχυτή GIGA650, ο οποίος στην πορεία αντικαταστάθηκε από τον pioneer vsx1016.
Έχω δηλώσει όλα τα ηχεία small, ενώ τo crossover βρήκα ότι είναι καλύτερο -για το χώρο μου- στα 100 (οι οδηγίες λένε από 120-150, δυστυχώς ο PIONEER δεν ορίζεται στα 120 και στα 150 μπουμπουνίζει)

Βασικά τα ηχεία (smart 4, smart 8, plasma κ.λ.π.) είναι «ίδια».

Οι διαφορές είναι στα αφαιρούμενα πλαϊνά, τον αριθμό των μεγαφώνων κ.λ.π.

Ίσως θα ήταν προτιμότερο να μιλάγαμε για διαφορετικές εκδόσεις των ηχείων για να καλύψουν τις διαφορετικές ανάγκες του κάθε ενός και όχι τόσο για παλαιότερα ή για νεότερα μοντέλα.

Τώρα αν προσπαθήσω να αποδώσω χρονικά το πως εμφανίστηκαν (η χρονική σειρά που τα είδα εγώ) είναι:
Πρώτα είχα δει τα απλά ηχεία plasma τα γκρι με δύο μεγάφωνα
Ταυτόχρονα (αν θυμάμαι καλά) είχα δει και τα smart 4 με τα αφαιρούμενα πλαϊνά.
Μετά ανακάλυψα τα plasma tower 4 σε ξύλο vege (τα οποία αγόρασα)
Και τέλος είδα smart 8 και αυτά με αφαιρούμενα πλαϊνά.

Απάντηση: Re: Home Cinema Λύση Help !!

Τώρα αν προσπαθήσω να αποδώσω χρονικά το πως εμφανίστηκαν (η χρονική σειρά που τα είδα εγώ) είναι:
Πρώτα είχα δει τα απλά ηχεία plasma τα γκρι με δύο μεγάφωνα

Τα οποία δεν βγαίνουν πια? Στο site δεν υπάρχουν.

http://www.crystalaudiovideo.com/productcategory.aspx