Home Cinema με 600-1000 Ευρώ

kostas214

Established Member
13 October 2006
109
Ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα home cinema για να συνοδέψω τον προτζέκτορα που θα αγοράσω. Είμαι στο τσακ να αγοράσω το LG HB954PB Home Theater που που παίζει και blue-ray, συνδέεται με ipod και έχει 600 Ευρώ. Έχω διαβάσει καλές κριτικές για το συγκεκριμένο σετάκι.
Εναλλακτικά θα μπορούσα να αγοράσω ξεχωριστά έναν ενισχυτή και 5.1 ηχεία. Σε αυτή την περίπτωση θα μπορούσα να ξοδέψω παραπάνω χρήματα γύρω στα 1000 Ευρώ, υπολογίζω γύρω στα 400 για ενισχυτή και τα υπόλοιπα για ηχεία. Το θέμα είναι ότι έχω μπλέξει για υπάρχουν τόσα πολλά μοντέλα για ενισχυτές και ηχεία. Το ζήτημα είναι αν αξίζει να δώσω τα παραπάνω χρήματα, θα έχω αρκετά καλύτερο ήχο από το LG; Το blue-ray δεν με ενδιαφέρει και τόσο αλλά αφού υπάρχει στο σετάκι δεν με πειράζει. Τι έχετε να μου προτείνετε;

Αν ο χώρος σου είναι μέχρι 20-25 m2 τότε θές κάτι σαν το δικό μου:

Πρίν μια βδομάδα στα λεφτά που θες να δώσεις πήρα αυτά:

Denon 1910 - 450e:http://www.odes.gr/index.php?page=s...ategory_id=120&option=com_virtuemart&Itemid=5

Roister HT3300 - 395e : Πάλι απο τις Ωδές που κατά εναν περίεργο τρόπο δεν τα έχει στο site του.Είναι ίδια με τα ΗΤ4000 με μόνη διαφορά το φινίρισμα των ηχείων και στο ότι το sub δεν είναι τριγωνικό αλλά τετράγωνο...

Δεν υπάρχει δυνατότητα όμως να τα ακούσεις αφου ο χώρος του καταστήματος είναι πολύ μικρός για να έχει πολλά και διάφορα ηχεία συνδεδεμένα.

Last edited:
Τελικά θα προτιμήσω τη λύση του ενισχυτή και των ηχείων από το ολοκληρωμένο σύστημα. Έψαξα και έχω σκεφτεί τα εξής.
Για ενισχυτή λέω να χρησιμοποιήσω τον Denon AVR-1910 που βγαίνει στα 440 Ευρώ. Για ηχεία σκέφτομαι τα Q Acoustics 1010i 5.1 στα 675 Ευρώ η τα Teufel Theater 100 που βγαίνουν μαζί με τα μεταφορικά 670 Ευρώ. Τα Teufel έχουν δίπολα ηχεία για πίσω, δεν ξέρω πόσο καλό είναι αυτό.
Σύνολο δηλαδή έχουμε 1100 Ευρώ περίπου για ενισχυτή και ηχεία. Πως στα φαίνονται τα συστήματα αυτά. Έχετε να προτείνετε κάτι καλύτερο σε αυτά τα λεφτά; Ο χώρος μου είναι περίπου 20 τετραγωνικά.

Για τα Teufel πολλοί λένε ότι αξίζουν τα λεφτά τους..
Είναι μερικοί στο forum που έχουν Teufel αλλά όχι τα συγκεκριμένα...Φαντάζομαι θα το δουν το θέμα σου και θα περάσουν να σου πούν κάτι..

Το ότι είναι δίπολα σίγουρα είναι καλύτερα, αν και για το χώρο σου πιστεύω θα είναι πολυτέλεια και ίσως υπερβολή...
Λόγω του ότι είμαι νέος στο sport άσε να ακούσεις και τη γνώμη κανενός πιο έμπειρου...

Τα Teufel έχουν δίπολα ηχεία για πίσω, δεν ξέρω πόσο καλό είναι αυτό. ........... Ο χώρος μου είναι περίπου 20 τετραγωνικά.

Τοποθέτηση δίπολων ηχείων:

attachment.php

Αν ο χώρος σου πληρεί τις παραπάνω προϋποθέσεις, τότε μπορείς να τα πάρεις. Το σχέδιο είναι από το manual των Teufel Theater 8 THX.

Attachments

• dipole_speakers_placement.jpg
    dipole_speakers_placement.jpg
    75 KB · Views: 473
Λοιπόν έχω καταλήξει σε ηχεία και είμαι ανάμεσα στα Τeufel Theater 100
Theater100_Aufmacher.jpg

και στα Kef 2005.3
kef-2005.3.jpg

Τα Teufel μου βγαίνουν 670Ε με τα με τα μεταφορικά από Γερμανία και τα Kef βγαίνουν ακριβώς ίδια τιμή από Ελλάδα.
Ποια η γνώμη σας; Για τα Kef έχω διαβάσει καλές κριτικές όπως εδώ και εδώ. Και τα Teufel πρέπει να είναι πολύ καλά αλλά δεν έχω βρει reviews μόνο για τα Teufel 200 εδώ.
Το θέμα είναι αν θα κερδίσω κάτι με τα μεγάλα ηχεία της Teufel ή μπορώ να κάνω τι δουλειά μου και να έχω πολύ καλή ποιότητα ήχου και με τα στυλάτα Kef. Για πολύ ηψηλές στάθμες δεν ενδιαφέρομαι καθώς μένω σε πολυκατοικία και ο χώρος που θα εγκατασταθεί το home cinema είναι κάπου 25 τ.μ.
Για ενισχυτή σκέφτομαι Onkyo 607 η Denon 1910.

Για τα Kef που τα έχω ακούσει...πολύ καλά, αλλά...πολύ πλαστικό βρε αδερφέ για την τιμή τους.... (Αυτό μετράει σε μένα, αν δεν σε χαλάει εσένα όρμα.)

Ειδικά το Kube sub ΣΚΟΤΩΝΕΙ!
Αν ποτέ όμως θελήσεις να βάλεις τα FL-FR σε βάσεις όμως, υπολόγισε 190 ευρώ!! (Αν πας στα Media Markt Αμαρουσίου θα δείς και τις βάσεις)

Κατά τα άλλα νομίζω ότι τα τμ σου είναι μια χαρά...

Τον Denon τον έχω και είμαι υπέρ-ευχαριστημένος ώς ώρας.

Εγώ πήρα τον onkyo 607 στα 380Ε απο γερμανία μαζί με τα μεταφορικά και τα teufel concept S γύρω στα 560Ε, σύνολο μου βγήκε γύρω στα 950Ε το σύστημα. Είναι το πρώτο σύστημα που φτιάχνω αλλά δηλώνω ικανοποιημένος!

Τελικά τώρα που το ψάχνω βρήκα και το σετ από τα Roister Emphasis 25/5
http://www.progressive.gr/proion.asp?katigoriaID=121311&proionID=5626

Βγαίνει στα 600Ε οπότε μαζί με τον ενισχυτή θα μου βγει γύρω στα 1000Ε. Δεν έχει sub βέβαια αλλά θα τα δοκιμάσω χωρίς sub αρχή και μετά βλέπουμε. Τι προτείνετε ανάμεσα σε KEF 2005.3 , Teufel Theater 100 και τα Roister Emphasis 25/5 ;