Home Cinema μέχρι 1500

Ferox

Established Member
5 January 2008
167
Καλησπέρα
Θέλω να ανανεώσω το Home Cinema του σπιτιού μου και σκέφτομαι να πάρω

Ενισχυτή
Denon AVR-X1000
Ηχεία μπροστά
JBL Loft 50
Ηχεία Πίσω
JBL Studio 130
Κεντρικό
JBL Es25c
Sub
JBL Loft Sp150

Ο χώρος είναι περίπου 25 τετραγωνικά τετράγωνος αλλά τα 13 θα χρησιμοποιειθούν (θα μπει η σύνθεση στο κέντρο του σαλονιού κάπως).
Κάτω υπάρχει πλακάκι και ποιο πολύ το θέλω για ταινίες και gaming, οχι οτι δεν θα ακούω και μουσική αλλά ποιο σπάνια.
Θα ηθελα να μου προτείνετε και εσεις μια λυση για 5:1 ηχο με μπατζετ μεχρι 1500

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων

μπορεις να κανεις πολλους και αξιολογους συνδιασμους με το μπατζετ σου.
μια βολτα απο ενα σοβαρο καταστημα με στημενα τα μηχανηματα μεταξυ τους,
θα σου δωσει την καλυτερη λυση.
οτι και σου προτεινουμε εμεις απο εδω,θα ειναι βαση δικων μας ακουσματων και το τελικο αποτελεσμα,
υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα,να μην κανει ουτε στο αυτι σου,αλλα ουτε και στον χωρο σου.

μπορεις να κανεις πολλους και αξιολογους συνδιασμους με το μπατζετ σου.
μια βολτα απο ενα σοβαρο καταστημα με στημενα τα μηχανηματα μεταξυ τους,
θα σου δωσει την καλυτερη λυση.

Ευχαριστω για την απαντηση

Δεν ξερω αμα ειναι διαφιμηση ή οχι αλλα ποια ειναι τα σοβαρα καταστηματα ? εχω καιρο να ψαχτω επι του θεματος και εχω χασει λιγο την μπαλα.
Την συγγεκριμενη συνθεση μου την προτειναν απο το Show room στα Media Markt.

οτι και σου προτεινουμε εμεις απο εδω,θα ειναι βαση δικων μας ακουσματων και το τελικο αποτελεσμα,
υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα,να μην κανει ουτε στο αυτι σου,αλλα ουτε και στον χωρο σου.

Ναι το καταλαβαινω αυτο που λες αλλα σε γενικες γραμμες καποια βασικα χαρακτηριστικά ειναι γενικης φυσης ;)
και μετα συμφωνώ, ειναι το πως ακουγετε στο αυτι του καθενος .

και εγω εχω χαθει απο την αγορα,αλλα εαν κατεβεις κεντρο,ολο και καποιον θα βρεις.
στην περιπτωση σου που το θες για hc,μπορεις ανετα να βρεις αξιολογη 6αδα ηχεια με 900-1000 ευρω.υπολογιζω κανα 500αρι για ενισχυτη.
αν και φανατικος της denon(γενικοτερα)σε αυτην την κατηγορια τιμης θα προτιμουσα yamaha(π.χ τον 475 που παιζει πολυ).
τα ηχεια ειναι δυσκολη περιπτωση και θελει πολυ ψαξιμο.θα το κοιταξω και θα σου πω.

Μαλιστα και ο yamaha ηταν ο επομενος που θα εβλεπα.
Ναι θελει αρκετο ψαξιμο για ηχεια και καλητερο πιστευεις θα ηταν να παρω της ιδιας σειρας ή ξεχωριστα ?

Άμα γυρίσεις και δεις τι υπάρχει από JBL, TANNOY, DALI QACOUSTICS κλπ κλπ κλπ στα χρήματα που κινείσαι δε θα σου λείψει το ένα ζευγάρι που πιθανόν δεν εισάγεται. Προσπάθησε να κάνεις καμία ακρόαση.
Ως προς τον ενισχυτή, είμαι και λίγο υπερβόλας προσωπικά και θα κοιτούσα λίγο μεγαλύτερο μοντέλο καθαρά για θέματα ισχύος αφού από λειτουργίες πάνω κάτω όλοι ίδιοι είναι. Επίσης αν προσανατολίζεσαι κυρίως στο home cinema δες και για Pioneer. Γενικά είναι πιο γκαζάτοι αλλά δεν έχουν τη γλυκίτητα των denon marantz ενώ οι yamaha είναι πιο ουδέτεροι αλλά και πιο αδύναμοι γενικά. Και οι harman kardon είναι καλές περιπτώσεις και τίμιοι ως προς την αποδιδόμενη ισχύ που φοράνε στα ταμπελάκια τους. Οι περισσότεροι κατασκευαστές μετράνε με ένα ή δύο κανάλια και το αποτέλεσμα το πετάνε στο κουτί πολλαπλασιασμένο επί των καναλιών του ενισχυτή. Παίζουν με δύο και βγάζουν 100w και στο κουτί γράφουν 7Χ100... Επίσης ψάξε και για κανένα στοκαρισμένο περσινό μοντέλο. Αρκεί να κάνει passthrough 3d σήμα και να περνάει hd format ήχου. Τα 4Κ κλπ μάλλον δε θα σου λείψουν για αρκετό καιρό.

σαν value for money,θεωρω τα boston acoustics.εχω ακουσει τα cs 260 με ενισχυτη 10ετιας στα 2χ60wrms ανα καναλι και επαθα πλακα.
για αυτο που ακουσα και με την λογικη οτι με εναν πιο ποιοτικο ενισχυτη θα πανε ακομα καλυτερα,τα ηχεια ειναι τσαμπα.
πατησα επανω σε αυτα και σου εβγαλα ενα πακετακι που πιστευω οτι θα σε καλυψει.
οπου ομως και να καταληξεις,επιμενω οτι πρωτα απ`ολα θα πρεπει να τα ακουσεις.
το καταστημα επισης ειναι τυχαιο.μπορει καπου αλλου να σου βγουν φθηνοτερα.
το πακετακι που ηχειων βγαινει κοντα στα 750 ευρω.
απο κει και περα αποφασιζεις εαν θα πας σε καλυτερο ενισχυτη απο τον 475,ωστε να παρεις καλυτερη ποιοτητα και γκαζια,
ή παραμενεις στο κοντα στο 500αρικο για ενισχυτη και τα υπολοιπα στην τσεπη.εγω θα ανεβαινα λιγακι(αρκετα δηλαδη..) και θα πηγαινα σε εναν denon(Πχ.Denon AVR-2313).
καλυτερη ποιοτητα,ρευματα και πιο εξελιγμενος με πολλα καλουδια που θα σε καλυψει για οτι και να παρεις στο μελλον.
ειτε πιο απαιτητικα ηχεια,ειτε κανουργια φορμα(4k..).
μπορεις βεβαια να πας σε καλυτερα ηχεια,αλλα μεχρι εκει που σου ειπα,γι`αυτο που τα θελεις(και οχι μονο)ειναι υπερ-αρκετα.

http://www.odes.gr/index.php?page=s...roduct_id=8247&option=com_virtuemart&Itemid=5
http://www.odes.gr/index.php?page=s...roduct_id=9658&option=com_virtuemart&Itemid=5
http://www.odes.gr/index.php?page=s...roduct_id=2870&option=com_virtuemart&Itemid=5
http://www.odes.gr/index.php?page=s...ategory_id=947&option=com_virtuemart&Itemid=5

Last edited:
Σας ευχαριστω πολυ και τους 2.
Πολυ καλες οι επιλογές σου Δημητρη κ αυριο θα κανω μια γυρα στα μαγαζια να τα ακουσω και γενικα να ακουσω και ηχεία απο τις μάρκες που ειπε κ ο panoramix 1400 βγαίνουν περιπου μαζι με τον ενισχυτή της Denon AVR-2313 :) αλλα θελω να ακουσω και τον pioneer. Και μένουν περίπου 100 για τα καλώδια.

Λοιπον πηγα ακουσα τα Boston CS 226 ηχεια και μου αρεσαν αρκετα βεβαια τα ακουσα με εναν Yamaha και μου αρεσαν ειχαν μια γλυκια χροια βεβαια θελω να τα βρω και με εναν denon να τα ακουσω. Βεβαια στο μαγαζι μου πρωτειναν τον denon x2000 απο τον AVR 2313 γιατι ειναι ποιο καινουριος, εσεις τι λετε?
Παντως κλεινω στο σετακι με τα
Boston CS 226 μπροστα ,
Boston CS 23 για πισω,
Boston CS 225C για κεντρικο.

Για Sub το ψαχνω ακομα και μου εδειξε το Velodyne Impact-10 10" ειναι υπερβολικο η´να παω σε κατι ποιο οικονομικο

μια χαρα εισαι και με τον 2000.ρευματα,ποιοτητα,καλουδια εχει κι`αυτος-πεφτεις και λιγο οικονομικα.
για sub εαν σε παιρνει να ανεβεις,σαφως στην κατηγορια αυτη,ριχνεις..τοιχους πια.
πιστευω ομως οτι θα σε καλυψει και κατι πιο οικονομικο.

ναι και εγω αυτο πιστευω το παιδι μου ειπε οτι να τα παρω χωρις sub και αμα δω οτι το χρειαζομαι τοτε να το παρω αλλιώς να το αφήσω...

κοιτα-το μπασακι σου θα το παρεις ανετα.
τουλαχιστον στον χωρο που το ακουσα εγω(περιπου 15τ.μ)ηταν κατι παραπανω απο ικανοποιητικα χαμηλα του.
για μουσικη ειναι σιγουρο οτι δεν θα χρειαστεις sub(προσωπικα δεν subαρω ποτε την μουσικη μου).
στις ταινιες και λογω του οτι ο χωρος σου ειναι αρκετα μεγαλος,μια βοηθεια θα την χρειαστουν τα boston.
ουσιαστικα εσυ απο το sub,θελεις τις συχνοτητες απο 40 και κατω,τις οποιες δεν μπορει να σου δωσει το 226.

Καταλαβα σ'ευχαριστω πολυ για της συμβουλες Δημήτρη θα το κοιταξω για sub αν οχι της Velodyne που εχει 375 αλλα κατι ποιο οικονομικο ;)
Για καλώδια μου ειπε για μπροστα να βαλω καλα μια ς και δεν θα εχω πολλα μετρα και μου προτεινε τα Oehlbach που πανε 12 το μετρο :blink: και για τα πισω κατι ποιο οικονομικο στα 2-4 το μετρο. Μηπως ειναι υπερβολη ?

για εμενα παντα τα καλωδια ηταν υπερβολη για ολες τις συνδεσεις.
εξαιρω hiend συστηματα,που εκει θες να ακουσεις και την ανασα του....ηχοληπτη,αλλα και εκει με...μετρο..
βρες κανα oehlbach ή supra με 2,50-3,00 ευρω το μετρο και εισαι κομπλε.η αποσταση των μπροστινων(που ειναι το βασικο σου κομματι)ειναι μικρη.

Μαλιστα ευχαριστω και παλι... κατέληξα στα ηχεια τελικα και στον ενισχυτή απλα θελω να παρω τωρα αυτο το πικαπ Pro-Ject Debut Carbon Phono USB και δεν βλεπω να εχει επιλογη phono o ενισχυτης, θα εχω θεμα αμα το βαλω απλα σta rca μονο?