Home Cinema: πως συνεχίζουμε με το ήχο?

petrosl

New member
31 December 2007
17
Προσπαθώ να στείσω ένα home cinema. Για την ώρα έχω ένα Epson EH-TW3000 για προβολή και ένα υπολογιστή συνδεδεμένο με την οθόνη (μητρική Asus P5-E3 Deluxe) (Χρησιμοποιώ το XBMC). Θέλω να συνεχίσω με την εγκατάσταση του ήχου αλλά δεν ξέρω πως. Πρέπει να αγοράσω ενισχυτή ή απλά ηχεία? Ο χώρος μου είναι αρκετά μεγάλος αλλά οι απαιτήσεις μου όσον αφορά τον ήχο περιορισμένες. Το σύστημα χρησιμοποιήται μόνον για ταινίες.
Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη.

Last edited:
Ο χώρος που έχω είναι περίπου 80 τετραγωνικά. Η απόσταση απο την οθόνη γύρω στα 5 μέτρα. Τα χρήματα που διαθέτω είναι περίπου 500 αν και θα μπορούσα να δώσω και κάτι παραπάνω αν χρειαστεί.

Πολύ μεγάλος ο χώρος σου και λίγα τα χρήματα που διαθέτεις...

Καλοί φθηνοί ενισχυτές είναι οι Marantz PM 6002,NAD C326BEE.

Απο ηχεία τα Monitor Audio silver RS6,Chario 100T ή 200T.

Ηδη αυτά πάνε γύρω στο χιλιάρικο,για να μπορείς ν' ακούς αποδεκτά μουσική.Νομίζω,ότι για τον χώρο σου πρέπει να κινηθείς κάπου εκεί...

Καλύτερα τον Marantz με τα Chario θάλεγα.

Αρα ο ενισχυτής απ ότι κατάλαβα είναι απαραίτητος.
Δε θέλω να ακούω μουσική μόνο για έργα το θέλω αν και μάλλον κάπου προς τα εκεί θα καταλήξω για να εχω δυνατότητες επέκτασης

Τότε δεν σου κάνουν αυτοί που σου πρότεινα,γιατί είναι δικάναλοι.

Απλά έχε υπόψη σου,ότι για να πάρεις σε ήχο απο πολυκάναλο ενισχυτή,αυτό που δίνουν σε απόδοση αυτοί οι δυό δικάναλοι θα χρειαστείς πολύ περισσότερα χρήματα.Ο λόγος είναι,ότι στους πολυκάναλους με τις τόσες ευκολίες(δηλαδή επενδύονται,πολλά χρήματα σε ευκολίες),δεν είναι δυνατόν οι κατασκευαστές να δώσουν ίδια ηχητική απόδοση κι ισχύ,με έναν δικάναλο ακόμα και στα μισά χρήματα.