Home (;) Cinema σε σχολείο !!

jimp

Established Member
10 April 2007
245
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καλησπέρα σε όλους. Ηθελα να ρωτήσω σε σχολική αίθουσα (10m x 7m) αν οι SONY STR-DG700 ή οι YAMAHA 359 , 459 θα κάνουν δουλειά ή τζάμπα θα πετάξουμε τα λίγα χρήματα που έχουμε. Επίσης στον χώρο αυτόν , τι ηχεία (φθηνά !!) θα μπορέσουν να παίξουν. Σημ. ΜΟΝΟ για προβολή ταινιών.

Μήπως θα ήταν φρόνιμο να σκεφτείτε να αγοράσετε και κάποιο έτοιμο σετ ηχείων/ενισχυτή/dvdplayer , κανα 700άρι ευρώπουλα βγαίνουν κάτι Sony νομίζω...

Υπάρχει DVD και προβολέας EPSON TW700. Επομένως καλύτερα να ρίξουμε λίγο το βάρος (!!) στη λύση ενισχυτής-ηχεία.

Ηχεία GEMINI GX400.
RMS Power Handling (W) 300 !!!!!!!!!!!!!!!!!
Input Impedance (Ohms) 8
Sensitivity (dB) 109 !!!!!!

Το ζευγάρι 249 Ευρώ !!

Τι παίζεται εδώ ;

αει πάρε ένα σετ 5.1 απο την TELE εκεί να ξεμπερδέυεις, αμα δεν είναι για το σπίτι σου....

Δυστυχώς (;) είμαι ακομα ρομαντικός.
Πάντως είναι πάντα μια λύση, αν σκεφτείς τις ώρες που με έχει απασχολήσει το θέμα.
Και εν πάσει περιπτώσει ζητάω ακόμα τη βοηθειά σας !!!

Φίλε jimp, για να μήν κουράζεσαι πολύ... αγόρασε ένα χάϊτεκ , και δες στο τέλος τιμές/αποδόσεις.

ή τζάμπα θα πετάξουμε τα λίγα χρήματα που έχουμε.
για τον παραπάνω λόγο ξαναπροτείνω να πάρεις ένα έτοιμο σετ ηχείων.

κατα τα άλλα πιστεύω δύσκολα θα σου απαντήσει κάποιος για ολοκληρωμένο ηχοσύστημα, εάν θές ψάξε και μετά ρώτα για 2-3 διαφορετικά σέτ, να το συζητήσουμε...να σε βοηθήσουμε να επιλέξεις ;) (με τις ανάλογες πληροφορίες)

Με ετοιμο σετ ηχειων δε νομιζω να κανεις ουτε στοιχειωδως τη δουλεια σου, λογω του πρακτικως ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ χωρου...
Δυστυχως ειμαι τελειως ασχετος με το θεμα "πολυ φτηνα και δυνατα" ηχεια, ωστοσο, θα σκεφτομουν να δοκιμασω pro υλοποιησεις (ναι αυτα τα τεραστια ηχεια που χρησιμοποιουν για μονιτορ στις συναυλιες)... Πολλες φορες ειναι ιδιαιτερως οικονομικα και οχι οσο χαλια νομιζουμε..

:/ τεράστια ηχεία για 10x7m χώρο;
Εγώ προτείνω δαγκωτό να το βουλώσουν τα παλίοπαιδα την ώρα της ταινίας :)
αστειάκια.. έστω δε το σκέφτηκα τόσο καλα το ζήτημα χώρος..αλλα δεν είναι και τεράστιος....

Ευχαριστώ όλους.
Μετα απο λίγο ψάξιμο κατέληξα στα KODA MS-230F (89db , 160W , 45Hz-20KHz, 3 δρόμων , 110 Ευρώ το κομμάτι). Είπαμε οτι το sub αργότερα!
Πιστεύετε οτι αυτά θα οδηγηθούν άνετα απο τον SONY STR-DG700 ή τον YAMAHA RX-V359 ;;;