Home cinema set ως 500 ευρω

satiros

New member
15 April 2008
51
Αν καποιος ξερει καποιο καλο συστημα πακετο στα 500 περιπου ευρω με η χωρις Dvd απλα αν ειναι δυνατον να εχει 4 εισοδους hdmi

3 εισοδους εχω βρει ηδη

επισης αν εχετε καποια προταση σε αυτα τα λεφτα ενισχυτη+ηχεια

ευχαριστω
Γιωργος

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ

ειναι πολυ καλη λυση και χωρις να ξερω μαλλον καλλυτερο

Αυτο κοιταω
sony
ht sf 1300/360
ddwg800
εντελως ιδια ειναι απλα τα πουλαει με διαφορετικα ονοματα
τα λεφτα για μενα ειναι πολλα
και οπως παντα η δυσκολια ειναι να βρισκεις κατι σε καλη τιμη με καλη αποδοση
price/ performance
αλλιως το καλο ολοι το ξερουμε και με τα 4χ λεφτα κατι καλυτερο θα παρω
η χρυση τομη ειναι σημαντικη
100% δεν παιρνει κανεις
τα συστηματα για καθε 1% διπλασιαζουν την τιμη τους και μετα απο καποιο σημειο ειναι μονο μαρκετινγκ και status symbols
γενικα απο ενα φορουμ αυτο περιμενω
να βρω κατι που θα ειναι χρησιμο και θα παρω μεγαλυτερη αξια για τα λεφτα μου
ειναι φανερο οτι ολοι θελουμε να ονειρευομαστε και διαβαζουμε για τις φερραρι
αλλα μαλλον λιγοι τις καβαλανε
και μετρημενοι αυτοι που ξερουν να τις πανε οπως της αξιζει.
θα ηθελα να δω ενα sticky εδω(στο φορουμ) με τον βασιλια του price/ performance
ανα κατηγορια τιμης αυτο θα βοηθουσε ενα νεο χρηστη

Φιλε χωρις να ειμαι ειδικος στο θεμα του ηχου (ισα ισα δλδ :p), αλλα επειδη και εγω ψαχνω για κατι φτηνο, νομιζω πως ο ddwg800 ειναι οτι καλυτερο μπορεις να παρεις ως value for money.. μολις 400 ευρο και εχεις ικανοποιητικο av reciever και 5.1 σετ ξυλινα. Βεβαια, τα καινουργια format ηχου τα ξεχνας.

Μια αλλη σκεψη μου (που δεν ξερω κατα ποσο "λεει") ηταν ενας Pioneer 819 με 335 ευρο (http://www.limnaios.gr/view.asp?productID=9176) για να εχω καλυτερο ενισχυτη απο τον sony + τα νεα format HD,
και ηχεια 5,1 τυπου Yamaha ns-p270 με αλλα 149 ευρο (http://www.perfectshop.gr/pub/el/catalog/ProductDetail.aspx?3795) ή κατι απο teufel (πχ http://www.teufel.de/Heimkino/Kompakt-30.cfm) παλι στα ιδια λεφτα..

Φυσικα ολα αυτα, εφοσον καταλυξεις στα 3 hdmi.. Τωρα για ενισχυτη με 4 hdmi + 5.1, που να ειναι και μεχρι 500 ευρο, δεν γνωριζω..

Ρε παιδιά sorry κιόλας, να βοηθήσω θέλω, αλλά μήπως δεν ψαχνόσαστε όπως πρέπει? εννοώ πως σ'αυτά τα λεφτά υπάρχουν πολύ καλύτερες εναλακτικές (πάντα κατά τη γνώμη μου και πάντα για αγορές εκτός Ελλάδας αλλά εντός της ευρωπαϊκής ένωσης -χωρίς δασμούς-τελωνεία-τρελά μεταφορικά δηλαδή).
π.χ λέτε για 819 και 465 και 507 στα 300 με 400 τη στιγμή που με τα ίδια και λιγότερα λεφτά μπορείτε να πάρετε τον 577 ή τον 607 (339 - 379 αντίστοιχα) και με όλα τα καλούδια πάνω (μισή ντουζίνα hdmi - DDIIz - 7.2 - audyssey κ.α)!!!
Και τα ηχεία καλά-χρυσά τα yamaha-teufel κ.τ.λ και σε καλή τιμή αλλά ρε παιδιά μιλάμε για 8 εκατοστά middles στην καλύτερη, πόσο ήχο να βγάλουν?
έτσι για να ευθυμήσουμε και λίγο σας βάζω 2 photos για να αντιληφθούμε όλοι το μέγεθος αυτών των μεγαφώνων...
κόρη clinton :flipout:
ρώσικο ρολοϊ ΧΕΡΙΟΥ!!! :shot: (το δεξί κανονικό-το αριστερό 8 εκατοστά)!!!
μετά απ'αυτό το ευχάριστο διάλλειμα απλά να σας πώ πως με τα ίδια λεφτά μπορείτε να πάρετε (πάντα απ'έξω) 7 ηχεία (όλα ίδια-ξύλο/mdf - τα 2 κολώνες 85cm - τα 2 κολώνες 50cm - τα 2 ραφιού - και 1 κεντρικό). subwoofer πολύ πιθανόν να μη χρειαστεί (στην αρχή τουλάχιστον) καθ'ότι οι 85άρες κολώνες έχουν μπόλικο μπασάκι (δύο 15cm woofer ένα μπροστά - ένα πίσω, + ένα 12cm middle κι ένα twitter μπροστά + bass reflex πίσω).
για ποιότητα κατασκευής/πιστότητα ήχου-οκτάβες κ.τ.λ νομίζω δε θα έπρεπε να μιλάμε καθόλου σ'αυτά τα επίπεδα τιμών, πάντως έχω την πεποίθηση πως θα βγάζουν πιο γεμάτο και πιο πλήρη ήχο από τα προαναφερόμενα δορυφοριουλάκια των 80 χιλιοστών! (Σημείωση: δε θέλω να προσβάλω κανέναν κάτοχο αυτών των ηχείων καθώς θεωρώ πως για τα λεφτά τους είναι μια χαρά, τίμια, διακριτικά, ντιζαϊνάτα και στην τελική.. περί ουρέξεως.... ;))
sorry αν σας ζάλισα, συνήθως μόνο διαβάζω και δεν ποστάρω αλλά μου άρεσε το δεύτερο post του satirou και είπα μπας και μπορώ να βοηθήσω :smile:

α! ξέχασα! ορίστε και τα links:
πάρε κόσμε τζάμπα πράμα! :7612:

Last edited:
beauty is in the eye of the beholder

one mans treasure other mans carbage

ακουστικη πιστοτητα

ειχα την ευκαιρια να εχω δασκαλο ενα ανθρωπο που δεν το του ελειπαν οι γνωσεις και τα λεφτα
Εχουμε ενα συστημα 2.000 ευρω και ενα συστημα 500 ευρω ποια η διαφορα στο αποτελεσμα σε επιπεδα ηχου?
μηπως δεν ειναι τοσο μακρυα τελικα?Η καλυτερα ποσο κοντα ειναι?

παιρνω 4 φορες καλυτερο ηχο
και σε ποιο σημειο εντασης ?εκει που ενοχλο τους διπλανους (εγω δεν εχω διπλανους μονοκατοικια )η τους δικους μου ανθρωπους!!!
οταν εχεις λοιπον ενα συστημα 2000 + και δεν μπορεις να το τσιταρεις
επειδη κοιμουνται τα παιδια σου (αλλιωτικα δεν εχεις ησυχια )
ποσο να ανεβασεις την ενταση?
Μετα ο χωρος σου ειναι τελειος?
Ανεμποδιστα μπορεις να εισαι εσυ και τα ηχεια σε ενα μονωμενο χωρο ?
εγω οχι
Ποσο ενοχλιτικες ανακλασεις μπορει να εχει ο χωρος σου ?
και πολλα αλλα
φανταζομαι καποιον που θελει να ακουσει κατι σε ενα χωρο γεματο επιπλα και γελαω
μου θυμιζει αυτους που βλεπω στα αυτοκινητα τους που κοστιζουν 3000 ευρω 1500 ευρω συστημα με οθονες και μπασομηχανες καραγκιοζηδες που δεν ακουν αλλα θελουν οι αλλοι να ακουσουν οτι περνανε με το αυτοκινητο
Τα εργαλεια που δεν εχουν αξια χρησης αλλα αξια αποκτησης πχ
ενα ρολοι 200 ευρω δειχνει την ωρα αλλα και αυτο που κανει 15000 την ωρα δειχνει!!!!!!!!!
σωστα?
πρεπει να ξερεις ποιος εισαι! !
οχι απλα οπαδος απο κατι?
κουιζ
οταν αγοραζεις τρυπανι τη αγοραζεις?
λοιπον περα απο τον χωρο και τις συνθηκες
Ακους καλα?
γιατι αυτο που διαβαζω στις περιγραφες ηχου με κανει και γελω!!
ειναι ετσι ειναι αλλιως!!
αν καποιος εχει πολλα κιλα δεν ακουει τοσο καλα τις υψηλες

Θεε μου
απλα μια ταινια θελω να δω
και να ειναι και καλη να ξεχαστω για λιγο μετα παλι τρεξιμο εχει

Φιλοσοφικα ερωτηματα μαλλον
λοιπον
μπαμπη

τα ηχεια ειναι το παν για μενα οχι ο ενισχυτης ακουσα το htsf 360 δεν με επεισε εχεις δκιο
χαιρετω κλαει η κορη μου
ευχαριστω

satiros είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος φίλε μου, όπως είπες μια ταινία θέλουμε να δούμε και να τη γουστάρουμε. Για μένα που δεν μπορώ να δώσω πολλά λεφτά για συστήματα το παν είναι οι έξυπνες και όσο το δυνατόν πιο ψαγμένες αγορές για να πάρω ει δυνατόν το μέγιστο απ'αυτά τα 500 ή τα 1000 ευρώ που έχω να δώσω σε μια δεδομένη στιγμή. Και αυτό το forum είναι μια μεγάλη βοήθεια σ'αυτο. Έτσι έκανα και με την t.v. και έτσι θα κάνω πάντα. Πάντως για μουσική αν είχα τη δυνατότητα ναι, πιθανώς θα τα έδινα για να πάρω έστω κι αυτό το 1% παραπάνω που λες. Ο ήχος και δη ο σωστός ήχος είναι κι αυτός μια από τις απολαύσεις της ζωής. Δεν πιστεύω πως είναι τρελοί όλοι αυτοί που χώνουν μεγάλα ποσά για να πάρουν hi end συστήματα. Και δε μιλάω για τους δήθεν αλλά για συνειδητοποιημένους ανθρώπους που απολαμβάνουν τον ήχο και δεν τα έχουν απλά να διακοσμούν το σαλόνι.
Κοινότυπο, αλλά τελικά όλα είναι σχετικά!
Είναι όπως όταν κάποιος αλλάζει π.χ. την 745 bmw του και παίρνει την 750.
Είναι καλύτερο αμάξι? ναι, ειναι ίσως λίγο. Είναι πολύ ακριβότερο? ασφαλώς. Μπορεί να του πεί κανένας τίποτα? όχι βέβαια, αυτός κάνει κουμάντο στην τσέπη του, στις ανάγκες του και προπάντων στα πράγματα που εκτιμάει.:grinning-smiley-043

Anyway, στο θέμα μας.. πριν κάνα δυό μήνες που κοιτούσα για home cinema πήγα 2-3 φορές και στο mediamarkt στο μαρούσι και άκουσα μαζεμένα όλα αυτα τα all-in-one συστήματα.. τι να πώ.. κάτι ηχοστήλες του χιλιάρικου που τις σκούνταγες κατα λάθος με τον αγκώνα σου και κουνιόντουσαν μέχρι να φύγεις από το μαγαζί.. :nounder: κάτι συστήματα στα 600-700 με πλαστικό sub και κάτι ηχεία μεγέθους διπλού σπιρτόκουτου (κυριολεκτικά) που από περιέργεια έκανα το λάθος να πω του ανθρώπου να το βάλει λίγο δυνατά.. ακόμα πονάνε τ' αφτιά μου.. :bang: και γενικά όλα επιεικώς απαράδεκτο ήχο. Πάλι καλά που σε κάποια φάση έβαλε ένα παλικάρι δίπλα στα σοβαρά μηχανήματα ένα cd των metallica να βαράει σε κάτι dali 6άρια και πήγα να ξεπλύνω λίγο τ'αφτιά μου. :music-smiley-005:
Πάντως είναι να θυμώνεις όχι τόσο με τα μαγαζιά που τα πουλάνε σε τέτοιες τιμές (αφού υπάρχουν άνθρωπο που τα παίρνουν) αλλά με όλες τις γνωστές εταιρίες (ανεξαιρέτως) που βγάζουν τέτοια συστήματα-σαβούρες εξ' αρχής. Και σημειωτέον όχι του κατοστάρικου-διακοσάρικου που ίσως να το καταλάβαινα, αλλά του χιλιάρικου!!
Την τελευταία φορά που πήγα, πήγα μόνο να δώ τα πιο σοβαρά μηχανήματα και ρώτησα και τιμές.. ενδεικτικά ο onkyo tx-sr 607 έκανε μόλις(!) 710 ευρώ!!! Ε φταίω εγώ μετά που χτύπησα τον onkyo tx-nr 807 στα 709 ευρώ απ' έξω? Δηλαδή αν είχαν τον 807 πόσο θα τον έδιναν? Δε θέλω να ξέρω αλλά υποψιάζομαι σχεδόν double score!! :slapface:
Και όσο για τα ηχεία, ακόμη δεν τα παρέλαβα για να πώ σίγουρα αλλά πόσο μάπα μπορεί να είναι? Πιο μάπα από αυτές τις αηδίες που άκουσα και κοστίζανε επί 5?
Ε και στην τελική είναι τζάμπα και ξύλινα.. το τζάκι να'ναι καλά.. κάνεις ένα party και τα βάζεις να παίζουν το "the roof is on fire" και οταν φτάσει το κομμάτι εκεί που λέει "burn mother f..... burn" :devil-smiley-029: τα πετάς μέσα και γουστάρεις. Μπορεί να έμεινες από ηχεία, από γκόμενα όμως σίγουρα όχι! :a0210: Τα άλλα ούτε να τα κάψεις δεν μπορείς.. ειναι.. πλαστικά!! :aetsch:

Pioneer S-V410
Tannoy HTS100 Elac Cinema 1 ESP III Koda AS8808 Roister ΗΤ-4000
babi ολα καλα με ενισχυτη βρηκαμε μια ακρη
με ηχεια δεν εχεις κανα λινκ?
και απο τα παραπανω ηχεια το to hitech bgazei proto to pionner
παιζει να τα βρουμε απο εξωτερικο?
ευχαριστω μακαρι να γραψει και κανας ακομα
γιωργος