Ναι. Απο την στιγμη μη υπαρξης subwoofer ολα δηλωνονται ως large ωστε να μην επεμβαινει ο ενισχυτης στο κροσαρισμα.οταν δεν εχεις sub δηλωνεις τα ηχεια ολα large ?? (τα ηχεια μου ειναι βασεως)
Για να μην ανοίγω καινούριο νήμα να ρωτήσω και εγώ με τη σειρά μου:
Πρόσφατα αναβάθμισα home cinema με νέα ηχεία.
Πλέον εχω τα eltax experience 5.0 στα οποια τα front κατεβαίνουν ως τα 45Hz και τα υπόλοιπα (center+surround) στα 65Hz.
Ο ενισχυτής μου (onkyo r370) στις ρυθμίσεις του προτείνει να ρυθμισω τη lfe στα 120hz για το παθητικό του sub.
Είναι αυτή η σωστή ρύθμιση ή μπορώ/πρέπει να το κατεβάσω στα 80 ή τα 100Hz;
Το LPF for LFE δεν είναι η συχνότητα ΜΕΧΡΙ την οποία θα στέλνει ο ενισχυτής στο sub να παίξει?
Καλέ μου φίλε Αντώνη....
Πραγματικά οι απαντήσεις σου περισσότερο με μπερδεύουν παρά με βοηθάνε, και σου ζητάω συγνώμη για αυτό γιατί αναγνωρίζω τον κόπο σου.
ΌΜΩΣ, δε ζητάω να μάθω τί κάνουν γενικά τα sub και μέχρι που μπορούν να φτάσουν σε συχνότητα.
Προσπαθώ να καταλάβω ΓΙΑΤΙ το audyssey έχει δώσει αποκοπή στα 120 το sub ενώ αφήνει συγχρόνως και τα υπόλοιπα ηχεία να πέφτουν μέχρι τα 60 και τα 40 Hz και μάλιστα ως small.
Εγώ μέχρι σήμερα ήξερα πως ειδικά σε small ηχεία, ΜΕΧΡΙ ένα σημείο π.χ. τα 80Hz τη δουλειά την έκανε το sub και ΑΠΟ εκείνο το σημείο και πάνω η πληροφορία πήγαινε στα ηχεία.
Αυτό που ίσως συμβαίνει εδώ είναι πως ο 3313 έχει πολύ πιο εξελιγμένο audyssey από τον 1910 που είχα, και λειτουργεί το LFE όπως μου το περιγράφεις στην πρώτη παράγραφο ως εντελώς ανεξάρτητο κανάλι.
Στην περίπτωσή μου καταλαβαίνω πως ένα εύρος συχνοτήτων (60 εώς 120Hz χοντρικά) παίζει ΚΑΙ από το sub ΚΑΙ από τα ηχεία. Παίζει αυτό ή όχι?
Και πάλι ευχαριστώ πολύ και συγνώμη.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.