Home Media Server

Χμ...

ποιον θα συμβουλεύατε να πάρω...
αν δεν είναι PCI ... τί πρέπει να είναι ώστε να μην έχω πρόβλημα bottleneck??

Με βλέπω να τσιμπάω μητρική (αν και ήθελα να αποφύγω αυτό το extra έξοδο) με 8 ή 10 SATA...(αν δεν βρω καμιά άλλη λύση)..

Last edited:
Προσωπικα εχω παραγγειλει αυτον μαζι με καλωδια στα 270$(μεταχειρισμενος φυσικα αλλα καινουργιος εχει 500+$). Απο τους πιο γρηγορους controller, με raid5/6 και το πιο σημαντικο για μενα, δυνατοτητα να κανει spindown τους δισκους για να γλιτωνεις ρευμα και θορυβο. Φυσικα εχει εξωτερικα sas αλλα ενταξει μικρο το κακο με τα λεφτα που γλιτωνεις.

Αν δεν σε νοιαζει το spindown και λιγο μικροτερη ταχυτητα ο perc ειναι η καλυτερη επιλογη.

Απάντηση: Re: Home Media Server

Προσωπικα εχω παραγγειλει αυτον μαζι με καλωδια στα 270$(μεταχειρισμενος φυσικα αλλα καινουργιος εχει 500+$). Απο τους πιο γρηγορους controller, με raid5/6 και το πιο σημαντικο για μενα, δυνατοτητα να κανει spindown τους δισκους για να γλιτωνεις ρευμα και θορυβο. Φυσικα εχει εξωτερικα sas αλλα ενταξει μικρο το κακο με τα λεφτα που γλιτωνεις.

Αν δεν σε νοιαζει το spindown και λιγο μικροτερη ταχυτητα ο perc ειναι η καλυτερη επιλογη.
Σορρυ για τη noobαδικη ερώτηση... αλλά οι SATA πως συνδέονται σε αυτόν τον Controller??

Η μητρική που έχω είναι :
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522480
αυτή έχει PCI x8??... η τελικά πρέπει να πάρω άλλη??

Last edited:
Αφού τον θέλω μόνο για server θα χρησιμοποιώ μόνο την onboard κάρτα γραφικών

Στον 5085 βλέπω μόνο εξωτερική σύνδεση SAS... ή έχει και εσωτερική??

(όντως το spindown τον σκληρών.. χρειάζεται...)

Δεν έχω σκοπό να χρησιμοποιήσω Raid καθόλου...
Ένας θα είναι ο δίσκος που θα κάνει seeding σε Torrent.. και πχ από έναν άλλο θα παίζω κανα έργο.. θα ακούω μουσική...

Την έχω πατήσει με Raid..

Θα με συμβούλευες να βάλω Raid αν κάνω τη χρήση που λέω παραπάνω..

αλλιώς θα πάω στη λύση του controller..όπως ωραιότητα αναφέρεις...:grinning-smiley-043

Αν εχεις σκοπο να εχεις ανοιχτο το μηχανημα 24/7 και πολλους δισκους τοτε το spindown εχει νοημα. Τα data(ταινιες/mp3) σου σε ενα array raid5/6(για ασφαλεια αν σκασει 1/2 δισκοι αντιστοιχα) που θα γινετε spindown οταν δεν τραβας τπτ απο κει και ενας extra δισκος για λειτουργικο και τα downloads που θα δουλευει συνεχεια.

Δηλαδή οι δίσκοι που είναι πάνω στη μητρική ή σε έξτρα SATA controller.. δεν κανουν spindown???

Re: Απάντηση: Home Media Server

Δηλαδή οι δίσκοι που είναι πάνω στη μητρική ή σε έξτρα SATA controller.. δεν κανουν spindown???

Αυτοί της μητρικής κάνουν μια χαρά spindown, αρκεί να κάνεις τις κατάλληλες ρυθμίσεις στο BIOS ή στα Windows.

Αν μπλέκεται controller στη μέση, τα πράγματα μερικές φορές περιπλέκονται.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Home Media Server

Έχω μια τέτοια με 8400.. κι εγώ την προτίμησα για τις 8 SATA, και δεν το έχω μετανοιώσει.

άρα πάει "ζευγαράκι" με την
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.513329

8400 με παθητικό σύστημα ψύξης...

Θα του κοτσάρω και ένα ήσυχο 850w τροφοδοτικό... (έχει ανταπτορακια για 12 SATA)
Zalman
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.806340

και όλα έτοιμα...
Αναμένω το κουτάκι να έρθει για να πω εντυπώσεις...

Last edited:
Εμ βέβαια.. όλα ίδιες ονομασίες έχουν -bye-

(Core2Duο 6600 θα βάλω)..

Ρε παιδιά γιατί προτιμάτε διπύρηνους και τετραπύρηνους επεξεργαστές για Server χρήσεις; Την κατανάλωση δεν την σκέφτεστε; Τα WHS τρέχουν τζάμι μέχρι και σε Atom δοκιμασμένα. Και όσο για τη λύση 8 Sata και πολλούς σκληρούς εγώ προσωπικά την μετάνιωσα και μάλιστα το πούλησα το θηρίο που είχα φτιάξει και τώρα απλά σκέφτομαι κάι σε πιό compact μορφή με ελάχιστό θόρυβο και βέβαια μικρή κατανάλωση.