Λοιπόν μετά από τόσο καιρό άνοιξα επιτέλους το χαρτόκουτο του Lian Li PCA71....
Πρώτες εντυπώσεις...
ΕΛΕΟΣ...
είναι πανάλαφρο.... παρά το μέγεθός του... (1.5 kg)
Η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά:
α) τα πλαϊνά του κουτιού είναι βαμμένα και αυτά...
β) οι άνθρωποι έχουν και κουτάκι διάφανο με χωρίσματα για να βάλεις τις βίδες σου... καθώς και κατσαβιδάκια και μαζευτήρια για τα καλώδια...
Το κουτί το διαμορφώνεις όπως θέλεις...
Θέλεις πάνω το τροφοδοτικό.. γίνεται
το θέλεις κάτω.. γίνεται...
θέλεις να ανοίγει το πορτάκι του αριστερόστροφα... γίνεται..
δεξιόστροφα γίνεται...
Έχει μέσα 6 ανεμίστηράκια... όταν τα ενεργοποιήσω θα διαπιστώσω πόσο ήσυχα είναι...
και το άλλο κουφο:
σε αυτό το review
http://www.nordichardware.com/Reviews/?page=5&skrivelse=532
το μοναδικό "σοβαρό" μειονέκτημα που είχαν βρει ήταν:
Lack of motherboard holes for cable routing
Μαντέψτε τι έγινε..
Η Lian Li το έφτιαξε ΚΑΙ αυτό..
Το κουτί που πήρα έχει τρύπες στη βάση της μητρικής τόσο κάτω από τον επεξεργαστή (για να βάλεις ψύκτρα με βάση) όσο και σε άλλα σημεία για να περάσεις τα καλώδια της τροφοδοσίας του ρεύματος...
Σοβαρή εταρεία που ακούει τις απαιτήσεις του καταναλωτή?? ΦΥΣΙΚΑ..
Έχω δουλέψει με πολλά κουτιά στην 20ετή ενασχόλησή μου με τους υπολογιστές.. και φτηνά και ακριβά (Hec, Thermaltake, Antec, Silverstone .. και άλλα no name κουτιά)
αλλά λόγω άγνοιας απεύφευγα τα Lian Li...
Αλλά τελικά όπως έχουν πει πολλά review... η Ferrari των κουτιών είναι η Lian Li και το δείχνει περίτρανα KAI σε αυτή την υλοποίηση...
Οι φωτογραφίες αδικούν το κουτί... το εξωτερικό του δεν είναι μαύρο (σαν να έχει βαφεί με σπρέι ) αλλά ... κάτι πολύ ξεχωριστό...
Αφού έβαλα και την υπέροχη μητρική πάνω..:
GIGABYTE GA-EP45-UD3R
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.526784
λέω.. θα βάλω πάνω του τον Core2Duo 6600 που έχω εδώ και χρόνια???
η απάντηση ήρθε μόνη της.. ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ..
Αύριο Δευτέρα πάω να αγοράσω τον Q9550 καθως και 4 GB μνήμη... (Mushkin μια και τις έχω αδυναμία)
Ά αγόρασα και την
SAPPHIRE RADEON VAPOR-X HD4870 2GB GDDR5 PCI-E RETAIL
η απλή η 4890 ήταν φθηνότερη.. αλλά η VAPOR ψύκτρα είναι πιο ήσυχη.. και έχει χαμηλότερες θερμοκρασίες στην κάρτα.. Υπερβολή..? θα δείξει πόσο ήσυχη είναι και θα σας πώ...
Σαν ψύκτρα έχω πάρει την Scythe Zipang..(η οποία ήταν μεγαλύτερη από ότι φανταζόμουνα, χωράει βέβαια ανετότατα στο κουτί..).. θα δείξει και αυτή πόσο ήσυχη είναι...
Το computer άλλαξε προορισμό .. .δεν πάει για server ανοικτός 24 ώρες το 24ωρο.. αλλά σαν κυρίως computer το οποίο, όταν χρειάζεται θα κάνει stream ότι χρειάζεται σε άλλους Η/Υ στο σπίτι...
Άντε να έρθει η Δευτέρα, το Πλαίσιο να έχει ετοιμοπαράδοτο 9550.. και θα γράψω τα υπόλοιπα...
.........