Homebrew, Macports και λοιποί package managers

koupa

AVClub Addicted Member
25 January 2014
1,498
Κατ' αρχάς τρέχω την developer beta της Sequoia και δεν έχω κανένα πρόβλημα.

Έχω εγκαταστήσει το homebrew από την πρώτη μέρα με το Sonoma και δουλεύει μια χαρά. Δεν έχω κάποιο σοβαρό θέμα και μάλιστα τρέχω και κάποιες υπηρεσίες όπως το "music player daemon" για τη συλλογή μου.

Το πρόβλημα είναι στα αλλά προγράμματα. Πχ το Macports ενώ εγκαθίσταται κανονικά και φτιάχνει μερικά πακέτα κολλάει και δεν ξέρω τι να κάνω. Συγκεκριμένα η βιβλιοθήκη libvpx θέλει υποστήριξη c11 και πάνω. Μου φαίνεται εντελώς τρελό που δεν γίνεται αυτόματα. Και δεν μπορώ να βρω πουθενά πως να το ενεργοποιήσω. Δοκίμασα να εγκαταστήσω ένα δικό του compiler μπας και αυτός της apple είναι κουτσουρεμενος αλλά το cmake δεν εντοπίζει κάποιο συμβατό ώστε να χτιστεί. Και μερικά δευτερόλεπτα πριν ΕΧΕΙ ΧΤΙΣΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ. Μιλάμε για τρέλα.

Δοκίμασα φευγαλέα και το Gentoo Prefix και εκεί κάτι αντίστοιχο. Δεν ασχολήθηκα περισσότερο γιατί είναι πολύ πρόσφατη δουλειά η υποστήριξη του arm64 και δε θέλω να μπλέξω.

Τώρα δε με βλέπω να δοκιμάζω nix ή pkgsrc. Θα κάνω μια δοκιμή όταν μπορέσω σε VM με το Sonoma μήπως υπάρχει θέμα. Αλλα η εμπειρία μου τόσα χρόνια μου λέει ότι κάτι άλλο συμβαίνει. Ίσως υπάρχει πρόβλημα με την τεκμηρίωση. Το έχω συναντήσει πολλές φορές όταν σε αντιμετωπίζουν σαν hacker αντί για χρήστη.

Last edited: