Homeplug και "ιντερνετικος" δέκτης

akoufou

Senior Member
14 March 2010
394
Ρόδος
καλημέρα σε όλους,
είναι το πρώτο μου post στο φορουμ.

- θέλω να ρωτήσω αν έχει κανείς συνδέσει δέκτη που
μπαίνει στο δίκτυο με ethernet μέσω homeplug
(αυτο η συσκευή που μεταφέρει σήμα δικτύου από πρίζα ρεύματος σε άλλη πρίζα).

αν ναι, πρέπει να μπει κατευθείαν στην εγκατάσταση ή μπαίνει
και σε πολύπριζο;

- το πρόβλημα έχει να κάνει με το ότι δεν έχω παροχή δικτύου
κοντά στις τηλεοράσεις και δε θέλω να βλέπω μονο στο PC.

- σκέφτομαι την αγορά ενός φθηνού Dreambox 500s clone για πρώτο ιντερνετικό δέκτη με σταθερό πιάτο 1,20 (περιοχή Ρόδος) και dual monoblock που τα έχω ήδη. έχω ήδη στην κατοχή μου ένα yumatu mx sapphire απο παλιά και ένα nova panasat original με κάρτα nova.

- να κρατήσω το monoblock ή να πάρω ένα σύστημα με πολλαπλά lnb;
(καθότι formulakias θα ήθελα να βγάλω και τον Αστρα 2 για το bbci).

sorry για τον καταιγισμό ερωτήσεων αλλά είναι από τη χαρά μου που γράφω στο forum το οποίο διαβάζω πολύ καιρό τώρα :a0210:

Kαλώς ήρθες και επίσημα στο Avclub!

Θα ξεκινήσω από το τέλος.
Το 1.20 ευνοεί την παράκεντρη λήψη. Το θέμα είναι η περιοχή σου πόσο βοηθάει.
Σε κάθε περίπτωση η πολλαπλή λήψη είναι προτιμότερη από την σκόπευση δύο δορυφόρων.

Κάποιοι από την παρέα του Avclub χρησιμοποιούν με επιτυχία Powerline αντάπτορες. Ελπίζω να δουν την ερώτηση σου και να σου απαντήσουν.
Το ότι λειτουργούν από πρίζα σε πρίζα, θεωρείται δεδομένο. Δεν θυμάμαι αν έχει γραφτεί κάτι για πολύπριζο.

καλημέρα σε όλους,
είναι το πρώτο μου post στο φορουμ.

- θέλω να ρωτήσω αν έχει κανείς συνδέσει δέκτη που
μπαίνει στο δίκτυο με ethernet μέσω homeplug
(αυτο η συσκευή που μεταφέρει σήμα δικτύου από πρίζα ρεύματος σε άλλη πρίζα).

αν ναι, πρέπει να μπει κατευθείαν στην εγκατάσταση ή μπαίνει
και σε πολύπριζο;

- το πρόβλημα έχει να κάνει με το ότι δεν έχω παροχή δικτύου
κοντά στις τηλεοράσεις και δε θέλω να βλέπω μονο στο PC.
Παίζει μια χαρά και με δικτυωμένο δέκτη, και με PC και με οτιδήποτε έχει θύρα δικτύου.
Από τα 3 που έχω, τα δύο είναι σε πολύμπριζο με άλλες συσκευές.
Δεν υπάρχει κανένα απολύτως λειτουργικό πρόβλημα με το πολύμπριζο, εκτός από την μείωση της ταχύτητας (το οποίο όμως στην περίπτωση του δέκτη δεν σε απασχολεί καθόλου).

Έχε υπόψη σου ότι δημιουργούν δίκτυο όχι μόνο μέσα στο σπίτι σου, αλλά γενικά στο κτίριο, οπότε αν μένεις σε πολυκατοικία, όταν τα βάλεις κλείδωσέ τα (στα netgear που έχω γίνεται εύκολα με μία εφαρμογή που έρχεται μαζί τους, στην οποία καταχωρείς ένα μοναδικό κωδικό που έχει πάνω του το καθένα και τα "κλειδώνει" ώστε να βλέπονται μόνο μεταξύ τους).

Last edited:
Νομίζω έχει αναφερθεί ότι έχουν πρόβλημα σε πολύμπριζα "ασφαλείας". Επίσης, δεν δουλεύουν σωστά (ή και καθόλου) σε τριφασικό ρεύμα.

Παίζει μια χαρά και με δικτυωμένο δέκτη, και με PC και με οτιδήποτε έχει θύρα δικτύου.
Από τα 3 που έχω, τα δύο είναι σε πολύμπριζο με άλλες συσκευές.
Δεν υπάρχει κανένα απολύτως λειτουργικό πρόβλημα με το πολύμπριζο, εκτός από την μείωση της ταχύτητας (το οποίο όμως στην περίπτωση του δέκτη δεν σε απασχολεί καθόλου).

Έχε υπόψη σου ότι δημιουργούν δίκτυο όχι μόνο μέσα στο σπίτι σου, αλλά γενικά στο κτίριο, οπότε αν μένεις σε πολυκατοικία, όταν τα βάλεις κλείδωσέ τα (στα netgear που έχω γίνεται εύκολα με μία εφαρμογή που έρχεται μαζί τους, στην οποία καταχωρείς ένα μοναδικό κωδικό που έχει πάνω του το καθένα και τα "κλειδώνει" ώστε να βλέπονται μόνο μεταξύ τους).

Σε τριφασικό τα έχεις ????????

Απάντηση: Re: Homeplug και "ιντερνετικος" δέκτης

Νομίζω έχει αναφερθεί ότι έχουν πρόβλημα σε πολύμπριζα "ασφαλείας". Επίσης, δεν δουλεύουν σωστά (ή και καθόλου) σε τριφασικό ρεύμα.

με πολύμπριζα ασφαλείας υπάρχει όντως πρόβλημα - πολλές διακοπές και κολλήματα. με απλά πολύμπριζα, κανένα πρόβλημα, κι εγώ τα έχω και τα δυο πάνω σε απλά πολύμπριζα μαζί με πολλά άλλα μηχανήματα. κάνω και κανονικό streaming αρχείων, ακόμη και 1080p. στο τριφασικό, θα πρέπει οι μπρίζες που θα μπουν τα powerlines να είναι στην ίδια φάση. η αλλαγή των καλωδίων - με ηλεκτρολόγο καλύτερα - γίνεται από τον πίνακα του ρεύματος.

Δεν ειναι ομως επικινδυνο να παθουν κατι οταν μπαινουν απευθειας στη πριζα χωρις προστασια απο τη ΔΕΗ μας; Ή δεν υφισταται τετοιο θεμα;

Σε τριφασικό πράγματι δεν δουλευουν σωστά, χανουν πάρα πολύ. Εννοείται πάντως πως στην ίδια φάση του τριφασικού δουλεύουν μιά χαρά

Σε τριφασικό πράγματι δεν δουλευουν σωστά, χανουν πάρα πολύ. Εννοείται πάντως πως στην ίδια φάση του τριφασικού δουλεύουν μιά χαρά

-Ευχαριστώ για τις πολύ καλές τοποθετήσεις σας.
- Aν μεταφέρουμε σήμα δικτύου απλά για ένα δέκτη
φαντάζομαι τότε πως δεν υπάρχει πρόβλημα
γιατί οι απαιτήσεις από δίκτυο είναι ελάχιστες, σωστά;

Η προστασία από κεραυνούς κτλ με προβληματίζει αλλά αφού
το πολύπριζο δεν εμποδίζει όλα λύνονται με ένα μαγικό "ταυ" των 3
ευρώ λογικά, σωστά ? (εδώ μας γδέρνουν λίγο στις τιμές μάλλον, που
είναι οι παλίες καλές εποχές που κατέβαινα Κάνιγγος και έπαιρνα
ότι ήθελα τζάμπα!!).

- Στην ίδια φάση του τριφασικού ναι θα είμαι, αφού θα πάμε από τριφασική σε τριφασική πρίζα από ότι το έχω καταλάβει το σχέδιο του σπιτιού μου.

- για προστασία είμαι ενήμερος και θα το κλειδώσω εννοείται.

:BDGBGDB55: Υ.Γ. Στο σχέδιο των ηλεκτρολόγων
έχουν πολύ πλάκα τα κείμενα όπως "ΚΟΥΖΟΙΝΑ, ΛΟΥΤΡΩ, ΥΠΝΟΔΟΜΑΤΥΟ" κτλ :a0210:

- Aν μεταφέρουμε σήμα δικτύου απλά για ένα δέκτη φαντάζομαι τότε πως δεν υπάρχει πρόβλημα
γιατί οι απαιτήσεις από δίκτυο είναι ελάχιστες, σωστά;
Πολύ σωστά.
- Στην ίδια φάση του τριφασικού ναι θα είμαι, αφού θα πάμε από τριφασική σε τριφασική πρίζα από ότι το έχω καταλάβει το σχέδιο του σπιτιού μου.
Όπως ανέφερε και ο φίλος Voreios παραπάνω και στην ίδια φάση να μην είναι, πάλι θα συγχρονίσουν, απλά θα ρίξουν την ταχύτητα συγχρονισμού σε πολύ σημαντικό βαθμό (για τον δέκτη αδιάφορο).

Σε τριφασικό τα έχεις ????????
Ναι, σε τριφασικό.
Είναι ονομαστικής 14Mbps, και πρόσφατα που τους άλλαξα θέση, τα δύο που είναι στην ίδια φάση συγχρονίζουν 11 το ένα και 13 το άλλο.
Το τρίτο που είναι σε διαφορετική φάση συγχρονίζει στα 4,5.

Οπότε η δουλειά μας μάλλον γίνεται σχετικά εύκολα και
οικονομικά.
Και γλυτώνεις και τα πολλά καλώδια εξωτερικά στους τοίχους.:a0210:

ναι την ασύρματη την έχω αποκλείσει λόγω νεογέννητου μωρού στο σπίτι
(ξέρω χαμηλής ισχύος σήμα είναι αλλά δε θέλω να το ρισκάρω),
οπότε την ασύρματη μετάδοση θέλω να την αποφύγω, αλλιώς ήταν εύκολη δουλειά όντως.

Και πια η διαφορα αφου λες οτι το φοβασαι?
Και το powerline εκπεμπει πανω στα καλωδια που περνανε κοντα απο τη κουνια, και φυσικα ακτινοβολουν...
Μυθος βεβαια και τα δυο ως προβλημα, αλλα εχει πλακα να λεμε οτι βαζουμε το δευτερο γιατι φοβομαστε το πρωτο....

Και το powerline εκπεμπει πανω στα καλωδια που περνανε κοντα απο τη κουνια, και φυσικα ακτινοβολουν...
.

To powerline δεν εκπέμπει πάνω στο καλώδιο αλλά το χρησιμοποιεί ως αγωγό αν δεν κάνω λάθος. Αν μιλάς για ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία αυτή υπάρχει σε όλες τις ηλεκτρικές συσκευες...

Και πια η διαφορα αφου λες οτι το φοβασαι?
Μυθος βεβαια και τα δυο ως προβλημα, αλλα εχει πλακα να λεμε οτι βαζουμε το δευτερο γιατι φοβομαστε το πρωτο....

- κ εγω νομιζω οτι αλλο η εκπομπη ακτινοβολίας από ρευματοφόρο αγωγό
και άλλο η ασύρματη μετάδοση δεδομένων με WiFi ως προς την ισχύ,
νομίζω είναι μεγάλη η διαφορά.

- και η κούνια έτσι κ αλλιώς είναι μακριά από καλώδια, πολύπριζα,
μικροκύματα και λοιπά ηλεκτρονικά αν και με τα πολύπριζα,
καλώδια δε φοβάμαι τίποτα και δεν υπάρχει και λόγος νομίζω.

- κανονικά και το WiFi ασφαλές είναι αλλά για τα νεογνά
προσέχουμε λίγο περισσότερο πάντα ως γνωστόν.

Το powerline ειναι εκπομπη καποιων μεγακυκλων πανω στον αγωγο, που ναι μεν συνδεει αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν εκπεμπει παραλληλα αυτο ακριβως το σημα.
Και επειδη παει σε ολα τα καλωδια αρα και στο δωματιο που ειναι η κουνια..
Οποτε ειτε δεχομαστε οτι δεν υπαρχει προβλημα γενικα ειτε μετακομιζουμε σε σπηλιες... :P

Η φοβια με τα ασυρματα θυμιζει το καψιμο των μαγισσων τον μεσαιωνα.

Το powerline ειναι εκπομπη καποιων μεγακυκλων πανω στον αγωγο, που ναι μεν συνδεει αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν εκπεμπει παραλληλα αυτο ακριβως το σημα.
Και επειδη παει σε ολα τα καλωδια αρα και στο δωματιο που ειναι η κουνια..
Οποτε ειτε δεχομαστε οτι δεν υπαρχει προβλημα γενικα ειτε μετακομιζουμε σε σπηλιες... :P

Η φοβια με τα ασυρματα θυμιζει το καψιμο των μαγισσων τον μεσαιωνα.

- επέτρεψέ μου να αμφισβητήσω λιγάκι. άλλο εκπομπή κατά μήκος του αγωγού
(διάδοση δλδ) και άλλο εκπομπή ακτινοβολίας (radiation) εκτος του αγωγού νομίζω.

- ακόμα και έτσι αν ισχύει (δεν είμαι και πολύ ειδικός αλλά κάτι σπουδάσαμε και εμείς) άλλο μεγάκυκλοι και άλλο χιλιόκυκλοι (WiFi) όταν πάμε σε ενέργεια, σωστά;

- οσον αφορά το κάψιμο μαγισσών μάλλον δε διάβασες τον εντοπισμό της ανησυχίας μου, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για βρέφη και αυτά που υπάρχουν μιλάνε για ελαχιστοποίηση των ηλ/κων εκπομπών σε χώρους που βρίσκονται αυτά.

- By the way, εγώ μένω ήδη σε σπηλιά, ετοιμάζομαι για το
"Παταγονία-η άκρη του κόσμου" Νο 2 :award::smile:

- ευχαριστώ πάντως για την παράθεση των απόψεων