Hong Kong λαμπατοι

Οι Music Angel εχουν πολλες καλες κριτικες.Με αυτα τα λεφτα παιρνεις αυτον με τις 845

Exει τα ίδια λαφτά αυτός με τις 845.Αλλά βγάζει τα μισά Watt και έχει πανάκριβα μεταφορικά.
Πρέπει να παίζει όμως καταπληκτικά με ευαίσθητα ηχεία :a0210:

Απάντηση: Re: Hong Kong λαμπατοι

Με 87db ηχεία;

Τρανζίστορ!!!

Γιατί βρε σύ;Τα δικά μου δίδρομα Proac 85 db/8 ohm είναι και τα ξεσκίζει ο δικός μου με 60 wpc σε τάξη Α,ακόμα και στο καθιστικό των 50 τμ.Tα ATC SCM 40,του Τζιμισκέ 82 db είναι και τα οδηγεί στο σαλόνι των 30-35 τμ με τα 40 wpc του Copland σε ικανοποιητικές στάθμες ακρόασης.

Άλλο αυτοί, κι άλλο οι ΨΑΘΙΝ.

Ο δικός σου και συμβατικούς τρανζίστορ των 200 βατ πατάει κάτω, μιλάμε για καθαρή τάξη Α.

Και πάλι είναι θέμα ηχείων φυσικά.
Τα δικά σου και του Μιχάλη, έχουν πολύ σταθερό φορτίο.

Απάντηση: Re: Hong Kong λαμπατοι

Άλλο αυτοί, κι άλλο οι ΨΑΘΙΝ.

Ο δικός σου και συμβατικούς τρανζίστορ των 200 βατ πατάει κάτω, μιλάμε για καθαρή τάξη Α.

Και πάλι είναι θέμα ηχείων φυσικά.
Τα δικά σου και του Μιχάλη, έχουν πολύ σταθερό φορτίο.

Τάχουμε χιλιοπεί αυτά.Οι καλές τροφοδοσίες και γενικά οι καλοί λαμπάτοι δεν είναι τσάμπα...

Ωστόσο κι οι χαμηλής τιμής,άν βγάζουν πραγματικά 35-40 wrms δεν θάχουν πρόβλημα μ' ενα μέσης ευαισθησίας,αλλά 8ωμο ηχείο σε ένα μικρομεσαίο χώρο.

Χτες ακούσαμε τον Music Angel με τις 845 στου Σταύρου(audiomonitor) με τα Wharfedale Diamond 9.5...δηλαδη 88dB στα 6Ω. Σίγουρα όχι ο,τι καλύτερο για τα 2x20W σε ταξη Α του Angel. Kι όμως, στάθμες είχαμε, χαμηλές είχαμε(τουλάχιστο όσες έχουν τα Wharfedale), μας έλειπαν τα μικροδυναμικά...Αυτό βελτιώθηκε λιγο μετα απο 2 ώρες περίπου χωρίς μεγάλη διαφορά. Βεβαια ο συγκεκριμένος Angel ειναι πειραγμένος, αλλά είχε από κατασκευής ενα τροφοδοτικό ανα κανάλι. Αρα, για όσους έχουν φαγούρα με τα κολλητήρια, ενας κινέζικος λαμπάτος δεν ειναι ασχημη περίπτωση εφόσον βελτιωθεί.

δλδ. αν τους συγκρινουμε με τον πριμαλουνα που εχω θα βρουμε ελαχιστες διαφορες? να αρχισω να κλαιω?

Για οσους ενδιαφερονται για χαμηλης τιμης (ή δευτερο) συστημα:

Μεσα σε ενα Σαββατοκυριακο εφτιαξα δευτερο συστημα, Σαββατο ο ενισχυτης - Κυριακη τα ηχεια. Και τα δυο απο ebay Αγγλιας.
Ο ενισχυτης καινουργιος- τα ηχεια δευτερο χερι. Το καθενα κοστισε 250 ευρω, στη τιμη περιλαμβανονται και τα πολυ ακριβα μεταφορικα που πληρωσα και για τα δυο. Ευτυχως ηρθαν σωα και αβλαβη...

Ο ενισχυτης ειναι 12,5W/8οhm, (γυρω) στα 20W/4ohm. Χωρις το μεταλλικο καλυμα ειναι πιο ωραιος, ειδικα το βραδυ με κλειστα φωτα. Το τηλεκοντρολ για μενα απαραιτητο αν και σε τοσο χαμηλη τιμη μπορουσα να το παραβλεψω ομως στο τελος μετρησε και τον προτιμησα παρα τα λιγα Watt. Το μεταλλικο τηλεκοντρολ παντως ειναι εκπληξη, εχω δει ενισχυτες 5000 ευρω με πλαστικα τηλεκοντρολ φασον που απλα βαζουν το logo της εταιρειας. Εχει τεσσερις εισοδους που ευτυχως δε ονομαζονται VCD, DVD και αλλα ασχετα με ηχο αλλα AUX1, AUX2 κοκ. Η φωτεινη κοκκινη ενδειξη της οθονης δεν ειναι οτι πιο ωραιο αισθητικα αλλα τουλαχιστον βλεπεις τι εχεις εχεις επιλεξει. Τον εχω δυο βδομαδες και οποτε ανοιγει παραμενει ανοιχτος 5-6 ωρες, μεχρι στιγμης παιζει αδιαμαρτηρητα. Δοκιμασα και την εισοδο ακουστικων και ο ηχος ειναι καλος αλλα δεν εχω εμπειρια στο συγκεκριμενο θεμα. Σιγουρα παντως το να αγορασω καινουργιο λαμπατο ενισχυτη σε αυτη τη τιμη ειναι κατι που δε μπορουσα να το φανταστω.

Τα ηχεια ειναι ευαισθησιας 88db στα 8ohm με minimum impedance 5.3ohm, θεωρητικα ευκολο φορτιο. Τα δοκιμασα και στις δυο εξοδους του ενισχυτη (4/8ohm), το αποτελεσμα πολυ καλο. Πιο εκτεταμενο χαμηλο απ' οτι περιμενα, ισορροπημενος ηχος, πολυ καλη στερεοφωνικη εικονα και αναπλαση σκηνης. Η μονη παραφωνια καποιο γρεζι του tweeter σε CD με σκληρο ειδος μουσικης αν και δε μπορεσα να καταλαβω αν ηταν θεμα παραγωγης, οδηγησης ή καλωδιου. Με καλωδια ηχειων θα ψαχθω σιγουρα γιατι αυτο που χρησιμοποιω εχει εντονο χαμηλο και δινει μια μουντη χροια.

Αυτο που ειδα παντως στο ebay ειναι οτι υπαρχουν πολλες ευκαιριες, με λιγη τυχη και προσεκτικο ψαξιμο ευκολα φτιαχνεται ενα συστημα με λιγα χρηματα. Οι περισσοτεροι εχουμε μια εξτρα πηγη στο σπιτι οποτε με ενα ζευγαρι ενεργα ηχεια ή ολοκληρωμενο + ηχεια ευκολα μπορουμε να φτιαξουμε ενα ποιοτικο (δευτερο) συστημα.

*Πηγες, ακουστικα κλ στο προφιλ μου αναλυτικα.

Attachments

• MS-6V6.jpg
    MS-6V6.jpg
    46.3 KB · Views: 163
  • Richmond 3i.jpg
    Richmond 3i.jpg
    46.7 KB · Views: 146
Μεγιές ο ενισχυτής , ο δικός μου όταν τον παρέλαβα είχε δύο προενισχύτριες σπασμένες οπότε τις άλλαξα όλες με electroharmonix , και παίζει μια χαρά .

Το τηλεκοντρόλ είναι όντως τρομερή ευκολία , μόνο που το volume είναι πολύ ευαίσθητο (θέλει πολύ ανάλαφρο πάτημα για μικρές διαδρομές) ...

στα του ήχου θα συμφωνησω με όσα είπες, πολύ καλός ήχος για τα λίγα λέφτα που ζητάει

μια ερωτηση παιδια εχω τα Quad 21L μου φαινεται οτι ειναι στα 89db 6om ή 88db
αυτος ο ενισχυτης Music Angel XD800S KT88 2χ65w RMS λεει θα μπορεσει να τα οδηγηση σωστα και σε μεγαλες εντασεις?

Re: Απάντηση: Hong Kong λαμπατοι

μια ερωτηση παιδια εχω τα Quad 21L μου φαινεται οτι ειναι στα 89db 6om ή 88db
αυτος ο ενισχυτης Music Angel XD800S KT88 2χ65w RMS λεει θα μπορεσει να τα οδηγηση σωστα και σε μεγαλες εντασεις?

Μην κοιτας μονο τα watts δεν ειναι παντα αξιοπιστα. Περισσοτερο να κοιτας την τροφοδοσια ( VA και τα μF). Ειναι πιο αξιοπιστος δεικτης των ρευματων που μπορει να παραδωσει ενας ενισχυτης.

Re: Απάντηση: Hong Kong λαμπατοι

Μην κοιτας μονο τα watts δεν ειναι παντα αξιοπιστα. Περισσοτερο να κοιτας την τροφοδοσια ( VA και τα μF). Ειναι πιο αξιοπιστος δεικτης των ρευματων που μπορει να παραδωσει ενας ενισχυτης.
Τροφοδοσία,VA και μF σε λαμπάτους?Δυστυχώς γιά μετ/τές εξόδου κανείς δεν δίνει πληροφορίες(όχι ότι θα βοηθούσαν και ιδιαίτερα δηλαδή).
Οπως καί νά είναι πάντως,2χ65 από τις ΚΤ88 είναι πάρα πολλά.Εκτός αν μιλάμε γιά 4 ανά κανάλι,αλλά και πάλι...........

ΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΓΟΡΑ ΤΟΝ MS-300B.Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΚΑ ΤΑ ΗΧΕΙΑ.ΚΑΤΕΛΗΞΑ ΣΤΑ KLIPSCH RF 35.Η ΜΕΓΑΛΗ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΙΣΧΥΤΗ.ΦΙΛΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ...ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΜΕΣΩ Ε-ΒΑΥ.ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΑΛΛΑ.....+ΤΑ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ...+Η ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΡΑΤΙΑΤΙΚΑ ΣΤ ΤΕΛΩΝΕΙΟ, Η ΤΕΛΙΚΗ ΤΙΜΗ ΞΕΦΕΥΓΕΙ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ!!!
ΣΤΟ ΔΙΑΤΑΥΤΑ....ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΣ Η ΑΝΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΟΣ ΑΛΛΑ ΗΛΠΙΖΑ ΣΕ ΠΙΟ ΔΙΑΥΓΕΣ ΗΧΟ.

Διονύση καλωσόρισες,

Όντος ακούμε καθημερινά τραγικές ιστορίες για τα τελώνια. Εάν θές πες μας περίπου τι σου κόστισε και από πού παρήγγειλες.

Εύχομαι με κάποια tweeks ή άλλο τρόπο να φέρεις το ήχο πιο κοντά σε ότι έψαχνες.

Σίγουρα ο δρόμος της από ανατολής δεν είναι ο πιο εύκολος / σίγουρος.

(Σημείωση… εάν μπορείς μην γράφεις με κεφάλαια. Τα κεφαλαία στα forum είναι σαν να ΦΩΝΑΖΕΙΣ.)

Διονύση άσε να παίξει μερικές βδομάδες και να έρθει στα "ίσια" του.Μην βιάζεσαι,θέλει κάποιο διάστημα να στρώσει μηχάνημα και λάμπες.

Αφού σταθεροποιηθεί ο ήχος του και δεν σε ικανοποιέι,βλέπεις πως θα κινηθείς(π.χ άλλες λάμπες).

ΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΓΟΡΑ ΤΟΝ MS-300B.Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΚΑ ΤΑ ΗΧΕΙΑ.ΚΑΤΕΛΗΞΑ ΣΤΑ KLIPSCH RF 35.Η ΜΕΓΑΛΗ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΙΣΧΥΤΗ.ΦΙΛΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ...ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΜΕΣΩ Ε-ΒΑΥ.ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΑΛΛΑ.....+ΤΑ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ...+Η ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΡΑΤΙΑΤΙΚΑ ΣΤ ΤΕΛΩΝΕΙΟ, Η ΤΕΛΙΚΗ ΤΙΜΗ ΞΕΦΕΥΓΕΙ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ!!!
ΣΤΟ ΔΙΑΤΑΥΤΑ....ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΣ Η ΑΝΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΟΣ ΑΛΛΑ ΗΛΠΙΖΑ ΣΕ ΠΙΟ ΔΙΑΥΓΕΣ ΗΧΟ.

Φιλε Διονυση καλωσορισες στη παρεα μας και καλοριζικος ο ενισχυτης σου

Εκανα και εγω την αποπειρα και αγορασα απο ebay τον yaqin vk2100.
Η πρωτη επαφη ηταν απλα αποδεκτη σε αυτα που περιμενα.

Καποια στιγμη τον ανοιξα με τη βοηθεια του φιλου Μορφεα
για να δουμε που οφειλονταν ενα περιεργο φαινομενο στο τσιτομα
του ενισχυτη. Το εσωτερικο του ενισχυτη ηταν 5 σκαλια κατω απο αυτο
που διαφημιζαν στις φωτογραφιες τους.
Περασε ο καιρος, εστρωσε ο ενισχυτης, του αλλαξα και λαμπες και τωρα δεν μετανιωνω καθολου που τον αγορασα.
Κελαιδαει με ενα ζευγαρι αυτοσχεδια fostex

Πιστευω οτι αν στρωσει ο ενισχυτης σου θα δεις πολυ καλα αποτελεσματα.
Εχε στο νου σου και την πιθανοτητα αλλαγης καποιας λαμπας.
Οι δικες του δεν ειναι και οτι καλυτερο