Horn Ether 6 4,60m

.................και αφου παραδεκτηκες οτι δεν εχεις ακουσει ποτε σου κορνες και εχεις μπερδεψει τις κορνες με τις κορνες οπισθιας φορτισης, κανεις λαθος να με βριζεις και ειδικα αν δεν με ξερεις. Μια συγνωμη εδω θα ηταν μια σωστη κινηση απο μερους σου.

Όλα τα ηχεία αυτής της μορφής λέγονται φόρτισης χοάνης είτε αυτή είναι μικρή είτε μεγάλη είτε μπρος είτε πίσω.
Μην ξεχνάμε ότι έτσι λέγονται και κάποια τουιτερ που η χοάνη τους είναι 2 εκατοστά.
Δεν ξέρω αν το συγκεκριμένο ηχείο είναι καλουπολογισμενο και παίζει καλά ΓΙΑ ΧΟΑΝΗ ,αυτό που ξέρω είναι ότι εμένα πχ μου αρέσει τρομερά σαν κατασκευή και θα κάνει περήφανο τον κατασκευαστή του που θα βλέπει μια τόσο ωραία κατασκευή του να βγάζει ήχο .
Ντροπή μας που στην κατηγορία diy καθόμαστε από τον καναπέ μας και κατακρίνουμε μια τόσο ωραία κατασκευή.
Μην ξεχνάμε πότε αναπτυχθήκαν οι χοάνες και ποια προβλήματα έλυναν τότε.
Μην πυροβολείτε τον πιανίστα.

Απάντηση: Re: Horn Ether 6 4,60m

.................και αφου παραδεκτηκες οτι δεν εχεις ακουσει ποτε σου κορνες και εχεις μπερδεψει τις κορνες με τις κορνες οπισθιας φορτισης, κανεις λαθος να με βριζεις και ειδικα αν δεν με ξερεις. Μια συγνωμη εδω θα ηταν μια σωστη κινηση απο μερους σου.

Eισαι θρασυτατος μου φαινεται...Σε οποιο θεμα γραφεις αναφερεσαι σε μενα με υποτιμητικους χαρακτηρισμους και θα σου ζητησω και συγνωμη?

Last edited by a moderator:
Ντροπή μας που στην κατηγορία diy καθόμαστε από τον καναπέ μας και κατακρίνουμε μια τόσο ωραία κατασκευή.
Μην ξεχνάμε πότε αναπτυχθήκαν οι χοάνες και ποια προβλήματα έλυναν τότε.
Μην πυροβολείτε τον πιανίστα.
+1111111
Ντροπη:slapface:

αυτο που χτυπησε ασχημα ηταν οτι με το κορνα πολλοι εδω μεσα, νομιζουν αυτα τα κατασκευασματα. Υπαρχουν ποστ που μπορεις να διαβασεις και θα καταλαβεις τι εωωοω.
Απο τεχνικα υπαρχει μια πληθωρα με μετρησεις στο ιντερνετ, ψαξε αν σε ενδιαφερουν, εγω μονο ακουω και οσες κατασκευες οπισθιας φορτισης εχω ακουσει, εχουν τις ιδιες ακουστικες υπογραφες, υπερβολικα χρωματισμενος ηχος.

Το ιδιο ποιηματακι. Το εχω ακουσει χιλιαδες φορες. Βλεπω το εχετε μαθει παπαγαλεια . Οπως τα παιδακια του δημοτικου που μαθαινουν το πατερημων. "Χρωματισμοι" "παραμορφωση" και λοιπα.

Οσο για τις μετρησεις που υπαρχουν σε "πληθωρα" γιατι δε βαζεις ενα λινκ να τις δουμε και μεις?

Δυστυχως φιλε μου εχουν χρωμα, το αληθινο πραγμα δεν εχει, αν ειναι σωστο. Ακουσε καποια φορα διπλα διπλα και μετα τα λεμε. Το ιντερνετ εχει μερικες εκατ σελιδες για αυτα τα ηχεια, δεν ειναι δυσκολο να βρεις μετρησεις.

Για λινκ τωρα δεν καθομαι να ψαξω, γιατι εχω δουλεψει εξω ολη την ημερα σε +5 βαθμους στον ηλιο και εχω αρκετα ποιο σοβαρα πραγματα να κανω τωρα

Έχει δουλειές ο άνθρωπος, δεν είναι σαν κι εμάς τους αργόσχολους..

Έτσι που γίνεσαι ισοπεδωτικός ώρες ώρες και δίκιο να έχεις το χάνεις.Χύνεις την καρδάρα με το γάλα..

Το τέλειο δεν είναι τούτου του κόσμου.'Ολα τα ηχεία έχουνε κάποιους χρωματισμούς, ακόμη και τα Genelec..

τα ηχεια που δεν εχουν κουτες δεν εχουν χρωμα, απλο, ετσι?
Δηλαδη ΚΟΡΝΕΣ
και παλι απλοποιημενο για μερικους μηχανολογους του Πολυτεχνειου που μας εχουν ανοιξει καρουμπαλα στο κεφαλι με τις βλακειες τους.
Τα ηχεια μου ειναι κουτες, τα μισα και κατι τουλαχιστον, γιαυτο εχουν χρωμα.
Genelec, αχαχαχαχαχαχαχαχαχα, πεθανα απο τα γελια τωρα.....

Πουλές φίλε μου CD318 δεν υπάρχει χειρότερος όρος για μένα από τον ουδέτερο ήχο!
Αφού μου τον λένε φίλοι μου καλοί και μου' ρχεται να τους ρίξω καρπαζές!
Και πουλές... όλοι μετράνε καλά και όλοι (οι ουδέτεροι και όλοι οι άλλοι ντε) πάιζουν διαφορετικά τα ίδια σοφτ.
Επίσης θεωρώ πως δεν είναι πρέπον να κολλάμε...
Έτσι δεν κολλάω πουθενά και σε οποιάδήποτε τεχνοτροπία γιατί πάντα είχα σαν μοτο μου πως "τα γκολ μετράνε..."
Είδα εδώ μέσα εκλεπτυσμένες (όχι ομηρικές σαν την HI-END) μάχες για τεχνοτροπίες, ηχητικές...
Είδα κατασκευές, άκουσα, έθαψα και θάυμασα.
Διαβάζω στην ΗΙ, για πανελάκηδες, για κουτάκηδες και εδώ μέσα για κορνάκηδες και φουντουκάκηδες...
Είδα και μετά συγχωρήσεως για πολλούς φίλους μου πολύ μένος συσσωρευμένο... και άνευ λόγου και αιτίας.
Διάβασα όλα αυτά τα χρόνια στην HI για αγγλικό ήχο , για αμερικάνικο για γαλλικό, ρουμάνικο και για της νότιας Οσετίας...

Αυτά πρέπει όλα να πάψουν.-.-.-.-.-
Προσωπικά έχω ηχείο στα μπάσα που αν το δει κάποιος μπορεί να πει ότι έιναι μπας ρηφλέξ...
Αν το δει ένας άλλος μπορεί να πει ότι είναι γραμμής μεταφοράς...
Αν το δει ένας τρίτος θα πει ότι έχει μαουθ... άρα είναι κόρνα!
Στα μεσοχαμηλά έχω κλειστού τύπου (όποιος και να το δει το ίδιο θα πει...).
Στα μεσαία έχω ανοικτής μπάφλας... (το αυτόν... με την άνω παρένθεση)
Στα πρίμα έχω κλασσικό τουήτερ συνεπικουρούμενου (τελευταία και μ' αρέσει) μιας κόρνας!
Εσύ τι συμπέράσματα βγάζεις πόσο μάλλον αν δεν έχεις ακούσει?
Και τι συμπέρασμα βγάζεις όταν σου πω ότι όλα είναι παραμετροποιήσημα real time με την χρήση ενεργού κρος.
Και EQ άμα λάχει...
Ε????

Mην νομίζεις ότι σου "ορμάω".
Απλά βαρέθηκα πλέον τις θεωρητικολογίες...
Πάμε πλέον γι' άλλα!

Last edited:
Γιαννη
αφου εχεις τοσο καλο και απαραμιλλο ηχειο γιατι δεν παιρνεις μια πατεντα και να το πουλας? Σιγουρα θα γινεις πολυ πλουσιος.
Δεν μπορω να δω τι σχεση εχει το αγνωστο για εμενα ηχειο σου με την κριτικη που εκανα για την καταχρηση του ονοματος κορνα??
και επειδη δεν ειμαι θεωρητικος, αλλα πρακτικος, σε διαβεβαιω οτι εχω ακουσει και ηχεια οπισθιας φορτισης κορνας και αμιγους κορνας και επειδη εχω αρκετες ακουστικες εμπειριες σε λαιβ κλασσικης, μπορω να τολμισω μια κριτικη για αυτα τα ηχεια. Τα οποια ειναι και πανασχημα στα ματια μου, η δευτερη υποκειμενικη συτη τη φορα κριτικη μου.
Παντως θα ηταν ενδιαφερων να ακουσω αυτα τα μοναδικα ηχεια σου. Ισως αλλαξω γνωμη μετα για ηχεια. Ειμαι ανοικτος σε ολα, απλα ακομα δεν εχω ακουσει ηχειο που να ειναι καλυτερο απο ολοκληρωμενης κορνας.
Χαιρετησματα

Απάντηση: Re: Horn Ether 6 4,60m

Γιαννη
αφου εχεις τοσο καλο και απαραμιλλο ηχειο γιατι δεν παιρνεις μια πατεντα και να το πουλας? Σιγουρα θα γινεις πολυ πλουσιος.
Δεν μπορω να δω τι σχεση εχει το αγνωστο για εμενα ηχειο σου με την κριτικη που εκανα για την καταχρηση του ονοματος κορνα??
και επειδη δεν ειμαι θεωρητικος, αλλα πρακτικος, σε διαβεβαιω οτι εχω ακουσει και ηχεια οπισθιας φορτισης κορνας και αμιγους κορνας και επειδη εχω αρκετες ακουστικες εμπειριες σε λαιβ κλασσικης, μπορω να τολμισω μια κριτικη για αυτα τα ηχεια. Τα οποια ειναι και πανασχημα στα ματια μου, η δευτερη υποκειμενικη συτη τη φορα κριτικη μου.
Παντως θα ηταν ενδιαφερων να ακουσω αυτα τα μοναδικα ηχεια σου. Ισως αλλαξω γνωμη μετα για ηχεια. Ειμαι ανοικτος σε ολα, απλα ακομα δεν εχω ακουσει ηχειο που να ειναι καλυτερο απο ολοκληρωμενης κορνας.
Χαιρετησματα

Φίλε CD-138 έγραψα πουθενά ότι έχω τόσο καλό και απαράμιλλο ηχείο????
Απλά έγραψα τι έχω.
Τίποτα παραπάνω!

Αν είχα όμως εταιρία θα φρόντιζα να του δώσω ένα καλό τρανταχτό ονοματάκι για να τσιμπούσα μερικούς πελάτες!:antlers:
Πάντα το διαφορετικό/μοναδικό (ευχαριστώ για τον χαρακτηρισμό σου:grinning-smiley-043) έλκει τους μηχανάκηδες και μπορεί να πλούτιζα όπως λες!:flipout:

Πάντως εδώ μέσα γράφουμε και παρουσιάζουμε κατασκευές.
Δεν είναι απαραίτητο να πάιζουν όλες καλά και για τον καθένα.
Διεύρυνση της γνώσης γίνεται όχι ετυμυγορίες και μάλιστα εκ του μακρόθεν...

Μπορεί όντως να γίνεται κάποια κατάχρηση σε όρους αλλά στο "άθλημα" μας έχουν γίνει πολύ χειρότερα από τέτοιες καταχρησούλες... και μάλιστα κι από μεγάλες εταιρίες του χώρου...
Προσωπικά όπως άφησα να εννοηθεί, το τύποις δεν μ' ενδιαφέρει παρά μόνο η ουσία.

Άρα το κέιμενό μου έχει σχέση γιατί θέλει να σου δείξει απλά πως σε έναν υγειή μουσικόφιλο ο σκοπός δεν είναι το μέσον...
Το μόνο που ενδιαφέρει είναι, πως καταφέρνει και με ποιούς τρόπους το κάθε "μέσο" να μας υπηρετεί βάσει του αποτελέσματος που επιδυκνείει.
Από κει και πέρα σίγουρα υπάρχει το καλύτερο για τον καθένα, δεν διαφωνώ.
Εσύ δεν έχεις άκούσει κάτι καλύτερο από ολοκληρωμένες κόρνες και εμένα από την άλλη δεν μου αρέσει τίποτα γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να μην βρώ έστω και ένα ελλάτωμα όσον αφορά την σπιτική αναπαραγωγή.
Παραχωρήσεις κάνω και συμβιβασμούς.
Και δεν νομίζω πως υπάρχει στον πλανήτη ηχείο που να μην κάνει, αν το συγκρίνουμε όπως λες με την live εμπειρία που έχεις σε κλασσικές ακροάσεις.
Μπορεί όντως κάποιο ηχείο να είναι το άριστο αλλά δεν πάυει να συμβιβάζεται...

Όσο για τα ηχεία μου χαίρομαι που σου κέντρησαν το ενδιαφέρον και είσαι φυσικά ευπρόσδεκτος να τα ακούσεις και να μου πεις την γνώμη σου.
Επίσης χαίρομαι που είσαι ανοικτός σε όλα.
Τα λέμε.

Ωραια Γιαννη, μαλλον λεμε το ιδιο με λιγες αποκλισεις ομως.
Οταν ερθει το πληρωμα του χρονου θα ερθω να ακουσω το συστημα
Αθηνα?

Ρε παιδιά μιλάτε για live και εννοείτε μόνο την αποκλειστικά ακουστική ζωντανή μουσική.
Υπάρχουν και οι live συναυλίες και εκεί τα ηχεία είναι πάλι κόρνες (μετά από μια διακοπή λίγων χρόνων)
Άρα για να έχω live αίσθηση μπορεί να γουστάρω κόρνες και στο σπίτι μου.
Για δες τε το και λίγο έτσι.