'Hotel Radion'

Μιας και δεν ασχολουμαι παραπανω απο κατι φιλτρακια, τι εννοεις μιξη 2 φωτογραφιων; Αν θυμαμαι ολες ειναι στο χερι, αρα δεν εχεις ιδιες ακριβως για μιξη, σωστα;

Μιας και δεν ασχολουμαι παραπανω απο κατι φιλτρακια, τι εννοεις μιξη 2 φωτογραφιων; Αν θυμαμαι ολες ειναι στο χερι, αρα δεν εχεις ιδιες ακριβως για μιξη, σωστα;

Όλες στο χέρι ήταν τραβηγμένες όπως και αυτές που χρησιμοποίησα για HDR. Σε μία μόνο HDR χρησιμοποίησα 2 φωτογραφίες. Σε όλες τιςς υπόλοιπες χρησιμοποίησα τρεις. Τις λήψεις τις έκανα στο χέρι με την ανάσα κρατημένη και Bracketing με Continiοus High για να τις τραβήξω γρήγορα και να ελαχιστοποιήσω την κίνηση. Σε κάποιες περιπτώσεις επανέλαβα το Bracketing μέχρι και δύο φορές για να είμαι σίγουρος πως θα μείνει έστω και ένα σετ 3 φωτογραφιών ακούνητο και καλό. Για αυτό από την αρχή του νήματος έγραψα ότι δυσκολεύτηκα αρκετά.

Μετά στο Photomatix υπάρχει παράθυρο που λέγεται align / deghosting όπου δηλώνεις αν τράβηξες τις λήψεις στο χέρι ή σε τρίποδο και το πρόγραμμα ευθυγραμμίζει τις λήψεις αυτόματα, και διορθώνει σε συνεργασία με επεμβάσεις του χρήστη τυχόν κινούμενα είδωλα.

Ευτυχώς όλες οι λήψεις που έκανα στο χέρι με Bracketing ήταν από ελάχιστα έως ανεπαίσθητα κουνημένες.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Τέλος για να κάνεις μία εικόνα HDR χρειάζεσαι τουλάχιστον δύο φωτογραφίες. Η μία υποφωτισμένη για να είναι τα Highlights σωστά φωτισμένα και μία υπερφωτισμένη για να είναι τα shadows σωστά φωτισμένα. Τις περνάς σε πρόγραμμα που κάνει tone mapping ή fusion και έχεις μία λήψη υψηλού δυναμικού εύρους.

Το είπα πολύ περιληπτικά. Όσο περισσότερες λήψεις τόσο καλύτερα χωρίς όμως υπερβολές. Το ιδανικό για εμένα είναι 5 - 7 λήψεις. Αλλά και με 3 κάνεις εξαιρετική δουλειά.

Τα περισσότερα HDR που έχω στον λογαριασμό μου flickr είναι από μία λήψη την οποία έχω κάνει αντιγραφή 7 φορές με διαβαθμίσεις των 2/3 του EVstop από -2 σε +2 EVs. Και πάλι αυτό θεωρείται ψευδοHDR... Το σωστό είναι διαδοχικές λήψεις. Χρειάζεται σε θέματα όπου στο κάδρο υπάρχουν μεγάλες διαφορές φωτισμού που δεν δύναται να αποτυπωθούν σωστά σε μία λήψη λόγο πολύ σκιερών και πολύ φωτεινών μερών.

Χρησιμες πληροφοριες θενξ! Εγω με 1 φωτο παταω το φιλτρο hdr και τσουπ ετοιμο και δε βλεπεται... χαχα

Χρησιμες πληροφοριες θενξ! Εγω με 1 φωτο παταω το φιλτρο hdr και τσουπ ετοιμο και δε βλεπεται... χαχα

Και με μία μπορείς να κάνεις όπως έγραψα παραπάνω. Στην αρχή θα σε ταλαιπωρήσει ο θόρυβος αλλά σιγά σιγά μαθαίνεις τα μυστικά.

Η τελευταία πολύ καλή!

Από τις τρεις τελευταίες μου άρεσε κι εμένα η τρίτη πιο πολύ. Και η δεύτερη μου αρέσει. Αυτή θα ήταν πιο ωραία αν είχα τρίποδο και δεν την τραβούσα στο χέρι με οτι συνεπάγεται αυτό.

Νομίζω πως με αυτές τις τρεις κλείνω αυτόν το κύκλο φωτογράφησης του Ράδιον. Θα ήθελα μία ευκαιρία ακόμα ωστε να καλύψω και άλλα σημεία του ξενοδοχείου.

Σας ευχαριστώ για τα θετικά σχόλια!

Η τελευταία έγινε από 7 αντίγραφα της αρχικής εικόνας, με διαβάθμιση της έκθεσης από -2 εώς +2 EVs σε βήματα των 2/3 του στοπ. Έχει ενεργοποίηση το προφίλ διόρθωσης φακού στο ACR και έχω αναιβάσει της σκιές στα σκοτεινά αντίτυπα και αντίστοιχα έχω ρίξει τα φωτεινά μέρη στα φωτεινά αντίτυπα. Έχω κάνει ελάχιστη αποθορυβοποίηση και κατόπιν όλων αυτών εισήγαγα όλα τα αντίγραφα στο photomatix με τεχνική exposure fusion. Στο τέλος μείωσα τον κορεσμό επιλεκτικά σε κάποια χρώματα για να μην φαίνεται σουρεαλιστική η τελική εικόνα.

Έπαιρναν λίγο μείωση στο κόκκινο τα γράμματα στην δεξιά πλευρά της εικόνας.

Παλαιότερα χρησιμοποιούσα την μέθοδο tone mapping αλλά στην πορεία άρχισε να μην μου αρέσει το αποτέλεσμα.νΧαίρομαι για τα θετικά σχόλια.-bye-