HP Microserver + OpenMediaVault

το έστησα το utorrent, την 64bit έκδοση, τρέχει μία χαρά, έκανε και downloading και seeding. Ταχύτητες δεν πρόσεξα γιατί κατέβαζα παράλληλα από το PC.
αυτό που δεν ξέρω και δεν έχω ψάξει είναι η απενεργοποίηση.

Εμενα το προβλημα ειναι οτι με το που ξεκινουσε το torrent μετα απο λιγο σταματουσε..Απο οτι καταλαβα ειχε προβλημα επειδη δεν ειχα βαλει το download folder αλλα απο την αλλη δεν με αφηνε να βαλω και κατι εκει. Εκανα apply και οταν ξαναεμπαινα ηταν κενο παλι.
Πως το προσπερασες αυτο?

και εγώ είχα αυτό το πρόβλημα στην αρχή.
Μπήκα με το winSCP μέσω ssh και είδα ποιο είναι το full path για τα folders που θέλω να ορίσω στο utorrent για incomplete και για share.
π.χ. έχω ένα folder (π.χ. papdoux) που έχω κάνει share στο OMV και το βλέπω μέσω smb.
Κάτω από αυτό το folder είχα φτιάξει τα folders για το utorrent. Στην αρχή τα δήλωνα σαν /papdoux/Incomplete αλλά τα έχανε/δεν τα κρατούσε.
Μετά μπήκα μέσω ssh με winSCP σαν root και ανακάλυψα ότι το full path είναι /export/papdoux/Incomplete και /export/papdoux/Share.
Τα έβαλα έτσι, (/export/papdoux/Incomplete ή export/papdoux/Incomplete, νομίζω το πρώτο με το / ), στο utorrent και δούλευσε μία χαρά μετά.

Last edited:
Επισης για οποιον προσπαθει με 64bit και δεν τα καταφερνει οι εντολες διαφερουν λιγο στο ονομα του utorrent και ειναι ως εξης

1. Login -- Default User: root | Password:αυτο που εχετε ορισει για root (default ειναι το openmediavault)
2. wget http://www.sitedesign.hu/utorrent/utorrent-server_3.0-27079_amd64.deb
3. dpkg -i utorrent*.deb
4. update-rc.d utorrent-server defaults
5. rcutorrent-server start

βασικά η διαφορά είναι για βήματα 4 & 5 στα 64bit αν θυμάμαι καλά.
Το βήμα 5 αν κατάλαβα καλά είναι για να ξεκινήσει το service κατευθείαν. Αυτό γίνεται και με restart οπότε το βήμα 5 είναι περιττό.

Ναι σωστα και ισως δεν παιζει η εντολη 5 απο οτι ειδα. Μαλλον με restart το ειχα ξεκινησει.

ούτε και σε εμένα έπαιξε το βήμα 5, του έκανα ένα restart και δούλευσε.

Στο gui εμένα μου ζητάει id & password που είναι το admin και στα δύο. Στα settings είναι δηλωμένο να μην ζητάει password αλλά αυτό επιμένει.

Τώρα πρέπει να βρω πως απενεργοποιείται έτσι για να μου φύγει η περιέργεια.

Επειδη απο Linux δεν σκαμπαζω πολλα, απο οτι εχω καταλαβει τον δισκο που εχω κανει εγκατασταση το openmediavault δεν μπορω να τον δω σαν share σωστα?
Αρα οπως μου ειπες και εσυ πιο πανω πρεπει να βαλω το winscp και μεσω αυτου να ορισω shares απο τον δισκο που εχω εγκατεστημενο το OMV και συνεπως και το utorrent.
Δεν πρεπει να βλεπει αλλους δισκους το utorrent παρα μονο αυτο που ειναι εγκατεστημενο σωστα?

Re: Απάντηση: HP Microserver + OpenMediaVault

Στο gui εμένα μου ζητάει id & password που είναι το admin και στα δύο. Στα settings είναι δηλωμένο να μην ζητάει password αλλά αυτό επιμένει.

Τώρα πρέπει να βρω πως απενεργοποιείται έτσι για να μου φύγει η περιέργεια.

Σωστα και εγω ειχα αυτο το θεμα. Το βαζω και στα βηματα μηπως καποιος το χρειαστει.

Μιας και δεν μπορω να κανω edit εκεινο το ποστ το ξαναγραφω

Για οποιον προσπαθει με 64bit και δεν τα καταφερνει οι εντολες διαφερουν λιγο στο ονομα του utorrent και ειναι ως εξης

1. Login -- Default User: root | Password:αυτο που εχετε ορισει για root (default ειναι το openmediavault)
2. wget http://www.sitedesign.hu/utorrent/ut...7079_amd64.deb
3. dpkg -i utorrent*.deb
5. Restart το Microserver και ξεκιναει μονο του πλεον
6.ip address:8080/gui (username και password ειναι admin και στα 2).

περίμενε γιατί δεν ξέρω αν το κατάλαβα καλά τι γράφεις. Ούτε και εγώ ξέρω πολλά από linux αλλά θα σου γράψω πως έκανα share ένα folder.
Το HP ήρθε με ένα σκληρό 250GB. Εκεί έκανα εγκατάσταση το OMV. Μετά έβαλα δύο άλλους σκληρούς.
Μέσω browser μπήκα στο OMV, πήγα στο storage, είδα τους δύο σκληρούς και έφτιαξα ένα raid.
Μετά από το access right management--> shared folders, έφτιαξα ένα folder π.χ. papdoux.
Μετά πήγα στo services ---> SMB/CIFS, έκανα enable το service και μετά δήλωσα το folder. πχ papdoux. Έτσι έκανα share το folder papdoux.

Μετά, μέσω smb από το PC είδα το folder papdoux. Από το PC του όρισα τα νέα folders π.χ. incomplete & share.

Μέσω winSCP είδα το full path των folders incomplete και share και δήλωσα αυτό το full path στο gui του utorrent.

edit: νομίζω ότι το OMV δε σε αφήνει να ορίσεις shared folder στο δίσκο που έχεις κάνει εγκατάσταση το OMV

Last edited:
Ακριβως το ιδιο setup εχω και εγω με σενα..
Αρα με λιγα λογια εσυ εχεις το dowload folder(papdoux/incomplete kai share) στους αλλους δισκους απλα ηταν λαθος το path και ισως και σε μενα θελει το σωστο path.Ua θα δοκιμασω και θα ενημερωσω

Ενα αλλο ωραιο κολπο που με εχει βολεψει αρκετα ειναι οτι με το πειραγμενο bios υποστηριζει και wake on lan. Με αποτελεσμα να μπορεις να το ξυπνας μεσω απο android/iphone εφαρμογες.
Δεν το εχω ψαξει αρκετα ομως για να μπορω να το κανω και απο remote(dyndns) και οχι μονο απο το τοπικο lan.

που είναι το πειραγμένο bios;

το wol νόμιζα ότι το έχει και χωρίς το πειραγμένο bios

Μιας και δεν μπορω να κανω edit εκεινο το ποστ το ξαναγραφω

Για οποιον προσπαθει με 64bit και δεν τα καταφερνει οι εντολες διαφερουν λιγο στο ονομα του utorrent και ειναι ως εξης

2. wget http://www.sitedesign.hu/utorrent/ut...7079_amd64.deb
3. dpkg -i utorrent*.deb
5. Restart το Microserver και ξεκιναει μονο του πλεον
6.ip address:8080/gui (username και password ειναι admin και στα 2).
Σε περίπτωση που για κάποιο λόγο δεν σηκωθεί αυτόματα το service του utorrent, θα πρέπει πριν το βήμα 6. να εκτελέσετε χειροκίνητα την εντολή rcutserver start

Το μόνο που μου μένει τώρα είναι να δω πως μπορώ να το συνδέσω με κάποιο private tracer. Αν γνωρίζει κάποιος θα του είμαι υπόχρεος! :laugh:

Κατέβασα το openmediavault 0.4 το έκαψα σε iso σε DVD ,
προσπαθώ να το περάσω σε έναν δίσκο που έκανα format σε ntfs ενώ γίνεται boot από cd-rom
ζηταει restart και δεν γίνεται installation τη λάθος γίνεται ,
καμία βοήθεια ?

ΥΓ
Εγκατάσταση σε Intel Pentium 4

Last edited:
το DVD rom είναι USB ή εσωτερικό;
έχεις ορίσει στο bios να γίνεται boot από το rom;

υποθέτω δεν έχειs HP microserver;

Εσωτερικό dvd –rom έχω

Ναι μπήκα στα bios και είναι εντάξει δουλεύει το boot από cd-rom αλλά εκεί κολάι και λέει το restart
βγάζει στην εκκίνηση 2 φορές CD και μετά λέει πατήστε [alt+Ctrl+Del ] για restart

Όντως δεν έχω HP micro server το βάζω σε Intel Pentium 4