HP Microserver + WHS 2011 + Drive Bender = L.F.E. (?)

Μακάρι να ήξερα πως προέκυψαν. Πραγματικά έχω τρελαθεί. Δες τις φώτο και πες μου ότι καταλαβαίνεις τι έγινε γιατί θα σκάσω. Το μόνο που έκανα ήταν να χρησιμοποιήσω το wizard ου έχει για να προσθέσω και τους 3 δίσκους χωρίς να σβήσει τα αρχεία μου :( Όταν πάω να αφαιρέσω έναν από τους 3 δίσκους μου λέει ότι δεν υπάρχει χώρος κτλ. Μετα βγάζει ακόμα ένα πινακάκι που λέει αν θέλω να γίνει με το ζόρι. Το πάτησα μια φορά μου έβγαλε τον δίσκο αλλά αντί για αρχεία είχε μέσα ένα κάρο φακέλους και σε έναν μόνο είδα κάποια αρχεία αλλά δεν ξέρω αν ήταν όλα. Τον έβαλα πάλι στο pool μήπως και γίνει κάτι αλλά πάλι τίποτα. Όσο για τα αρχεία είναι ταινίες και σειρές τα οποία δεν υπάρχουν αλλού αλλά πάλι δεν θέλω να τα χάσω.

Last edited:
Λοιπόν ψάχνοντας λίγο βρήκα αυτό. Το οποίο λέει με κόκκινα γράμματα... Important - If the drive being added to the pool contains files, those files will NOT appear in the pool (however they will remain untouched of the drive). If you wish the files on the drive to be added to the pool, use the merge option. Οπότε αυτό που έκανα εγώ να προσθέσω και τους 3 δίσκους με την επιλογή Convert an existing Windows Drive κτλ δεν ήταν σωστό. Τώρα τι κάνω; Βγάζω τους δίσκους από το pool σβήνω ότι φακέλους έχει κάνει μέσα το Drive Bender αφήνοντας μόνο τα αρχεία και κάνω πάλι Merge;

Αν είναι έτσι ο wizard που έβαλαν κλάφτα Χαράλαμπε.. Παλιότερα χωρίς τον wizard έβγαζες πιο εύκολα άκρη. :p

Απ' ότι φαίνεται όντως δεν έκανες merge. Τώρα μπορείς να δοκιμάσεις να κάνεις move τα αρχεία που έχουν ξεμείνει έξω από το pool μέσα στο pool (για να το κάνεις αυτό θα χρειαστεί να κάνεις προσωρινά assign drive letters στους δίσκους).

Μάλλον αυτό είναι πιο εύκολο από το να βγάλεις τους δίσκους από το pool κτλ.

Καλημέρα σε όλους. Το παλιό Wizard είναι όντως έτσι και χθες το βράδυ όχι μόνο έκλαψα :bigcry: (Χαράλαμπος βλέπεις) ήμουν έτοιμος για αυτοκτονία αλλά τελικά την γλίτωσα.
Πέρα από την πλάκα, η χθεσινή κρίση λύθηκε αργά χθες το βράδυ χωρίς δυστυχώς να έχω δει το post σου και έτσι ακολούθησα άλλο τρόπο. Πρώτα κατάργησα το pool εντελώς με την επιλογή Delete a pool. Από εκεί και μετά είδα όλους μου τους δίσκους στο Disk managment απλά χωρίς γράμμα. Έβαλα τα ίδια γράμματα που είχαν πριν (τα είχα σημειώσει) και έτσι απέκτησα πάλι πρόσβαση στα αρχεία μου. Το μόνο πρόβλημα ήταν ότι ήταν μοιρασμένα σε φακέλους της μορφής {EB8FF66F-451C-4834-9697-EA1843449907} κτλ. Κάνω ένα reboot και ξεκινάω πάλι το Wizard μόνο στον πρώτο δίσκο και του είπα Convert an existing Windows drive to a Drive Bender pooled drive, while keeping the existing files intact. Μόλις το έκανε κάνω πάλι reboot και βλέποντας το μέγεθος κάθε φακέλου διαπίστωσα σε ποιους από τους 4-5 φακέλους είχε μέσα αρχεία. Αφού βρήκα που ήταν τα αρχεία τα μετέφερα στο root (Ε: στην δική μου περίπτωση) με Cut-Paste. Μετά επιλέγοντας το Merge a drive into the pool πρόσθεσα τον δεύτερο δίσκο και κάνω reboot. Μόλις μπήκε έκανα το ίδιο πράγμα με τα αρχεία του νέου δίσκου μεταφέροντας τα όλα στο root. Μετά πάλι με Merge a drive into the pool πρόσθεσα και τον τρίτο δίσκο, έκανα reboot και μετά πάλι το ίδιο με τα αρχεία.
Μετά από όλη την ιστορία τα αρχεία μου είναι ασφαλή και σωστά όπως έπρεπε να είναι από την πρώτη φορά.

Άρα για όποιον έχει δίσκους με αρχεία σαν εμένα η σωστή σειρά που πρέπει να ακολουθήσει είναι:
1) Convert an existing Windows drive to a Drive Bender pooled drive, while keeping the existing files intact ΜΟΝΟ στον πρώτο δίσκο (στην ουσία για να δημιουργηθεί το pool)
2) Merge a drive into the pool (για προσθήκη όλων των επόμενων)

Ευχαριστώ, τέλος καλό όλα καλά :) Πάντως σαν εφαρμογή σκίζει ε, μεγάλη ευκολία. Προς το παρόν ακόμα δεν το έχω αγοράσει, θα αφήσω μερικές μέρες να περάσουν και μετά πάμε για αγορά 1000%. Άντε να πέσουν και οι δίσκοι ξανά στις νορμάλ τιμές να αγοράσω ακόμα δύο 2TB να μην είναι άδεια η θέση του 4ου δίσκου και να αφαιρέσω και τον 1TΒ τσάμπα θέση πιάνει :smash:

Last edited:
Re: Απάντηση: HP Microserver + WHS 2011 + Drive Bender = L.F.E. (?)

Ευχαριστώ, τέλος καλό όλα καλά :) Πάντως σαν εφαρμογή σκίζει ε, μεγάλη ευκολία. Προς το παρόν ακόμα δεν το έχω αγοράσει, θα αφήσω μερικές μέρες να περάσουν και μετά πάμε για αγορά 1000%. Άντε να πέσουν και οι δίσκοι ξανά στις νορμάλ τιμές να αγοράσω ακόμα δύο 2TB να μην είναι άδεια η θέση του 4ου δίσκου και να αφαιρέσω και τον 1TΒ τσάμπα θέση πιάνει :smash:

Να πω...+1000 ? :worshippy:

Εγκαθιστω το drive bender και εχω 12 σκληρους αυτη τη στιγμη συμπεριλαμβανομενου και του λειτουργικου.
Ειναι σοφο να αδειασω τον D: απο αρχεια, ουτως η αλλως τα client backups τα αποθηκευω σε εναν απο τους αλλους.
να προσθεσω εναν εναν τους σκληρους κανοντας merge, απλα το μονο που δεν θα εχω θα ειναι duplication στα ηδη υπαρχοντα αρχεια μιας και ειναι γεματοι.
Θελω να ειμαι προσεχτικος για να μην εχουμε παρατραγουδα γι'αυτο ζηταω και την συμβουλη σας.

pettakos εγώ το D δεν το έχω προσθέσει στο pool μιας και θεώρησα ότι τα 172GB ελεύθερα που έχει δεν θα με σώσουν. Σκέφτηκα επίσης πως το ο δίσκος που έχει το λειτουργικό δεν πρέπει να είναι στο pool γιατί μεθαύριο μπορεί π.χ να θέλω να τον αλλάξω με SSD η με ένα μεγαλύτερο και δεν θέλω να μπω στην διαδικασία αφαίρεσης του από το pool.

Ο δικος μου ειναι 1Tb και λεω να μην παει χαμενος ο υπολοιπος χωρος. Βεβαια, θεωρω πως μαλλον εχεις απολυτο δικιο.
Τον αλλο σκληρο, εναν απο τους πολλους που αποθηκευω τα client backups μπορω να τον βαλω στο pool?
Εκεινον που εχω για server backup μαλλον δεν μπαινει στο pool? Σωστα?

Ξεκινησα τη διαδικασια σημερα να φταιξω το drive bender pool με 9 σκληρους, εβαλα τον πρωτο δισκο κενο, ολα καλα, reboot, και μετα βαζω τον δευτερο δισκο με δεδομενα κανοντας merge. Παλι reboot
Εγινε σωστα, ο δισκος ομως περιειχε ενα shared folder ονοματι videos, αυτο λιγη σημασια εχει, αλλα μου δειχνει critical alert οτι το folder is missing.
Ξανα reboot, αλλα το προβλημα παραμενει.

Converting Your First Drive With Data To The Pool:

If you’re a current WHS 2011 user, you’re going to want to take all of your existing data/drives and put them into your new Pool Instance (Drive Pool) EXACTLY the way you have them set up.

So, if your Server Folders are on drives d:/, e:/, f:/, etc. then you will want to convert them to your pool EXACTLY the same way. If you’re obsessive compulsive like I am and want to only have one drive letter, WAIT UNTIL ALL OF YOUR DRIVES ARE IN THE POOL AND WORKING CORRECTLY BEFORE CHANGING OR MOVING ANY DATA.

Only use the “Move the Folder” function to move the folders to a new drive.

1. Choose the drive which contains the smallest amount of data to convert to the pool first.

2. On the WHS Dashboard, click on the Drive Bender Add-In tab and click on “Convert An Existing Drive To A Pooled Drive”.

A popup will appear and you will select the hard drive that you want to convert.

Again, I would suggest starting with the hard drive that has the smallest amount of data on it and convert it first.

One thing to note – error messages DO NOT appear in the traditional manner. The error messages appear in Alert Viewer. I wasn’t prepared for this when I first converted a drive, but I finally found this message:

Reboot your computer. You may have to reboot twice.

Launch your WHS Dashboard and go into your “Server Folders and Hard Drive” Add-In. You should see your “Server Folders” exactly as they were before.

You can go to “Pool Management” and you should see your first drive.

If you don’t, wait a few minutes and reboot again.

Remote in and launch Windows Explorer from your WHS 2011 server and on every Server Folder you converted, right click on the folder and run “Properties” and document the number of Folders, Files, and the total Size of the Server Folders so you can verify all of your data is there, which it will be.

Once this has completed correctly, continue converting your drives and ALWAYS REBOOT BEFORE ADDING A NEW DRIVE.

I did this twice on my drives. One drive converted in just fine. The 2nd drive, an 11TB RAID 5 (about 7.5TBs of data) “hung” and I had to reboot a couple of times. After one of the reboots, the drive letter or “mount point” disappeared in Drive Bender. I recreated the “Server Folder” and pointed it to the directory on the hard drive where the data resides. This solved the problem and the data was all there.

Drive Bender changed the directory or folder structure, but all of the data is there in a new directory as shown below.

Once you’ve “Converted” all of the hard drives to the Pool Instance (Drive Pool), reboot one more time.

After you reboot, you can reset all of your Server Folder permissions, User Access, and HomeGroup settings.

Merging a Drive

Drive Bender also allows you “merge” data from a hard drive into an existing Server Folder. This comes in handy if you have a drive from another computer that you want to use with your pool AND you want to put the data into an existing Server Folder.

By clicking on “select path” you can pick the exact spot where to insert your data.

Τι να κανω ξια να εχω το ιδιο Folder structure οπως και πριν?

Μηπως επρεπε να βαλω τον δισκο στο Pool κανοντας convert και οχι Merge οπως λεει στο mediasmartserver.net?

Αυτό το videos από που ήρθε; Υπήρχε στον δεύτερο δίσκο που έκανες merge? Είχε / έχει δεδομένα μέσα; Repair pool δοκίμασες να κάνεις;

Γενικά, όταν θέλουμε να βάλουμε στο pool δίσκους που ήδη περιέχουν δεδομένα τα οποία θέλουμε να μπουν στο pool τους κάνουμε merge.

Υπενθυμίζω ότι τα παραπάνω τα κάνουμε πάντα αφού πάρουμε backup!!

Ειναι ενα απο τα default shares του Whs 2011 το οποιο απο τον D: το ειχα μετακινησει στον συγκεκριμενο δισκο χωρις κανενα προβλημα.
Με Merge το εκανα ακολουθωντας τη συμβουλη σας. Reapir pool δεν εκανα ακομα, θα κανω σε λιγο, διοτι τον εβγαλα απο τον server,
τον εβαλα στο pc μου και αντιγραφω ολα τα αρχεια απο το videos folder σε αλλον σκληρο. Εκει ειναι ολα, δεν πειραχτηκαν.
Θα δειξει σε λιγο διοτι ειναι περιπου 1Tb σε μεγεθος.

View attachment 73750
Ναι αλλα, εγω τα ειχα μεταφερει σε αλλους δισκους απο τον D: πριν εγκαταστησω τον drive bender.
Οποτε καποια απο τα default shares και καποια αλλα shared folders που εφτιαξα εγω, δεν ειναι στον d:
Για να ακριβολογω δεν ειναι τιποτα στον D:
Τι κανω σ'αυτη την περιπτωση και αφου εχω τελειωσει με το merging ολων των δισκων?
Ας πουμε για παραδειγμα οτι το pool εχει γραμμα k:, και περιεχει 6 σκληρους δισκους με προηγουμενα γραμματα E, F, G, H, I, J.
Θα μου βγαλει μηνυμα οτι τα shares are missing.
Θα παω να τα ξαναβαλω αλλα θα τα μεταφερω στον K:

Last edited:
View attachment 73757View attachment 73758Λοιπον εκανα και repair pool, reboot, αλλα τιποτα. Το default share videos που ανηκει στον DB2 δεν εμφανιζει κανενα αρχειο.
Θα γινει τιποτα αμα κανω move το share στον D: για παραδειγμα? Η να κανω remove τον δισκο και ξανα απο την αρχη.