HP Microserver + WHS 2011 + Drive Bender = L.F.E. (?)

Την αφαίρεση δίσκου από το pool να την έχεις σαν τελευταία λύση γιατί εγώ που βιάστηκα και ξήλωσα ένα δίσκο μετά έτρεξα λίγο για να φέρω όλα τα αρχεία μου στα ίσια τους. Όσο για τα Shares γιατί δεν δοκιμάζεις να τα σβήσεις και μόλις τελειώσεις τις προσθήκες όλων των δίσκων σου στο pool να τα κάνεις από την αρχή;

Last edited:
Ναι ο DB2 ειναι μερος του pool αλλα ο shared folder videos που ειναι μεσα του δειχνει να ειναι κενος, η τελος παντων δεν μπορεις να δεις τα αρχεια ενω υπαρχουν.
Πως σβηνω τα shares?

Ας υποθεσουμε οτι το εκανα αυτο, δηλαδη να τους βαλω ολους με τη σειρα, και στο τελος να μετακινησω τα shares. Που?
Στο μοναδικο drive που εχει δημιουργηθει αυτο του pool? Εκει τα μετακινω?
Τα δικα μου οπως ειπα και πριν δεν ειναι στον d: καλως η κακως, η αυτο δεν εχει σημασια?
Το ιδιο κανω και για τα shares που εχω φτιαξει εγω ο ιδιοσ?

Δυστυχώς δεν είμαι μπροστά στο Hp οπότε ξεκίνα με το να πας στο Dashboard και δες εκεί που λέει Server Folders and Hard Drives. Κοίτα όλα σου τα Shares και δες αν κάποιο έχει πρόβλημα κτλ.
Επίσης στο δικό μου τα Shares του λειτουργικού τα έχω αφήσει στο D και έκανα δικά μου καινούργια αφού έβαλα όσους δίσκους ήθελα στο pool μιας και εκείνα δεν με εξυπηρετούσαν (ήθελα movies και series για παράδειγμα και όχι Videos).
Οπότε μπορείς να δοκιμάσεις να μετακινήσεις τα του λειτουργικού στο D σου και τα δικά σου άστα εκεί που είναι.

Last edited:
Ευτυχως τα τακτοποιησα και ελυσα τα περισσοτερα προβληματα. Απ'οτι βλεπω, επισης κανει folder-file duplication και στα ηδη υπαρχοντα αρχεια,
απλως ειναι παρα πολυ αργο γιατι γραφει συνεχεια.

Αν θελω να εκμεταλλευτω τον χωρο του d: που στη δικη μου περιπτωση ειναι καμμια 870αρια gb, ο δισκος του λειτουργικου ειναι 1TB,
μπορω να μετακινησω τα default shares του αφου τον εχω κανει merge στο DB pool. Βεβαια ειναι δισκος λειτουργικου κι αμα παθει κατι θα ειναι μεσα στη δεξαμενη αυτο το partition.
Και τελος να χρησιμοποιησω εξωτερικο σκληρο για server backup διοτι επισης δισκος 1TB ειναι λιγο μεγαλος και μαλλον δεν χρειαζεται. Αυτοι μου εχουν μεινει, ειναι οι μικροτεροι σε χωρητικοτητα.
Εσεις τι με συμβουλευετε?

Re: Απάντηση: Re: HP Microserver + WHS 2011 + Drive Bender = L.F.E. (?)

ΠΑιδια μπήκα και εγώ στο κλαμπ. Πήρα ενα μικροσερβερ από το ζεροουαν χθές. και 4GB εχτρα μνήμη ECC kingston. Λέω να του βάλω τον συνδυασμό της κεφαλίδας του θρεντ και ο θεος βοηθός.......Λέω να του βάλω και μια [h=2]TBS 6980 PCI-E DVB-S2 Dual Tuner TV card (http://www.tbsdtv.com/english/product/6980.html)[/h]Τον έχει δουλέψει κανεις έτσι?

Last edited:
Καλορίζικο το μηχανάκι :award: Όσο για τον συνδυασμό Microserver-WHS 2011-Drive Bender όρμα και δεν θα το μετανιώσεις. Από την ημέρα που τα έβαλα όλα στην σειρά δουλεύει σαν καλοκουρδισμένο ρολόι.
Τώρα για την κάρτα δεν έχω άποψη μιας και τον έχω μόνο για media file server και τίποτα παραπάνω. Δεν νομίζω να έχεις κάποιο πρόβλημα πάντως εκτός και αν η εν λόγο κάρτα δεν έχει Drivers για WHS για π.χ.

Βγηκε καινουργια εκδοση χθες του DB. Την εγκαθιστουμε οπως και την προηγουμενη, δηλαδη με remote desktop connection και χωρις να απεγκαταστησουμε το previous version.
Και γιατι μου βγαζει σφαλμα οτι δεν βρισκει το pool?

Καλημέρα σε όλους. Δηλαδή για να μην κάνω καμιά γκάφα, κατεβάζουμε από εδώ κάπου στο C ή στο D και απλά το τρέχουμε χωρίς να έχουμε πρώτα ξηλώσει το παλιο;

Εχω το WHS 2011 σε δισκο με 2 paritions, o (C) εχει τα WHS 2011 και ο αλλος (D) data.
επισης εχω κανει RAID5 (Ε) με 6 δισκους μεσα απο το λειτουργικο του WHS 2011.

τωρα θελω να εγκαταστησω win server 2008 στο (C), σβηνωντας τo partition του WHS 2011.
1) θα μπορω να βλεπω μετα την εγκατασταση του win server 2008 το RAID5 που εκανα με το WHS 2011;
2) Πρεπει να προσεξω κατι πριν την εγκατασταση του win server 2008; πχ να βγαλω το ρευμα και τα sata καλωδια απο τους δισκους που ειναι στο RAID5..

Last edited:
Εχω το WHS 2011 σε δισκο με 2 paritions, o (C) εχει τα WHS 2011 και ο αλλος (D) data.
επισης εχω κανει RAID5 (Ε) με 6 δισκους μεσα απο το λειτουργικο του WHS 2011.

τωρα θελω να εγκαταστησω win server 2008 στο (C), σβηνωντας τo partition του WHS 2011.
1) θα μπορω να βλεπω μετα την εγκατασταση του win server 2008 το RAID5 που εκανα με το WHS 2011;
2) Πρεπει να προσεξω κατι πριν την εγκατασταση του win server 2008; πχ να βγαλω το ρευμα και τα sata καλωδια απο τους δισκους που ειναι στο RAID5..
καμια γνωμη κανεις...