HP Microserver + WHS 2011 + Drive Bender = L.F.E. (?)

Θεωρητικά θα δεις κανονικά το RAID5 set σου από τα 2008. Δεν το έχω κάνει σε RAID5, αλλά θεωρείται δεδομένο. Απλά από τον disk manager το κάνεις import.

Για την εγκατάσταση, για καλό και για κακό αποσύνδεσε όλους τους δίσκους εκτός από αυτόν που θα βάλεις για system disk.

Καλημέρα σε όλους. Έχω σετάρει και εγώ το drive bender και το δοκιμάζω. Δεν το έχω αγοράσει ακόμα. Πολύ καλό φαίνεται αν και ακριβούτσικο.
Θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει δοκιμάσει κάποιος και το stable bit το οποίο είναι αποκλειστικά για whs να μας πει διαφορές. Γνωρίζω ότι δεν έχει κυκλοφορήσει κανονικά αλλά ως βετα.

Τελικά ξαναεκανα εγκατασταση τα WHS 2011 αλλα τώρα εχω προβλημα με το import του raid5. πως γίνεται το import; δεν Θέλω να κάνω καμία Μλκ και χάσω τα δεδομένα..
Ευχαριστώ,

Last edited:
Έχω καιρό να το κάνω, οπότε δεν θυμάμαι ακριβώς τα prompts, αλλά αυτά που λέει ο φίλος εδώ φαίνεται να αντιστοιχούν σε αυτά που θυμάμαι: http://www.ehow.com/how_7656485_open-raid-5-other-servers.html

Βασικά πηγαίνεις στον Disk Manager και κάνεις απλά import foreign disk (αν θυμάμαι καλά το κάνεις σε έναν από τους foreign δίσκους και το σύστημα βρίσκει αυτόματα και τους υπόλοιπους).

Σε ευχάριστω ακόμα μια φορά. Δούλεψε μια χαρα.
Τώρα δσκέφτομαι και το drive bender...θα δούμε.

Εχω 10 δισκους στον σερβερ με WHS 2011.
Οι 6 ειναι στο controller SATAIII,
2 ειναι στο controller SATAII,
και οι αλλοι 2 απο τα πισω 2 eSATA που εχει η μητρικη θα πηγαινουν στους δισκους.
λογικα θα πρεπει να δουλεψουν (περιμενω 2 καλωδια απο eSATA σε SATA).

Στους 6 SATAIII εχω κανει RAID5 μεσα απο τα WHS 2011 (εγκατεστημενα στο πρωτο partition σε εναν SataII)
η ερωτηση μου ειναι μπορω να ενσωματωσω ολους τους (10) δισκους με το drive bender χωρις να χασω τα δεδομενα μου μιας και ειναι ολοι γεματοι;
μηπως ειναι καλυτερα να κανω merge μονο τους 4; αυτους δηλαδη που δεν ειναι στο raid5..

Last edited:
drivers για την καρτα δικτύου γιατι την βλεπει 100αρα και οι ταχυτητες ειναι χαλια?
merci :)

απο εδω http://support.amd.com/us/gpudownload/embedded/Pages/embedded_windows_all.aspx για την ati και απο εδω για την καρτα δικτυου http://www.broadcom.com/support/license.php?file=570x/win_vista_2k8_x64-15.0.0.21.zip ....120-130 mb/s πλεον.......

Εγω δεν μπορω να πιασω τετοια ταχυτητα . Βλεπω ακριβως την μιση 50-60 mb/s
Μηπως υπαρχει καποια ρυθμιση που δεν την εχω δει?

Γεια και χαρα σε ολους

Επειδη δεν θελω να κανω καποια βλακεια και να χασω τα δεδομενα που εχω μεσα στους 3 δισκους ( 2 ΤΒ ) θα ειμαι λιγο περιεκτικος

Χτες τα SBS Essentials 2011 κρασαραν και δεν μπορουσαν να μπουταρουν με τπτ , ουτε το repair καταφερε να το φτιαξει.
Ετσι εκανα παλι εγκατασταση στον μικρο 250GB αφου ειχα βγαλει τους δισκους απο το συστημα ετσι ωστε να μην τους βλεπει καθολου.
Μετα την εγκατασταση εβαλα το νεο πλεον Drive Bender και το ολο interface ειναι αρκετα αλλαγμενο .
Οταν ειχα φτιαξει το Pool την πρωτη φορα ειχα προσθεση τους 3 δισκους 2ΤΒ .

Τωρα ποια ειναι η διαδικασια που πρεπει να ακολουθησω ωστε να μην χασω κατι .

Φτιαχνω νεο Pool και εχω 3 διαθεσιμες επιλογες για τους δισκους
1 add to pool
2 convert to pooled drive
3 Merge into pool
Δεν ξερω πως να προχωρησω γιαυτο ζηταω Βοηθεια .

Να σημειωσω οτι διαβασα ολο το Thread απο την αρχη και μπερδευτικα αντι να βγαλω ακρη .
Γιαυτο επανερχομαι για να παρω μια σαφη απαντηση.

το πήρα κι εγώ χτές το Microserver και ήδη του έχω περάσει τα WHS11. Σήμερα αν όλα πάνε καλά θα ξεκινήσω και το pool :)
Mου άρεσε πάρα πολύ η ιδέα του να έχω redundancy/duplicates χωρίς soft raid με κινδύνους για rebuilds και τέτοια... Περισσότερα προβλήματα είχα από χαλασμένα ή degraded volumes παρά από χαλασμένους δίσκους...
αν τώρα βρώ και έναν ωραίο τρόπο να τραβάω backups σε S3 και glacier...

Last edited:
Γρήγορες ερωτήσεις...

Το Lian Li που το βρίσκουμε? Πολύ ενδιαφέρον για e-sata...

Και τι UPS τους κοτσάρουμε? Σκέφτομαι για κανένα φτηνό ίσα ίσα να μπορεί να κάνει shutdown. Όχι να τα κρατάει πάνω με τις ώρες...

απο το help εδω
οταν εχει χτυπησει ενας δισκος που ειναι μαζι με αλλους σε ενα pool και υπαρχει ελευθερος χωρος μεγαλυτερος απο τον δισκο που εχει χτυπησει (πχ εχουμε ελευθερο χωρο στο pool 1TB και ο χτυπημενος δισκος ειναι 1tb) τοτε κανουμε ενα απλο "remove the (failure) drive" και συνεχισουμε χωρις απωλεια δεδομενων..

αν ομως το pool δεν εχει επαρκει ελευθερο χωρο για να γινει το παραπανω, τι ακριβως κανουμε;
και πως ακριβως γνωριζουμε τι αρχεια ειχε ο χτυπημενος δισκος; για να γνωριζουμε τι θα χασουμε..

ο χτυπημενος δισκος δεν αναγνωριζεται ουτε απο το pc σαν εσωτερικος σε sata, ουτε σε docking station, και οταν τον βαζω οπως ηταν αρχικα to pc δεν μπουταρει στα windows.. ενω φυσικα το λειτουργικο ειναι εγκαταστημενο σε δισκο εκτος pool..