HP Microserver

Τον 5ο δίσκο τον δέχεται out of the box ή πρέπει να αγοραστεί κατι extra;
πχ pci κάρτα Sata, καποιο καλώδιο Υ για την τροφοδοσία του δίσκου κτλ

Η μητρική πόσες Sata συνδέσεις διαθέτει; Διάβασα οτι με πατέντα δέχεται μεχρι και 6o δίσκο..

6 δίσκους έχω και εγώ δε θα χρειαστεί να κόψεις λαμαρίνα ή τίποτα άλλο.

Μπορείς να τους ακουμπήσεις χύμα, χώρος υπάρχει, αλλά εγώ προτίμησα να βάλω ένα κατάλληλο spacer
Βρήκα και έβαλα αυτό http://www.nexustek.nl/NXS-doubletwin_hdd_vibration_killer_black_and_white.htm http://www.aquatuning.de/product_info.php/info/p6594_Nexus-Double-Twin-HDD-decoupling.html
Υπάρχει και αυτό http://www.aquatuning.co.uk/product...Arrow-HDD-Noise---Shock-Absorber---black.html

Για να συνδέσεις τον 5 ο δίσκο έχει το sata καλώδιο που προοριζόταν για DVD , όλα καλά :-)

Για τον 6 ο θα χρειαστείς ένα καλώδιο από esata σε sata – υπάρχουν πολλά αλλά μιας και δε δουλεύουν όλα προτίμησε κάποιο ελεγμένο από την κοινότητα και οικονομικό. Για παράδειγμα
Θα χρειαστείς και το πειραγμένο BIOS που έχουμε βάλει οι περισσότεροι.

6 δίσκους έχω και εγώ δε θα χρειαστεί να κόψεις λαμαρίνα ή τίποτα άλλο.

Μπορείς να τους ακουμπήσεις χύμα, χώρος υπάρχει, αλλά εγώ προτίμησα να βάλω ένα κατάλληλο spacer
Βρήκα και έβαλα αυτό http://www.nexustek.nl/NXS-doubletwin_hdd_vibration_killer_black_and_white.htm http://www.aquatuning.de/product_info.php/info/p6594_Nexus-Double-Twin-HDD-decoupling.html
Υπάρχει και αυτό http://www.aquatuning.co.uk/product...Arrow-HDD-Noise---Shock-Absorber---black.html

Για να συνδέσεις τον 5 ο δίσκο έχει το sata καλώδιο που προοριζόταν για DVD , όλα καλά :-)

Για τον 6 ο θα χρειαστείς ένα καλώδιο από esata σε sata – υπάρχουν πολλά αλλά μιας και δε δουλεύουν όλα προτίμησε κάποιο ελεγμένο από την κοινότητα και οικονομικό. Για παράδειγμα

Θα χρειαστείς και το πειραγμένο BIOS που έχουμε βάλει οι περισσότεροι.

thanks!

Αρα η μητρικη εχει 5 sata... και για να εχουμε 6 δισκους, πρεπει να θυσιαζουμε την οπισθεν eSata και να βαλουμε το πειραγμενο bios.
εχει καποιο αλλο ωφελος το πειραγμενο bios;

το πειραγμενο bios μπορουμε να το εγκαταστησουμε οποτε θελουμε;
πχ αν ξεκινησουμε με 5 δισκους, drive bender και το κανονικο bios... μπορουμε μετα να εγκαταστησουμε το πειραγμενο bios για να προσθεσουμε και τον 6ο δισκο;

Last edited:
thanks!

Αρα η μητρικη εχει 5 sata... και για να εχουμε 6 δισκους, πρεπει να θυσιαζουμε την οπισθεν eSata και να βαλουμε το πειραγμενο bios.
εχει καποιο αλλο ωφελος το πειραγμενο bios;

το πειραγμενο bios μπορουμε να το εγκαταστησουμε οποτε θελουμε;
πχ αν ξεκινησουμε με 5 δισκους, drive bender και το κανονικο bios... μπορουμε μετα να εγκαταστησουμε το πειραγμενο bios για να προσθεσουμε και τον 6ο δισκο;

Βάλε το από την πρώτη μέρα IMHO.

Μη με ρωτάς τι λειτουργικό θα έχεις στο μέλλον , και κατά πόσο μπορεί να κάνεις λάθος χειρισμό.

Πάει καιρός, αλλά καλά πρέπει να θυμάμαι
το BIOS επιτρέπει AHCI στην 5η και την 6η θήρα.

Το AHCI αν σας είναι άγνωστη λέξη και δε θέλετε να μάθετε παραπάνω , μπορεί να σας χρειαστεί λ.χ. εάν βάλετε στο μέλλον ssd σε αυτές τις θήρες.

Τέλος πάντων κακοτοπιές υπάρχουν , αλλά μιας και το BIOS είναι ελεγμένο υπό όλες τις συνθήκες από την κοινότητα
Δε χάνετε τίποτα να το βάλετε και εσείς από την πρώτη μέρα

Re: Απάντηση: HP Microserver

Έχει νόημα να το βάλουμε ούτως ή άλλως το πειραγμένο bios? Δεν θέλω να βάλω 6ο σκληρό.

Εσυ, αφου δουλεύει, άστο μη το πειράζεις :operator:

Βάλε το από την πρώτη μέρα IMHO.

Μη με ρωτάς τι λειτουργικό θα έχεις στο μέλλον , και κατά πόσο μπορεί να κάνεις λάθος χειρισμό.

Πάει καιρός, αλλά καλά πρέπει να θυμάμαι
το BIOS επιτρέπει AHCI στην 5η και την 6η θήρα.

Το AHCI αν σας είναι άγνωστη λέξη και δε θέλετε να μάθετε παραπάνω , μπορεί να σας χρειαστεί λ.χ. εάν βάλετε στο μέλλον ssd σε αυτές τις θήρες.

Τέλος πάντων κακοτοπιές υπάρχουν , αλλά μιας και το BIOS είναι ελεγμένο υπό όλες τις συνθήκες από την κοινότητα
Δε χάνετε τίποτα να το βάλετε και εσείς από την πρώτη μέρα

Για file (storage) server το σκεφτομαι, οποτε δεν προκειται να βαλω ποτε SSD..
Ουσιαστικα το μονο που θα κανει, ειναι να αποθηκευει της ταινιες που εχω παρακολουθησει, και μονο οταν θα θελω να ξαναδω καποια, θα αναβει για streaming μεσω nfs/smb σε media player. τιποτα αλλο.

Λογικα δεν θα εχει προβλημα με τα 2GB μνημης για streaming full bluray rip..

Για λειτουργικο θα βαλω win7 ή win8... στον ηδη υπαρχων file server, ειχα βαλει whs 2012 αλλα ξαναγυρισα σε win7, μιας και το μονο που κανω ειναι copy/paste και δεν καταλαβα την χρησιμοτητα του whs dashboard για την απλη αυτη χρηση που το θελω..

Μολις ειδα οτι πλεον δεν βγαινει το site του αντιπροσωπου που το ειχε 160ε και ο επομενος ειναι στα 190ε οποτε το ξανασκεφτομαι.. μιας καιι ο ηδη υπαρχων file server μπορει να παρει ακομα εναν δισκο με αυτο που μου εστειλες http://www.nexustek.nl/NXS-doubletwin_hdd_vibration_killer_black_and_white.htm

Last edited:
Για file (storage) server το σκεφτομαι, οποτε δεν προκειται να βαλω ποτε SSD..
Ουσιαστικα το μονο που θα κανει, ειναι να αποθηκευει της ταινιες που εχω παρακολουθησει, και μονο οταν θα θελω να ξαναδω καποια, θα αναβει για streaming μεσω nfs/smb σε media player. τιποτα αλλο.

Λογικα δεν θα εχει προβλημα με τα 2GB μνημης για streaming full bluray rip..

Για λειτουργικο θα βαλω win7 ή win8... στον ηδη υπαρχων file server, ειχα βαλει whs 2012 αλλα ξαναγυρισα σε win7, μιας και το μονο που κανω ειναι copy/paste και δεν καταλαβα την χρησιμοτητα του whs dashboard για την απλη αυτη χρηση που το θελω..

Μολις ειδα οτι πλεον δεν βγαινει το site του αντιπροσωπου που το ειχε 160ε και ο επομενος ειναι στα 190ε οποτε το ξανασκεφτομαι.. μιας καιι ο ηδη υπαρχων file server μπορει να παρει ακομα εναν δισκο με αυτο που μου εστειλες http://www.nexustek.nl/NXS-doubletwin_hdd_vibration_killer_black_and_white.htm

Λ.χ. Στα win7 μπορεί να χρειαστείς και άλλους drivers όταν θα γυρίσεις σε AHCI.

Από Infoworld Γαλάτσι το είχα πάρει και εγώ στα ~160 κρίμα που ακρίβυνε… δες και amazon.co.uk μη τυχών …

Τα 2GB είναι αρκετά και για περιστασιακή χρήση με win7, και οι μνήμες (ECC or NOT) ακρίβυναν από τα Χριστούγεννα …
αλλά
Γραφικό περιβάλλον , μεγάλη κατανάλωση μνήμης και πολλοί άλλοι παράγοντες,
πιθανά να θές να ξανασκεφτείς κάνα ελαφρύ Linux.
Σκέψου δηλαδή να το ανοίγεις περιστασιακά στα win7, να κάνει Update το antivitus, να κάνει update η MS …
Όλα αυτά είναι φόρτος ….

Λ.χ. Στα win7 μπορεί να χρειαστείς και άλλους drivers όταν θα γυρίσεις σε AHCI.

Από Infoworld Γαλάτσι το είχα πάρει και εγώ στα ~160 κρίμα που ακρίβυνε… δες και amazon.co.uk μη τυχών …

Τα 2GB είναι αρκετά και για περιστασιακή χρήση με win7, και οι μνήμες (ECC or NOT) ακρίβυναν από τα Χριστούγεννα …
αλλά
Γραφικό περιβάλλον , μεγάλη κατανάλωση μνήμης και πολλοί άλλοι παράγοντες,
πιθανά να θές να ξανασκεφτείς κάνα ελαφρύ Linux.
Σκέψου δηλαδή να το ανοίγεις περιστασιακά στα win7, να κάνει Update το antivitus, να κάνει update η MS …
Όλα αυτά είναι φόρτος ….

Δεν μπορω να το εχω στο τοπικο δικτυο αλλα να ΜΗΝ βλεπει ιντερνετ;
οποτε να μην κανει update και να μην χρειαζεται antivirus κτλ

Μην βάλεις gateway. Βάλε μόνο την στατική IP και το subnet στην ethernet σύνδεση.

Και γιατί να παίζεις έτσι με ένα λειτουργικό που χρειάζεται antivirus … τεσπα … εγώ στα είπα, από εκεί και περά φυσικά το καλύτερο λειτουργικό είναι αυτό που μπορεί να χειριστεί ο καθένας μας ;-)

Και γιατί να παίζεις έτσι με ένα λειτουργικό που χρειάζεται antivirus … τεσπα … εγώ στα είπα, από εκεί και περά φυσικά το καλύτερο λειτουργικό είναι αυτό που μπορεί να χειριστεί ο καθένας μας ;-)

ακριβως αυτο.. γιατι να μαθω καινουργια αχρηστα πραγματα για το νεο λειτουργικο ενω το μονο που θα κανω ειναι copy/paste..
μονο τις ωρες που θα φαω ειναι ασκοπα χαμενος χρονος.. προτιμω να παρακολουθησω καμια ταινια, που ουτως η αλλως ολα αυτα τα εμαθα γιατι αυτο ειναι που θελω να κανω.

αν πχ υπηρχε κατι σαν το netflix με ολη την ιστορια του κινηματογραφου σε τιτλους, online, διαθεσιμη 24/7 και σε καλη ποιοτητα, δεν θα ηξερα, ουτε θα ηθελα να γνωριζω, για server, λειτουργικα, drivedender, nas, media player, torrent κτλ.. αλλα απο οτι βλέπω, απο την απροθυμια του κοσμου, τις τεχνικες δομες αλλα και τα συμφεροντα των εταιριων, κατι τετοιο θα αργησει πολυ..

Καλησπέρα,

αν και ίσως θα έχει ήδη αναφερθεί, μπορεί κάποιος κάτοχος του N40L να αναφέρει την πραγματική κατανάλωσή του σε idle?
Το σκέφτομαι για 2o storage με FreeNAS...

Ευχαριστώ

Νομίζω μιλάνε κάποιοι για 35W σε idle...

Απο εκεί και πέρα γιατί χρειάζεσαι και δεύτερο storage? Εαν έχεις ένα παλιό το καταργείς / το πουλάς και φτιάχνεις ΕΝΑ σύμφωνα με τις ανάγκες σου.

N40L 8GB μνήμη με 4 wd red 3tb νομίζω καλύπτει.
yabb_grin.gif

Καλημέρα και ευχαριστώ για την απάντηση. Αν κάποιος έχει μετρήσει το μηχάνημά του ας προσθέσει τα αποτελέσματα.

Πολλοί και διάφοροι λόγοι με κάνουν να καλοβλέπω και το HP, πειραματισμός, ευχέρεια στις αλλαγές στα storage, μεγαλύτερη ασφάλεια στα σημαντικά δεδομένα, μου περισσεύουν δίσκοι, χαμηλότερη κατανάλωση από τον κύριο server κ.ο.κ.

Είχα μέχρι πρόσφατα ένα Dlink-320 για τη δουλειά αυτή αλλά πήρε πόδι λόγω θορύβου. Δεν έχει νόημα να δώσω 100ε (minimum) για ένα απλό NAS και όχι 180 για κάτι που θα τρέχει τα πάντα, ακόμη και ελαφριά VMs... (for the fun of it)

Καλησπέρα,

Το σκέφτομαι για 2o storage με FreeNAS...

Ευχαριστώ

Πάντως το freenas το έχω δουλέψει λίγο (δεν λέει και πολλά ), με το openmediavault από ότι έχω διαβάσει μακρόν καλύτερο
το OMV + The Z File System (ZFS) FreeBSD και με micro server H.P. δένει

Καλημέρα και ευχαριστώ για την απάντηση. Αν κάποιος έχει μετρήσει το μηχάνημά του ας προσθέσει τα αποτελέσματα.

Πολλοί και διάφοροι λόγοι με κάνουν να καλοβλέπω και το HP, πειραματισμός, ευχέρεια στις αλλαγές στα storage, μεγαλύτερη ασφάλεια στα σημαντικά δεδομένα, μου περισσεύουν δίσκοι, χαμηλότερη κατανάλωση από τον κύριο server κ.ο.κ.

Είχα μέχρι πρόσφατα ένα Dlink-320 για τη δουλειά αυτή αλλά πήρε πόδι λόγω θορύβου. Δεν έχει νόημα να δώσω 100ε (minimum) για ένα απλό NAS και όχι 180 για κάτι που θα τρέχει τα πάντα, ακόμη και ελαφριά VMs... (for the fun of it)

ΜΕ 8GB μνημη μια χαρα θα τρεχει 3-4 VMs ταυτοχρονα. Ετσι και αλλιώς αυτά από την στιγμή που θα μπουτάρουν μνήμη θέλουν (εκτός και αν στησεις database ή domain controller ή mail server)

Να κάνω κάποιες ερωτήσεις και εγώ

α) το modded bios τι προσφέρει (που δεν προσφέρει το κανονικό) ?
β) ποια κάρτούλα παίρνει ώστε να παίζει άνετα 1080π? (σε nvidia - low profile)
γ) είναι ήσυχο?
δ) το 54l έχει μεγάλη διαφορά σε απόδοση από το 40l? (γιατί στην ελλάδα βρίσκω μόνο το 40ρι - σε τιμή που έξω βρίσκω το 54ρι)..

α)Σου αναγνωρίζει τον 5ο δίσκο στην θεση του drive
β)διαφορες low profile με λεπτό ανεμιστήρα.Συνηθως κάποιες μικρές nvidia.Ψαξε στο νήμα, υπάρχουν αναφορές
γ)ησυχο ναι, αθορυβο οχι.
δ)Η διαφορα στην συχνότητα ειναι μεγάλη αν και μιλάμε για μικρούς επεξεργαστές.Αν το θες για χρήση server και μόνο , σου κανει και ο 40L.Αν βρίσκεις τον 54 στην ιδια τιμή παρε τον , καλό θα κανει (ειδικα αν θες να παιζει και 1080π, αν και δεν ειναι ο ρολος του).

Χρήστο
σκέφτομαι να του ρίξω μια Nvidia 620 με παθητική ψύξη (όχι με μεγάλη ψύκτρα)..
ή και αυτή
http://www.amazon.co.uk/Asus-GeForc...TF8&qid=1371213186&sr=8-7&keywords=nvidia+620

windows 7, ssd (χωρίς dvd) και logitech k400...

για XBMC... 1080p, full bitstreaming hd audio....

και αυτό φυσικά όχι για μένα.. αλλά για φίλο... ;) (και πάλι)

Δεν θα προτεινα παθητικη ψυξη στο microserver , ειδικά αν το γεμίσεις με δίσκους.
Θα βράσουν ολα εκει μέσα.