HP Microserver

H RAM που έχει αρχικά είναι ECC (ένα είδος προστασίας μνήμης)
Το σωστό είναι να τη ζευγαρώσεις με ίδιου τύπου ECC

Δες δοκιμασμένες μνήμες εδώ
http://n40l.wikia.com/wiki/Memory

Δεν είναι αναγκαίο αυτό. Γιατί να πληρώσει περισσότερο;

Σημερα ηρθε, ωραιο μηχανακι, το συμπαθησα αμεσως!

Του περασα προχειρα win7 32bit μεχρι να καταληξω αν θα μεινω σε win η σε καποια λυση τυπου freeNas, εβαλα τους 3 δισκους μου και σερβιρει με 85-90mbps στο Netgear 550 που ειναι κουμπωμενο πανω του μεσω Gigabit switch ΤP Link οπως σωστα μου προτεινατε, πιο βραδυ θα δω και τι ταχυτητες εχω στο Android media player σε αλλο δωματιο και μεσω δικτυου/powerline.

Πιο αθορυβο απ'ότι περιμενα.
Εχω και καποιες ECC μνημες καπου παραπεταμενες, αν αξιζει θα τις περασω, επομενη προσθηκη θα ειναι το Icybox που γραφω πιο πανω...

:2thumb22sup:

Καλησπέρα και πάλι παιδιά.Τελικά με μεταφορά μέσω windows δικτυακού φακέλου από το pc στο hp πιάνω 10mb/s.
Μήπως να πάρω και εγώ όπως το παιδί από πάνω ένα switch?

Έχω το μαμά ρούτερ της cyta.

Έχετε κάποιο να προτείνετε?Μετά με ποιά σειρά θα συνδέσω τα μηχανήματα επάνω του?
Ευχαριστώ για την βοήθεια.

Απλά καλώδια utp φαντάζομαι έτσι?Παίζει κάποιο παρόμοιο από Ελλάδα?
Το συγκεκριμένο βγαίνει κανά 50άρι με μεταφορικά.

Και το cat5e μια χαρά είναι, τερματίζονται και εύκολα DIY, δεν είναι απαρέτητο το 6 :-)

ωραίο θα κοιτάξω αν τα δικά μου έχουν ένδειξη για cat6 αλλιώς αγοράζω και από αυτά.
Φαντάζομαι το γράφει επάνω το καλώδιο σωστά?
Ναι το γράφει πανω στο καλώδιο αλλά και οπτικά είναι 8 τα καλωδιάκα μέσα ...
Επισης όπως ήδη σωστά αναφέρθηκε και 5e κάνει επίσης για το χιλιάρι...
Με χιλιάρι θα δεις μεταφορές από 80ΜΒ/sec και άνω

δεν είναι απαραίτητο το cat6, giga είναι και το cat5
άλλες είναι οι διαφορές τους, εκτός αν ξεπερνάς τα 100 μέτρα η περνάς κοντά σε ισχυρά ρεύματα
εάν δεν έχεις και θα βάλεις τώρα εννοείτε προτιμάς πιστοποιημένο cat6

το θεωρητικο transfer rate για gigabit δεν ειναι 128 Megabytes;
οποτε λογικα με τις απωλειες εχουμε 90-110mb/s.
υπαρχει σχετικα οικονομικος τροπος να εχουμε μεγαλυτερες ταχυτητες (με sataIII και κλασικους 3,5" δισκους, οχι SSD πχ.)

Οικονομικό 10Gbit δεν υπάρχει ακόμα, πιθανά του χρόνου.
Εξωτικές λύσεις υπάρχουν (infiniband) αλλά μονό για geeks , και πάλι σπίτι και μάλιστα σε microserver είναι υπερβολή.

Οικονομικό 10Gbit δεν υπάρχει ακόμα, πιθανά του χρόνου.
Εξωτικές λύσεις υπάρχουν (infiniband) αλλά μονό για geeks , και πάλι σπίτι και μάλιστα σε microserver είναι υπερβολή.

λογικα θα πρεπει να βαλουμε εξτρα καρτα ethernet 10Gbit στον microserver αλλα και στο pc μας, και 10Gbit switch;
και με τι καλωδια;
για τι ταχυτητες εγγραφης μιλαμε; 1gb/s;

λογικα θα πρεπει να βαλουμε εξτρα καρτα ethernet 10Gbit στον microserver αλλα και στο pc μας, και 10Gbit switch;
και με τι καλωδια;
για τι ταχυτητες εγγραφης μιλαμε; 1gb/s;

Όπως προείπα το κόστος είναι υπερβολικό σήμερα
Ειδικά για το Microserver, μη το σκέπτεσαι καν, είναι λίγο αστείο να κάνουμε όλα αυτά σε ένα μηχανάκι των 150 ευρώ.

Επίσης μη μπερδεύεις το δίκτυο
Με τι ταχύτητες μπορούν να πιάσουν τα arrays των δίσκων
, γιατί αυτό είναι ανάλογα με το array raid/cache/ZIL/whatever

Με μια καρτούλα ethernet και ένα managed switch που υποστηρίζει Link aggregation μπορεις να αυξήσεις την ταχύτητα του δικτύου του microserver όταν υπάρχουν πολοί χρήστες που διαβάζουν-γράφουν ταυτόχρονα...

Με μια καρτούλα ethernet και ένα managed switch που υποστηρίζει Link aggregation μπορεις να αυξήσεις την ταχύτητα του δικτύου του microserver όταν υπάρχουν πολοί χρήστες που διαβάζουν-γράφουν ταυτόχρονα...
σε ενα χρηστη ομως, απο οσο γνωριζω, το Link aggregation δεν κανει τιποτα..αλλα μονο σε ταυτοχρονους χρηστες..