HP Microserver

Δεν με χαλάει να σου πω την αλήθεια, απλά μιας και το άλλο μαγαζί το είχαν δοκιμάσει τα παιδιά, είπα να ρωτήσω πρώτα. Και τα μεταφορικά τους καλά φαίνονται.

Εχει ψιλοακριβυνει απο τοτε που το πηραμε εμεις.200+μεταφορικα δεν ειναι ασχημα.Απλα προσεξε τα μεταφορικα που χρεωνουν οι γερμανοι.Ειναι διαφορετικα απο καταστημα σε καταστημα.

...Με τους δίσκους τι κάνουμε όμως...

Σήμερα θα παραγγείλω 2 και που θα πάει θα πέσουν και οι δίσκοι..

Last edited:
Εχει ψιλοακριβυνει απο τοτε που το πηραμε εμεις.200+μεταφορικα δεν ειναι ασχημα.Απλα προσεξε τα μεταφορικα που χρεωνουν οι γερμανοι.Ειναι διαφορετικα απο καταστημα σε καταστημα.

Mην το σκεφτειτε παραπανω.Τσιμπηστε το!

Δυστυχώς το getgoods.de δεν διαθέτει Paypal και visa για αγορά από Ελλάδα μου βγάζει μόνο Advance (You simply pay in advance and receive the goods easily and conveniently delivered to your home upon receipt of payment.) και δεν με βολεύει

Έχει αναφερθεί παραπάνω ότι πλέον η τιμή του έχει πέσει αρκετά κάτω από τα 200 σε ελληνικά μαγαζιά: http://www.skroutz.gr/c/26/servers.html?keyphrase=hp+microserver

Οπότε μάλλον είναι καλύτερα να αγοράσετε από Ελλάδα.. Και 5-10 ακριβότερος να βγει (αν βγει, μαζί με μεταφορικά) ενισχύει την αγορά μας.

Από vision studio...+4gb μνήμη. Δε με ενδιαφέρει το raid και η ασφάλεια δεδομένων κλπ απλά να έχω χώρο. Κατέβασα μεν ολα όσα πρότειναν τα παιδιά. Κάθισα διάβασα όσο μπόρεσα...αλλά με βλέπω για WHS2011. Απλά θέλω να τραβάει από το server μουσική το logıtech touch και ταινίες το xtreamer prodıgy όταν με το καλό τα παραλάβω.

Είδα και εγώ την τιμή τους πριν από μερικές μέρες και τους είχα στα υπόψιν αν δεν έβρισκα κάτι καλό από έξω . Χωρίς να θέλω να κάνω διαφήμιση τα παιδιά στο VisionStudio είναι πολύ οκ. Έχω πάρει 3 Pc μέχρι τώρα από εκεί, οπότε θα τους τιμήσω πάλι. Όσο για το λειτουργικό και εγώ για WHS 2011 θα πάω. Στην αρχή λέω να βάλω μέσα τους δίσκους όπως τους έχω και να τους κάνω απλά Share και λίγο αργότερα βλέπουμε.

ω ρε παλληκάρια...έχουμε ένα κάρο χαράτσια κ με βάζετε σε έξοδα πάλι!!! :laugh:

πολύ καλή τιμή το visionstudio, με έχετε ψήσει !! σκέφτομαι μήπως το κάνω downloader + NAS ώστε να αντικαταστήσω laptop + e-trayz (το οποίο αποδείχθηκε σκυλί παρατάυτα!) ...

Δημητρακούδη, εσύ που τα δοκίμασες όλα, τι OS προτείνεις για downloader / nas?

FreeNAS 7 αρκεί να είσαι λίγο ψαγμένος. Για σένα θα είναι μια χαρά. Αν έχεις χρόνο και αυξημένες ανάγκες (π.χ. πολλούς δίσκους με redundancy) παίζει και το unraid, αλλά με τίμημα (για πολλούς δίσκους).

Από mainstream λύσεις, WHS2011 δαγκωτό. Γαμώ τα Λ.Σ. και τιμή χώμα (πλέον βρίσκεται και στην Ελλάδα σε τιμή κάτω από 50 ).

Επειδή έχω καιρό να "χαρκαλέψω" υπολογιστή σπίτι μου, λέω να αλλάξω τον intel nas μου με έναν τέτοιο hp.
Αυτό που θέλω είναι να έχω έναν υπολογιστή σπίτι, που να εκτελεί χρέη server για να βλέπω στο σαλόνι μου τις ταινίες μου, να ακούω τις μουσικές μου από το ηχοσύστημά μου και να είναι και κατεβαστήρι...
Τώρα έχω έναν υπολογιστή για κατεβαστήρι κ τα υπόλοιπα τον intel nas μου.
Σκέφτομαι λοιπόν να αγοράσω το hp αυτό, να του βάλω whs με τους υπάρχοντες 4 δίσκους wd green που έχω κ αυτό να κάνει όλα τα παραπάνω.
Τι λέτε ;
Θα τα βγάλει πέρα ;
Να του προσθέσω κ λίγη μνήμη, πιθανότατα κ κάρτα γραφικών για να είναι πλήρης υπολογιστής.

Και το σκέφτεσαι ακόμα; Το μηχανάκι είναι τζάμπα για αυτά που προσφέρει. Αν το θες μόνο για NAS και κατεβαστήρι (όπως εγώ) η κάρτα γραφικών δεν χρειάζεται, 4GB μνήμη όμως είναι απαραίτητα. Αν πάλι το θες να παίζει αυτά που θα κατεβάζεις τοτε την θες την καρτούλα αλλά θα πρέπει να είναι Low Profile και δεν έχω να σου προτείνω κάτι. Αν θυμάμαι καλά τα παιδιά είχαν προτείνει μερικές λύσεις σε προηγούμενες αναρτήσεις, οπότε ρίξε ένα μάτι.

Έχει δική του κάρτα γραφικών με έξοδο VGA αλλά όχι κάτι super. Εϊναι ίσα ίσα για να έχεις μια οθόνη και να κάνεις δουλειά σου. Για αναπαραγωγή video κτλ θέλει άλλη.

Ρίξε ένα μάτι σε μια φώτο από την πίσω μεριά.
http://images.highspeedbackbone.net/SKUimages/gallery/large/H24-75052-call08-ro.jpg