HP Microserver

Λοιπόν το βήμα έγινε. Μόλις παρήγγειλα τον Hp Microserver παρέα με μια Kingston Value 4GB DDR3 Non ECC CL9 1333MHz. Επίσης για να ολοκληρωθεί το κακό χτύπησα και μια άδεια WHS 2011. Ανυπομονώ να έρθουν να τα βάλω όλα στην σειρά και να σταματήσει αυτό το κακό με τους δίσκους πέρα δώθε.

Μιχάλη πήρα τον Microserver και την μνήμη από εδώ, και τα WHS 2011 από εδώ. Από όσο βλέπω υπάρχει αύξηση από το μεσημέρι στον Microserver της τάξης των 1.88 μέσα με μερικές ώρες (έκανα την παραγγελία μου στις 15:46).

Last edited:
Δεν ξέρω αν το έχετε ήδη δει, αλλά υπάρχει μετατροπέας του 5.25" σε θήκη για 6 δίσκους 2.5" της sharkoon, το οποίο το έχουν ήδη χρησιμοποιήσει στον μικρό αυτό server :

hpproliantmicroserverwith6baysharkoonhotplugsata.jpg

Αξίζει το WHS 2011 τίποτα? Μπορείς να κάνεις software raid να παίζει σωστά γιατί είναι για πανηγύρια στα win γενικώς.

Ωραιο!
Που το βρισκουμε ομως?Εστω και εξωτερικο.Ελλαδα φανταζομαι δεν ...

Το πρόβλημα θα είναι ο controller που θα χρειαστείς.. Αν πας σε 8κάναλο θα σου στοιχίσει όσο άλλα 2-3 microserver.

Επίσης, πρακτικά δεν το βλέπω να έχει νόημα, τη στιγμή που ο μεγαλύτερος δίσκος 2.5" είναι 1ΤΒ, πράγμα που σημαίνει ότι το πολύ να πιάσεις τα 6ΤΒ. Το ίδιο μπορείς να πετύχεις απλά με 2 δίσκους των 3ΤΒ 3.5" και μάλιστα χωρίς να χρειάζεσαι πανάκριβο επιπλέον controller.

Υπάρχει "περίπου" θήκη.. Έχει αναφερθεί αρκετές φορές (sharkoon?). Το έχω πάρει και εγώ, αν και ακόμα δεν το έχω βάλει.
Το μόνο θέμα είναι ότι θα χρειαστεί να έχεις το καπάκι της 5.25" ανοιχτό για να αερίζεται.

Edit: με πρόλαβαν.. απ' ότι φαίνεται υπάρχουν περισσότερα από ένα.