HP Microserver

Συγνώμη που θα χαλάσω την ροή του θέματος με κάτι άσχετο αλλά μόλις σκέφτηκα δεν κατεβάζω τα Drivers να τα έχω έτοιμα; Πάω Hp και βλέπω ότι έχει support για Microsoft Windows Server 2008 Foundation Edition, Microsoft Windows Server 2008 R2 και Microsoft Windows Server 2008 Small Business. Ποια είναι τα σωστά για χρήση σε WHS 2011;
Επίσης καμιά καλή καρτούλα για extra Sata ports (2 ή 4 δεν με χαλάει);

Όπου βλέπεις drivers για Win Server 2008, αυτά κάνουν μια χαρά και για τον WHS2011.

Καρτούλες με sata ports έχει πολλές στο ebay σε τιμές χώμα.. έχω παραγγείλει 2 για να υπάρχουν, αλλά η πρώτη που μου ήρθε ήρθε λάθος (κανονική ενώ περιγράφεται ως low profile) και την δεύτερη ακόμα την περιμένω..

Δημήτρη ευχαριστώ πολύ για την γρήγορη απάντηση, θα κατεβάσω για Microsoft Windows Server 2008 Small Business. Αν μπορείς και δεν σου κάνει κόπο κάνε πάσα λίγο το link που αγόρασες την ποιο καλή από τις δυο να πάρω και εγώ μια να υπάρχει γιατί θα την χρειαστώ 100%.

H παραγγελία δόθηκε. (189,05 ευρώ με παραλαβή την δευτέρα)
Το project είναι αυτός ο μικρός server να γίνει nas, με δίσκους 4 του 1,5 ΤΒ που έχω ήδη wd green. (σε raid 1)
Θα του προσθέσω 4gb μνήμη ακόμα, σύνολο 5gb ram.
Επίσης κάρτα γραφικών ati hd6450 1gb, μάλλον της asus, χωρίς ανεμιστήρα.
Τέλος, λειτουργικό θα μπει windows home server 2011 + xbmc, γιατί θα είναι ταυτόχρονα και media player.
Θα αντικαταστήσω το κατεβαστήρι pc μου, τον υπάρχοντα nas μου και το wd tv live.
Όταν ξεκινήσω το project, θα ανοίξω το ανάλογο θέμα. :grinning-smiley-043

Ωραίος Μιχάλη!

Μόνο ένα σημείο να προσέξεις: Το PCIe x16 slot που έχει για κάρτα γραφικών αντέχει έως έναν αριθμό watt (25?). Φρόντισε η κάρτα γραφικών που θα του βάλεις να μην έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις.. διαφορετικά κινδυνεύεις από διάφορα (μη καλυπτόμενα από εγγύηση.. ;)).

Ωραίος Μιχάλη!

Μόνο ένα σημείο να προσέξεις: Το PCIe x16 slot που έχει για κάρτα γραφικών αντέχει έως έναν αριθμό watt (25?). Φρόντισε η κάρτα γραφικών που θα του βάλεις να μην έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις.. διαφορετικά κινδυνεύεις από διάφορα (μη καλυπτόμενα από εγγύηση.. ;)).
To έχω μελετήσει ήδη Δημήτρη !!

Η κάρτα που θα μπει είναι η Asus Radeon HD 6450 SILENT 1GB DDR3 που έχει κατανάλωση 18w, σύμφωνα με αυτό. :grinning-smiley-043
Περισσότερες πληροφορίες κάρτας : http://www.asus.com/Graphics_Cards/AMD_Series/EAH6450_SILENTDI512MD3LP/#specifications

H παραγγελία του hp microserver έγινε από εδώ. Φοβερή τιμή !! :BDGBGDB55:

Last edited:
Re: Απάντηση: HP Microserver

To έχω μελετήσει ήδη Δημήτρη !!

Η κάρτα που θα μπει είναι η Asus Radeon HD 6450 SILENT 1GB DDR3 που έχει κατανάλωση 18w, σύμφωνα με αυτό. :grinning-smiley-043
Περισσότερες πληροφορίες κάρτας : http://www.asus.com/Graphics_Cards/AMD_Series/EAH6450_SILENTDI512MD3LP/#specifications
Εισαι σιγουρος οτι υπαρχουν drivers για την καρτα αυτη για whs 2011;

Στον server που εχω εγκατεστημένα τα WHS2011 εβαλα μια sapphire hd5870 και την εχω τωρα χωρις drivers..δοκιμασα αυτα για win7/vista 64bit αλλα και winXP 64bit xωρις αποτελεσμα..

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: HP Microserver

Εισαι σιγουρος οτι υπαρχουν drivers για την καρτα αυτη για whs 2011;

Στον server που εχω εγκατεστημένα τα WHS2011 εβαλα μια sapphire hd5870 και την εχω τωρα χωρις drivers..δοκιμασα αυτα για win7/vista 64bit αλλα και winXP 64bit xωρις αποτελεσμα..
Όσοι έχουν κάνει παρόμοιο συνδυασμό όπως εγώ, βάζουν είτε ati 6450 είτε nvidia gt220.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: HP Microserver

Θες να με βοηθήσεις ;
Τι θες να μου πεις με το link που έβαλες ;

Ναι, αυτο εννοω, οτι η καταναλωση της ειναι πολυ παραπανω απο 18w.
Βεβαις, μιας και δεν θα δουλεψει ποτε σε load, πιθανον να μην εχεις προβλημα. Απλα το ανεφερα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: HP Microserver

Ναι, αυτο εννοω, οτι η καταναλωση της ειναι πολυ παραπανω απο 18w.
Βεβαις, μιας και δεν θα δουλεψει ποτε σε load, πιθανον να μην εχεις προβλημα. Απλα το ανεφερα.
Στο δικό σου link Στράτο, πόσο μέγιστη κατανάλωση δείχνει ;
Γιατί από τα γραφήματα δεν πολυκατάλαβα...:BDGBGDB55:
Εγώ παιχνίδια δεν θα παίζω, οπότε μόνο για ταινίες.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: HP Microserver

στην τελική την κάνεις και λίγο underclock...

Αν με καλύπτει κάποια άλλη κάρτα, αν έχετε υπόψιν, μόνο για ταινίες, τότε προτείνετέ την.
πχ η 5450 κάνει ;
Βλέπω για πολύ χαμηλότερη κατανάλωση στα διάφορα site.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: HP Microserver

Σε idle (ηρεμια) την δινει 144watt
Σε Load (φορτιο) 178watt.
και η amd στο site της προτεινει minimun απαιτησεις

Στρατο, τα νουμερα στο λινκ σου αφορουν την κατανάλωση ΟΛΟΥ του συστηματος, οχι μονο της κάρτας.

Αν τα 31 (του αλλου link) ειναι σωστα και το bus σηκώνει 25 (?) με uc ισως παίζει.

Αλλα γενικά ειναι πολύ στο οριο η κατασταση.

Αν βεβαια σε αλλους παίζει καλά, λογικά θα εισαι ΟΚ.

Βεβαια, τωρα που το σκέφτομαι, αν δεν εχει εξωτερική τροφοδοσία ΟΦΕΙΛΕΙ να παίζει μόνο με το bus. Εκτός βέβαια αν στο συγκεκριμενο μηχανακι εχουμε θεματακι γενικα με την μητρική ή / και το psu παραειναι μικρό (γενικά - ειδικά αν το φορτώνετε και με δισκους).

Γενικα παντως, ειναι στο trial and error η κατασταση μου φαινεται...

Βεβαια, δεδομένου ότι θα παίζει παντα σε "idle'' λογικά θα ειναι ΟΚ....

Δεδομένου του κόστους όμως, εγω θα ''ρισκαρα'' μια 6450.

ΥΓ 5ΧΧΧ καλύτερα απέφυγε (αν σ' ενδιαφερει να εισαι 100% σιγουρος και ''Official'' για 3D). Αν δεν σε ενδιαφερει το 3D, η μικρότερη 5ΧΧΧ θα ναι μια χαρα (αν και καιει και σημαντικά λιγότερο that is φυσικά)

Last edited: