HP Microserver

Απάντηση: Re: HP Microserver

Στρατο, τα νουμερα στο λινκ σου αφορουν την κατανάλωση ΟΛΟΥ του συστηματος, οχι μονο της κάρτας.

Αν τα 31 (του αλλου link) ειναι σωστα και το bus σηκώνει 25 (?) με uc ισως παίζει.

Αλλα γενικά ειναι πολύ στο οριο η κατασταση.

Αν βεβαια σε αλλους παίζει καλά, λογικά θα εισαι ΟΚ.

5ΧΧΧ καλύτερα απέφυγε (αν σ' ενδιαφερει να εισαι 100% σιγουρος και ''Official'' για 3D). Αν δεν σε ενδιαφερει το 3D, η μικρότερη 5ΧΧΧ θα ναι μια χαρα (αν και καιει και σημαντικά λιγότερο that is φυσικά)
Διαβάζω σε διάφορα site ότι πάρα πολλοί έχουν βάλει την 6450, για αυτό κ εγώ κατέληγα προς τα εκεί.
Βέβαια, τώρα το κοιτώ περισσότερο, αφού δεν είχα σκεφτεί για τις καταναλώσεις.
Πουθενά βέβαια δεν διαβάζω για προβλήματα με αυτή την κάρτα.
3d δεν με ενδιαφέρει.
Ταινίες 2d μόνο θα απασχολούν την κάρτα γραφικών.

Όσο ψάχνεις, βρίσκεις...!
Λοιπόν, κυκλοφορούν εκδόσεις της 6450 με 1gb μνήμη ddr3 και με ddr5.
Οι εκδόσεις με ddr3 έχουν πολύ χαμηλή κατανάλωση.
Αυτές με ddr5 έχουν υψηλότερες.
Δλδ, δείτε παρακάτω με την Sapphire HD 6450 1 GB Passive : http://www.techpowerup.com/reviews/Sapphire/HD_6450_Passive/25.html

power_idle.gif
power_average.gif
power_peak.gif
power_maximum.gif
power_bluray.gif

Ήρθαν όλα σήμερα τελικά. Έκανα την εγκατάσταση στο κουτί μέσα και αύριο που έχω ρεπό θα κάτσω να κάνω την εγκατάσταση software, WHS, και όλων των παρελκόμενων...
Τα περιφερειακά μαζί με τους δίσκους είναι:
2 x WD Caviar Green 2TB
5 GB RAM ECC DDR3 (1+4)
LG Blu-ray Disc Rewriter (BH10)
Sapphire HD 6450 1GB DDR3 με low profile bracket.

Επειδή δεν έχω ξαναεγκαταστήσει σερβερ λειτουργικο ποτέ, θα πρέπει να προσέξω τίποτα το ιδιέτερο που δεν πάει το μυαλό μου τώρα?

Η κατανάλωση απο ότι είδα στο techpowerup κάνει peak στα 14W για 3d gaming ενώ για Bluray που θα είναι το μέγιστο που θα κάνει σε μένα είναι στα 9W.
Καπου νομίζω διάβασα οτι αντεχει μεχρι 20 αλλα δεν θυμαμαι που και αν ισχύει...
Οτι χωράει χωράει, αλλα είναι λίγο στενά... Το προβλημα ήταν να ξαναμπεί μεσα η μητρική με όλα τα καλούδια επάνω. Αλλά τελικά μπήκε με μικρη προσπάθεια.

Άκυρο...
Κατέβασα τους τελευταίους οδηγους απο το νετ και τωρα λειτουργεί κανονικά και το εμφανίζει και στο device manager.

Δευτερη ερώτηση τώρα και πολύ σημαντική. Για να μην σας πρήζω βήμα βήμα, υπάρχει κανένας καλός οδηγός του πως να τον σετάρω? Γιατί είναι και στα γερμανικά το καταραμενο και δεν το καταλαβαίνω καλά... Πως θα βάλω δλδ να γράφει σε ποιόν δίσκο και σε ποιόν να κρατάει αντίγραφα, πως θα ορίσω τι μπορεί να βλέπει ο κάθε χρήστης, και τί θα κάνει και που backup απο τους χρήστες.
Τελικά, λίγες σελίδες πριν υπάρχει συνφορουμίτης που έχει βάλει την 6450 που συζητώ κ εγώ....! :BDGBGDB55:
Άλεξ, δουλεύει μια χαρά ;
Θερμοκρασίες ;
Καταναλώσεις ;
Κάνα πρόβλημα γενικά με την κάρτα ;
Αν κ διαβάζω παντού ότι τελικά η 6450 με μνήμη ddr3 είναι μια χαρά. :grinning-smiley-043

Το πρόβλημα θα είναι ο controller που θα χρειαστείς.. Αν πας σε 8κάναλο θα σου στοιχίσει όσο άλλα 2-3 microserver.

Επίσης, πρακτικά δεν το βλέπω να έχει νόημα, τη στιγμή που ο μεγαλύτερος δίσκος 2.5" είναι 1ΤΒ, πράγμα που σημαίνει ότι το πολύ να πιάσεις τα 6ΤΒ. Το ίδιο μπορείς να πετύχεις απλά με 2 δίσκους των 3ΤΒ 3.5" και μάλιστα χωρίς να χρειάζεσαι πανάκριβο επιπλέον controller.

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/83772-HP-Microserver/page2 :grandpa:

μια χαρα οσο καιρο το εχω :)

για την δουλειά που τη θέλετε η 520 είναι καλύτερη

σε idle ολες oι μικρές ιδιες ειναι

για 3D και de-interlaced και madvr κτλ κτλ το ξεχνάμε λόγο επεξεργαστή

αυτό που παίζει ρόλο είναι να είναι γρήγορη και όταν παίζει 1080p23
να έχει λιγότερο Load.

H 520 Λόγω VP5 θα ειναι πιο γρήγορη από όλες

βγαίνει και fanless

θα μπορεί να βαλλει κανεις και κανα Linux-ωηδές πιο ευκολα

Last edited:
Re: Απάντηση: HP Microserver

Τελικά, λίγες σελίδες πριν υπάρχει συνφορουμίτης που έχει βάλει την 6450 που συζητώ κ εγώ....! :BDGBGDB55:
Άλεξ, δουλεύει μια χαρά ;
Θερμοκρασίες ;
Καταναλώσεις ;
Κάνα πρόβλημα γενικά με την κάρτα ;
Αν κ διαβάζω παντού ότι τελικά η 6450 με μνήμη ddr3 είναι μια χαρά. :grinning-smiley-043

Μια χαρά δουλεύει τελικά. Στην αρχή δεν δεχόταν τους οδηγούς, αλλά κατέβασα απο το site τους νέους, τους έβαλα δυο φορές και μετά δούλεψε. Γιατί, μου είναι άγνωστο.
Δεν έχω παρατηρήσει ώς τώρα κάποιο πρόβλημα, αλλά δεν την έχω ταλαιπωρήσει κιόλας ακόμα. Καταναλώσεις δεν έχω μετρήσει, ούτε θερμοκρασίες, ίσως θα έπρεπε για εγκυκλοπαιδικούς λόγους να το κάνω. Το μοντάρισμα είναι λίγο φασαρία με την έννοια οτι δεν υπάρχει πολύς χώρος μέσα και θέλει προσοχή όπως επιστρέφεις την μητρική μετά με την κάρτα μονταρισμένη να μην πιαστεί στο μεγάλο καλώδιο και σπάσει κάτι. Κατα τα άλλα άνετη ιστορία.
Και εγώ την πήρα γιατί είδα γενικά οτι την προτιμούν, για την μικρή κατανάλωση και το χαμηλό προφίλ και οτι για το περιστασιακό blueray αρκεί.

Μόλις παρέλαβα τον server κ τον επεξεργάζομαι...
Είδα ότι στην 1η θύρα έχει τον 250άρι δίσκο του...[ακουλουθεί χαζή ερώτηση] Πως θα του βάλω τους 4 δικούς μου δίσκους 1.5tb ο καθένας συν τον δικό του ; Δεν γίνεται ;
Έχω αγοράσει κάρτα γραφικών κ επιπλέον μνήμη.
Να του τα βάλω όλα επάνω του κ μετά να το εκκινήσω ή ένα ένα ;

Για αρχη βαλε το patched bios για να μπορεις να βαλεις δισκο στην θεση του drive.
Μετα διαλεγεις μεταξυ πεντε δισκων η 4 και drive.

Επίσης, αξίζει να καταργήσω τον 250άρι του κ να του βάλω για το λειτουργικό του με τα προγράμματα έναν ssd 60gb ;
Θα του εγκαταστήσω windows home server 2011.

Απάντηση: Re: HP Microserver

Mιχάλη καλοριζικο!
Ευχαριστώ!
Φοβερό μηχανάκι, από κατασκευής απόψεως τουλάχιστον.
Αν δεν κάνω το patch, δεν μπορώ να βάλω λοιπόν 4 δίσκους δικούς μου + τον 1 που είχε μέσα, σωστά ;
Ή καλύτερα, θα παίζει αλλά με μειωμένη ταχύτητα...
ssd αξίζει λες για boot δίσκος με το λειτουργικό ;