HP Microserver

Τι να πω...σήμερα δε με θέλει...τελικά όντως με λίγη βοήθεια από το κατσαβιδάκι βγήκε αναίμακτα η sata και έβαλα τη μνήμη. Εδώ και μια ωρα+ προσπαθώ να κάνω και την αναβάθμιση του BIOS patch...αλλά με τπτ. Δοκίμασα να φτιάξω το usb stick σε 2 διαφορετικά στικ. Και στο λαπτοπ με win7 pro και στο desktop WINXP EN sp3 το usb key setup μου φορμάρει το στικ και μετά κολάει στο copying system files. Όταν ανοίγω να δω τι έχει μεσα το στικάκι...σε κάθε περίπτωση και στα 2 λειτουργικά μου κάνει αντιγραφή οτι εχω στα έγγραφα μου!!!!!!!!!! τρέλα και παράνοιααααααααααα...φυσικά δεν χωράνε..κολάει η όλη διαδικασία και είμαι στο μηδέν! Πρέπει να τα παρατήσω...αύριο δουλειά....

Τελικά με λίγη αλχημεία τα κατάφερα...

Αποσυμπίεση το (SP53393.exe) με 7zip π.χ , "τρέξιμο του HPQUSB.exe μέσα από το φάκελο flat files

Κατέβασμα του πειραγμένου bios O41_AHCI.ROM και τοποθέτηση μέσα στο usb stick.

τροποποίηση του flash.bat με notepad : kbd /"flash O41_AHCI.rom -r 100000,10000 -r 1e0000,10000;q"

Πάμε για λειτουργικό τώρα.....:ernaehrung004:

Μάλλον θα εξακολουθήσω να σας ζαλίζω...αφού και με την "επιχείρηση" λειτουργικό πάλι.....ξημερώθηκα. Κατέβασα το ειδικό εργαλείο της MS που σου φορμάρει το στικ και σου το κάνει bootable και περνάει και τα αρχεία από το ISO των WHS2001,αλλά κολούσε συνέχεια. Δοκίμασα χειροκίνητα..με το diskparted όλα οκ, αλλά αφού αποσυμπίεζα τα αρχεία του ISO μετά προς το τέλος της μεταφοράς...υπολειπόμενα ~150mb πετούσε μύνημα οτι το στικάκι έχει προστασία εγγραφής και δε μπορεί να περάσει κάποια .dll κλπ. Μετά άλλος μπελάς να το ξαναφορμάρεις..αφού μέσω regedit έπρεπε να αλλάξεις κάποια string σε 0...αλλιώς το στικάκι ήταν άχρηστο...τι να πώ υπομονή. Σήμερα θα ψάξω να βρώ κανά σατα dvdrom...

FISHERMANDSL πολύ ατυχία ρε φίλε. Εγώ έκανα ISO από το DVD μου χρησιμοποιώντας το MagicISO και έπειτα δημιούργησα φλασάκι με το γνωστό εργαλείο της Microsoft και όλα δούλεψαν ρολόι.

Καλημέρα σε όλους. Χαζή ερώτηση αλλά ο Microserver υποστηρίζει Suspend και Hibernate; Χθες το βράδυ αποφάσισα πριν ξεκινήσω σήμερα με το Drive Bender να δοκιμάσω το Lights-Out. Είναι ένα αρκετά απλό στην χρήση Add-In που σου επιτρέπει να ανοίγεις και να κλείνεις τον Server βάση ωρολογίου προγράμματος με απώτερο σκοπό να μην δουλεύει τις ώρες που δεν είσαι σπίτι η κοιμάσαι.
Για να μην τα πολυλογώ δημιούργησα τα Calendar Events που ήθελα. Αυτό που παρατήρησα είναι ότι στις επιλογές δεν εμφάνιζε το Suspend και Hibernate παρά μόνο Do Nothing, Shut down και Reboot. Το Lights-Out δεν μπορεί να "ξεκινήσει" τον Server αν είναι εντελώς κλειστός παρά μόνο από standby (A calendar wake-up requires that your server is in standby. It does not work from shutdown!). Μήπως δεν έχει μπει κάποιο Driver; Από την λίστα με Drivers που έχει η Hp τα μοναδικά που μπήκαν ήταν η κάρτα δικτύου και AMD 785E Windows Server 2008 32/64-bit and Windows Server 2008 R2 64-bit Driver (Six Languages), τίποτα άλλο. Καμιά ιδέα;

Last edited:
εβαλα και το 6το drive ολοι οι δισκοι ειναι 7200 εκτος απο ενα samsung green 2tb και τον seagate που μολις ηρθε με ημερομηνια κατασκευής 10/11/2011 και ειναι στις 5900 στροφες....οι υπόλοιποι 3 ειναι 500gb 7200 στροφες...και ο μαμισιος 250αρηςμια χαρα τους σηκωνει το τροφοδοτικό......:)
IMG158.jpg

IMG157.jpg

IMG155.jpg

puttyseagate.jpg

σφαιρα παει η σατα εισοδος στο backplane οι δισκοι πανω απο 90-100 mb/sec δεν ειχα ποτε.......:)

Άρα το Lights-Out δεν μπορεί να το ξεκινάει παρά μόνο να το κλείνει το βράδυ. Τι να κάνεις από το τίποτα κάτι είναι και αυτό. Θα το ανοίγω με το χέρι και κλείνει μόνο του αργά το βράδυ.

Το Lights Out δουλεύει κανονικά σε μένα. Θα πρέπει να ενεργοποιήσεις τη δυνατότητα Power Management από τον driver της κάρτας δικτύου. Για περισσότερες λεπτομέρειες δες το manual του Lights Out http://www.axonet.de/whs/LightsOutEn.pdf

Απάντηση: Re: HP Microserver

Το Lights Out δουλεύει κανονικά σε μένα. Θα πρέπει να ενεργοποιήσεις τη δυνατότητα Power Management από τον driver της κάρτας δικτύου. Για περισσότερες λεπτομέρειες δες το manual του Lights Out http://www.axonet.de/whs/LightsOutEn.pdf

Καλημέρα. Εννοείς να το κάνω να ανοίγει μόλις αντιλαμβάνεται κάποιο από τα άλλα pc ανοιχτά (Wake On Lan);

Re: Απάντηση: Re: HP Microserver

Ναί. Θα ανοίγει μόλις αντιλαμβάνεται ότι κάποιο από τα client PC άνοιξε και ο server μπορεί να πέφτει ο ίδιος σε hibenation μετά από κάποιο χρόνο (που τον καθορίζεις εσύ) σφού θα έχει κλείσει και το τελευταίο PC. Μάλιστα άν αγοράσεις το LightsOut δίνεται η επιπλέον δυνατότητα να κάνει monitoring όχι μόνο τα PC αλλά και κάποιο media player (με βάση την IP διεύθυνσή του).Έτσι δεν θα κλείνει αναπάντεχα όταν για παράδειγμα όλα τα PC είναι κλειστά αλλά παίζεις μια ταινία που είναι αποθηκευμένη στον server, μέσω του media player.

Να κάνω μια χαζή ερώτηση ;
Πως ξέρω ότι το bios που έβαλα, από τις οδηγίες που είδα παραπάνω στο νήμα, είναι οκ κ παίζει ;
Ακόμα δεν έχω βάλει λειτουργικό, ούτε όλους τους δίσκους στον server μου.
Από το bios φαίνεται ;
Ή πρέπει να συνδέσω δίσκο ;