HP Microserver

Ωραια, σου εμφανιζει αυτη την επιλογη?

10. Press F10 to get into the bios and go to "chipset" then "SB Sata configuration" and set "SATA IDE combined mode" to disabled. Save and reboot.

Αν ναι το εχεις κανει σωστα.(Δεν νομιζω να θελει 2η φορα)

Απάντηση: Re: HP Microserver

Ωραια, σου εμφανιζει αυτη την επιλογη?

10. Press F10 to get into the bios and go to "chipset" then "SB Sata configuration" and set "SATA IDE combined mode" to disabled. Save and reboot.

Αν ναι το εχεις κανει σωστα.(Δεν νομιζω να θελει 2η φορα)

Ναι μου την εμφάνισε κ την έκανα.
Άρα είμαι οκ...!

:a0210:

Μια χαρά το patch τελικά.
Σύνδεσα δίσκο στην sata θύρα του dvd και τον βλέπει μια χαρά.
Του έβαλα και 6gb μνήμη, όπως και την κάρτα γραφικών.
Τώρα μένει το λειτουργικό.

Έχω δικηγορικό γραφείο με 3 υπολογιστές και βρίσκομαι στην διαδικασία ανανέωσης των υπολογιστών του γραφείου. Στα πλαίσια της αναβάθμισης θα χρειαστώ ένα 4ο μηχάνημα στο οποίο μέσω δικτύου θα λειτουργεί ως κοινόχρηστος φάκελος στον οποίο θα έχουμε πρόσβαση στα αρχεία μας. Στην ουσία δηλαδή, από ότι μου εξηγήσανε χρειάζομαι ένα μικρό file server. Στην αρχή σκέφτηκα ότι και ένα pc κάνει αυτήν την δουλειά και ότι ο server θα μου κοστίσει πάνω από 1000 ευρώ που δεν θέλω να διαθέσω. Όμως όπως μου εξηγήσανε οι server έχουν δικλίδες ασφαλείας (π.χ. raid) που μου εξασφαλίζουν τα αρχεία μου. Κάποιος μου πρότεινε να πάω στην λογική του cloud, αλλά δυστυχώς η γραμμή internet που έχω είναι τραγική…
Ψάχνοντας λοιπόν για ένα μικρό server κατέληξα αρχικά στον εξής:
1. http://h10010.www1.hp.com/wwpc/gr/e...1-241434-3328424-3328424-3984625-4263015.html

Έπειτα ανακάλυψα το παρακάτω εργαλείο HP Microserver:
2. https://secure.europe.hp.com/h41111...N_ProLiant_MicroServer/fy11q1/gr/el/form.html

Και κλείνω προς τον δεύτερο λόγω compact μεγέθους, καλύπτει αυτά που θέλω, καταναλώνει λίγο και είναι πιο φθηνός και από PC!
Τι πιστεύετε εσείς?

Νομίζω ότι σε υπερκαλύπτει ο συγκεκριμένος server για αυτό που χρειάζεσαι.
Θα κάνει κ με το παραπάνω αυτό που θες, ενώ σου προσφέρει την απαραίτητη ασφάλεια για τα δεδομένα σου.

Ο ML110 G6 δεν είναι και πολύ ακριβός. Έχει πιο γρήγορο επεξεργαστή και υποστηρίζει και αυτός ECC RAM. Δυστυχώς δεν έχει ούτε αυτός δεύτερο τροφοδοτικό σε περίπτωση βλάβης του πρώτου.
Ο mini server φαντάζομαι θα είναι λιγότερο φασαριόζος από τον ML και πιο μικρός, οπότε εάν έχεις θέμα με την τοποθέτηση του πιθανά να βολέψει το μέγεθος και η φασαρία του.
Έλεγξε προσεκτικά τι εγγύηση σου δίνουν μαζί με τον ML καθώς εκεί υπάρχει σίγουρα κόστος ανάλογα με τις υπηρεσίες.
Ενώ καθώς κανένας από τους παραπάνω δεν έρχεται με λειτουργικό, δες τις επιλογές σου σε λειτουργικά τύπου Linux που είναι και δωρεάν.

Κατά τα άλλα, μαζί με την αγορά του server, υποχρεωτικά υπολόγισε και καλό UPS.

Απάντηση: Re: HP Microserver

Μιχαλη ποια vga εβαλες τελικα?
'Εβαλα την asus radeon hd 6450 silent 1gb ddr3 :

24908.jpg

Ερωτήσεις:
1. Μετά από εγκατάσταση WHS 2011 (Original from Amazon) και αφού έκανε ...100κάτι update ξεκίνησε ΟΚ ...τον βλέπουν τα client laptops (αργότερα θα δοκιμάσουμε και με mac), ομως στη συνέχεια όταν του βάλαμε 3 ίδιους σκληρούς Samsung 2TB έκαστος, είδε και έκανε format μόνο σε έναν από αυτούς...Τους άλλους δύο αρνείται πεισματικά να τους δεί (παρα το γεγονός ότι τους κουμπώσαμε και έναν έναν και τους κάναμε φορμάρισμα σε NTFS στο λάπτοπ όταν είδαμε ότι δεν τους βλέπει αλλιώς)...Φταίει ότι είναι τρείς ίδιοι; Τα φώτα σας παρακαλώ...

2. Το Drive Bender για να το δοκιμάσω θα πρέπει πρώτα να έχει δεί και τους τρείς σκληρούς ή μπορώ να το εγκαταστήσω και τώρα; Περιμένω γνώμες και απόψεις...

3. Γιατί η πρώτη επαφή δίνει την αίσθηση ότι το μηχάνημα θα μας βγάλει το λάδι μέχρι να δουλέψει; Σας άφησε και σας την ίδια αίσθηση αρχικά; Και αν ναι υπάρχει κάπου ένα walkthrough???

Είναι ο Microserver 40L με 6GB μνήμη...

Ευχαριστώ προκαταβολικά...

Στο bios φαίνονται οι δίσκοι ? Περίεργο να μη τους βλέπουν τα windows. Για να προχωρήσεις στο Drive Bender, πρέπει το σύστημα να βλέπει κανονικά τους δίσκους. Εγώ δεν συνάντησα κάτι περίεργο στην εγκατάσταση του WHS 2011

Χαζή και ηλίθια ερώτηση αλλά επειδή σκέφτομαι να πάρω τον συγκεκριμένο server :

Χρειάζεται οθόνη για την εγκατάσταση/παραμετροποίηση του συστήματος ή υπάρχει τρόπος αυτό να γίνει με μέσω laptot ? 9ναι, είναι αλήθεια, δεν έχω monitor στο σπίτι, μόνο laptop !!)

Και κάτι άλλο : Επειδή δεν έχω σκοπό να χρησιμοποιήσω RAID, με το συνδυασμό που περιγράφεται σε αυτό το thread έχουμε τους HDDs ουσιαστικά ανεξάρτητους μεταξύ τους, με τη διαφορά ότι μέσω του drive-bender φαίνονται σαν ένας μεγάλος ? Θα μπορώ δηλαδή να προσθέσω στο μέλλον κάποιον HDD χωρίς να χρειάζεται να κάνω backup πρώτα όλα τα δεδομένα των υπόλοιπων ? Απ' αυτά που διάβασα, φαντάζομαι πως ναι... Και επιπλέον, θα μπορώ να αφαιρέσω κάποιον δίσκο (π.χ. επειδή χάλασε ή επειδή θέλω να τον μεταφέρω σε άλλο μηχάνημα), χωρίς να χάσω τα δεδομένα όλων των άλλων δίσκων ?

Thanks !!

Ναι, για το αρχικό στήσιμο χρειάζεται οθόνη (όπως και πληκτρολόγιο & ποντίκι).

Ναι, αν δεν κάνεις RAID οι δίσκοι φαίνονται κανονικά ως ξεχωριστοί δίσκοι. Αν μπει Drive Bender μπορούν να "μαζευτούν" σε ένα μεγάλο pool χωρίς να χαθούν τα δεδομένα που έχουν μέσα. Στη συνέχεια μπορούν να προστεθούν και άλλοι δίσκοι εύκολα χωρίς να πειραχτούν τα υπάρχοντα δεδομένα. Παρομοίως μπορούν να αφαιρεθούν δίσκοι, εφόσον οι υπόλοιποι δίσκοι έχουν αρκετή ελεύθερη χωρητικότητα ώστε να χωρέσουν τα δεδομένα που έχει ο δίσκος που είναι να αφαιρεθεί.

θα ηθελα μια βοηθεια αν μπορειτε.εχω ηδη ενα μικρο server (ib nas 4220) οχι τιποτα σπουδαιο αλλα την δουλεια του την κανει.βασικα μοιραζει αρχεια σε popcorn c-200 kai a-110.δεν εχω προβλημα με αρχεια μεχρι γυρω στα 20g αλλα στα blue ray ψιλοκολαει.περα αυτου αρχιζω και χρειαζομαι και περισσοτερο χωρο.μηπως θα ειναι καλυτερα να φταξω εναν (με την βοηθεια σας) server η να παω σε μια λυση οπως qnap κτλ?επαναλαμβανω η δουλεια που θελω να κανει ειναι να παιρνει τουλαχιστον 4Χ3,5'' σκληρους και να μοιραζει απροβληματιστα αρχεια στα media player.καθε ιδεα (λογικη και στη τσεπη βεβαια) δεκτη.ευχαριστω