HP Microserver

θα ηθελα μια βοηθεια αν μπορειτε.εχω ηδη ενα μικρο server (ib nas 4220) οχι τιποτα σπουδαιο αλλα την δουλεια του την κανει.βασικα μοιραζει αρχεια σε popcorn c-200 kai a-110.δεν εχω προβλημα με αρχεια μεχρι γυρω στα 20g αλλα στα blue ray ψιλοκολαει.περα αυτου αρχιζω και χρειαζομαι και περισσοτερο χωρο.μηπως θα ειναι καλυτερα να φταξω εναν (με την βοηθεια σας) server η να παω σε μια λυση οπως qnap κτλ?επαναλαμβανω η δουλεια που θελω να κανει ειναι να παιρνει τουλαχιστον 4Χ3,5'' σκληρους και να μοιραζει απροβληματιστα αρχεια στα media player.καθε ιδεα (λογικη και στη τσεπη βεβαια) δεκτη.ευχαριστω

το hp μπορει να παρει μέχρι 6 δισκους(π.χ 6χ3 tb) και σε αυτην την τιμη δεν εχω βρει κατι ποιο φτηνο για χρηση ως nas .... λειτουργικό απο free nas, win server 11 ή και unraid το τελευταίο το προτεινω και για μεγαλυτερα σε χωρο σερβερ.....

Ξερει κανεις καμμια usb καρτα ηχου που να ειναι συμβατη με win7/server2011 ?
Προσπαθω να βρω μια λυση για να εχω απλο ηχο απο το microserver.

Ξέχασες να ορίσεις και μια κατηγορία τιμής? Αναλογική ή ψηφιακή σύνδεση σε τι ενισχυτή?

Απλο καρφι θελω για την συνδεση των 2 ηχειων του υπολογιστη.Καμμια μεγαλη απαιτηση.Οσο πιο οικονομικο, τοσο πιο καλα.

Snow Leopard on HP ProLiant Microserver N36L

http://www.insanelymac.com/forum/index.php?showtopic=261028

εγω τρεχω unraid και σκεφτομαι να τρεξω και virtualbox με winxp ή win7 για xbmc και αν δουλεουν ολα σωστα να προσθεσω μια ati?

Δεν υπάρχει λογος να βάλει κανεις το ασοβαρο λειτουργικο στον microserver...
Στην θεση σου δεν θα το εκανα media player/xbmc.Με 4-5 δισκους και μια ΑΤΙ εκει μεσα θα γινεται κόλαση απο θερμοκρασίες (υποθέτω).Το μονο που μου λειπει ειναι ο ηχος (εγραψα παραπανω)

θερμοκρασιες ειναι νορμαλ μαξ 35C τρεχει unraid απο την πρωτη μερα(5 δισκοι) ...το να τρεξει virtual και xbmc γιατι ειναι υπερβολη? 5 δισκοι green =10A και μια ati low profile HD 5450 20W λογικα τα σηκωνει το τροφοδοτικο ανετα...

Εγώ έβαλα αυτή την usb κάρτα, γιατί ήθελα οπτική έξοδο για τον ενισχυτή μου. Έχω τα WHS 2011, xbmc με MCE remote, την ati HD 5450, drive bender, 6 δίσκους, τα κάνει όλα και συμφέρει. Δεν το είδα να ζορίζεται. Για να φέρετε τα WHS2011 στα μέτρα σας, θα χρειαστείτε μερικές πληροφορίες απο αυτό το site.

Και οδηγους που θα βρουμε για δαυτην?Δεν αναφερει κατι για whs 2011 η windows 7.
Βρισκει οδηγους μονο του το λειτουργικο?

Απάντηση: Re: HP Microserver

Snow Leopard on HP ProLiant Microserver N36L

http://www.insanelymac.com/forum/index.php?showtopic=261028

εγω τρεχω unraid και σκεφτομαι να τρεξω και virtualbox με winxp ή win7 για xbmc και αν δουλεουν ολα σωστα να προσθεσω μια ati?

:music-smiley-005:

Δεν υπάρχει λογος να βάλει κανεις το ασοβαρο λειτουργικο στον microserver...
Στην θεση σου δεν θα το εκανα media player/xbmc.Με 4-5 δισκους και μια ΑΤΙ εκει μεσα θα γινεται κόλαση απο θερμοκρασίες (υποθέτω).Το μονο που μου λειπει ειναι ο ηχος (εγραψα παραπανω)

Ασόβαρο λειτουργικό...έχεις πλάκα πάντως ! :smash:

Από εκεί κ πέρα, για να μην υποθέτεις, έχω στον server αυτόν, 4 δίσκους 3.5 του 1tb στις θύρες του, άλλον έναν 3.5 που είχε μαζί στα 250gb για το λειτουργικό(συνδεδεμένο με καλώδιο esata->sata και τοποθετημένο με πατέντα εντός του κουτιού, κάτω από την θύρα του dvd και πάνω από τις 4 θύρες δίσκων), ένα dvd στην θύρα του και την κάρτα γραφικών amd radeon hd 6450 με 1gb μνήμη και παθητική ψύξη. Το λειτουργικό είναι whs 2011 και τρέχω xbmc άνετα. Οι θερμοκρασίες είναι φυσιολογικότατες, ενώ το μηχάνημα είναι μόνιμα ανοιχτό λόγω του ότι είναι κ fileserver σπίτι μου και κατεβάζει αρχεία από το διαδίκτυο συνεχώς. -bye-

Ετσι λειτουργει και σε εμενα Μιχάλη.
Εχει 5χ2ΤΒ δισκους επανω και παιζει 24/7 και σαν κατεβαστηρι.
Ειναι που ειναι 5 δισκοι εκει μεσα σε μικρο χώρο , δεν θελω καν να σκεφτω να το ζορισω σε θεματα θερμοτητας με μια vga ακομα.
Για τους δισκους φοβαμαι βασικά.

Απάντηση: Re: HP Microserver

Ετσι λειτουργει και σε εμενα Μιχάλη.
Εχει 5χ2ΤΒ δισκους επανω και παιζει 24/7 και σαν κατεβαστηρι.
Ειναι που ειναι 5 δισκοι εκει μεσα σε μικρο χώρο , δεν θελω καν να σκεφτω να το ζορισω σε θεματα θερμοτητας με μια vga ακομα.
Για τους δισκους φοβαμαι βασικά.
Η κάρτα που του έχω βάλει δεν ανεβάζει θερμοκρασίες.
Εγώ το μηχάνημα που σου περιέγραψα παραπάνω το χρησιμοποιώ ως κύριο htpc στο σαλόνι μου, κάνοντας παράλληλα κ δουλειές ως κατεβαστήρι.
Δεν ανεβάζει θερμοκρασίες ιδιαίτερα υψηλές, όχι κάτι που να με ανησυχεί.

Μια ερώτηση που θέλω να κάνω..εμένα το μηχάνημα έχει 5gb ram. Τρέχει whs2011 και οι εφαρμογές που τρέχουν είναι squeezbox server, servu ftp, utorrent. Έχω θέμα με το cpu load που ειναι μόνιμα 90+. Έχω δοκιμάσει να κλείσω από τον task manager τις εφαρμογές αυτές. Άντε να πέσει στο 80%...καμιά ιδέα; Κάτι μου λέει οτι η "δοκιμαστική" έκδοση για να παίζει "μόνιμα" κάνει κάποιο emulation που τρώει πόρους. :7SFGSFG: Δεν έχω κανένα θέμα με καθυστερήσεις κλπ. Απλά μέρα νύχτα να δουλεύει έτσι τέρμα...το φοβάμαι.

Το ιδιο συμβαινει σε πολλους!
Ειναι το ηλιθιο media player των windows.
Kαποια βλακεια κανει και ψαχνει συνεχως για libraries μουσικης.
Μετα σταματαει και ολα ειναι νορμαλ.
Εψαξα να βρω τροπους να το απενεργοποιησω αλλα ματαια.Αν καποιος τα καταφερει να μας γραψει πως.