HP Microserver

Βρήκα όλες τις πληροφορίες και από άλλες πηγές, πιο πρόσφατες με ότι χρειάζεται για τον hp microserver όλα μαζεμένα .

Έχει δοκιμάσει κανείς να του βάλει ubuntu? Θεωρητικά, θα απέδιδε καλά με αυτή τη διανομή?

παιδιά φοβερό φαίνεται το μηχανάκι για τα λεφτά του, αλλά γνωρίζει κάποιος εάν μπορεί να κάνει playback ή streaming HD αρχεία;;

στο streaming δεν παίζει ρόλο ο cpu, που θεωρείται αδύναμος;; Συγκεκριμένα θέλω μέσω wifi να κάνω streaming αρχεία (βιντεο/μουσικη) σε κινητό/tablet (που σημαίνει και transcoding). Θα είναι επαρκής ο microserver;;

στο streaming δεν παίζει ρόλο ο cpu, που θεωρείται αδύναμος;; Συγκεκριμένα θέλω μέσω wifi να κάνω streaming αρχεία (βιντεο/μουσικη) σε κινητό/tablet (που σημαίνει και transcoding). Θα είναι επαρκής ο microserver;;

Aπόλυτα.

Άρα δλδ εγκαταλείπω το build που είχα στο μυαλό μου και έβγαινε κάπου 450 ευρω και πάω στο hp microserver 40l που βρίσκεται Ελλάδα λίγο κάτω των 200ε....όχι άσχημα. Χάνω βεβαια 2 νορμαλ θεσεις 3.5 hdd και όλα τα καινουρια μπιχλιμπίδια usb3, sata 3 αλλα πότε θα χρειαστούνε, έτσι και αλλιώς οι ήδη τρεις δίσκοι μου είναι σατα2. Εαν καταφέρω και βάλω λειτουργικό σε usb και μου μείνουν πέντε sata, μια χαρά θα είμαι.Ετσι και αλλιώς για κατεβαστήρι/file server το θέλω σε ενα htpc στο σαλονι και streaming σε win λαπτοπ και iphone.Αφου μου λέτε ότι μπορεί και τα κάνει τότε μόλις με φτιάξατε άνθρωπο!

@Δημητρακούδης κοίτα το transocoding το θυσιάζω το πολύ πολύ, εαν είναι να πάω σε λύση έτοιμη και ειδικά μετα μισα λεφτα και βάλε, το θυσιάζω άνετα! Άσε που και το κουτάκι του μου αρέσει πολύ (άσχετο).

Last edited:
Re: Απάντηση: HP Microserver

Υπάρχει και καρτούλα mini PCI που βγάζει USB 3.0

max ταχύτητα usb3 35Mb/s
lan ταχύτητα hp στην χειρότερη > 80Mb/s

τι να το κάνεις το usb3 ?

καλα ναι, Usb3,sata3 και λοιπα καλούδια υπάρχουν σε Pci καρτες αλλά όπως προείπα σε τελική ανάλυση όλα είναι στο μυαλό και εν τέλει άχρηστα.μπορεί κανα usb3 στο μελλον να βάλω σε περίπτωση που πάρω εξωτερικό σκληρό με usb3 για μεταφορές αρχείων εκτος δικτύου. Αύριο λογικά φτάνει το μηχανηματάκι και θα πέσει δουλειά, περισσότερο στα τα του software προβληματίζομαι μιας και για πρώτη φορά θα μπλεχτώ με δίκτυα κτλ..anyway εδώ θα μαστε!!

κάτι κάνεις λάθος...
αν σε ενοχλεί που δεν έβαλα τα των χαρτιών να το εξηγήσω

αν μιλάμε για stickακια μπορείς να μου παραθέσεις μερικά που να το περνάνε ? (αδιάφορο το κόστος)
αν μιλάς για εξωτερικό μηχανικό δίσκο 65~70 Μb/s και πολλά είναι
αν μιλάς για ssd εξωτερικό με σύνδεση usb3 οκ αλλά δεν νομίζω ο φίλος να εννοούσε αυτό

σε κάθε περίπτωση όλες οι λύσεις είναι πολύ πιο ακριβές από ένα καλώδιο utp, σωστά ?
και το usb2 στα χαρτιά περνάει 35Μb/s αλλά στην πραγματικότητα πούντα :)

αν σε ενοχλεί που δεν έβαλα τα των χαρτιών να το εξηγήσω

αν μιλάμε για stickακια μπορείς να μου παραθέσεις μερικά που να το περνάνε ? (αδιάφορο το κόστος)
αν μιλάς για εξωτερικό μηχανικό δίσκο 65~70 Μb/s και πολλά είναι
αν μιλάς για ssd εξωτερικό με σύνδεση usb3 οκ αλλά δεν νομίζω ο φίλος να εννοούσε αυτό

σε κάθε περίπτωση όλες οι λύσεις είναι πολύ πιο ακριβές από ένα καλώδιο utp, σωστά ?
και το usb2 στα χαρτιά περνάει 35Μb/s αλλά στην πραγματικότητα πούντα :)

Η πραγματικότητα λέει 70ΜΒ/sec σε μηχανικό δίσκο 2.5" 5400rpm (οπότε τα νούμερα είναι μικρότερα από αυτά που θα έβλεπα με έναν π.χ. 3.5" 7200rpm)...
Δεν αναφέρομαι ούτε σε στικάκια της πλάκας, ούτε σε λύσεις των 200 (ssd). Μιλάω για αυτά που θα χρησιμοποιήσει το 90%+ των απλών χρηστών. Γιατί έχω και ssd τελευταίας γενιάς, αλλά δεν μπήκα καν στον κόπο να δω τι θα γράψει εκεί το "ταχύμετρο", αφού πρόκειται για εξειδικευμένη περίπτωση...

(υγ. οι παρατηρήσεις / μετρήσεις μου είναι γενικά περί usb3, όχι συγκεκριμένα για τον microserver αφού δεν έχω)

φίλε lykman δεν λέω ότι δεν αξίζει η usb3, (αλλιώς γιατί έχω :p) αλλά για το συγκεκριμένο μηχάνημα μου φαίνεται τελείως άχρηστο

είναι server που η δουλειά του είναι να μοιράζει αρχεία και να μην το βλέπεις, άρα σε κάποια γωνία, αποθήκη και σε πολλές περιπτώσεις δεν έχει τπτ πάνω του, ούτε οθόνη,keyboard,mouse
είναι ένα πεταμένο κουτί στην γωνία άρα για να αντιγράψω κάτι με usb θα πρέπει να πάω εκεί να έχω screen κλπ για να κάνω την αντιγραφή

και γιατί να μην το κάνω από εδώ που σου γράφω χωρίς να σηκωθώ ?