HP Microserver

Προχτές στο αντίστοιχο σερβεράκι μου και επειδή έγιναν αλλαγές στο σετάπ του (προσθήκη SSD για Ο/S, αναμονή για NAS και μεταφορά και εκεί υλικού κλπ) μετέφερα περίπου 2ΤΒ μεταξύ του δίσκου του και εξωτερικών δίσκων... μάλιστα την έκανα δύο φορές αυτή τη δουλειά, πρώτα αποσπασματικά σε μικρότερους δίσκους σε usb3 θήκες, και τελικά σε έναν κενό 3ΤΒ σε sata dock. Νταξ, 2ΤΒ ακόμα και από το χιλιάρι δίκτυο μου θα ήταν βασανιστικό (και ταυτόχρονα είδα και δύο ταινίες -μέσω δικτύου με streaming- εκείνη την μέρα). Ακραία περίπτωση, αλλά... Πάντα πρέπει να υπάρχουν και εναλλακτικές στο κατά τα άλλα αγαπητό μου δίκτυο!

και πόσος ήταν ο μέσος χρόνος ?
από δίκτυο πόσο θα ήταν ?

και στο ξαναλέω, δεν έχω γραφικό περιβάλλον, όλα γίνονται από το pc

καλά και εγώ με remote connect συνδέομαι εκεί (συνήθως)

χρόνους δεν μπορώ να πω, γιατί ήταν "μπρος" "πίσω" η διαδικασία, και αποσπασματικά εκτελεσμένη... Αυτό που είδα ήταν ότι κατά περίπτωση, η αντιγραφή έφτασε και τα 100ΜΒ+/sec από τo esata dock...

Η τιμή του HP MICROSERVER N40L έχει πέσει πλέον κάτω από τα 160 . Είμαι στο τσακ να τον τσιμπήσω...

Σε αυτη την τιμη μάλλον συμφέρει, πάντως αν φτιάξεις ένα pc με AMD fm1 ή το επερχόμενο fm2 θα κερδίσεις σε επεκτασιμοτητα με τις έξτρα Sata (8-10) δεν θα βγει πανω απο 250 , και με πολυ πιο ποιοτικό και αθορυβο κουτι. Αν χρειαστείς βοηθεια στα components εδω είμαστε..

hello!

ο Microserver περνει 3ΤΒ δισκους?

η HP λεει μεχρι 2
στο νετ διαβαζω οτι να ναι

εδω μεσα εχει βαλει κανεις??

thanx!

thanx!!

μπηκα και εγω στο club!

μολις παρηγγειλα εναν Microserver
συν 2x 4GB RAM
και το WHS 2011

εχω ηδη 2 δισκους 2ΤΒ να βαλω πανω, και βλεπουμε!

Re: Απάντηση: Re: HP Microserver

μνημη ποσο κι απο που ?

καλοδουλευτο.

:ernaehrung004:

η μνημη ειναι η official της HP
οποτε παει πολυ! γυρω στα 65 η μια!
αλλα θα τα σκαπουλαρω αυτα, για αυτο βρηκα ευκαιρια και τις εχωσα

τα αλλα κανονικα.. γυρω στα 190 ο server,
παιζει στο skroutz και ποιο φθηνος,
αλλα δεν θα μπορουσα να καβατζωσω της μνημες...
οποτε στην ουσια μου κοστισαν +40 οι μνημες
αλλα και παλι ειναι good deal...

που υπαρχει στην Ελλαδα ενα τετοιο ?

installed.jpg

Re: Απάντηση: HP Microserver

Δεν νομίζω να βρεις Ελλάδα.
Εγώ είχα παραγγείλει από έξω.

Σε αυτη την τιμη μάλλον συμφέρει, πάντως αν φτιάξεις ένα pc με AMD fm1 ή το επερχόμενο fm2 θα κερδίσεις σε επεκτασιμοτητα με τις έξτρα Sata (8-10) δεν θα βγει πανω απο 250 , και με πολυ πιο ποιοτικό και αθορυβο κουτι. Αν χρειαστείς βοηθεια στα components εδω είμαστε..

Σκεφτόμουν για κάτι μικρό και διακριτικό που να "κρύβεται" με ευκολία στο σαλόνι και με χαμηλή κατανάλωση ρεύματος. Και η τιμή δε με χαλάει, με ένα δίσκο 2 ΤΒ στα 100 περίπου βγαίνει ένα συνολάκι στα 250 περίπου. Η δουλειά του θα είναι να "ταΐζει" με αρχεία ένα WD Live SMP και να κατεβάζει-seedάρει torrents από private trackers. Anyway, επειδή πολλά ακούγονται και αν το έκανα θα ήταν μια παρορμητική αγορά, μάλλον πάει για αργότερα...

hello!

ο Microserver περνει 3ΤΒ δισκους?

η HP λεει μεχρι 2
στο νετ διαβαζω οτι να ναι

εδω μεσα εχει βαλει κανεις??

thanx!

Για 3 τβ ναι έχω.... Για 4 τβ έχω διαβάσει ότι δέχεται επίσης

sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Re: Απάντηση: HP Microserver

Αν υποθεσουμε οτι υπαρχουν 2 Microservers με WHS2011 αμφοτεροι,μπορω να τους διαχειριστω απο ενα τριτο PC και τους δυο ξεχωριστα ?

τι εννοεις ακριβως?
σε ενα δικτυο μπορεις να εχεις οσους servers θες

εννοω πως θα επιλεγω ποιον θελω να ελεγξω απο το PC ?

με remote connect εννοείς? Εαν ναι, δίνεις διαφορετικό computer name στον κάθε ένα, συν το διαφορετικό ΙΡ που εννοείται ότι θα έχουν