HP Microserver

Έχετε δει σε κανένα μαγαζί εδώ να έχει μετατροπέα για να μπεί SSD σε θύρα από τις 4 3μισάρες?

Windows 8 να μην χρειαστείς ούτε ενα driver

Ευχαριστώ, Synology DS που έχει βάλει και το παιδί ?
Το λέω επειδή "αυτίζομαι" με τα Win 8 μονο που τα βλέπω!

Kάποιο άλλο λογισμικό απλο σε χρήση και ελαφρύ για να διαβάζω αρχεία απο το Miniserver > στο Med8er Med6003d (media player), και να διαβάζει 3TB (HDD) έυκολα και απλά? ?

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Last edited:
Το λέω επειδή "αυτίζομαι" με τα Win 8 μονο που τα βλέπω!

Υπερβολές... Γρηγορότερα 7 είναι με start menu που πιάνει όλη την οθόνη.... Ιδανικά θα έλεγα για μηχανήματα με μικρότερη επεξεργαστική ισχύη όπως το microserver.

Απάντηση: Re: HP Microserver

Έχετε δει σε κανένα μαγαζί εδώ να έχει μετατροπέα για να μπεί SSD σε θύρα από τις 4 3μισάρες?

Εδώ δεν έχω κοιτάξει αλλά στο ebay έχει. Εγώ παράγγειλα την δική μου κ περιμένω να έρθει.

Υπερβολές... Γρηγορότερα 7 είναι με start menu που πιάνει όλη την οθόνη.... Ιδανικά θα έλεγα για μηχανήματα με μικρότερη επεξεργαστική ισχύη όπως το microserver.

Υπάρχουν και freeware προγράμματα που σε βγάζουν κατευθείαν desktop και όλο το fell ειναι σαν τα 7. Πλέον τα προτιμώ απο τα 7.

Δεν χρειάζεται κάτι για να μπείς κατευθείαν στο desktop. Απλά να πατήσεις το πλήκτρο των windows, ή την επιλογή στο start page. Από κει και πέρα το start page δουλεύει απλά σαν μεγάλο start menu. Και μπορείς να το ανοίξεις κάνοντας κλίκ στην κάτω αριστερή γωνία. Εκεί που θα ήταν το κουμπί, το οποίο πλέον δεν χρειάζεται... Αντίστοιχες εφαρμογές που το επαναφέρουν δεν έχουν πρακτική αξία. Μόνο πόρους τρώνε.
Μόνο εφαρμογές που είναι γραμμένες για το νέο framework ανοίγουν full screen, αλλά συνήθως υπάρχουν και αντίστοιχες για στάνταρ windows περιβάλλον.

Ο κόσμος στράβωσε γιατί διαφημίστηκε πολύ το νέο framework και όλοι νομίζουν ότι όλο το λειτουργικό είναι έτσι. Κάτι που όμως δεν ισχύει.

Αλλά είμαστε εκτός θέματος...

Δεν χρειάζεται κάτι για να μπείς κατευθείαν στο desktop. Απλά να πατήσεις το πλήκτρο των windows, ή την επιλογή στο start page. Από κει και πέρα το start page δουλεύει απλά σαν μεγάλο start menu. Και μπορείς να το ανοίξεις κάνοντας κλίκ στην κάτω αριστερή γωνία. Εκεί που θα ήταν το κουμπί, το οποίο πλέον δεν χρειάζεται... Αντίστοιχες εφαρμογές που το επαναφέρουν δεν έχουν πρακτική αξία. Μόνο πόρους τρώνε.
Μόνο εφαρμογές που είναι γραμμένες για το νέο framework ανοίγουν full screen, αλλά συνήθως υπάρχουν και αντίστοιχες για στάνταρ windows περιβάλλον.

Ο κόσμος στράβωσε γιατί διαφημίστηκε πολύ το νέο framework και όλοι νομίζουν ότι όλο το λειτουργικό είναι έτσι. Κάτι που όμως δεν ισχύει.

το Ευχαριστώ,

Αλλά είμαστε εκτός θέματος...

Έχετε δοκιμάσει Win 7 στο G7 HP? Φοβάμαι ότι θα είναι βαρύ!
Synology DS που έχει βάλει και το παιδί ? Θέλω κάτι απλο μονο για να φορτώσω τους σκληρούς και να τους βλέπω απο το δίκτυο.

Τα 8 είναι πιο γρήγορα και πιο ελαφριά από τα 7. Προφανώς λόγο προσανατολισμού προς ταμπλέτες.

Για το synology δεν έχω άποψη, αλλά δεν φεύγω από windows για λόγους ευκολίας τόσο στη χρήση όσο και αν γίνει καμιά στραβή

Re: Απάντηση: HP Microserver

Βάλε ένα nas software και κάνεις shares nfs και το med θα παίζει νεράκι

Έχεις να μου προτείνεις κάποιο? Έχω διαβάσει για freeNAS, Synology ποιο O.S να προτιμήσω?

Απάντηση: Re: Απάντηση: HP Microserver

Έχεις να μου προτείνεις κάποιο? Έχω διαβάσει για freeNAS, Synology ποιο O.S να προτιμήσω?
Εγώ χρησιμοποιώ το openmediavault. Μου αρέσει καλύτερα από τα freenas, nas4free, zfsguru κλπ.
Το synology δεν το έχω δουλέψει και δεν έχω άποψη.

Απάντηση: Re: Απάντηση: HP Microserver

στα υπόψη ότι το xpenology (το synology OS που λες) δεν είναι επίσημη έκδοση λειτουργικού, αλλά ανεπίσημο port του λειτουργικού που έχει η ίδια η synology στα δικά της NAS...

Είναι πολύ συμπαθητικό θα έλεγα (έχω-είχα και εγώ μέχρι που χτύπησε ο δίσκος), αλλά είναι μια κατηγορία από μόνο του... Δεν ξέρω αν είναι άμεσα συγκρίσιμο με τα υπόλοιπα nas software... π.χ. NAS4FREE, freeNAS, OpenMediaVault κλπ...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: HP Microserver

Εγώ χρησιμοποιώ το openmediavault. Μου αρέσει καλύτερα από τα freenas, nas4free, zfsguru κλπ.
Το synology δεν το έχω δουλέψει και δεν έχω άποψη.

Όλα αυτα είναι Linux έτσι? Επειδή δεν έχω δουλέψει ποτέ Linux, πόσο έυκολη θα μου φανεί η χρήση τους (εξοικείωση με το περιβάλλον/εντολές?) πιστεύεις? Επίσης άπο όλα αυτά πιο είναι το πιο εύκολο (εύχρηστο περιβάλλον..) ?
Επίσης είδα ότι τo freeNAS θέλει 1GB RAM για κάθε TB..αυτό ισχύει με όλα τα 4 που ανέφερες?
Ευχαριστώ για την απάντηση σου.

στα υπόψη ότι το xpenology (το synology OS που λες) δεν είναι επίσημη έκδοση λειτουργικού, αλλά ανεπίσημο port του λειτουργικού που έχει η ίδια η synology στα δικά της NAS...

Είναι πολύ συμπαθητικό θα έλεγα (έχω-είχα και εγώ μέχρι που χτύπησε ο δίσκος), αλλά είναι μια κατηγορία από μόνο του... Δεν ξέρω αν είναι άμεσα συγκρίσιμο με τα υπόλοιπα nas software... π.χ. NAS4FREE, freeNAS, OpenMediaVault κλπ...
To χpenology χρειάζεται και αυτό 1GB RAM/1 ΤB? Επίσης 3TB μπορείς να βάλεις (ή έχει θέμα ασυμβατότητας)?
Ευχαριστώ!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: HP Microserver

Όλα αυτα είναι Linux έτσι? Επειδή δεν έχω δουλέψει ποτέ Linux, πόσο έυκολη θα μου φανεί η χρήση τους (εξοικείωση με το περιβάλλον/εντολές?) πιστεύεις? Επίσης άπο όλα αυτά πιο είναι το πιο εύκολο (εύχρηστο περιβάλλον..) ?
Επίσης είδα ότι τo freeNAS θέλει 1GB RAM για κάθε TB..αυτό ισχύει με όλα τα 4 που ανέφερες?
Ευχαριστώ για την απάντηση σου.

Ευχαριστώ!
το OMV είναι βασισμένο πάνω σε debian linux. Τα freenas & nas4free είναι βασισμένα πάνω στο FreeBSD.
Όλα το ίδιο εύχρηστα μου φάνηκαν παρόλο που οι γνώσεις μου πάνω σε linux & FreeBSD είναι αμελητέες.
από browser τα χειρίζεσαι εύκολα. το zfs (filesystem) θέλει 1GB μνήμη ανά TB αλλά δεν ξέρω γιατί το λένε και ούτε το έχω ψάξει. πάντως και 2GB να έχει μνήμη δουλεύει μια χαρά.

Εγώ πήγα σε OMV επειδή το βρήκα πιο σταθερό, πιο ωραίο σε περιβάλλον και πέτυχα τις μεγαλύτερες ταχύτητες σε διάβασμα/γράψιμο, όπως και ότι σε nfs σέρβιρε καλύτερα στο med από ότι άλλα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: HP Microserver

το OMV είναι βασισμένο πάνω σε debian linux. Τα freenas & nas4free είναι βασισμένα πάνω στο FreeBSD.
Όλα το ίδιο εύχρηστα μου φάνηκαν παρόλο που οι γνώσεις μου πάνω σε linux & FreeBSD είναι αμελητέες.
από browser τα χειρίζεσαι εύκολα. το zfs (filesystem) θέλει 1GB μνήμη ανά TB αλλά δεν ξέρω γιατί το λένε και ούτε το έχω ψάξει. πάντως και 2GB να έχει μνήμη δουλεύει μια χαρά.

Εγώ πήγα σε OMV επειδή το βρήκα πιο σταθερό, πιο ωραίο σε περιβάλλον και πέτυχα τις μεγαλύτερες ταχύτητες σε διάβασμα/γράψιμο, όπως και ότι σε nfs σέρβιρε καλύτερα στο med από ότι άλλα.

Και εσείς med600 έχετε? Ωραία, μάλλον θα προχωρήσω σε αυτό (OMV). Torrent και σαν δικτυακή αποθήκη δουλεύει κανονικά?

Τι είναι το nfs, σαν NTFS?? Τους σκληρούς τους κάνω Format στο OMV η τους φτιάχνω απο πρίν?

Ευχαριστώ!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: HP Microserver

To χpenology χρειάζεται και αυτό 1GB RAM/1 ΤB? Επίσης 3TB μπορείς να βάλεις (ή έχει θέμα ασυμβατότητας)?
Ευχαριστώ!

είναι αυτό που έλεγα, πως μάλλον δεν συγκρίνεται με τα υπόλοιπα... δες εδώ τις εντυπώσεις μου:

http://www.avclub.gr/forum/showthre...α-synology-DS3612xs-NAS-ATOM-D510MO-XPEnology

γενικά με 2ΤB σκληρό, και 1GB ram, είχα 7% ram util αλλά με μοναδικό πακέτο ενεργό το antivirus... σκέψου ότι είναι φτιαγμένο να τρέχει ακόμα και σε ARM @ 700MHz, με 256ΜΒ ram...

Το DSM (synology os) δεν έχει θέμα με αναλογία μνήμης και χωρητικότητας σκληρών. Όταν πήρα το μηχανάκι δοκιμασία στη σειρα win8, windows home server 2011, unraid και DSM. Κατέληξαν στο DSM λογω των μεγάλων δυνατοτήτων για remote access. Τόσο το unraid όσο και το DSM στήνονται ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ! ενα στικακι USB θέλεις και 10 λεπτα απο τη ζωή σου.

Μπορούμε με vms να βάλουμε XPEnology & unRAID στον hp; Και σε περιπτωςη που χτυπηςουν κάποιοι διςκοι κ κραςαρει το volume του XPEnology, να μπουταρουμε με unRaid και να σώσουμε τα δεδομένα μας;

(Στο XPEnology χάνουμε ολους τους δισκους αν χτυπήσουν περισσότεροι απο οτι αυτούς που έχουμε βάλει για fault tollerance, στο unRAID χάνουμε μονο αυτούς που εχουν χτυπήσει..)

ή μηπως υπαρχει τροπος να σώσουμε τα δεδομένα απο crashed volume και στο synology/XPEnology;

Last edited: