HP Microserver

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: HP Microserver

1)Mε ενοχλεί οτι το OMV δεν κάνει format σε NTFS, που πρακτικά αν εγώ θέλω να πάρω ένα σκληρό απο το OMV Και να τον βάλω στο Pc Μου δεν θα παίζει! Άρα σε περίπτωση που στραβώσει το microserver χάνω τα δεδομένα μου?
2)Τώρα samba shares στον υπολογιστή (Windows 7 pro) πως τα βλέπεις? Απο το Network Μy Computer/Network? (επίσης μάλλον έχω πρόβλημα_μεταξύ άλλων_ με το firewall του ESET και το απενεργοποιώ γιατι δε μου αφήνει τίποτα να μοιράζομαι)
3) NFS τελικά δεν παίζει να διαβάζουν τα Win 7 pro σωστά?
4) έχεις κανα guide για OMV γιατί χάνομαι με τα δικαιώματα και τον τρόπο sharing.

1) linux είναι, και σε περίπτωση που στραβώσει ο microserver δε χάνεις κάτι, φορτώνεις ένα άλλο linux ή http://www.diskinternals.com/linux-reader/ και διαβάζεις
2) από το network τα βλέπει όπως λες, ενεργοποιείς το samba server στο OMV, ορίζεις στο OMV τι κάνεις smb share και το βλέπεις αμέσως από win
3) μάλλον όχι, δεν το έχω χρησιμοποιησει ποτέ και δε μου χρειάστικε ποτέ, από samba share όλα όμορφα και ωραία win - OMV
4) είναι απλός ο τρόπος, φτιάχνεις ένα φάκελο στο OMV, μετά αριστερά βρίσκεις την επιλογή samba server, τον ενεργοποιείς, εκεί έχει και επιλογή να κάνεις share το φάκελο που όρισες και αυτό ήταν

Τελικά βρήκα μια sapphire 7750 low profile σε λογική τιμή από δημοπρασία και την εβαλα στο Microserver. Δοκίμασα παιχνίδι το skyrim και έπαιζε μια χαρά σε ανάλυση 720p (1280x720) με όλα τέρμα. Θα πει κάποιος ότι είναι χαμηλή ανάλυση. Και οι κονσόλες όμως ps3 και xbox 360 είναι σε ακόμα χαμηλότερη ανάλυση. Τώρα πρέπει να βρω έναν οικονομικό ssd γιατί αργεί σχετικά στο φόρτωμα...

Η 7750 είναι καλή λύση για μικρό htpc και λίγο gaming
Ο cpu του Microserver σίγουρα είναι μικρότερων δυνατοτήτων και αυτός θα σε κρατά λίγο πίσω στα παιχνίδια.
Παρόλα αυτά μπορεί να δοκιμάσεις δεκάδeς παιχνίδια που θα παίξουν απροβλημάτιστα, να σου προτείνω λ.χ. τα πρόσφατα motoGP13 και WRC3 που είναι σχετικά μικρών απαιτήσεων εάν ασχολείσαι με ραλάκια :-)

Πήρα έναν ssd 256gb στα 97Ε, αυτόν http://www.amazon.co.uk/exec/obidos/ASIN/B00HF8A2SA/ref=ox_ya_os_product_refresh_T1. Πιστεύω θα ταιριάξει μια χαρά με τον microserver. Σκοπεύω να συνδεσω το microserver με τον προβολέα benq w1070 και να πάιζω εκεί κανένα παιχνιδάκι! Θα δοκιμάσω και τα ραλάκια!. Πρέπει αν δω τι θα κάνω και με 2 χειριστήρια ps3 που έχω πως θα τα κάνω να δουλέψουν. Έχω βάλει bluetooth στικάκι...

Α, έχω και ένα boardάκι από ένα παλιό altec ido silver που έχει οθονούλα, δέκτη για remote (έχει και το τηλεχειρστήριο μαζί), bluetooth και wifi όλα σε ένα. Αυτό συνδέεται σε ένα από τα 2 usb connectors της μητρικής. Αυτό σημαίνει πως θα χάσω τις μπροστά ή τις πίσω usb θύρες, αλλά δεν με πολυενδιαφέρει γιατί έχω ήδη βάλει 4 usb3 με κάρτα. Δεν μπορώ όμως να το δοκιμάσω ακόμα γιατί παίρνει τροφοδοσία από μικρό μολεξ, αυτό που είναι για floppy και το περιμένω από ebay!

Τα νεύρα μου! Χτες προσπαθούσα να στήσω τον SSD. Έκανα clone το λειτουργικό με το software της transcend. Μετά πήγα να τον συνδέσω στην εσωτερική sata θύρα. Με τίποτα να μην δουλεύει! Όλο μπλέ οθόνη και boot loop. Τα ίδια και στην προσπάθεια επανεγκατάστασης των windows από την αρχή.

Τελικά το βράδυ μου ηρθε επιφοιτηση και τον κάρφωσα κατευθείαν σε μια από τις 4 θύρες που μπαίνουν οι σκληροί. Δούλεψε αμέσως και απροβλημάτιστα! Άβυσος η ψυχή των υπολογιστών!

δοκίμασα και την μόντα με την οθονούλα και το τηλεχειρίστήριο. Δουλέυουν όλα μια χαρά αλλά τα έχω να κρέμονται έξω από τ κουτί. Πρέπει λίγο να τα συμμαζέψω!

Τα νεύρα μου! Χτες προσπαθούσα να στήσω τον SSD. Έκανα clone το λειτουργικό με το software της transcend. Μετά πήγα να τον συνδέσω στην εσωτερική sata θύρα. Με τίποτα να μην δουλεύει! Όλο μπλέ οθόνη και boot loop. Τα ίδια και στην προσπάθεια επανεγκατάστασης των windows από την αρχή.

Τελικά το βράδυ μου ηρθε επιφοιτηση και τον κάρφωσα κατευθείαν σε μια από τις 4 θύρες που μπαίνουν οι σκληροί. Δούλεψε αμέσως και απροβλημάτιστα! Άβυσος η ψυχή των υπολογιστών!

δοκίμασα και την μόντα με την οθονούλα και το τηλεχειρίστήριο. Δουλέυουν όλα μια χαρά αλλά τα έχω να κρέμονται έξω από τ κουτί. Πρέπει λίγο να τα συμμαζέψω!

Το 5ο SATA είναι πειραγμένο μέσω BIOS? Πρέπει να κάνεις enable to AHCI για να παίξει ο δίσκος.

Καλησπέρα στην παρέα,αλλαγή χρήσης για το hp μου αφού κέρδισα ένα μικρό OMNINAS KD20 που στήθηκε με 2 σκληρούς μέσα σε 10 λεπτά από το δικό του λειτουργικό.
Δυστυχώς δεν κατάφερα να στησω το hp το ιδιο ευκολα με freenas κλπ και λεω να καταληξω σε windows 8 και να το δουλεψω σαν htpc.

Θα το βαλω στην τηλεοραση με hdmi.Θα ηθελα να μου προτεινεται μια καλη καρτα γραφικων εως 40 ευρω για να δινει εικονα και ηχο.
Επισης επειδη δεν εχω περασει δικτυο στο σαλονι τι θα προτεινατε για ασυρματο δεκτη?
Θα τα καταφερει γενικα λετε με xbmc και 1080p?Δεν εχω αναβαθμισει ακομη και τις μνημες ραμ.Ευχαριστω παιδια.

Last edited:
2 φίλοι που το χρησιμοποιουν έτσι ακριβώς έχουν πάρει την asus 6450 silent κατόπιν υποδείξεως μου και από πληροφορίες που αντλησα απο φόρουμ. Μόνο σημείο που θέλει προσοχη είναι ότι ενω το κουτί έγραφε οτι έχει μέσα low profile bracket, τελικά δεν είχε. Στον ένα έδωσα το δικό μου και ο άλλος το βρήκε μόνος του από φίλους. Τρέχει 1080 χωρίς κανένα πρόβλημα.

Για σύνδεση με το δίκτυο θα σου πρότεινα power line διότι τουλάχιστον έχεις σταθερή ταχύτητα. Εγώ αυτό έχω κάνει για να τραβάω βίντεο απο το nas μου. Εσύ θα είσαι πιο ανετος γιατί τα βίντεο θα είναι στο μηχάνημα σου τοπικα (φαντάζομαι). Οπότε τη σύνδεση με το νετ τη θέλεις μόνο για το κατέβασμα. Αφού θα τρέχεις win8, μάλλον η πιο φτηνή λύση θα είναι να πάρεις έναν WiFi δεκτή σε usb.

Απάντηση: Re: HP Microserver

Καλησπέρα στην παρέα,αλλαγή χρήσης για το hp μου αφού κέρδισα ένα μικρό OMNINAS KD20 που στήθηκε με 2 σκληρούς μέσα σε 10 λεπτά από το δικό του λειτουργικό.
Δυστυχώς δεν κατάφερα να στησω το hp το ιδιο ευκολα με freenas κλπ και λεω να καταληξω σε windows 8 και να το δουλεψω σαν htpc.

Θα το βαλω στην τηλεοραση με hdmi.Θα ηθελα να μου προτεινεται μια καλη καρτα γραφικων εως 40 ευρω για να δινει εικονα και ηχο.
Επισης επειδη δεν εχω περασει δικτυο στο σαλονι τι θα προτεινατε για ασυρματο δεκτη?
Θα τα καταφερει γενικα λετε με xbmc και 1080p?Δεν εχω αναβαθμισει ακομη και τις μνημες ραμ.Ευχαριστω παιδια.

Έχω τον μικρό hp κ από την 1η μέρα παίζει ως htpc : http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/95278-HP-Microserver-N36L-ως-htpc-Κ-όμως-!
Πρόσφατα του έβαλα ssd 60gb Kingston με λειτουργικό Ubuntu full distribution και παίζω έτσι. Παίζει τα πάντα μια χαρά.

Την πατήσαμε με το bracket βλέπω γιατί και από το εσοπ που θα την πάρω την 6450 γράφει Συσκευασία: Retail (Δεν περιλαμβάνει low profile bracket).
Τι μπορουμε να κανουμε σε αυτη την περίπτωση?
Όσο για το poewrline έχετε να προτείνετε κάτι?Μετά από αυτό μπορώ να δώσω δίκτυο σε παραπάνω από μια συσκευές?
Ευχαριστώ παιδιά.Φίλε Μιχάλη αφού θα κάνουμε παρόμοια χρήση προχωράω στην 6450.

Ψάχνω κι εγώ, και δε βρίσκω (low profile bracket). Μίλησα και με Πλαίσιο για κάποιες Sapphire, ούτε εκείνες έχουν.

παντως και να μην βρειτε δεν εγινε και τιποτα, απλα θα μπαινει λιγο σκονη μεσα. Μπορειτε να την χρησιμοποιησετε την καρτα κανονικα, αφου αφαιρεσετε το bracket που φοραει ηδη

Οσον αφορά την συνδεση, καλό θα ήταν να αποφύγεις το WiFi και να προτιμήσεις όπως σου προτείνει και ο avpap την συνδεση με power line.

παντως και να μην βρειτε δεν εγινε και τιποτα, απλα θα μπαινει λιγο σκονη μεσα. Μπορειτε να την χρησιμοποιησετε την καρτα κανονικα, αφου αφαιρεσετε το bracket που φοραει ηδη

Προσωπικά δε φοβάμαι τόσο για τη σκόνη όσο για το ότι αν ζοριστεί με κούνημα κάποιου καλωδίου θα υπάρξει θέμα - είτε να ακουμπήσει στην κάσα είτε να σπάσει η πλακέτα.

Μη ρωτήσετε πώς το ξέρω/γιατί το φοβάμαι.

Οπότε να μην κάνω τον κόπο να ρωτήσω στα υπόλοιπα καταστήματα αν την φέρνουν με το σιδεράκι μέσα γιατί ούτε αυτοί θα ξέρουν...
Από όσα διάβασα και στο αμαζον ειναι καθαρα θεμα τυχης αν εχει μεσα σιδερακι.Επίσης ξέρετε αν εχω θεμα με μονο τις μαμα ραμ για htpc?
Eλεγα να μην παρω τωρα και ραμ και πεσουν ολα μαζι...

Εχετε καποιο powerline να προτεινεται παιδια?

Κι όμως, θυμάμαι σε κάποια συζήτηση κάποιον κάπου κάποτε που έλεγε ότι βρήκε από ελληνικό κατάστημα. Και κάπου εκεί σταματάει η μνήμη μου, γνωστή τοις πάσι και ως RIM (Random Info Memory).

Περί powerline, δεν έχω συγκεκριμένη πρόταση (έχω ένα ζεύγος TP-Link, από πέρυσι, σφραγισμένο ακόμη), αλλά αν η μάρκα του router σου βγάζει σετάκι να το προτιμήσεις. Έχουν κατά καιρούς ακουστεί προβλήματα συμβατότητας (αν και δε θα έπρεπε, λόγω στάνταρ πρωτοκόλλων).

Το είχα ψάξει αρκετά το θέμα όταν τα αγορασα και κατεληξα προ διετίας στα devolo av500. Ακριβουτσικα τότε στα 140 ευρώ για ένα ζεύγος. Είχα αγχωθει όμως γιατί συνδεσα διαφορετικούς ορόφους με διαφορετικούς πινακες. Αν εσύ τα χρησιμοποιήσεις στον ίδιο πινακα-οροφο τα πραγματα είναι πολύ πιο απλα. Έχει ωριμάσει αρκετά η τεχνολογία και έχουν πέσει και οι τιμές.