HP Microserver

Να ξέρεις όμως ότι επειδή πολλά εξαρτώνται από τη συνδεσμολογία των καλωδίων υπάρχει περίπτωση να μην πιανεις τις ταχύτητες που θα ήθελες. Θέλει δοκιμές γιατί διαφορετικές πρίζες δίνουν διαφορετικές ταχύτητες. Εγώ πιάνω 3 MB/sec άλλα τουλάχιστον είναι σταθερά και είναι αρκετά για την ποιότητα βίντεο που βλέπω. Στο ξανά λέω, εσύ επειδή έχεις τα αρχεία βίντεο μέσα στο μηχάνημα δεν σε ενδιαφέρει τόσο πολύ τι ταχύτητα πιανεις προς "τα εξω". Μόνο για YouTube και downloading

Μετά από έναν μίνι μαραθώνιο τριων ημερών, μετέφερα το microserver στο σαλόνι και του έστησα το xbmc για να παίζει με τον προβολεα. Το μικρό παει σφαίρα! Μέγιστο CPU usage 20-30% σε 1080p. Δεν είδα ολόκληρη ταινια αλλά δείχνει να παίζει σωστά. Έστησα και ένα τηλεχειριστήριο για media center που είχα από παλιά. Δοκίμασα και το skyrim και παίζει φανταστικά στον προβολεα. Έβαλα βέβαια χαμηλή ανάλυση 720p (δηλαδή 1280χ720). Δείχνει όμως αντίστοιχα ή καλύτερα από ένα ps3. Έφτιαξα και ένα χειριστήριο από ps3 που είχα να παίζει και ασύρματα. Οπότε έπαιζα το skyrim αραχτός στον καναπέ. Σειρά έχει να δοκιμάσω ραλακι και ποδοσφαιράκι.

Έχω βάλει μια sapphire 7750 low profile και έναν ssd. Μνήμη είμαι με την αρχική 2gb. Κάποια στιγμή θα προσθέσω ένα 4αρι ακόμα.

και βέβαια συνεχίζει να είναι NAS για όλο το σπίτι και κατεβαστηρι με utorrent και couch potato και sick beard!

Μετά από έναν μίνι μαραθώνιο τριων ημερών, μετέφερα το microserver στο σαλόνι και του έστησα το xbmc για να παίζει με τον προβολεα. Το μικρό παει σφαίρα! Μέγιστο CPU usage 20-30% σε 1080p. Δεν είδα ολόκληρη ταινια αλλά δείχνει να παίζει σωστά. Έστησα και ένα τηλεχειριστήριο για media center που είχα από παλιά. Δοκίμασα και το skyrim και παίζει φανταστικά στον προβολεα. Έβαλα βέβαια χαμηλή ανάλυση 720p (δηλαδή 1280χ720). Δείχνει όμως αντίστοιχα ή καλύτερα από ένα ps3. Έφτιαξα και ένα χειριστήριο από ps3 που είχα να παίζει και ασύρματα. Οπότε έπαιζα το skyrim αραχτός στον καναπέ. Σειρά έχει να δοκιμάσω ραλακι και ποδοσφαιράκι.

Έχω βάλει μια sapphire 7750 low profile και έναν ssd. Μνήμη είμαι με την αρχική 2gb. Κάποια στιγμή θα προσθέσω ένα 4αρι ακόμα.

και βέβαια συνεχίζει να είναι NAS για όλο το σπίτι και κατεβαστηρι με utorrent και couch potato και sick beard!

Σε Windows 8.1 όλα αυτά;

Σχετικά με sickbeard. Όσοι έχετε συνηθίσει σε τορρεντς και επίσης δεν θα θελατε να πληρωσετε news provider, ριξτε μια ματιά στο showrss.info . απλά FYI

Σχετικά με sickbeard. Όσοι έχετε συνηθίσει σε τορρεντς και επίσης δεν θα θελατε να πληρωσετε news provider, ριξτε μια ματιά στο showrss.info . απλά FYI

Με μια γρήγορη ματιά φαίνεται πολύ καλό. Θα το ψάξω αύριο με την ησυχία μου μια και το sick beard είναι λίγο βασανιαρικο.

Για όποιον ενδιαφέρετε για κάρτα γραφικών με low profile bracket....Εγώ πήρα τη sapphire HD 5450 από πλαίσιο και είχε μέσα και το bracket..
Κάτι άλλο.... Τι sata ταχύτητες υποστηρίζει ο nl 54?
Γιατί θέλω να πάρω ένα ssd..

Σήμερα είδα την πρώτη ολόκληρη ταινια με το xbmc στο microserver. Απλά έπαιξε άψογα χωρίς κολλήματα. Είχε και καταπληκτική εικόνα και ήχο, δεν ξέρω αν ήταν η ταινια έτσι ή έκανε δουλειά το μηχάνημα. Πάντως ήταν πολύ ζωντανή.

Μετά εγκατέστησα το ραλάκι dirt 3. Ρυθμίστηκε μόνο του σε 1080p και γραφικά στο high (έχει και ultra). Μπορώ να πω πως έπαιζε άψογα και ο χειρισμός με το ps3 joypad από τον καναπέ ήταν απόλαυση. Δεν εχέι να ζηλέψει τίποτα από μια κονσόλα. Έπαιζε σε 30-45 frames συνεχώς.

Αυτά σε προβολεα 120" . Κάρτα γραφικών η ati 7750 που αν βρείτε πιστεύω αξίζει τα λεφτά της. Η κάρτα στο παιχνίδι έπιασε μέγιστη θερμοκρασία 58C.

Καλησπέρα παιδιά ξανά,τελικά παράγγειλα ένα φτηνό tp link powerline για το δίκτυο και ψάχνω τι θα κάνω με την κάρτα γραφικών.
Την 6450 με 1gb ή 2gb με low profile bracket την έχει αγοράσει κανείς από γνωστό κατάστημα?Πιστεύεται ότι αξίζει κάποια άλλη κάρτα γραφικών σε αναλογία με τα
χρήματα της?

Καλησπέρα παιδιά ξανά,τελικά παράγγειλα ένα φτηνό tp link powerline για το δίκτυο και ψάχνω τι θα κάνω με την κάρτα γραφικών.
Την 6450 με 1gb ή 2gb με low profile bracket την έχει αγοράσει κανείς από γνωστό κατάστημα?Πιστεύεται ότι αξίζει κάποια άλλη κάρτα γραφικών σε αναλογία με τα
χρήματα της?

Τώρα μόλις μίλησα με το eshop και μου είπαν πως καμμία κάρτα γραφικών που έχουν low profile δεν έχει μέσα bracket και δεν πουλάνε και ξεχωριστό εξάρτημα. :slapface:

Εγώ έψαχνα καιρό στο ebay για να βρω μεταχειρισμένη 7750 σε λογική τιμή αλλά τελικά δικαιώθηκα. 65Ε και το μηχάνημα έγινε παιχνιδοκονσόλα!

Καλησπέρα παιδιά,χθές πήρα την Sapphire 6450 2gb.Την κούμπωσα όπως δείχνουν τα βιντεάκια με αρκετή ευκολία αλλά τώρα δεν δίνει σήμα στην οθόνη ούτε από την παλιά vga ούτε από την καινούργια κάρτα.
Πρέπει να κάνω κάτι άλλο?Ευχαριστώ παιδιά.

Μήπως έχει το BIOS καμμία επιλογή να διαλέξεις;
Παντως με το VGA το παλιο δουλευει μια χαρα το μηχάνημα.
θα κοιτάξω για καμμια επιλογή στο bios αλλα δεν είδα κάποιον αλλο να το αναφέρει.
μηπως πρεπει να περάσω drivers πριν βάλω την καρτα;
μην ξεχάσω να σας πω οτι στο πλαισιο όσες 6450 saphire έχουν περιέχουν και lp bracket.

Last edited:
Τελικά παιδιά είναι καμμένη η κάρτα γιατί και στον σταθερό μου υπολογιστή κόλλαγε τα πάντα.Επανέρχομαι με νεότερα όταν μου δώσουν άλλη...

Μετά από αρκετές δοκιμές μπορώ να πω πως ο Microserver είναι εξαιρετικός σαν παιχνιδομηχανή με την 7750 low profile. Έχω δοκιμάσει crysis 2, far cry 3, NFS most wanted και άλλα και πάει αρκετά καλά. Επόμενο βήμα να βάλω έξτρα μνήμη!