HP Microserver

Να κάνω ένα update. Έβαλα και μια 4αρα μνήμη που δουλεύει μαζί με την αρχική 2αρα για σύνολο 6gb. Η μνήμη κόστισε μόλις 31 από το public. Έχω δει ήδη αρκετές ταινίες με το xbmc και δεν καταλαβαίνει τίποτα. Παίζω και τα δίπλα παιχνιδακια μου με τα χειριστήρια play station παρά πολύ άνετα. Γενικώς μπορώ να πω πως είμαι πολύ ικανοποιημένος.

Μετά από αρκετές δοκιμές μπορώ να πω πως ο Microserver είναι εξαιρετικός σαν παιχνιδομηχανή με την 7750 low profile. Έχω δοκιμάσει crysis 2, far cry 3, NFS most wanted και άλλα και πάει αρκετά καλά. Επόμενο βήμα να βάλω έξτρα μνήμη!
Δλδ μας λές ότι χωράει μια τέτοια κάρτα (http://www.digital-master.gr/el-gr/Products.aspx?ElementID=111f56d9-ad90-4483-9cf4-58c96a211c1d) στο κουτί ; ; ;

Δλδ μας λές ότι χωράει μια τέτοια κάρτα (http://www.digital-master.gr/el-gr/Products.aspx?ElementID=111f56d9-ad90-4483-9cf4-58c96a211c1d) στο κουτί ; ; ;

Λέω ότι χωράει μια τέτοια κάρτα http://www.sapphiretech.com/presentation/product/product_index.aspx?pid=1658&lid=1 και γίνεται μια χαρά παιχνιδομηχανή. Το έχω στον προβολέα συνδεδεμένο και είναι μια χαρά!

Λογικά θα τον συνδέεις με ραδιοενισχυτή. Το θέμα μου είναι ο ήχος.

Αγόρασα και εγώ το σερβεράκι και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος.

Μοναδικό μελανό σημείο η προβληματική αναπαραγωγή HD περιεχομένου, πράγμα όχι παράλογο μιας και ομιλούμε για server, αλλά προσωπικά θέλω να τον χρησιμοποιώ και για σερφάρισμα στο Internet, όπως και για την αναπαραγωγή HD ταινιών.

Επίσης το θέμα του ήχου, πως λύνεται με την αγορά μιας κάρτας γραφικών ; Πρέπει να μεσολαβεί άλλο μέσο το οποίο θα μου προσφέρει ήχο.

Μοναδικό μελανό σημείο η προβληματική αναπαραγωγή HD περιεχομένου, πράγμα όχι παράλογο μιας και ομιλούμε για server, αλλά προσωπικά θέλω να τον χρησιμοποιώ και για σερφάρισμα στο Internet, όπως και για την αναπαραγωγή HD ταινιών.

Επίσης το θέμα του ήχου, πως λύνεται με την αγορά μιας κάρτας γραφικών ; Πρέπει να μεσολαβεί άλλο μέσο το οποίο θα μου προσφέρει ήχο.

Με μια καρτούλα ήχου usb θα κάνεις δουλειά σου μια χαρά!

Κάρτα γραφικών με HDMI και σύνδεση ειτε απευθείας πανω στην τηλεόραση είτε, για καλύτερα αποτελέσματα, πανω σε av receiver.

OK. Παιδιά μήπως γνωρίζετε αν για την προσθήκη άλλου σκληρού (πλέον του δικού του) απαιτείται κάποια αλλαγή στις ρυθμίσεις του BIOS ;

Προσπαθώ να συνδέσω άλλον σκληρό επίσης με Windows (για διαγνωστικούς λόγους) και μου βγάζει Boot error...

Εγώ όταν προσπάθησα να κάνω boot από έναν ssd που τον είχα συνδέσει στην έξτρα sata θύρα δεν φόρτωνε με τίποτα. Όταν τον έβαλα στην κανονική υποδοχή για τους σκληρούς δούλεψε τέλεια...

Τελικώς με επιμονή (πάτησα ένα τυχαίο πλήκτρο όταν έβγαλε το boot error) συνέχισε κανονικά την φόρτωση των Windows και αναγνώρισε τον δίσκο...

Πάντως κρίμα που είναι τόσο χάλια το BIOS, γεμάτο bugs !

Εγώ όταν προσπάθησα να κάνω boot από έναν ssd που τον είχα συνδέσει στην έξτρα sata θύρα δεν φόρτωνε με τίποτα. Όταν τον έβαλα στην κανονική υποδοχή για τους σκληρούς δούλεψε τέλεια...

Με το original BIOS ή το custom;

Με το custom. Για την ακρίβεια, έκανα εγκατάσταση των windows απο dvd και όταν έφτανε να κάνει reboot μου έβγαζε να κάνω repair και έμπαινα σε ένα boot loop που κάθε φορά ζήταγε repair.

To ίδιο έγινε και όταν έκανα clone την υπάρχουσα εγκατάσταση που είχα στον αρχικό σκληρό. Σε αυτή την περίπτωση 2-3 φορες φόρτωσαν τα windows αλλά μετά ξανάπεφτα στο boot loop.

Δεν δοκίμασα αν bootάρει με τον μηχανικό δίσκο από την extra sata, δεν δοκίμασα με άλλο λειτουργικό γιατί κάρφωσα τον ssd στην κυρίως θέση και τελείωσε η ιστορία.

Πολύ καλές εντυπώσεις απ´ το σερβεράκι αλλά η κάρτα ήχου (USB stickάκι) που προτείνατε ένα χάλι. Αρκετά παράσιτα...

Τεσπά, τι να περιμένεις με 10 ; Μάλλον θα κτυπήσω και την Low profile κάρτα γραφικών, αν και παίζει σχεδόν τα πάντα !

Το αγόρασα κι εγώ! Πολύ ικανοποιημένος αλλά αθόρυβο δεν είναι σε καμία περίπτωση. Του άλλαξα τον 120αρι ανεμιστήρα με έναν πρακτικά αθόρυβο, του έβαλα όλους του δίσκους να σβήνουν αλλά ακόμα και έτσι ακούγεται όταν έχει ησυχία. Λογικά είναι το τροφοδοτικό, λένε ότι το αλλάζουν με pico αλλά δεν βλέπω να πουλάνε στην Ελλάδα

Το αγόρασα κι εγώ! Πολύ ικανοποιημένος αλλά αθόρυβο δεν είναι σε καμία περίπτωση. Του άλλαξα τον 120αρι ανεμιστήρα με έναν πρακτικά αθόρυβο, του έβαλα όλους του δίσκους να σβήνουν αλλά ακόμα και έτσι ακούγεται όταν έχει ησυχία. Λογικά είναι το τροφοδοτικό, λένε ότι το αλλάζουν με pico αλλά δεν βλέπω να πουλάνε στην Ελλάδα

Από όσα έχω διαβάσει έχω καταλήξει στο συμπέρασμα πως ο θόρυβος προέρχεται από το ανεμιστηράκι του τροφοδοτικού. Απο το να αγοράσεις αθόρυβο τροφοδοτικό με υψηλό κόστος καλύτερα να δοκιμάσεις να αλλάξεις το ανεμιστηράκι του.
http://jeffgraves.me/2013/10/29/replace-noisy-power-supply-fan-in-hp-proliant-gen7-microserver/

Μάλιστα, θετική αναφορά για το NoiseBlocker ! Δεν το είχα δει το άρθρο. ΤΝΧ for sharing!

Μπορεί να το δοκιμάσω και εγώ :-)

Ενδιαφέρον, ευχαριστώ κι εγώ. Βέβαια μετά θέλει προσοχή μετά από καμία συναρμολόγηση μην ξεχάσεις να βάλεις τον ανεμιστήρα στο ρεύμα αφού το δίνεις από το molex για το CD. Λέω να δοκιμάσω τον NOISEBLOCKER BLACKSILENT FAN XM2 40MM και πιο αθόρυβος από αυτόν του άρθρου και μεγαλύτερο airflow έχει

Last edited: