HP N54L ή custom built

auteur

Banned
12 March 2009
9,072
Εχω ήδη ενα n54l με XPEnology και σκεφτομαι για δεύτερο.. Το θελω μονο για να βάλω οςο πιο πολλούς διςκους μπορω και να τους βλεπω σαν εναν μεςω δικτύου LAN..καμια άλλη χρηςη..

Μηπως ομως υπαρχει κατι πιο οικονομικό (αν πχ το φτιάξω μόνος μου) που να μπορει να πάρει παραπανω απο 6 δισκους που παιρνει το n54l;

Υπόψην οτι δεν εχω spare parts πχ τροφοδοτικο, οποτε θα χρειαστώ..

Μητρική (οςο πιο πολλές sata τόσο το καλύτερο)

Επεξεργαστή

Μνήμη

Τροφοδοτικο

Κουτι

Υπαρχει καποιος συνδυασμός των παραπανω ή καποια έτοιμη λυςη, που να μας δινει παραπανω απο 6 Sata και να κοστίζει λιγότερο απο 180 ;

Οποιαδήποτε γνώμη, ευπρόσδεκτη..

προσπάθησα να κάνω μια σύνθεση, και κατέληξα στα φτηνότερα, δλδ με ΑΜD A4-4020, απλό asus M/B FM2 (6 sata), corsair 450W, ένα supercase midi tower με 4x5,25" + 6x3,5", κ' 2GB ram... 160 (180 με 4GB ram). Σίγουρα οπτικά θα είναι κατώτερο από τον Ν54, και μεγαλύτερο θα είναι, το κουτί επίσης φαντάζομαι θα είναι κατώτερο ποιοτικά... Απλά με μια τέτοια λύση έχεις "αέρα" για το μέλλον, π.χ. για έξτρα κάρτα sata ελεκτή ή οτιδήποτε άλλο προκύψει.. (συν περισσότερη ισχύ).

SUPERCASE FC-PE08A PURE SERIES BLACK
22.00

CORSAIR VS SERIES VS450 - 450W POWER SUPPLY
37.42

AMD A4-4020 3.20GHZ BOX
32.04

ASUS A55BM-E RETAIL
48.83

KINGSTON KVR16N11S6/2BK 2GB DDR3 1600MHZ PC3-12800 BULK VALUE RAM
20.40

Αξία προϊόντων συμπερ. ΦΠΑ: 160.69 Διαγραφή όλων

Μια ερώτηση που προκύπτει..
θα μπορει να εγκατασταθεί Xpenology στην συγκεκριμένη μητρική;

Η περισσότερη ισχύ/μνημη δεν με ενδιαφέρει γιατι τη χρηςη που το θελω.

Η καρτες sata 3 που δίνουν 4 ή 8 sata νομιζω κοστίζουν αρκετά και συμφέρει πιο πολυ, η αγορά ενός ακομα n54l ή μια σύνθεση σαν αυτή που προτείνεις.

Αντι για το κουτι που προτείνεις θα επέλεγα ενα fractal design με 70-90 παίρνουν 6 ή 8 δισκους και εχουν εξαιρετικό design.
http://www.fractal-design.com/home/product/cases/node-series
node 304 ή το 804

λοιπον αν μπορει να εγκατασταθει σε αυτη την μητρικη επεξεργαστη η παραπανω συνθεση λεω να φτιαξω ενα με ενα node 304 που ειναι πανεμορφο. Εκτος και αν βρω μια λιγο ακριβοτερη μητρικη με 8 sata και παω για το node 804, που θα ειναι και καλυτερη λυση..

Last edited:

Η καρτες sata 3 που δίνουν 4 ή 8 sata νομιζω κοστίζουν αρκετά και συμφέρει πιο πολυ, η αγορά ενός ακομα n54l ή μια σύνθεση σαν αυτή που προτείνεις.

Αντι για το κουτι που προτείνεις θα επέλεγα ενα fractal design με 70-90 παίρνουν 6 ή 8 δισκους και εχουν εξαιρετικό design.
node 304 ή το 804

λοιπον αν μπορει να εγκατασταθει σε αυτη την μητρικη επεξεργαστη η παραπανω συνθεση λεω να φτιαξω ενα με ενα node 304 που ειναι πανεμορφο. Εκτος και αν βρω μια λιγο ακριβοτερη μητρικη με 8 sata και παω για το node 804, που θα ειναι και καλυτερη λυση..

αυτή παίρνει σίγουρα

αυτή παίρνει σίγουρα

θα το εξετασω πολυ σοβαρα για αυτη..
υποστηριζει onboard καρτα γραφικων αυτη;
βασικα οπου βλεπω να εχει hdmi, dvi υποστηριζει;

απο οσα γνωριζω, σε sata ΙΙ και sata ΙΙΙ δεν υπαρχουν διαφορες σε μεταφορα δεδομενων..copy/paste..
γιατι η συγκεκριμενη εχει 6 sata ΙΙ και 2 sata ΙΙΙ..

εξαλλου η μεγιστη πρακτικη ταχυτητα σε gigabit δικτυο ειναι 100mb/sec.. οπου υποστηριζεται και απο sata II..

για cpu μπορω να βαλω FM2;
http://www.plaisio.gr/ypologistes-a...ogisti/cpu-epeksergastes.htm?Manufacturer=AMD

Last edited:
Απάντηση: Re: HP N54L ή custom built

node 304 ή το 804

κάτσε, είπες λιγότερα από 180 ... αυτά που έγραψα, ουσιαστικά είναι από τα ελάχιστα που "χωράγανε" στην τιμή που έθεσες... Ήταν η προσπάθεια να δούμε τι έχεις σαν εναλλακτική! εννοείται ότι προτείνω fractal design!!!
Το Μ/Β (όπως και για όλα τα υπόλοιπα Μ/Βς) δεν ξέρω αν παίρνει xpenology παντως... εκεί θα πρέπει να πας ψάχνοντας, ανά υποψήφιο μοντέλο...

Re: Απάντηση: Re: HP N54L ή custom built

κάτσε, είπες λιγότερα από 180 ... αυτά που έγραψα, ουσιαστικά είναι από τα ελάχιστα που "χωράγανε" στην τιμή που έθεσες... Ήταν η προσπάθεια να δούμε τι έχεις σαν εναλλακτική! εννοείται ότι προτείνω fractal design!!!
Το Μ/Β (όπως και για όλα τα υπόλοιπα Μ/Βς) δεν ξέρω αν παίρνει xpenology παντως... εκεί θα πρέπει να πας ψάχνοντας, ανά υποψήφιο μοντέλο...

αρα πρεπει πρωτα να βρω οικονομικη μητρικη με 6 sata και μια με 8 sata που να υποστηριζει XPEnology
και μετα να γινει η οποιαδηποτε συγκριση με n54l.

Με το hp αυτο ειναι το καλο, το παιρνεις και γνωριζεις οτι υποστηριζει xpenology.
με τις μητρικες πρεπει να ψαξεις... αλλα το fractal node ειναι πολυ ομορφο για να το απορριψεις ετσι ευκολα..

τιμη n54l / 6 sata
πχ 190 / 6 = ~32
οποτε για μια 8 απλη συνθεση οπως η παραπανω, ειναι 8 x 32 = 256

οποτε μεχρι 260 μπορω να κοιταζω για 8 sata με fractal node, το οποιο ειναι πιο ομορφο και μαλλον πιο αθορυβο απο το n54l.
αρκει να βρεθει ευκολα η μητρικη..

* πρεπει να ειναι συμβατη και η cpu με xpenology ή οποιαδηποτε cpu που ταιριαζει στην μητρικη, μας κανει;

Last edited:
κατά 99% το cpu είναι άσχετο (εκτός από κάτι πολύ φρέσκα και περίεργα, όπως τα ΑΤΟΜ των NUC που δεν έπαιζαν ούτε τα win7), οι Μ/Βς και το h/w που αυτές φιλοξενούν (NIC, chipset κλπ) πρέπει να τα βλέπει το xpenology και να έχουν προβλεφτεί drivers... ετσι τουλάχιστον έχω καταλάβει.

Σχεδόν ότι δουλειά και να κανείς με το n54l δεν εχει πρόβλημα 4 δίσκους + την κάρτα που μπορείς να βάλεις με custom rom μπορείς άνετα να φτάσεις στους 8 οποτε ειναι μονόδρομος

Σχεδόν ότι δουλειά και να κανείς με το n54l δεν εχει πρόβλημα 4 δίσκους + την κάρτα που μπορείς να βάλεις με custom rom μπορείς άνετα να φτάσεις στους 8 οποτε ειναι μονόδρομος

8 διςκοι μεςα στο n54L;
Ακομα και αν χωράνε.. θα υπαρχει θεμα με τον αερισμό τους..

Το NODE 604 αν και εξαιρετικό, παιρνει και 8 δισκους official και ιςως 1-2 με καμια πατέντα, λόγο μεγέθους, δεν μπορει να μπει στην βιβλιοθήκη που θελω να το τοποθετήσω οπου καθε τετράγωνο εχει 34cm ύψος και πλάτος. Το n54L αλλα και το node 304 χωράνε Ανέτα. Μετα υπαρχουν και το lian li q25 και ενα της bitnex prodigy bx.. Αυτο της corsair δεν δέχεται αρκετούς δισκους, ενω αυτο της cooler master πέρα απο το Ότι δεν δέχεται και αυτό πολλούς δίσκους, είναι πολύ άσχημο.

Πιο πολυ θελω να δοκιμάσω Μια τέτοια λύση, αντι για το n54l, για να διαπιστώσω αν είναι εφικτό με ίσο ή και μικρότερο κοςτος και αν όντως θα ειναι πιο αθόρυβο. Το n54l ειναι αρκετα θορυβώδες και η αλλαγή του ανεμιστήρα στο τροφοδοτικο, δεν την θεωρώ απλή δουλεια. Ειδικά τώρα που το μηχάνημα έχει στηθεί.

ευχαριστω πολυ Leo!

το ειχα παλια και ηταν εξαιρετικο κουτι!
ομως τωρα ψαχνω ενα που να χωραει σε 34 x 34 cm που ειναι τα τετραγωνα απο την βιβλιοθηκη μου.
οποτε πρεπει να ειναι κατι σε cube και οχι tower.. τωρα τελαυταια αρχιζουν και βγαζουν κουτια σε αλλα σχηματα πιο βολικα και κομψα απο τα κοινα tower.

8 διςκοι μεςα στο n54L;
Ακομα και αν χωράνε.. θα υπαρχει θεμα με τον αερισμό τους..

Το NODE 604 αν και εξαιρετικό, παιρνει και 8 δισκους official και ιςως 1-2 με καμια πατέντα, λόγο μεγέθους, δεν μπορει να μπει στην βιβλιοθήκη που θελω να το τοποθετήσω οπου καθε τετράγωνο εχει 34cm ύψος και πλάτος. Το n54L αλλα και το node 304 χωράνε Ανέτα. Μετα υπαρχουν και το lian li q25 και ενα της bitnex prodigy bx.. Αυτο της corsair δεν δέχεται αρκετούς δισκους, ενω αυτο της cooler master πέρα απο το Ότι δεν δέχεται και αυτό πολλούς δίσκους, είναι πολύ άσχημο.

Πιο πολυ θελω να δοκιμάσω Μια τέτοια λύση, αντι για το n54l, για να διαπιστώσω αν είναι εφικτό με ίσο ή και μικρότερο κοςτος και αν όντως θα ειναι πιο αθόρυβο. Το n54l ειναι αρκετα θορυβώδες και η αλλαγή του ανεμιστήρα στο τροφοδοτικο, δεν την θεωρώ απλή δουλεια. Ειδικά τώρα που το μηχάνημα έχει στηθεί.

Εγώ 4 έχω να σου πω την αλήθεια βγάζοντας το cd μπορείς να βάλεις άλλους δυο εκεί μέσα και λογικά με δυο ακόμη 2,5 .. Κάτι γίνεται ... Το θέμα είναι η κατανάλωση ρεύματος σ σχέση με τα synology . Έχοντας και ένα synology μπορώ να σου πω ότι δεν έχει καμία σχέση ... Ότι και να βάλεις τα synology δεν τα φτάνεις ! Μπορείς να βρεις στο xpenology αρκετούς τρόπους που μπορείς να βάλεις δίσκους μέσα ...
Αυτά .

... λόγο μεγέθους, δεν μπορει να μπει στην βιβλιοθήκη που θελω να το τοποθετήσω οπου καθε τετράγωνο εχει 34cm ύψος και πλάτος.

πιο ψηλός δεν είναι ο ΗΡ?

Εγώ 4 έχω να σου πω την αλήθεια βγάζοντας το cd μπορείς να βάλεις άλλους δυο εκεί μέσα και λογικά με δυο ακόμη 2,5 .. Κάτι γίνεται ... Το θέμα είναι η κατανάλωση ρεύματος σ σχέση με τα synology . Έχοντας και ένα synology μπορώ να σου πω ότι δεν έχει καμία σχέση ... Ότι και να βάλεις τα synology δεν τα φτάνεις ! Μπορείς να βρεις στο xpenology αρκετούς τρόπους που μπορείς να βάλεις δίσκους μέσα ...
Αυτά .

Και εγω το n54l εχω με 6 δισκους 3,5".
Οτι και να κανουμε στο n54l, synology δεν γίνεται, κακά τα ψέματα. Γιαυτο και για 24/7 εχω synology. Το n54l κλείνει και ανοίγει οποτε το χρειαστώ, μαλιστα δεν εχω καταφέρει να το ανοίγω με WAKE ON LAN το οποιο (Στην περιπτωση μου τουλάχιστον) ειναι πολυ ευχρηςτο.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

πιο ψηλός δεν είναι ο ΗΡ?

Οχι, Για την ακρίβεια εχει 26 cm ύψος, Όποτε έχει αέρα αλλα 8 cm περίπου απο πάνω και περίπου αλλα τοςα από δεξιά και αριστερά.

Οι παραπάνω συνθέσεις vs ΗΡ:
Κάνουν περισσότερη φασαρία
Μεγαλύτερο όγκο
Δεν παίρνουν ECC
Μεγαλύτερη κατανάλωση

Στα θετικά η αναβαθμισιμότητα.

Οι παραπάνω συνθέσεις vs ΗΡ:
Κάνουν περισσότερη φασαρία
Μεγαλύτερη κατανάλωση

παρότι δεν έχω microserver...
έχοντας φτιάξει αρκετές (μίνι) συνθέσεις με "οικολογικά" υλικά, μπορώ να πω ότι σίγουρα μπορεί να φτιαχτεί πιο ήσυχο (σύμφωνα με τα παράπονα που διαβάζω για την φασαρία του) και εξίσου χαμηλής (αν όχι χαμηλότερης) κατανάλωσης...