HP ProLiant MicroServer N54L + Synology DS (XPEnology) = L.F.E.

Πήρα μια καρτουλα usb3 και δούλεψε. Την είχα πάρει από eshop. Αν ψαξεις το thread θα την βρεις γιατι το είχα ποσταρει τοτε. πριν κανένα 3μηνο, ίσως και παραπανω

Σε N36L? Γιατί αυτές είχα πάρει και εγώ και δεν μου δούλεψαν ποτέ.

NEC chipset ?
Αν όχι δοκίμασε με NEC.

To Nec 0720202 έχουν επάνω. Αυτό που δεν ξέρω είναι εάν το molex ρεύμα χρειάζεται ή όχι (αν και δοκίμασα και με και χωρίς). Ίσως ήταν τα windows 8 που δεν γούσταραν. Θα δοκιμάσω με το xpenology και θα ενημερώσω.

To Nec 0720202 έχουν επάνω. Αυτό που δεν ξέρω είναι εάν το molex ρεύμα χρειάζεται ή όχι (αν και δοκίμασα και με και χωρίς). Ίσως ήταν τα windows 8 που δεν γούσταραν. Θα δοκιμάσω με το xpenology και θα ενημερώσω.

Χωρίς ρεύμα, ανάλογα την κάρτα μεν , άλλα κανονικά θέλει

Σε xpenology δε ξέρω εάν έχουν ενσωματώσει στον kernel το απαραίτητο XHCI

Για όποιον ενδιαφέρεται να δει κάποιο σκληρό με ntfs ή άλλο format και την ίδια στιγμή το raid του Xpenology για μεταφορά δεδομένων μεταξύ τους (αυτό που ήθελα να κάνω βάζοντας έναν γεμάτο δίσκο στο 5ο Sata) η διαδικασία είναι η ακόλουθη.

Κατεβάζετε ένα iso του Ubuntu Desktop και με τον imagewriter το περνάτε σε ένα USB stick. Αλλιώς απλώς το καίτε σε ένα CD.
Bootάερετε το xpenology από το USB/CD με το Ubuntu και τρέχετε την Live δοκιμή (όχι install).
Μόλις ανοίξουν τα Ubuntu πάτε στο terminal και κάνετε τα ακόλουθα.

1. Εγκατάσταση mdadm

sudo apt-get mdadm

2. Assemble Raid (το xpenology έχεις φτιάξει το raid σαν /dev/md2)

sudo mdadm --assemble --run /dev/md2

3. Γίνετε αυτόματα mount το raid και από file manager κάνετε ότι θέλετε.

Ο ίδιος οδηγός ισχύει και για να πάρετε τα δεδομένα σας από οποιοδήποτε μηχάνημα που θα βάλετε τους δίσκους μέσα, εάν πεθάνει (φτου, φτου, φτου) ο microserver με το xpenology.

Last edited by a moderator:
Εχω 6 δισκους στο n54L και ο καθένας ειναι ξεχωριστό volume.
Και θελω να βγάλω τα 3 πρώτα volume/δισκους.
Μπορω να βγάζω μονο εναν καθε φορά ή μπορω να βγάλω και τους 3 απευθείας;

Χωρις να χάσω δεδομένα ή το interface και τα προγράμματα του DSM..

Αφου τους βγάλω, θα μπορω να βλεπω τα αλλα 3 volume κανονικα; Λογικά ναι.

Το λειτουργικό ειναι εγκατεστημένο και στους 6 δισκους;

Τα προγράμματα/apps ομως αν θυμάμαι καλα, γίνονται εγκατάσταση μονο σε εναν διςκο.

Last edited:
Εχω 6 δισκους στο n54L και ο καθένας ειναι ξεχωριστό volume.
Και θελω να βγάλω τα 3 πρώτα volume/δισκους.
Μπορω να βγάζω μονο εναν καθε φορά ή μπορω να βγάλω και τους 3 απευθείας;

Χωρις να χάσω δεδομένα ή το interface και τα προγράμματα του DSM..

Αφου τους βγάλω, θα μπορω να βλεπω τα αλλα 3 volume κανονικα; Λογικά ναι.

Το λειτουργικό ειναι εγκατεστημένο και στους 6 δισκους;

Τα προγράμματα/apps ομως αν θυμάμαι καλα, γίνονται εγκατάσταση μονο σε εναν διςκο.

Ξεχωριστό volume ή και Disk group? Το 2o είναι που έχει σημασία. Το κάθε Disk Group μπορεί να έχει πολλά volumes, αλλά εάν βγάλεις έναν δίσκο χάνεις όλα τα volumes (εάν δεν είναι raid). Εάν όμως έκανες 1 Disk group ανά δίσκο, τότε μπορείς να βγάλεις τον κάθε δίσκο.

Ξεχωριστό volume ή και Disk group? Το 2o είναι που έχει σημασία. Το κάθε Disk Group μπορεί να έχει πολλά volumes, αλλά εάν βγάλεις έναν δίσκο χάνεις όλα τα volumes (εάν δεν είναι raid). Εάν όμως έκανες 1 Disk group ανά δίσκο, τότε μπορείς να βγάλεις τον κάθε δίσκο.

ευχαριστω!

Δυστυχως θεωρησα οτι φτιαχνοντας ενα volume για καθε δισκο θα ειναι ανεξαρτητο απο τους αλλους δισκους.
Ενω καπου ειχα διαβασει οτι το λειτουργικο DSM ειναι σε καθε δισκο.
Τα disk group ουτε τα ειχα δει. Πολυ κακος που στον οδηγο δεν σε ρωταει τι ακριβως θελεις να κανεις και σε "προωθει" στο δικο της SHR.

Αρα τωρα πρεπει να παρω τα δεδομενα μου απο ολους τους δισκους και μετα να αρχιζω να βγαζω δισκους...

Απ'οτι φαίνεται θέλει εγκατάσταση απο πάνω (κρατώντας τα αρχεία) της 4528 και μετά update.

I'm still on DSM 5.0-4493 Update 7. Can i just follow this walkthough, or do i need to update to 5.0-4528 first? And if so, is there a walkthrough available? I dont want to see my current installation ending corrupt.

(Hardware installed with x64)
Reply
October 29, 2014 at 16:32

Poechi says:

No. First update to main version 4528. After this you can install this update.
Reply
October 29, 2014 at 17:31

Ξέρει κανείς γιατί ενώ έχω βάλει στα settings των δίσκων να μην κλείνουν ποτέ, εάν αφήσω αρκετή ώρα το NAS μετά όταν πάω να ανοίξω το share, κάνει εκατό ώρες και στο τέλος δεν το ανοίγει. Αναγκάζομαι να κάνω reboot για να δουλέψει. Καμιά ιδέα?

Ξέρει κανείς γιατί ενώ έχω βάλει στα settings των δίσκων να μην κλείνουν ποτέ, εάν αφήσω αρκετή ώρα το NAS μετά όταν πάω να ανοίξω το share, κάνει εκατό ώρες και στο τέλος δεν το ανοίγει. Αναγκάζομαι να κάνω reboot για να δουλέψει. Καμιά ιδέα?

Αυτο υπαρχει περιπτωση να ειναι θεμα δικτυου, το εχω παρατηρησει και στο δικο μου. Σου συμβαινει απο τον windows explorer οταν εχεις ανοιχτο τον φακελο ετσι; Μπαινεις στο νας γραφοντας το "ονομα του" ή την ip του; γενικα αν γραφεις την ip τα πραγματα κυλουν καπως πως ομαλα.

Αυτο υπαρχει περιπτωση να ειναι θεμα δικτυου, το εχω παρατηρησει και στο δικο μου. Σου συμβαινει απο τον windows explorer οταν εχεις ανοιχτο τον φακελο ετσι; Μπαινεις στο νας γραφοντας το "ονομα του" ή την ip του; γενικα αν γραφεις την ip τα πραγματα κυλουν καπως πως ομαλα.

Πάντα με ip. Και δεν είναι ότι απλώς κολλάει, θέλει επανεκκίνηση. Ακόμα και το web interface είναι αρκετά αργό.

Έχεις μπει να δεις ποιο process κάνει τη ζημιά; Έχεις δει αν αναφέρεται τίποτα σχετικό στα logs?

Μα εκεί είναι το θέμα Δημήτρη. Τα process είναι όλα μια χαρά, δεν τρώει κάτι ούτε CPU, ούτε μνήμη. Αυτό όμως που μου κάνει εντύπωση είναι το 0% disk activity. Σαν να έχουν κοιμηθεί οι δίσκοι.