HP ProLiant MicroServer N54L + Synology DS (XPEnology) = L.F.E.

Ετοιμαζομαι να κανω αναβαθμιση απο trantor 4.3 σε nanoboot 5. Γενικα ημουν ευχαριστημενος απο την 4.3 και δεν το ειχα τολμησει μεχρι στιγμης, αλλα οι τελευταια εκδοση του πολυαγαπημενου μου plex δεν υποστηριζει πλεον dsm 4. Θα ακολουθησω αυτο http://www.xpenology.nl/hardware-installatie/ και απο οτι καταλαβαινω δεν θα χασω δεδομενα (ελπιζω!). Απο ρυθμισεις, packages τι γινεται; κραταει ο,τι εχω ή πρεπει να ρυθμισω παλι users, dynamicdns, να ξανακατεβασω packages κτλπ;

ευχαριστω πολυ

η κανονικη αναβαθμιση ενος original synology δεν πειραζει τιποτα.
Για το xpenology απο 4.3 στην 5 δεν γνωριζω.. (για minor updates, δεν υπαρχει προβλημα αναβαθμισης) και μαλιστα απο διαφορετικα release (trantor σε nanoboot).. καλυτερα να ρωτησεις στο forum του xpenology.

Ετοιμαζομαι να κανω αναβαθμιση απο trantor 4.3 σε nanoboot 5. Γενικα ημουν ευχαριστημενος απο την 4.3 και δεν το ειχα τολμησει μεχρι στιγμης, αλλα οι τελευταια εκδοση του πολυαγαπημενου μου plex δεν υποστηριζει πλεον dsm 4. Θα ακολουθησω αυτο http://www.xpenology.nl/hardware-installatie/ και απο οτι καταλαβαινω δεν θα χασω δεδομενα (ελπιζω!). Απο ρυθμισεις, packages τι γινεται; κραταει ο,τι εχω ή πρεπει να ρυθμισω παλι users, dynamicdns, να ξανακατεβασω packages κτλπ;

ευχαριστω πολυ

Δες από εδώ και κάτω: http://avclub.gr/forum/showthread.p...-L-F-E?p=1057170825&viewfull=1#post1057170825

Ευχαριστώ! Το λινκ που βρήκα δεν μου θύμιζε αυτό που είχα ξανά πετύχει εδώ, οπότε καλά έκανα και Ρώτησα :)

Ειχα τις υποψιες μου, αλλα το δοκιμασα οποτε ειναι επιβεβαιωμενο..

fyi..χρησιμο για να μην τρωμε πολυ χωρο κατα το seeding. Χρησιμοποιω download station, οποτε δεν ξερω αν ισχυει το ιδιο και για εναλλακτικα clients. Μπορουμε αφοβα να σβησουμε ή να μεταφερουμε οπου θελουμε, αρχεια που εχει κατεβασει το download station, χωρις να επηρεαστει το seeding (φτανει βεβαιως να μην τα σβησουμε και απο το download station). Αυτο συμβαινει γιατι το dsm κραταει τα αρχεια που κανει seeding σε εναν κρυφο φακελο με ονομα (αν θυμαμαι καλα) @downloads και στη συνεχεια κανει copy το αρχειο, οταν τελειωσει το κατεβασμα, στον destination folder που εχουμε ορισει απο το download station. Εικαζω οτι το @downloads ειναι στο volume που εχουμε δηλωσει ως temp στο download station, αλλα αυτο ειναι κατι που δεν εχω ψαξει ακομα. Επισης, δεν καταλαβαινω αν τα αρχεια που ειναι στο @downloads προσμετρωνται στην καταναλωση χωρητικοτητας ή οχι. Εκανα δοκιμες, ξεκινωντας ενα μεγαλο τορρεντ και δεν ειδα να αλλαζει η διαθεσιμη χωρητικοτητα στο storage manager.

Αυτο που σίγουρα ιςχυει ειναι το εξής: οταν σβήσεις το αρχείο που κατέβασες με το download station ΔΕΝ αποδεσμεύεται ο χώρος που καταλαμβάνει το αρχείο. Αλλα πρεπει να διαγραφεί και το torrent file απο το download station. Ενω άμα έχουμε ορίσει την χρηςη recycle bin στον φάκελο που κατεβαίνουν τα αρχεία, θα πρεπει φυςικα να διαγραφεί το αρχείο και απο εκει.

Πολλές φορές εχω παρατήρησει οτι ενω κανω διαγραφή ενα αρχείο, αλλα οχι το torrent file απο το download station, το αρχείο γίνεται κανονικα seeding.

ευχαριστω πολυ

Να επιβεβαιωσω οτι εγινε η αναβαθμιση τελειως αναιμακτα. users, dydns settings, firewall, αρχεια, packages ολα στη θεση τους. Το μονο που επρεπε να φτιαξω ηταν το static lan ip.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Να επιβεβαιωσω οτι εγινε η αναβαθμιση τελειως αναιμακτα. users, dydns settings, firewall, αρχεια, packages ολα στη θεση τους. Το μονο που επρεπε να φτιαξω ηταν το static lan ip.

Το μονο θεμα ειναι με το photo station, το οποιο λυνεται ομως πολυ ευκολα, χωρις βεβαιως να χαθουν φωτογραφιες

http://xpenology.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=2618

Καλημέρα εγώ είμαι σε αυτήν την έκδοση DSM 5.0-4418. Πώς μπορώ να μάθω άμα έχει βγει update; Αν έχει βγει μου προτείνετε να το περάσω; Αν ναι, πως; Ευχαριστώ!

εχει βγει η 4528 Update 2 και κανουν beta την 5.1 (αν θυμαμαι καλα). security fixes ειναι τα πιο πολλα, με πιθανως πιο σημαντικο το bash exploit. Gnoboot ή nanoboot εχεις

Ωχχ θα σε γελάσω.. Πως το βλέπω; Νομίζω πρέπει να έχω trantor? Αν και δεν είμαι καθόλου σίγουρος

O trantor νομίζω δεν είχε βγάλει 5.0 . αν έχεις κρατήσει κάπου το image που έγραψες στο USB πρέπει να φαίνεται από το όνομα τύπου αρχείου

Ωραία κάτι βρήκα λοιπόν το rar είναι αυτό! Θυμάμαι τη διαδικασία που ακολούθησα και πρέπει να είναι trantor κατέβασα ξανά το ίδιο αρχείο και μου φαίνονται ολόιδια τα 2 rar. Από εδώ πρέπει να το κατέβασα

Ωραία σας ευχαριστώ!Ναι μόνο που είμαι άσχετος και δεν έχω ιδέα.. Οδηγίες για την περίπτωση μου είναι αυτές εδώ; Η περιλαμβάνει και τίποτα άλλο; Επίσης τώρα που το είδα και το θυμήθηκα έχει κανείς εδώ esxi; Με παίρνει να το δοκιμάσω κάποιια στιγμή; Είμαι με τα 2 gb τα αρχικά

edit: Backup πως παίρνω το config μέχρι τώρα;

Γνωρίζει καποιος αν θα ειναι συμβατοί οι seagate 8TB με την τελευταία εκδοςη που εχει βγει του XPENOLOGY;

Αν ειναι σύμβατοι ή οχι ειναι καθαρά θεμα λειτουργικού ή και hardware; Θα ειναι συμβατοί με το N54L;

Γνωρίζει καποιος αν θα ειναι συμβατοί οι seagate 8TB με την τελευταία εκδοςη που εχει βγει του XPENOLOGY;

Αν ειναι σύμβατοι ή οχι ειναι καθαρά θεμα λειτουργικού ή και hardware; Θα ειναι συμβατοί με το N54L;

Εφόσον βλέπει Hardware/Software 3ΤΒ+ δε βλέπω τον λόγο να μην βλέπει τους 8ΤΒ της Seagate..

έχω δυο προβλήματα με την 5.0
1. όταν μπω απο κινητη συσκευή, στο mobile site του server, δεν μου δείχνει τα κουμπιά login /remember password, ενω παλιά τα έδειχνε. Το έχετε πάθει και εσείς?
2. δεν κάνει update to antivirus!

Δοκίμασε κανείς το 5.1?

Last edited:
χρησιμοποιεί κανείς την επιλογή hdd hibernation?δοκίμασα αλλά οι δίσκοι συνεχίζουν να δουλεύουν κανονικα,δεν έχω microserver βέβαια αλλά λογικά έπρεπε να δουλεύει η επιλογή

το setup μου είναι 6 δίσκοι χωρίς raid κάθε ένας δίσκος είναι και ξεχωριστό volume,στο volume1 είναι εγκατεστημενο το transmission και το sickrage,το transmission κατεβάζει σε εξωτερικό usb δίσκο