HP ProLiant MicroServer N54L + Synology DS (XPEnology) = L.F.E.

Ψάξε για το config αρχείο του transmission με τα settings
settings.json
Και τα σχετικά. torrent files

νταξ δεν ήταν στα παραπάνω directories αλλά κάπου θα είναι, ακόμα και κάτω από το home μπορεί να είναι

Εάν έχεις locate εντολή , ψάξε
updatedb
locate settings.json
(εάν δεν έχεις δοκίμασε να το εγκαταστήσεις, το πακέτο συνήθως λέγετε mlocate ή και το σχετικό slocate)

Διαφορετικά με την εντολή find
Λ.χ.
find /var -type f -name "*.json"

find /usr -type f -name "*.json"
find /home -type f -name "*.json"
find /var -type f -name "*.torrent"
κ.ο.κ.

σταματάς τον transmission-daemon
πάρε ένα backup καλού κάκου
tar czvf tback.tgz /blahblah/.config
mv /blahblah/.config /blahblah/.backup
κανε ένα softlink στον άλλο δίσκο
ls –s .config /mnt/usbdisklala
φτοιαξε τα permitions ¨όπως πρέπει, βάλε εκeι μεσα τα αρχεία που είχες
κ.ο.κ.
πάντως ο πρωτεύων δίσκος του λειτουργικού, λογικά όλο και θα δουλεύει είτε για να γράψει κάνα Log file ή temp file ή cron jobs etc.

το settings.json το βρήκα στο /volume8/@appstore/transmission/var από εκεί άλλαξα download dir και watch dir στον εξωτερικό δίσκο
το λειτουργικό είναι εγκατεστημενο σε όλους τους δίσκους και όταν ξυπνάν οι δίσκοι στο log βλέπω αυτό scemd: event_disk_hibernation_handler.c:32 The internal disks wake up from hibernation

το settings.json το βρήκα στο /volume8/@appstore/transmission/var από εκεί άλλαξα download dir και watch dir στον εξωτερικό δίσκο
το λειτουργικό είναι εγκατεστημενο σε όλους τους δίσκους και όταν ξυπνάν οι δίσκοι στο log βλέπω αυτό scemd: event_disk_hibernation_handler.c:32 The internal disks wake up from hibernation

οκ ελπίζω να βόηθησε το οτι τα βρήκες :-)

οκ ελπίζω να βόηθησε το οτι τα βρήκες :-)

μπα,οτι και να έκανα δεν έμπαιναν σε hibernation όσο έτρεχε το transmission οπότε το έβαλα να τρέχει συγκεκριμενες ώρες

δοκιμασε να χρησιμοποιησεις το download station (αντι του transmission)
και ως τεστ για το αν μπαινει σε hibernation..

προσωπικα δεν μου χρειαστηκαν ποτε τα features του transmission σε σχεση με το ds της synology.. ισως σε βολεψει με το SynoDS app..

δοκιμασε να χρησιμοποιησεις το download station (αντι του transmission)
και ως τεστ για το αν μπαινει σε hibernation..

προσωπικα δεν μου χρειαστηκαν ποτε τα features του transmission σε σχεση με το ds της synology.. ισως σε βολεψει με το SynoDS app..

το δοκίμασα,ούτε με αυτό μπαίνουν

Επιβεωαιωνω επιτυχές migration σε 5.1 από 5.0 με οδηγίες από το παραπάνω λινκ.τα μικρά update τα παιρνει με τη φυσιολογική διαδικασία. Το μονο απο τα settings που χρειάστηκε να ξανά βάλω ήταν η lan ip. Όλα τα packages διατηρήθηκαν.

εχει βρει κανενας κανενα προγραμματακι για mp3 tag management; φιλος μου που τρεχει win7 / hp micro ειναι πολυ ευχαριστημενος απο το https://picard.musicbrainz.org/. Τρεχει σε python αυτο, οποτε θεωρητικα ειναι cross-platform, αλλα θα πρεπει να κανει καποιος compile ipkg πρωτα; Μου αρεσει σαν ιδεα το συγκεκριμενο γιατι χρησιμοποιει acoustic fingerprint για να βοηθησει την κατασταση, οποτε (φανταζομαι) αν ειναι χαλια το ονομα, θα καταφερει να βρει καποια ακρη.

καλησπέρα σας.

Επειδή ψάχνω σαν τρελός το N54L και δεν το βρίσκω πλέον πουθενά με το G8 μπορώ να κάνω δουλειά? Εννοώντας να εγκαταστήσω Synology και τα σχετικά?

Είμαι σχετικά νεος στο NAS και έχω διαβάσει αρκετά αλλα πουθενά δεν βρίσκω γνώμες-τεχνικές για G8. Ισώς επειδη είναι πιο νέο spare ή δεν είναι συμβατό?

Το έχει δοκιμάσει κανείς? Γνώμες?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Επιβεωαιωνω επιτυχές migration σε 5.1 από 5.0 με οδηγίες από το παραπάνω λινκ.τα μικρά update τα παιρνει με τη φυσιολογική διαδικασία. Το μονο απο τα settings που χρειάστηκε να ξανά βάλω ήταν η lan ip. Όλα τα packages διατηρήθηκαν.

Μια ερώτηση, έβαλες το XPEnoboot_DS3615xs_5.1-5022.3.img (το.3 στο τέλος εννοεί με update 3) και DSM Software ποιά έκδοση ?

ευχαριστώ!

Μια ερώτηση, έβαλες το XPEnoboot_DS3615xs_5.1-5022.3.img (το.3 στο τέλος εννοεί με update 3) και DSM Software ποιά έκδοση ?

ευχαριστώ!

ναι, την .3 εβαλα για bootimg και dsm το 5.1-5022 (main) http://www.xpenology.nl/dsm-software-download/?myvar=1756

εκανα update μεχρι το update3 γιατι ειδα οτι το εχουν τσεκαρει αλλοι σε xpenology και δουλευει. Update εκανα με κλικ απλα απο το dsm μεσα.. χωρις ssh κτλπ οπως καναμε παλια. Θεωρητικα πρεπει να παρει και το update4 παλι κανονικα. Απλα φοβαμαι να βαλω το 4 γιατι οπως βλεπεις και εσυ το bootimg μιλαει για update3

ναι, την .3 εβαλα για bootimg και dsm το 5.1-5022 (main) http://www.xpenology.nl/dsm-software-download/?myvar=1756

εκανα update μεχρι το update3 γιατι ειδα οτι το εχουν τσεκαρει αλλοι σε xpenology και δουλευει. Update εκανα με κλικ απλα απο το dsm μεσα.. χωρις ssh κτλπ οπως καναμε παλια. Θεωρητικα πρεπει να παρει και το update4 παλι κανονικα. Απλα φοβαμαι να βαλω το 4 γιατι οπως βλεπεις και εσυ το bootimg μιλαει για update3
το έβαλα χωρίς να αλλάξω xpenoboot μια,χαρά δουλεύει απλά έπρεπε να πατήσω reset button sto pc γιατί μετά το update κάπου κόλλησε και δεν εμφανίζονταν το web interface,δεν έβαλα οθόνη να δω που,το update πέρασε κανονικα

άρχοντας . προχωράω και γώ με την XPEnoboot_DS3615xs_5.1-5022.3.img kai soft DSM_DS3615xs_5022.pat?

Σωστά? και μετά καρφωτά τα update σαν να είναι μαμα synology

βάζω το φλασάκι (αφου το φτιάξω με Win32) και μου βγάζει error15. καμιά ιδέα.(στο Win32 .img ή .iso βάζετε?)

επίσης το φλασάκι (2 δοκίμασα μέχρι τώρα) μετά φαίνεται να έχει μόνο 31 mb απο τα 2 GB!!
edit - 3 flashakia το ίδιο...μου τα καταστρέφει.
edit2 - απλά έχει φτιάξει τα partitions Και είναι unformated...το πρόβλημα error 15 παραμένει. μήπως επειδή έχω βάλει το πειραγμένο bios?

GRUB loading please wait

error 15

Last edited:
παιρναω στο φλασάκι το .IMG με Win32 Disk Imager Και μετά το βάζω στο N54L και RR...(το χω βάλει 1st boot USB). Και μου βγάζει το error. μπορεί να μου πεί κάποιος πόσο χώρο του πιάνει το IMG sto flashaki?

παιρναω στο φλασάκι το .IMG με Win32 Disk Imager Και μετά το βάζω στο N54L και RR...(το χω βάλει 1st boot USB). Και μου βγάζει το error. μπορεί να μου πεί κάποιος πόσο χώρο του πιάνει το IMG sto flashaki?

το κάνεις safe remove από τα windows?14.2MB