Δεν... Χρειάζεται καινούργιος boot loader ο οποίος δεν είναι ακόμα διαθέσιμος: http://xpenology.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=6734
2. Φτιαχνεις ενα ίδιο. Έτσι κ αλλιώς το λειτουργικό με όλες τις ρυθμίσεις είναι πανω στους σκληρούς. Το στικακι παιζει το ρολο ενος τσιπ που έχουν τα synology, δεν θυμάμαι τώρα πως ακριβως το λένε,πάντως είναι read only
1) καθε φορα που μπαινω στο DSM μου ανοιγει το control panel και ψαχνει αν υπαρχει νεα εκδοση DSM.. οσο και αν εψαξα δεν βρηκα πως να απενεργοποειται για μην ψαχνει αυτοματα.. υπαρχει καποια λυση;
2) αν παθει κατι το usb stick το οποιο χρειαζεται μονο για το start up του dsm, τι γινεται;
πως μπορουμε (αν γινεται..) να παρουμε image απο το usb stick σε ενα (ιδιο?) usd stick;
3) εχουμε κανενα νεο για την εγκατασταση του νεου update του dsm: 5.2-5592 Update 2;
1) task scheduler ξετικαρε το dsm auto update
2) φτιάξε άλλο,κατέβασε την ίδια έκδοση (xpenoboot,ginoboot..) που έχεις στο υπάρχων και πέρνα την σε νέο στικ
3) απο το μενού δε γίνεται?δεν θυμάμαι πως το πέρασα,αν δεν γίνεται κατέβασε το και κανε το manual
2) δεν θυμαμαι τι εκδοση εχω.. το ειχα κανει τοτε ακολουθωντας ενα guide.. nanoboot νομιζω.. πρεπει να βρω την ιδια ακριβως εκδοση nanoboot ή και μια νεοτερη μας κανει;
επειδη χρησιμοποιω το n54l μονο σαν αποθηκη και δεν χρειαζεται να "βγαινει" στο ιντερνετ.. πως μπορω να αποκλεισω καθε προσβαση απο το ιντερνετ και να το βλεπω ΜΟΝΟ στο τοπικο μου Lan για εξτρα ασφαλεια; δεν θα προστεθει ενα επιπλεον επιπεδο ασφαλειας με αυτον τον τροπο;
ενω σκεφτομαι να μην κανω και τα update του dsm (οπου καθε φορα υπαρχει και μια απειροελαχιστη πιθανοτητα να χαθουν δεδομενα..απο οσο διαβασα..), καθως δεν θα μου προσφερουν τιποτα ουσιαστικο..
χωρίς να είμαι σίγουρος αν βάλεις νεότερη θα γίνει migratable για update,δοκίμασε στο network να διαγραψεις gateway και dns server
5.2-5592 Update 2@leo06 ποια εκδοση DSM εχεις;
η τελευταια ειναι η DSM 5.2-5592 Update 2
ενω το δικο μου εχει μεινει στην DSM 5.2-5565 Update 2..
To wol είχε χαλάσει; γιατί σαν να μην μου δούλευε τελευταία
μηπως εχει βρει κανενας τροπο να τρεξει apcupsd σε dsm 5? Θα το ηθελα γιατι το εχει το unraid σε master mode και θα ηθελα να συνδεσω το usb του apc ups στο unraid και σε διακοπη ρευματος να στελνει σημα το unraid στο xpenology για να κλεισει.
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
εκανα bootstrap το xpenology και εβαλα με ipkg το package, αλλα οταν τρεχω apctest βγαινει αυτο
# ./apctest
2015-08-22 13:51:17 apctest 3.14.8 (16 January 2010) unknown
Checking configuration ...
Attached to driver: usb
sharenet.type = DISABLE
cable.type = USB_CABLE
You are using a USB cable type, so I'm entering USB test mode
mode.type = USB_UPS
Setting up the port ...
apctest FATAL ERROR in linux-usb.c at line 609
Cannot find UPS device --
For a link to detailed USB trouble shooting information,
please see <http://www.apcupsd.com/support.html>.
apctest error termination completed
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.