HP ProLiant MicroServer N54L + Synology DS (XPEnology) = L.F.E.

δοκιμασα και το Synology assistant αλλα και το http://find.synology.com/# και δεν βρισκει το xpenology..
αναρωτιεμαι μηπως ειναι κατι εχω κανει λαθος στην εγκατασταση..
λιγους μηνες πριν παντως μου εμφανιζε και το xpenology..

μηπως πρεπει να ανοιξω καποια port στο modem για να το εμφανιζει;
στο firewall απο το xpenology δεν εχω καποιο rule..

Screen_Shot_2015_08_25_at_9_52_32_AM.png

Αν εχετε Μοζιιλλα και χρησιμοποιειτε το NoScript απενεργοποιειστε το και ξαναδοκιμαστε.

τελικα χανει μερικες ρυθμισεις το xpenology με τα start up..

ενω στo LAN SERVICES > Windows File Service και τα δυο ειναι τσεκαρισμενα, οταν κλεινω το xpenology και το ανοιγω μετα απο μερικες μερες καποιο απο τα δυο ειναι με την "-" που σημαινει Denied.

αν το δοκιμασει καποιος ας ενημερωσει..

Screen_Shot_2015_08_29_at_12_28_43_AM.png

μετα το start up του xpenology (μεσω DS Finder) εχουμε και παλι "-" (denied) για τα Windows File Service & Mac File Service..

Screen_Shot_2015_08_29_at_8_12_40_PM.png

το bug ειναι γνωστο και απο οτι διαβαζω, λυνεται με την απενεργοποιηση του SMB 2 and Large MTU και την επιλογη ενος αλλου πχ Enable SMB 2 ή και Enable SMB 3.

Screen_Shot_2015_08_29_at_8_14_48_PM.png

μια βοηθεια γιατι το προβλημα με την απενεργοποιηση του Windows & Mac file service δεν λυθηκε,
οπως επισης και το οτι με καθε start up, με πεταει στο DSM update, επειδη υπαρχει νεοτερο απο αυτο που εχω εγκατεστημενο... ενω εχω απενεργοποιηση το update στο task manager..

καθε φορα που βγαινει ενα update απο την synology, εμεις θα πρεπει πρωτα να κανουμε update το XPEnoboot και μετα να εγκαταστησουμε manual το νεο DSM;;;
http://xpenology.me/downloads/

πχ τωρα εχω για boot το XPEnoboot 5.2-5565.2
πρεπει με καποιο τροπο να παω στο XPEnoboot 5.2-5592.2 DS3615xs
και μετα να κανω το update για το DSM απο DSM 5.2-5565 Update 2 > DSM 5.2-5592 Update-3

Μιας και την πάτησα αφου μου έσκασε ο ενας δίσκος (no raid, ο καθε ενας μονος του) , αποφάσισα να κανω raid 5 για πρωτη φορά στη ζωή μου :p
Επειδη τα windows home server θα ειναι πιο αργά (δεν ξερω καν αν υποστηριζουν raid 5 εστω σε software mode) , λέω να βάλω xpenology.

Αυτή τη στιγμή εχω εναν 250αρη δίσκο στην sata του dvd (εχω το πειραγμένο bios) και 3 x wd 2TB στις 3 απο τις 4 υποδοχές (αυτος που έσκασε ηταν seagate, ποτε ξανά)

Τα ερωτήματα μου ειναι τα ακόλουθα :

1)Το xpenology μπορώ να το εχω σε usb stick (στην εσωτερική υποδοχη) ?
2)Εχω (και δεν εχω εγκαταστήσει ακομα) το nexus twin για να εχω 2χ3,5 δισκους στην dvd bay.Το xpenology θα δει κανονικά και τους 6 δισκους ? (η 6η sata θα ειναι η external sata απο πίσω, δεν εχω sata controller αλλον)
3)Αν τους δει, μπορώ να εχω συγκεκριμένο raid 5? Δηλαδή να εχω raid 5 μονο στους 4 κατω δισκους , και οι αλλοι δύο (επάνω ) να είναι μονοί ?

Αντε μπας και βρω προκοπή ...

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά.

Μιας και την πάτησα αφου μου έσκασε ο ενας δίσκος (no raid, ο καθε ενας μονος του) , αποφάσισα να κανω raid 5 για πρωτη φορά στη ζωή μου :p
Επειδη τα windows home server θα ειναι πιο αργά (δεν ξερω καν αν υποστηριζουν raid 5 εστω σε software mode) , λέω να βάλω xpenology.

Αυτή τη στιγμή εχω εναν 250αρη δίσκο στην sata του dvd (εχω το πειραγμένο bios) και 3 x wd 2TB στις 3 απο τις 4 υποδοχές (αυτος που έσκασε ηταν seagate, ποτε ξανά)

Τα ερωτήματα μου ειναι τα ακόλουθα :

1)Το xpenology μπορώ να το εχω σε usb stick (στην εσωτερική υποδοχη) ?
2)Εχω (και δεν εχω εγκαταστήσει ακομα) το nexus twin για να εχω 2χ3,5 δισκους στην dvd bay.Το xpenology θα δει κανονικά και τους 6 δισκους ? (η 6η sata θα ειναι η external sata απο πίσω, δεν εχω sata controller αλλον)
3)Αν τους δει, μπορώ να εχω συγκεκριμένο raid 5? Δηλαδή να εχω raid 5 μονο στους 4 κατω δισκους , και οι αλλοι δύο (επάνω ) να είναι μονοί ?

Αντε μπας και βρω προκοπή ...

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά.

1) στη εσωτερική υποδοχή θα έχεις το boot usb stick,το xpenology εγκαθιστάτε σε όλους του δίσκους
2) γιατί να μην τους δει?αυτό που δεν ξέρω είναι αν μπορείς να φτιάξεις volume σε δίσκο που είναι στην esata,σε usb δεν γίνεται
3) μπορείς να φτιάξεις ένα volume με τους 4 και από ένα volume για τους δυο ή ένα volume για τους δυο

Σε ευχαριστώ.

Άλλη μια τελευταία ερώτηση.

Ο torrent client που έχει αναγνωρίζεται από private trackers ή τρώει γενικά πόρτα?
Με το hw του microserver και 5gb ram θα σηκώνει πολλά uploads/connections?

O torrent client του είναι μια χαρά με τους private trackers. Με 2GB RAM σηκώνει τα πάντα.. με 5GB απλά θα κάνει και πολύ κασάρισμα. Γενικά το μηχάνημα πετάει με XPenology.

Για το αν θα σου παίξει σωστά το RAID με την esata, αν έχεις πρόβλημα πρέπει να έχω κάπου μια περισσευούμενη κάρτα SATA σε PCIe την οποία θα μπορούσαμε να δοκιμάσουμε.

Σε ευχαριστώ.

Άλλη μια τελευταία ερώτηση.

Ο torrent client που έχει αναγνωρίζεται από private trackers ή τρώει γενικά πόρτα?
Με το hw του microserver και 5gb ram θα σηκώνει πολλά uploads/connections?

ναι,μια χαρά θα είσαι με το ds,φυσικά υπάρχει και ο tansmission (αυτόν εχω) αν δεν σου αρέσει το ds

Μια χαρά παίζει η esata, απλά θες το κατάλληλο καλώδιο από esata to sata

Αν προσεξεις θα δεις οτι ειμαι ο OP στο 1ο λινκ που παρεθεσες :)

Τελικα αγορασα αυτην http://www.e-shop.gr/sharkoon-usb-30-host-controller-card-p-PER.801044 γιατι απο αυτα που ελεγαν στο xpenology.com καταλαβα οτι εχει σημασια απλα να εχει nec chip. Το κακο ειναι οτι επρεπε να βγαλω την λαμαρινα της για να χωρεσει γιατι ειναι πολυ μακρια (η λαμαρινα, οχι η καρτα. Η καρτα μπαινει ανετα). Ειχε μεσα και καλωδιο για συνδεση με το τροφοδοτικο, κατι το οποιο ποτε δεν εκανα. Την εχω δοκιμασει και δουλευει με 2.5 σκληρο τον οποιο χρησιμοποιω για backup συγκεκριμενων φακελων.

Αν προσεξεις θα δεις οτι ειμαι ο OP στο 1ο λινκ που παρεθεσες :)

Τελικα αγορασα αυτην http://www.e-shop.gr/sharkoon-usb-30-host-controller-card-p-PER.801044 γιατι απο αυτα που ελεγαν στο xpenology.com καταλαβα οτι εχει σημασια απλα να εχει nec chip. Το κακο ειναι οτι επρεπε να βγαλω την λαμαρινα της για να χωρεσει γιατι ειναι πολυ μακρια (η λαμαρινα, οχι η καρτα. Η καρτα μπαινει ανετα). Ειχε μεσα και καλωδιο για συνδεση με το τροφοδοτικο, κατι το οποιο ποτε δεν εκανα. Την εχω δοκιμασει και δουλευει με 2.5 σκληρο τον οποιο χρησιμοποιω για backup συγκεκριμενων φακελων.

ευχαριστω!

βρηκα τις παρακατω.. να αγορασω καποια απο τις παρακατω;
θα δουλεψουν με ταχυτητες USB3 ή απλα θα προσθεσω αλλες 2 θυρες με ταχυτητες USB2;

http://www.ebay.co.uk/itm/2-Port-US...d=100011&rk=2&rkt=10&mehot=ag&sd=261428028881

http://www.ebay.co.uk/itm/2-USB-3-0...d=100011&rk=3&rkt=10&mehot=ag&sd=261428028881

Την πρώτη καλύτερα που σου δίνει και μικρό λαμακι μαζί

και η δευτερη λεει οτι ειναι low profile, αλλα νομιζω ειναι ιδιες, και ιδιος πωλητης.

ταχυτητες δοκιμασες;
εχει διαφορα απο τις απλές USB2;

Οταν το ειχα βαλει νομιζω ημουν με πιο παλιο dsm και δεν εβγαζε ταχυτητα (δεν θυμαμαι καν αν βγαζει τωρα). Ειχα απλα χρονομετρησει μεταφορα του ιδιου αρχειου με usb2 και 3 και το 3 ηταν αρκετα πιο γρηγορο. Ακριβη ταχυτητα δεν ξερω να σου πω ομως. Αλλωστε time backup κανει το βραδυ οταν εγω κοιμαμαι. Απλα παρε, οπως ειπα, αυτη με το μικρο λαμακι, γιατι αλλαξα σκληρους και με το κουνημα τον καλωδιων πρεπει να κουνηθηκε η καρτα και βγηκε απο το slot. Τωρα πρεπει να κλεισω τον σερβερ, να τον ανοιξω για να σπρωξω την καρτα μεσα και ψιλοβαριεμαι :) , οποτε εχω μετακινησει το σκληρο σε κλασσικη usb2.0 μεχρι να κανω ολη αυτη τη διαδικασια.

ImageUploadedByTapatalk1444248576.650294.jpg

Οταν ανοίγω το n54l, παρατήρησα οτι υπαρχουν 2 FAILED με κόκκινο (αν παρατήρησα σωστα γιατι τρέχουν γρήγορα προς τα πανω)

Ενω προς το τέλος γραφει
Partition layout is NOT Diskstation style.
NOT EXECUTE /sbin/e2fsck
Κτλ...

Μηπως δεν εχει γινει σωστα η εγκαταςταςη στο USB Stick και γιαυτο το λόγω χάνει παντα τις ρυθμίσεις απο το smb καθε φορα που ανοιγω τον xpenology;

Screen_Shot_2015_08_29_at_12_28_43_AM.png
[/QUOTE]

Attachments

• ImageUploadedByTapatalk1444247644.381808.jpg
    ImageUploadedByTapatalk1444247644.381808.jpg
    160.1 KB · Views: 110
Last edited: