HP ProLiant MicroServer N54L + Synology DS (XPEnology) = L.F.E.

αν κανω απο update με τον παρακατω τροπο λετε να διορθωθει ή εχω πολλες πιθανοτητες να χασω ολα τα δεδομενα στους δισκους;
(εχω κανει back up ενα μερος αυτων αλλα δυστυχως δεν μπορω να τα κανω ολα)

You should look to go to DSM 5.2 5592 first, then apply update 1 and then update 2.

Firstly I BACKED UP everything I wasn't prepared to risk losing.

Then the following steps.

1. I downloaded the XPEnoboot 5.2-5592.2 DS3615xs boot image from http://xpenology.me/downloads/
2. Followed the preparing the new boot image steps in here -> http://idmedia.no/general/installing-or ... 2-or-later (basically edited syslinux.cfg and added in my current serial number and mac address)
3. Burnt the edited boot image to a new USB stick.
4. Booted up the N54L with the new stick inserted and selected the Install/Upgrade boot option (you'll need your N54 plugged into a monitor + keyboard)
5. When the install/upgrade boot had completed then on a PC used synology assistant to locate the NAS and connected to it.
6. Downloaded the 5592 PAT file from http://xpenology.me/downloads/ ( NOT Update 1 or Update 2, we do this later)
7. In the DSM connected to in step 5 select the downloaded PAT file and load it.
8. Sit back and let DSM apply the PAT file.
9. When done, log in to DSM and update any packages indicating they need an update.
10. Manually applied DSM 5592 Release 1 in DSM, using the PAT file from http://xpenology.me/downloads/
11. When applied, rebooted NAS.
12. Logged back into DSM and manually applied 5592 Release 2 using the PAT file from http://xpenology.me/downloads/

That's it.

για οικιακη χρηση* υπαρχει καποιο πλεονεκτημα να εχει καποιος btrfs και οχι ext4;
https://www.synology.com/en-global/dsm/Btrfs

θα υπαρξει υποστηριξη btrfs και για το HP n54l με xpenology;

εδω αναφερουν οτι δεν εχει γινει σωστο BTRFS implementation BTRFS...
https://forum.synology.com/enu/viewtopic.php?f=3&t=72304&start=15
https://forum.synology.com/enu/viewtopic.php?f=260&t=104519&start=75

* να εχουμε καλυτερη ασφαλεια στα δεδομενα μας, θυσιαζοντας τον λιγοτερο αποθηκευτικο χωρο.
(μακαρι να μπορουσαμε να εχουμε raid10 ή ακομα καλυτερα, να εχουμε ολα τα δεδομενα μας σε backup. Ομως αν υπαρχουν πολλα TB, ειναι οικονομικα ασυμφορο.)

BTRFS και ZFS είναι ότι καλύτερο έχουμε σήμερα καθένα με τα υπερ και τα κατά του
Τώρα αν θα εμπιστευόμουν την κάθε sinology το τι κάνει ? Προφανώς όχι! Οι περισσότερες αντίστοιχες εταιρίες μισοδουλιές κάνουν. Νομίζω και η synology χρησιμοποιεί lvm από κάτω και μόνο από πάνω btrfs για τα snapshots. Και δεν είναι οι μόνοι
They are doing it wrong
Αστείο πραγματικά γιατί με αυτό τον τρόπο δεν αξιοποιείς το Btrfs στο έπακρο.
Γενικά αντίστοιχες εταιρίες βαριούνται / δεν θέλουν / δεν καταλαβαίνουν / μη με ρωτήσεις γιατί
Πάντως αυτό που κάνουν είναι κουφό.

Παρόλα αυτά εφόσον σε ενδιαφέρουν τα snapshots , τότε αυτό τουλάχιστον θα το έχεις, ακόμα και με αυτή την υλοποίηση τους.

Παιδιά παράγγειλα και γω το τελευταίο microserver. Τις επόμενες μέρες θα το έχω στα χέρια μου. Θέλω βοήθεια για να μεταφέρω τα δεδομένα (σχεδόν 8tb) από nas qnap. Έχω 2 δίσκους των 4tb έκαστος στο qnap σε RAID 0. Θα μπορέσει ο microserver να τους διαβάσει απευθείας ή πρέπει να τους κάνει format?

Ο Microserver ο ίδιος δεν έχει θέμα, αρκεί να του γυρίσεις τον controller σε non-raid mode.

Το θέμα είναι το Λ.Σ. που θα στήσεις πάνω του.

Δεν ξέρω τι ακριβώς κάνει το QNAP, αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα έχει στήσει linux με software RAID οπότε θα χρειαστεί να κάνεις κάτι παρόμοιο στον Microserver αν θέλεις να συνεχίσεις να χρησιμοποιείς το RAID set σου ως έχει.

Αν είσαι λινουξάς φαντάζομαι ότι θα το καταφέρεις σχετικά εύκολα. Αν δεν είσαι, σε βλέπω να παίρνεις backup σε άλλο μέσο και να το κάνεις restore αφού έχεις στήσει τον Microserver (με οτιδήποτε Λ.Σ. αποφασίσεις).

Αν μιλάμε συγκεκριμένα για XPEnology, ότι δίσκο του βάλεις, θα τον φορμάρει για να του περάσει τον εαυτό του και να φτιάξει το file system του, οπότε η μόνη λύση είναι το backup.

Re: Απάντηση: HP ProLiant MicroServer N54L + Synology DS (XPEnology) = L.F.E.

Παιδιά παράγγειλα και γω το τελευταίο microserver. Τις επόμενες μέρες θα το έχω στα χέρια μου. Θέλω βοήθεια για να μεταφέρω τα δεδομένα (σχεδόν 8tb) από nas qnap. Έχω 2 δίσκους των 4tb έκαστος στο qnap σε RAID 0. Θα μπορέσει ο microserver να τους διαβάσει απευθείας ή πρέπει να τους κάνει format?

Ψιλό άσχετο αλλά με 8 tb σε raid 0 πας γυρεύοντας να χάσεις ένα τόνο δεδομένα

Αν δεν σου είναι αδιάφορα, σκέψου άλλη λύση raid (η ακόμα και non raid)

Όπως λέει ο dimdim θέλει τεχνικές γνώσεις για να τα καταφέρεις να τους διαβάσεις από άλλο pc,
Αλλά έτσι κι αλλιώς το xpenology θα θέλει να τους φορμάρει

Κατά τα αλλά δώσε βάση σε αυτό που σου λέει και ο spcav, ότι με raid0 και χωρίς backup πας γυρεύοντας…

Όπως λέει ο dimdim θέλει τεχνικές γνώσεις για να τα καταφέρεις να τους διαβάσεις από άλλο pc,
Αλλά έτσι κι αλλιώς το xpenology θα θέλει να τους φορμάρει

Δεν μπορείς να φτιάξεις ένα στικάκι boot με διανομή linux, να βάλεις τον δίσκο στο άλλο pc και να τον αντιγράψεις?

edit: τους δισκους αφού είναι raid 0

Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις. Κατανόησα πλήρως ότι η συστοιχία ως έχει θέλει backup προκειμένου να μεταφερθούν τα δεδομένα. Το είχα στήσει έτσι το qnap με σκοπό να βάλω άλλους δύο 4άρηδες να κάνουν backup αλλά λόγω οικονομικών δυσχερειών, ποτέ δεν έγινε. Πάμε πλέον για non-RAID στον microserver. Με συμφέρει να μεταφέρω τα δεδομένα NAS to NAS ή σε εξωτερικό δίσκο πρώτα?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Επίσης για να στήσω το Xpenology στον microserver θα χρειαστώ οπωσδήποτε στικάκι. Έχει μεγάλη διαφορά στην απόδοση το τι ταχύτητες read/write θα έχει το στικάκι? Συμφέρει να βάλω ssd δίσκο για το λειτουργικό? Sorry εάν σας φαίνονται χαζές οι ερωτήσεις αλλά στο θέμα είμαι εντελώς newbie.

Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις. Κατανόησα πλήρως ότι η συστοιχία ως έχει θέλει backup προκειμένου να μεταφερθούν τα δεδομένα. Το είχα στήσει έτσι το qnap με σκοπό να βάλω άλλους δύο 4άρηδες να κάνουν backup αλλά λόγω οικονομικών δυσχερειών, ποτέ δεν έγινε. Πάμε πλέον για non-RAID στον microserver. Με συμφέρει να μεταφέρω τα δεδομένα NAS to NAS ή σε εξωτερικό δίσκο πρώτα?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Επίσης για να στήσω το Xpenology στον microserver θα χρειαστώ οπωσδήποτε στικάκι. Έχει μεγάλη διαφορά στην απόδοση το τι ταχύτητες read/write θα έχει το στικάκι? Συμφέρει να βάλω ssd δίσκο για το λειτουργικό? Sorry εάν σας φαίνονται χαζές οι ερωτήσεις αλλά στο θέμα είμαι εντελώς newbie.

Το usb stick χρησιμοποιείται μόνο για boot, το xpenology εγκαθίσταται σε όλους τους δίσκους

Καλησπέρα σύντροφοι !

Έχετε σταματήσει να ασχολείστε με το server-άκι ; Εγώ 2 χρόνια τώρα που το έχω είμαι απόλυτα ευχαριστημένος.

Εσχάτως όμως έχω το παρακάτω πρόβλημα και ψάχνω λύση:
Είχα τοποθετήσει μια κάρτα ήχου σε USB stick και με το τράβα-τράβα (με τα ακουστικά) παρέδωσε πνεύμα. Επειδή το να ξαναγοράσω μια ίδια δεν λύνει το πρόβλημα, σκέφτομαι να αγοράσω μια low profile κάρτα γραφικών με χαμηλό tdw (ακόμα με το Pico PSU το έχω) και να παίρνω ήχο απ´αυτήν με το HDMI.
Το ερώτημα αν μια Asus Radeon HD5450 με καλύπτει στο κομμάτι του Full HD (καθώς τα 720άρια τα παίζω και χωρίς κάρτα) ; ; ;

Επίσης αν αξίζει να αγοραστεί ένας φθηνός SSD για να επιταχυνθεί λίγο το σύστημα.

Έχω βάλει μια Gigabyte nvidia gt 610 και έναν μικρό ssd kingston στα 60gb.
Προφανώς καλύτερη η 610 απ´την 5450, αλλά το ερώτημα είναι αν άλλαξες τροφοδοτικό καθώς βλέπω minimal requirements στην εν λόγω κάρτα τα 300W...

Για μένα η παραμονή του μικρού -μαμά- τροφοδοτικού είναι ως εκ των ουκ άνευ, μιας και ήταν βασικός λόγος επιλογής, η χαμηλή κατανάλωση, καθώς το συστηματάκι μένει ανοικτό για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Όχι δεν έχω αλλάξει κάτι από τότε.
Το μηχάνημα λειτουργεί με αυτή την κάρτα γραφικών, τον ssd, ένα dvd, έναν δίσκο 3tb wd red και έναν δίσκο 2tb wd red.

Άρα η λύση για τις ταινίες ονομάζεται Gigabyte nvidia gt 610 !

Ευχαριστώ. :)

Εγώ κάποια στιγμή είχα βάλει σε microserver φίλου μια Asus 5450 χωρίς προβλήματα (αν εξαιρέσεις το σιδεροπρίονο που επιστράτευσα γιατί δεν είχε στη συσκευασία της low profile bracket (παρότι ο κωδικός της παρέπεμπε σε LP κάρτα)).

Οπότε υπάρχουν λύσεις και από τα δυο στρατόπεδα (Ati & Nvidia).

Btw, είμαστε off topic.. Εδώ είναι το νήμα του DSM σε Microserver. Υπάρχει άλλο νήμα για τους Microservers γενικά.

1) γνωριζει κανεις τι πρεπει να κανουμε για να εχουμε FTP με quickconnect.to, αφου η ip μας ειναι δυναμικη και συνεχως αλλαζει;

μια λυση ειναι να μπαινουμε πρωτα με web browser στο DSM (μεσω quickconnect ID)..
μετα το log in στο DSM, στην μπάρα διευθυνσεων του web brower μας, αντικαθιστάτε το quickconnect ID απο την WAN IP που εχουμε την δεδομενη στιγμη.
οποτε βαζουμε αυτη στον FTP client.

2) ποιος ειναι ο προτιμοτερος τροπος FTP να συνδεθουμε (μεσω WAN) με ασφαλεια;

FTP with implicit SSL
FTP with TLS/SSL
SFTP
WebDAV with HTTPS
κατι αλλο..