HP ProLiant MicroServer N54L + Synology DS (XPEnology) = L.F.E.

sftp με καλό password ή και certificate
και όχι σα root, αλλα σαν read only user στα αρχεία που θες να δίνεις για μοιρασμα
αν χρεαιζεσαι και upload τότε κανε και ένα ιncoming writable directory

sftp με καλό password ή και certificate
και όχι σα root, αλλα σαν read only user στα αρχεία που θες να δίνεις για μοιρασμα
αν χρεαιζεσαι και upload τότε κανε και ένα ιncoming writable directory

thanks!

το port να το αλλαξω (το default ειναι 22) ή δεν κερδιζω κατι σε θεμα ασφαλειας;

thanks!

το port να το αλλαξω (το default ειναι 22) ή δεν κερδιζω κατι σε θεμα ασφαλειας;

λιγα πραγματα θα κερδίσεις ... αλλα αν θες καντο ... βαλε μεγάλο νουμερο που να θυμάσε

παντως ειτε με FTP, ειτε με SFTP, μεσω του QuickConnect δεν συνδεεται..
Θελει IP... και οχι xxxx.quickconnect.to

ενω με QuickConnect μπαινει κανονικα απο https://XXXXX.synology.me:5001" απο το WAN.

τελικα αποφασισα να απενεργοποιησω SSH, SFTP και να συνδεομαι με HTTPS (ισως βαλω και το 2 step-authentication) στο DSM και να ενεργοποιω τo SFTP,
μονο για οση ωρα θελω να ανεβάσω ή να κατεβάσω κατι απο το NAS μου. Μαλλον αυτος ο τροπος ειναι πιο ασφαλης..

ισως καλό θα ηταν να γινοταν ενα guide με 3-4 πραγματα που πρεπει να κανουμε στο Synology/Xpenology για να εχουμε ασφάλεια.

Last edited:
Δε ξέρω τι ανάγκες έχεις - πραγματικά ανάγκες και όχι απλά χάρη μιας δοκιμής - γενικά η συμβουλή είναι όλα κλειστά
Και ειδικά σε καμιά περίπτωση write χρήστης με πρόσβαση στα πάντα, γιατί μετά μπορεί να σου σβήσει τα πάντα
Όσο για τα όποια προσωπικά δεδομένα (e.g. photos) , ούτε καν read.

Δε ξέρω τι ανάγκες έχεις - πραγματικά ανάγκες και όχι απλά χάρη μιας δοκιμής - γενικά η συμβουλή είναι όλα κλειστά
Και ειδικά σε καμιά περίπτωση write χρήστης με πρόσβαση στα πάντα, γιατί μετά μπορεί να σου σβήσει τα πάντα
Όσο για τα όποια προσωπικά δεδομένα (e.g. photos) , ούτε καν read.

τιποτα σπουδαιο, απλα καποιες φορες χρειαζομαι καποια αρχεια απο προηγουμενες δουλειες που εχω κανει ειτε προσβαση σε φωτογραφιες.

ολα αυτα τα θεματα περι ασφαλειας θα λυθουν, οταν επιτελους βγαλουν ενα package, για να μπορουμε να κανουμε back up ολο το NAS,
σε οικονομικες υπηρεσιες τυπου backblaze/crashplan που εχουν απεριοριστο χωρο με μολις 5 το μηνα..
φυσικα στην αρχη θα χρειαστουμε και μια καλη συνδεση upload για να γινει το πρωτο synch..

το αργουν οσο μπορουν (μαλλον απο synology πλευρα) αλλα καποια στιγμη θα αναγκαστουν να το υποστηριξουν official..

υποστηριξη B2 Cloud Storage σε synology

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

0,002$/Gigabyte
δηλαδη 2$ το TB
not bad!

https://www.backblaze.com/b2/cloud-storage-providers.html

αν και προσωπικά θα ηθέλα υποστήριξη για το Backblaze Unlimited Backup με 5$ το μηνα και οχι το B2 Cloud Storage.
ισως μελλοντικά το υποστηρίξουν, θα ειναι πραγματικά peace of mind και τα raid5/6 θα είναι μόνο για να εχουμε το ελαχιστα δυνατό downtime.

Εγώ γιατί βλέπω $0.005/GB?

Αν έχεις πάνω από 1ΤΒ να ανεβάσεις, γίνεται πολύ ακριβό σε σχέση με το Amazon Cloud Drive.

Άσε που θέλουν δεκαπλάσια χρήματα για να τραβήξεις πίσω τα data σου (αν π.χ. πάθεις τη ζημιά..).

Εγώ γιατί βλέπω $0.005/GB?

Αν έχεις πάνω από 1ΤΒ να ανεβάσεις, γίνεται πολύ ακριβό σε σχέση με το Amazon Cloud Drive.

Άσε που θέλουν δεκαπλάσια χρήματα για να τραβήξεις πίσω τα data σου (αν π.χ. πάθεις τη ζημιά..).

λαθος μου.. 0,005 ειναι τελικα.

και ναι για πολλα ΤΒ βγαινει ακριβο, απλα νομιζω ειμαστε ενα βήμα πριν την υποστηριξη του Backblaze Unlimited Backup.
Δεν νομιζω να υπαρχει φθηνότερη (5$/month) & με unlimited data υπηρεσια.. μαζι με το crashplan.
αλλα απο τις 2 αυτες προτιμώ backblaze.

Τόσο ακριβώς κάνει το Amazon Cloud Drive το οποίο υπάρχει εδώ και μήνες, και δεν είναι τιμή ανά computer αλλά για όσους υπολογιστές έχεις και χωρίς κόστη για το recovery των δεδομένων.. και ήδη υποστηρίζεται πλήρως από Synology αλλά και 3rd party applications (π.χ. odrive).

Πραγματικά δεν βλέπω κάποιο πλεονέκτημα του Backblaze.

πλεον δεν θυμαμαι τις διαφορές, αλλα τοτε που το ειχα ψαξει (πριν καποιους μήνες) ειχα καταλήξει στο backblaze.

ισως ενας λόγος να ειναι και αυτός..
I would think twice before using either solution. Amazon Cloud Drive will give you that large storage you need. However, you are going to need to run some sort of backup software on top of that. You might just be able to use something simple like "git". Also, Amazon will inspect your files. They say so right in the TOS. If you have copy right violations, or just things you would rather not have any other person see, you are going to need to encrypt everything before it is copied to the Amazon drive.

https://www.quora.com/Can-Amazon-Cl...ashPlan-PRO-as-a-data-backup-recovery-service

Για μένα το backblaze είναι αδιάφορο γιατί αφορά μόνο αρχεία σωσμένα τοπικά στο σύστημα. Δεν σώζω τίποτα χρήσιμο τοπικά εδώ και πολλά χρόνια. Αν είχε έστω ένα app για Synology θα το συζήταγα, αλλά δεν έχει και πιστεύω ότι δεν θα αποκτήσει γιατί κάτι τέτοιο δεν θα ήταν συμβατό με το business model τους.

Ένα σημείο ακόμα που χρειάζεται προσοχή είναι ότι αν σβήσεις ένα αρχείο σου, το κρατάνε στους servers τους μόνο για 30 μέρες. Στο Amazon δεν έχεις τέτοια θέματα - ανεβάζεις τα αρχεία σου και τέρμα. Μπορείς απλά να τα σβήσεις από τους τοπικούς δίσκους σου.

Ακόμα και αν χρειάζεται να κάνεις encryption για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, και πάλι αξίζει..

Τελικά έχεις δίκιο.

Hello,

We do not intend to support the inclusion NAS devices as a part of a single computer's backup under our online backup service.

If you have any further questions, please do not hesitate to write back.

Cheers,

Οπότε άκυρο για backblaze personal back up + synology τουλάχιστον σύντομα γιατί στο μέλλον μπορεί να αλλάξουν πολιτική.

Θα δοκιμάσω το Amazon Cloud Drive.
Για flac λες να υπάρχει θέμα;

Θα δοκιμάσω και με encryption για μεγάλα αρχεία, ελπίζω να μην παίρνει αιώνες..

Με την ίδια λογική δεν θα υπάρχει θέμα και για τα bluray. Πάντως αν θέλουν δημιουργούν θέμα.

Για το Amazon cloud αναφέρεστε στην τιμή των 60$; offtopic Κρυπτογράφηση σε cloud πώς κάνεις;

Ναι 60$/year. Για encryption δεν το εχω ψάξει, αλλά νομίζω ότι αν κάνεις δεξί κλικ (σε synology), πάνω από ενα αρχείο/φάκελο σου βγάζει επιλογή encryption.

Τα Synology απ' όσο ξέρω υποστηρίζουν μόνο encrypted shares τα οποία δεν σας κάνουν σαν λύση. Προστατεύουν τα δεδομένα μόνο στην περίπτωση που κλέψει κάποιος το Synology ή τους δίσκους του. Άπαξ και γίνει mount το encrypted share (κατά το boot του Synology συνήθως) είναι απροστάτευτο.

Για encryption των αρχείων στο cloud πρέπει να τα κάνεις κανονικά encrypt πριν τα ανεβάσεις, με κάποιο τρίτο λογισμικό.