HTC 10 -VS- Galaxy S7

Ποιό απ'τα δύο θα αγοράζατε?

• Total voters
    0
Re: [Επίσημο] HTC 10

Εντάξει, θα κάνουμε τον ουρανό καφέ για να βγεί και στο software και στο "custom rom" δίχως θέματα ( χάσιμο εγγύησης ) το Samsung μπροστά.

Και το Sense.. πιο sense μωρέ.. αυτό που κανείς δεν θέλει ? ( αυτό που ζητάνε να είχαν ακόμα και οι πιο φανατικοί Samsungάδες ? :D )

...

Ειπα πως ολες οι εταιριες κανουν αστοχιες, αρκει να τις διορθωνουν. Οσο για το δευτερο, εχει ασχοληθει κοσμος, υπαρχουν πολλες roms και εγκαθιστανται Ε-Υ-Κ-Ο-Λ-Α στη συσκευη. Το αν χανεις την εγγυηση ή όχι ειναι προφανες. Αυτο το κανει καποιος μετα το end-of-life της συσκευης. Δηλαδη ελεος, μη γραφετε κατι ετσι μονο και μονο για να το γραψετε.

Επιμενεις σε προβληματα λογισμικου και πως η htc ηταν καλυτερη σε αυτο. Προσωπικη αποψη χωρις καμια υποσταση. Καθε καινουργια συσκευη θα εχει θεματα λογισμικου, αυτα λυνονται. Ξανα, καμια απαντηση για την ερωτηση μου. Το S7 εχει καλυτερο chipset, καλυτερη καμερα, οθόνη, ήχο, μπαταρια (θεωρητικα ιδια, πρεπει να περασει λιγος χρονος), διαφορετική (αλλα εξισου καλή) ποιοτητα κατασκευης, θα λάβει προσοχης απο την εταιρια και τους developers, εχει καλη μεταπωλητικη αξια.

Δεν εχω συμπαθειες σε εταιριες, για να πρεπει να τις υπερασπιστώ.

...

Last edited by a moderator:

Day 1, αλλάζω ROM όποτε και όσες φορές γουστάρω, και μπορώ να είμαι και πάλι μέσα στην εγγύηση ( HTC ).

Το καλύτερο ήχο το αφήνω δίχως να σχολιάσω ( για γέλιο είναι, είτε με ακουστικά είτε από το ενσωματωμένο ηχείο, η διαφορά σε ένταση και ποιότητα είναι ξεκάθαρη ).

Προσωπικά τα περισσότερα με αφήνουν παγερά αδιάφορο.
Ειδικά η κάμερα του... κινητού.
Ούτε γκομενίτσα να βγάζω selfie είμαι, ούτε το παίζω φωτογράφος με κινητό... για αυτό έχω τα ανάλογα μηχανήματα ( λέγε με DSLR ).

Είτε έχω HTC One m7, είτε S7, αυτά που κάνω στο κινητό τρέχουνε μια χαρά και δεν έχω θέμα.

Το ποσο σημαντικό ειναι καθε χαρακτηριστικό μιας συσκευης δεν εχει σημασια επειδη καθενας βαζει διαφορετικά τις προτεραιοτητες του. Επισης η χρηση που κανει καθε φύλο ειναι σεβαστή. Τί φωτογραφική εχει ο καθενας, τί dedicated gps, τι mp3 player, τι digital notepad, δεν εχει καμια σημασια. Το φορουμ ειναι για εκτιμηση και συγκριση των δυνατοτήτων καθε συσκευης. Αν καποιος θελει λοιπον τα αναλογα μηχανηματα, ας μεινει με ενα nokia 3210 και αντιστοιχα περιφεριακά.

Last edited:
Απάντηση: Re: [Επίσημο] HTC 10

Καποιοι ειστε απλα αδιορθωτοι. 20 σειρες κειμενο χωρις ουσια. Ειπα πως ολες οι εταιριες κανουν αστοχιες, αρκει να τις διορθωνουν. Οσο για το δευτερο, εχει ασχοληθει κοσμος, υπαρχουν πολλες roms και εγκαθιστανται Ε-Υ-Κ-Ο-Λ-Α στη συσκευη. Το αν χανεις την εγγυηση ή όχι ειναι προφανες. Αυτο το κανει καποιος μετα το end-of-life της συσκευης. Δηλαδη ελεος, μη γραφετε κατι ετσι μονο και μονο για να το γραψετε.

Επιμενεις σε προβληματα λογισμικου και πως η htc ηταν καλυτερη σε αυτο. Προσωπικη αποψη χωρις καμια υποσταση. Καθε καινουργια συσκευη θα εχει θεματα λογισμικου, αυτα λυνονται. Ξανα, καμια απαντηση για την ερωτηση μου. Το S7 εχει καλυτερο chipset, καλυτερη καμερα, οθόνη, ήχο, μπαταρια (θεωρητικα ιδια, πρεπει να περασει λιγος χρονος), διαφορετική (αλλα εξισου καλή) ποιοτητα κατασκευης, θα λάβει προσοχης απο την εταιρια και τους developers, εχει καλη μεταπωλητικη αξια.

Δεν εχω συμπαθειες σε εταιριες, για να πρεπει να τις υπερασπιστώ, οπότε εκφρασεις του τυπου " διαβασε, κλαψε" και λοιπα, σε παρακαλώ να τις κρατησεις για τις προσωπικες σου συζητησεις.
...

Αναφερόμουν στα χάλια του software και των αναβαθμίσεων της Samsung όχι σε σένα.

Στα της συσκευής τώρα…

Όταν δεν μπορείς να πειράξεις το κινητο σου γιατι θα χασεις την εγγύηση είναι άλλο πραγμα από το να λες μπορείς να βαλεις ευκολα ότι rom θελεις …
Και φυσικά δεν είναι προφανές .
Υπαρχει κόσμος που μας διαβαζει και σε περίπτωση που θα ηθελε να μπει σε μια τετοια διαδικασία καλο είναι να ξερει ότι ετσι πεταει χρηματα από την αγορα του .
Συνεπως η σημείωση μου δεν είναι μονο για να γράψω όπως «πολύ ευγενικά» επισήμανες.

Για τα προβλήματα λογισμικού δεν χρειάζεται να επιμενω.
Ο κόσμος το εχει τούμπανο.
Αν μπορείς να το αποδεχθείς καλως , αν όχι δεν πειράζει

Τωρα οσον αφορα την ερώτηση σου το s7 φοράει τον 820 η τον Exynos και το htc τον 820.
Για τις περιπτώσεις που και τα δυο μοντελα φορανε τον 820 δεν το συζητάμε .
Στην περίπτωση του exynos δεν υπάρχουν σαφεις αναφορές ότι o ενας είναι καλυτερος από τον 820 ( σε καποια συγκριτικά που εχω δει υπερτερεί ο ενας αναντι του αλλου και πιθανόν το αντιθετο)
Θεωρώ πως είναι στα ιδια.
Καλύτερη καμερα δεν εχει.
Είναι υπερ επεξεργασμένες με εντονο sharpness που είναι εξισου ενοχλητικό και στο βιντεο και όλο αυτό για να καλύψει την έλλειψη των περισσοτέρων πιξελ.
Επισης για να μην φαίνεται ο θορυβος στα σκοτεινα κλιπαρει τα μαυρα και ετσι εξαφανίζει την όποια πληροφορία μπορει να υπαρχει.
Πιστεύω πως αν δεν εκανε τις αλχημείες αυτές θα ηταν πιο ενδιαφέρουσα περίπτωση
Θα περιμενω να δω μια φωτο από το s7 σε raw υποθέτοντας πως δεν θα είναι επεξεργασμένη μπας και δουμε τι ακρηβως κανει πραγματικά ο φακος του.
Με αυτά που ειδα ομως μεχρι τωρα δεν θα το προτιμούσα για την κάμερα του.

Από οθόνη φοραει την καλύτερη Amoled της αγορας και πιστεύω πως αυτό είναι το μαγλυτερο του ατου.
Το Htc φορα ισως την καλύτερη lcd .
Ηχο σίγουρα καλύτερα το HTC και μπαταρία σε καποιες περιπτώσεις να τα πηγαίνει καλυτερα το s7 λογο οθόνης.
Ποιότητα κατασκευης ετσι και αλλιως ποτε δεν ειχε θεμα η HTC .
Αυτό ηταν από τα βάσανα της Samsung που βελτιωσε σε άριστο βαθμο στα τελευταία της μοντελα
Τελος οσον αφορα την μεταπωλητικη αξια η Samsung μαζι με την LG ποτε δεν ηταν καλη σε αυτό.
Οι τιμες τους πεφτουν από την πρωτη μερα που βγαινουν στα ραφια
Αν εξαιρέσεις τα iphones που κρατανε την μεταπωλητικη τους αξια για μεγαλο χρονικο διαστημα , από android η μονη εταιρεία που κρατα ψηλα την αξια της συσκευής είναι η htc.
Στα συν του s7 που δεν εχει το HTC η ασύρματη φόρτιση (αν μπορεις να την μπεις ασυρματη) και αδιάβροχο
Στα συν του HTC που δεν εχει το S7 , υποστήριξη Quick Charge 3.0 ( το s7 έμεινε στο 2.0 λογο exynos που δεν το υποστηρίζει) και USB Type-C εναντι του microUSB v2.0

Πιστεύω να σε κάλυψα

Κοίτα, είναι πολύ απλό.
Εσύ θεωρείς το S7 ξεκάθαρα καλύτερο από το HTC 10 και από οποιοδήποτε άλλο κινητό.
Το αν αυτό είναι αντικειμενικό ( νούμερα σε real-life tests και εργαστηριακές μετρήσεις για τον ήχο π.χ. ) ή υποκειμενικό. Άλλο θέμα.
Η αγορά και τα σημάδια αυτής πάντως δεν δείχνει ότι είναι κάποιο ξεκάθαρα καλύτερο.

...

Όσο για τη συσκευη. Βρες μου ενα αρθρο που να αναφερεται σε συγκριση σε θεματα λογισμικου, οπως εκανα με τις αναφορες για την καμερα. Η καμερα σχεδόν όλες οι αναφορές λένε πως ειναι καλυτερη (εκανα αναφορά και σε άρθρα), εσυ ομως επιμενεις σύμφωνα με τις προσωπικες σου προτιμησεις. Ποιοτητα κατασκευης ειναι θεμα προτιμησης μιας και ειναι και τα δυο πολύ καλά (προτιμώ το γυαλί, αλλα κανεις δεν αρνειται πως το μεταλο ειναι επισης εξαιρετικό). Η οθόνη ειναι σαφως καλύτερη (και απο αποψη πυκνότητας ακομη) στο s7.

Εν τελει, με τη συγκριση επρεπε να πειστείς εσυ. Εχουμε δυο συσκευες, απο τις οποιες η μια ειναι σε σχεδόν σε καθετί ελαχιστα καλύτερη.

Τί εκανε η HTC που να εντυπωσιασει; Μετα απο 2-3 χρονια γιατι θα τη θυμόμαστε; Το s7, πιθανολογώ πως θα το θυμόμαστε για το edge και την καμερα.

Απάντηση: [Επίσημο] HTC 10

...

Τώρα όσον αφορά τα των συσκευών δεν έχω καμία καουρα να πείσω εσένα η κάποιον άλλον.
Το τι γράφει ο κάθε reviewer σχετικά με την κάμερα δεν μπορεί να επηρεάσουν κάποιον που ξέρει δυο πράγματα για την εικόνα.
Βρισκόμαστε σε AV forum και κάποια πράγματα δεν αφήνοντε ασχολίαστα όταν μάλιστα είναι τόσο εξόφθαλμα.
Θα συμφωνήσω πάντως ότι στον περισσότερο κόσμο θα αρέσει η ποιότητα των φωτογραφιών του S7.
Είναι σαν τις τηλεοράσεις που η πλειοψηφία βλέπει με το ρυθμιστικό της οξύτητας στον ουρανό.

Συγκρίσεις λογισμικού δεν υπάρχουν.
Τα συν και τα πλην τα βγάζουν στην επιφάνεια οι χρήστες.
Για αυτό σου είπα να ρίξεις μάτια στο τι γράφεται από αυτούς.

Το ότι θεωρείς το s7 ως το καλύτερο σε όλα είναι προσωπική σου άποψη που φυσικά δεν συμμερίζομαι.

....

Δε χρειαζεται να θεωρω εγω κατι καλυτερο, εξαλλου και το S5 που εχω τωρα δεν ηταν επιλογη μου, αλλα κληρονομια απο τη συζυγο. Τα χαρακτηριστικά της καθε συσκευης τα παρουσιασαμε, μιλανε απο μονα τους και οποιος απλα διαβαζει το καταλαβαινει. Όσο για την καμερα τα reviews, που προφανως δε μπηκες στον κοπο να διαβασεις, δεν ειναι απο το comments section αλλα απο γνωστες του ειδους.

Ασχετα με τα reviews ομως, γραφεις με πολυ ενδιαφεροντα τροπο παρεπιπτοντως-"Θα συμφωνήσω πάντως ότι στον περισσότερο κόσμο θα αρέσει η ποιότητα των φωτογραφιών του S7", αλλα συνεχεια λες πως το 10 εχει καλυτερη φωτογραφικη. Δηλαδη δεν εχει σημασια τι θα αρεσει περισσοτερο στον κοσμο, αρκει 1-2 επαγγελματιες (εντος και εκτος εισαγωγικών) να υποδειξουν τι ειναι καλυτερο και τι όχι (που ουτε και αυτό εχει γινει δηλαδη).. Εν παση περιπτωση, το κουρασαμε. Τα σχολια υπαρχουν, οι κριτικές επισης, ο καθενας αποφασιζει με ιδία κριτηρια.

Χρόνια Πολλά σε όλους σας -bye-

Καθάρισα το νήμα του "HTC 10" και μετέφερα τα ποστ εδώ.

Η χαρακτηρισμοί και η προσωπικές αντιπαραθέσεις διαγράφηκαν!!

Re: Απάντηση: Re: [Επίσημο] HTC 10

...

Αναφερόμουν στα χάλια του software και των αναβαθμίσεων της Samsung όχι σε σένα.

Ναι στην έκδοση Android 4.3 και 4.4 στο S3 , δηλαδή στην προϊστορική εποχή σε σχέση με τα σημερινά δεδομένα που αισίως είμαστε στο S7 και στο Android 6.

Αποκλείεται να μην εχεις διαβάσει στο my phone τις αναφορές για θεματα στην μπαταρία μετα το τελευταίο update.
Επίσης υπάρχουν αναφορές για συνεχόμενη ενεργοποίηση του Bluetooth και για χαμένες κλήσεις λογο καποιου θέματος με την ρύθμιση 4G
Σου παραθέτω μερικα μηνύματα από 3-4 σελιδες των θεμάτων του S7

Χριστός ανέστη και χρόνια πολλά!
-Λοιπον παιδιά είχα καταλάβει ότι κάτι δεν πάει καλά με την μπαταρία μετά από την τελευταία αναβάθμιση.
Την είχα περάσει οτα χωρίς reset.
Σήμερα λοιπόν το πρωί στης 6 άνοιξα τα μάτια μου, το κατέβασα από την βάση που φορτιζε και ξανά κοιμήθηκα.
Στης δέκα και μισή που ξύπνησα είχε 95% μπαταρία.
Χωρίς ίντερνετ και το always on κλειστό.

-Χρονια πολλα, ειχα κανει factory reset αλλα η μπαταρια δεν ηταν η ιδια μετα το update. Κατεβασα λοιπον την APC8 την περασα με odin και ολα μια χαρα παλι με την μπαταρια.

-Έχω ανενεργό το always on και όταν το έχω κλειδωμένο πέφτει η μπαταρία, Συμβαίνει και σε εσάς; Νομίζω αυτό γίνεται μετά που έκανα το τελευταίο uptade. Άλλαξε κάτι;

-Ναι, το ίδιο πρόβλημα είχα και γω. 'Εκανα hard reset και τα ξανά πέρασα όλα από την αρχή ένα ένα, όχι από back up και λύθηκε το πρόβλημα.

-Μετα την αναβαθμιση εκανα wipe cache και θεωρουσα οτι δν ειχα θεματα με την μπαταρια εκτος ελαχιστων εξαιρεσεων.χθες αποφασισα να κανω hard reset......Οσοι δν εχουν κανει καλα θα κανουν να το κανουν......η μπαταρια δν πεφτει απλα...σε αλλο επιπεδο καλυτερο απο την προηγουμενη αναβαθμιση.Τελικα θελει παντα reset.....

-Νέος κάτοχος της συσκευής και εγώ. Με το που το άνοιξα πέρασα το τελευταίο update και στα καπάκια factory reset.

-Ένα πολύ εκνευριστικό θέμα που έχει είναι ότι ενεργοποιεί συνεχώς το bluetooth από μόνο του. Ενώ το κλείνω, το ξαναενεργοποιεί. Το κάνει τουλάχιστον μια φορά την ώρα. Έχω απενεργοποιήσει οτιδήποτε σχετικό με το bluetooth βρήκα στις ρυθμίσεις και εξακολουθεί να το κάνει. Καμιά ιδέα;

-Βλέπω πως αρκετοί αντιμετωπίζουμε το ίδιο πρόβλημα. Το θέμα τώρα είναι τι κάνουμε γι αυτό. Για μένα πάντως δεν είναι λύση σε μια συσκευή αυτού του κόστους να απενεργοποιω το 4g για να μην έχει πρόβλημα με τις χαμένες κλήσεις.

Αναφέρεται στις χαμένες κλήσεις
Η samsung εξακολουθεί να εχει μια δυσκοιλιότητα στο να δώσει απόλυτες αναβαθμίσεις
Aρκετοί διστάζουν να περασουν τις νεες αναβαθμίσεις και οσοι το κανουν το hard reset παει σύννεφο.
Καποιοι από ότι διαβαζω ψαχνουν τροπο να βαλουν την προηγούμενη

Σε ενα φορουμ ακουγονται πολλές αποψεις.

Απο το ιδιο site.

-Δεν γνωρίζω την αυτονομία πριν το τελευταίο update γιατι παρέλαβα την συσκευή με αυτό.
Η αυτονομία είναι εξαιρετική. Θεωρώ λάθος το downgrade. H καλύτερη λυση για όσους εχουν πρόβλημα είναι επαναφορά και στησιμο από την αρχή.

Γενικά έχω μείνει έκπληκτος με το πόσο καλή δουλειά έχει γίνει στο S7, αν και είχα πριν μήνες το Note5.
Για πρώτη φορά προτιμώ να δουλευω με εφαρμογές της samsung.

-Και εγώ δεν βλέπω κάποια διαφορά στη μπαταρία ή σε οτιδήποτε άλλο μετά το update. Η καλύτερη λύση για όσους έχουν πρόβλημα είναι το factory reset. Κατά τα άλλα και η ευαισθησία της οθόνης έχει σαφώς βελτιωθεί και εγώ χρησιμοποιώ και το condensed dpi, μου αρέσει.
Η μπαταρία του πάντως είναι ...εκνευριστικά καλή...χθες με ανοικτό σχεδόν όλη τη μέρα λόγω διακοπών το 3g, με μπόλικη χρήση, καμερα, με καμιά ώρα και πάνω με το vr, και πάλι ήμουν με 30% υπόλοιπο πριν πάω για ύπνο στις 3-4 τα ξημερώματα...για να μη μιλήσω για τις photos που έχω βγάλει 4-5 μέρες στην εξοχή που είμαι. Πραγματικά, στα δικά μου τα μάτια τουλαχιστον είναι η τέλεια συσκευή...

η καλυτερη συσκευη ,αντικειμενικα,του 2016.

-και το λεω ενω εχω το Μ10 στα χερια μου εδω και καποιες ωρες.
πλεον παιζουμε με χροιες και αποχρωσεις στην χρηση και στην αισθηση,ομως στο S7edge καποια πραγματα ειναι το Νο1.
μπαταρια,οθονη,καμερα.
Δημήτρης
HTC 10/HTC One A9

Μακάρι όλα τα κινητά να είχαν "προβλήματα" του τύπου "έπεσε η μπαταρία 5%".

Εδώ άλλες εταιρείες επώνυμες υποτίθεται όπως η Xiaomi και η Huawei και φτιάχνουν κινητά-γκοφρέτες που λυγίζουν πανεύκολα.

Δεν μιλάω καν για κάτι noname τύπου SUMI και Doggy που για να κρατήσουν πάνω από ένα χρόνο χωρίς βλάβη κάνει ο κάτοχος ευχέλαιο.

Πάντως η ίδια η Samsung αναφέρει πως με την λειτουργία on screen η κατανάλωση είναι 0,8% την ώρα.
Χωρίς αυτήν υποτίθεται πως θα ήταν παραπάνω.

Εν πάση περιπτώσει το θέμα είναι πως έχεις συνηθίσει

Πχ στο ταπεινό honor κατά την διάρκεια της νύχτας χάνω 2-3% όταν το αφήνω ενεργο και χωρίς να το έχω σε λειτουργία πτήσης.

Όσο αφορά τα hard reset μετά από κάθε αναβάθμιση , με την emui της Huawei που αρκετές φορές σε εχω διαβάσει να κοροϊδεύεις έχω κάνει δυο μεγάλες αναβαθμίσεις που εκτός από Android άλλαζε και η έκδοση της emui.
Σε πληροφορώ πως με 40 εφαρμογές επάνω δεν μπήκα καν στην διαδικασία για καθαρή εγκατάσταση .
Η συσκευή λειτουργεί με όλες τις νέες προσθήκες απροβλημάτιστα και έχω ξεχάσει τι σημαίνει κρασαρισμα η ξαφνική επανεκκίνηση συστήματος.
Για μένα αυτό έχει μεγάλη σημασία αφου πλέον δεν ασχολούμαι με θέματα software και έχω το κεφάλι μου ήσυχο.

Πάντως η αλήθεια ειναι κάπου στη μέση.
Ναι μεν η Samsung δεν ειναι τέρας αξιοπιστίας στις αναβαθμίσεις,ειναι αρκετα επιρρεπείς θα έλεγα και σίγουρα σηκώνει βελτίωση απο την πλευρά της απο την αλλα βέβαια δεν εμφανίζονται σε όλους θέματα η αν εμφανίζονται ειναι σε διαφορετικό βαθμό βαρύτητας ανάλογα δεκάδες παράγοντες ανα χρήστη και χρήση.

Προσωπικά τη νύχτα το βάζω σε αναμονή με wifi,BT κλειστά ουδέποτε σε λειτουργία πτήσεις και χάνω 2-3% στην πλοίοψηφία των περιπτώσεων.
Το ίδιο κάνω και σε iPad η οποιοδήποτε αλλο κινητό.

Το always on screen κλειστό διότι δεν εχει νόημα οταν κοιμάμαι ανοιχτό να ειναι να τρώει μπαταρία τζάμπα.

Απο την άλλη η καθαρή εγκατάσταση μετα απο αναβάθμιση ειναι και αυτο σύνηθες σε αρκετές περιπτώσεις.
Και με LG,Sony και HTC το εχω κάνει στο πρόσφατο παρελθόν οπως και σε Samsung εξίσου.

Άλλες φορές το εχω αποφύγει άλλες οχι.

Και εδω εξίσου παίζουν ρόλο δεκάδες παράγοντες απο χρήστη σε χρήστη και απο χρήση σε χρήση.

Τώρα τα της σύγκρισης των 2 συσκευών το καθένα εχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του η

Ουδείς ειναι τέλειο.

Ο καθένας που δίνει το ανάλογο βάρος εκεί πάει.

Θες full metal συσκευή,θες sense με τα θετικά του και την ελαφρώς πιο ομαλή software εμπειρία χρήσης θες καλύτερο ήχο,θες USB C πας σε m10.

Θες ασύρματη φόρτιση,θες την top οθόνη,θες την καλύτερη μπαταρία,θες αδιάβροχοποίηση,θες το αυξημένο screen to body ratio γουστάρεις το διαφορετικό το ξεχωριστό με το ντιζάιν και δεν σε ενοχλεί τα μείον του πχ κράτημα στο χέρι πας στο 7 edge.

Προσωπικα σαν υλικά κατασκευής δεν μου αρέσουν ιδιαιτερα ούτε τα 2.
Ούτε το glossy γυαλί μου αρέσει ούτε το full aluminum.

Θα προτιμούσα είτε frosted glass αν ηταν γυαλί η σε μέταλλο θα ήθελα full magnesium.

Κάμερα πιστεύω ελάχιστες οι διαφορές μεταξύ τους και θα καλύψουν την συντριπτική πλοίοψηφία των χρηστων σε πολυ ικανοποιητικό βαθμό(ιδιαιτερα μετα το τελευταίο update του m10)και κάποιες λεπτομερειες κάνουν τη διαφορά ανάλογα τα γούστα του καθενός ποιο θα προτιμήσει έναντι του άλλου.

http://www.androidcentral.com/htc-1...-shots?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

Sent from my iPad Air 2

Για μένα το πιο εκνευριστικό πρόβλημα (και δε μιλάω μόνο για Samsung) είναι να μην περνάει στρωτά ένα OTA update και να χρειάζεται reset η συσκευή για σωστή εγκατάσταση. Άλλη δουλειά δεν είχαμε να σετάρουμε το κινητό απ' την αρχή κάθε φορά. Και ok υπάρχουν και backup solutions αλλά μπορούν να σου επαναφέρουν το κινητό όπως ήταν πριν με ένα restore;

Να πεις ρε παιδί μου κρατάω backup τα πάντα στην SD κάρτα πχ, κάνω το reset μου και το update μου σε clean environment, εγκαθιστώ το backup tool (μόνο), πατάω restore και όταν τελειώσει τα έχω όλα όπως πριν: από contacts, SMS, applications μέχρι τις ρυθμίσεις μου, το progress στα παιχνίδια, τα accounts μου και τα εικονίδιά μου/widgets μου στη θέση που ήταν πριν (άντε τις θέσεις τωβ shortcuts να τις ξαναφτιάξω). Α και χωρίς root εννοείται έτσι; Υπάρχει application να τα κάνει αυτά; Απλά και όμορφα...

Last edited:
Το full backup δεν ειναι πάντα η πιο ενδεδειγμένη λύση διότι οτι κουσούρια υπήρχαν πριν τα κουβαλάς εκ νεου αν το κανεις στυλ image.

Είτε αφορα αρχεία συστήματος είτε τρίτα αρχεία είτε την συνεργασίας αρχείων συστημάτων με τρίτα αρχεία.

Προσωπικά μόνο τρίτα αρχεία σώζω και εκ νεου στήσιμο συσκευής που παίρνω 1-1.5 ώρα το πολυ σεταρισμα-κατεβάσματος εφαρμογών.

Πάντως σε iPad τα παιχνίδια σώζονται αυτόματα τα δεδομένα και ιστορικό ακόμα και setup as new να κάνω χωρίς backup να πάρω.

Σε android παιχνίδια δεν παίζω και για αυτο το λογο.

Εδω μπορείς να δεις περαιτέρω.
http://www.androidauthority.com/best-android-backup-apps-and-other-ways-too-608014/

Sent from my iPad Air 2

Στυλ image backup ( δηλαδη nand backup) δεν ειναι λύση γιατι στην ουσια επανέρχεσαι στην προηγούμενη εκδοση αρα άχρηστη η όποια προσπάθεια για update.

Οι εφαρμογες για backup που αναφέρονται στο link χρειάζονται root και αν μιλάμε για βασανο στο να πρέπει να γινει hard reset μετα από κάθε update η με την παραμικρή δυσλειτουργία που θα παρουσιασθεί , τοτε το βασανο γινεται μεγαλύτερο αφου με το Knox χωροφύλακα αυτό σημαίνει χάσιμο εγγύησης.

Παιδιά έχετε δίκιο και είναι κάτι που είχα υπόψη μου, απλά είπα μπας και υπάρχει κάτι που δε γνωρίζω. Πάντως αυτό κάνει ακόμα πιο εκνευριστικό το θέμα των OTA που απ' όσο έχω καταλάβει είναι λίγο λαχείο να σου κάτσει καλά. Άσε που πολλοί συνιστούν reset ούτως ή άλλως σε μεγάλες αναβαθμίσεις. Σκεφτείτε σε PC με Windows π.χ. να σου έλεγαν για κάθε major update στήστο απ' την αρχή. Εντάξει δεν είναι απολύτως ανάλογα τα λειτουργικά αλλά και πάλι...

Anyway ξέφυγα λίγο απ' το θέμα, ας συνεχίσουμε με τα HTC 10/S7.