HTPC 5

.... και επειδή είχα την ευκαιρία να δω από κοντά το HTPC5 του Χρήστου,
ένα πράγμα σας λέω ..... με ανοιχτό το καπάκι, το έβαλε μπροστά
και είχα κολλήσει το αυτί μου στους 10 πόντους και προσπάθούσα να κρατήσω
την ανάσα μου γιατί έκανε θόρυβο (η ανάσα μου) και δεν άκουγα το HTPC. :flipout::flipout::flipout::flipout:

.... και αυτό με 7 δίσκους μέσα στο κουτί και την στιγμή του bootαρίσματος ....

Όταν λέμε αθόρυβο εννοούμε ΑΘΟΡΥΒΟ

Άμα ξαναδιαβάσω για υδρόψυξη και λαλακίες από εδώ και πέρα θα βάζω τα γέλια.

Ο Χρήστος έχει κάνει απίστευτη δουλειά :grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

.... και αυτό που είπα παραπάνω για την ανάσα μου το εννοώ 100%.....

Αν δεν το άκουγα από κοντά δεν θα το πίστευα....

Χρήστο να το χαίρεσαι και πάλι ..... έκανες φοβερή δουλειά :SFGSFGSF::SFGSFGSF:

Σορυ που θα σε αμφισβητησω ενω δε το εχω ακουσει με τα αφτια μου αλλα αυτο που λες ειναι πολυ περιεργο.
Στο δικο μου ο μονος φαν που εχει ειναι του τροφοδοτικου (ενα 14αρη) στο οποιο μαλιστα κατεληξα μετα απο δοκιμη με αλλο επισης ησυχο. Ο δισκος που μπουταρει ειναι κρεμασμενος με λαστηχο. Με το καπακι κλειστο το βραδυ αλλα και τη μερα οταν εχει πολυ ηρεμια ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ το ακουω (και οχι μονο απο τα 10cm).
Πως ενα πισι με τοσους ανεμηστηρες ειναι εντελως αθορυβο με το καπακι ανοιχτο; Πραγματικα θελω να μαθω για να κανω το ιδιο.

Ολοι οι δισκοι ειναι τοποθετημενοι σε βιδες με λαστιχακια. Αν δεις τις προδιαγραφες του κουτιου , θα δεις και αυτες τις βιδες και το που μπαινουν οι δισκοι.
Το κουτι ειναι ολο απο χοντρο αλουμινιο με ελαχιστες ενωσεις. Αυτο συμβαλει πολυ στην ολη ιστορια.
Η ψυκτρα της cpu ειναι στη χαμηλοτερη ρυθμιση που μπορει να κατεβει το ρυθμιστικο.
Οι λοιποι ανεμιστηρες ( 1 12αρης στο πισω μερος του κουτιου και 2 80αρηδες κατω απο τους δισκους) ειναι συνδεδεμενοι με τις ειδικες παροχες που δινει το τροφοδοτικο, οπου ρυθμιζει τις στροφες τους αναλογα με το φορτιο που καταναλωνει το συστημα. Ειναι μια λογικη που δουλευει αρκετα καλα.
Με την ιδια λογικη δουλευει και ο ανεμιστηρας του τροφοδοτικου. Επισης με το σβησιμο του συστηματος , κραταει για καποια δευτερολεπτα τους ανεμιστηρες ον , για να φυγει ο οποιος ζεστος αερας μεσα απο το κουτι.
Οι ροες ολων των ανεμιστηρων ειναι απο το "εμπρος κατω" μερος του κουτιου προς το "πισω πανω" μερος, με αυτον του τροφοδοτικου να βοηθα προς το "πισω δεξια".

(Σημ. εχεις ακουσει ανεμιστηρακια που "φυσαει" το ενα το αλλο να δεις πως κανουν? Ανεμιστηρακια που "ρουφαει" το ενα το αλλο? Περαν το πως κανουν, κανενα απο αυτα δεν θα κρυωσει το συστημα....)

Οι περισσοτεροι απο τους δισκους ειναι green power της wd που εχουν απο τις χαμηλοτερες καταναλωσεις και ειναι απο τους πιο ησυχους που εχω ακουσει εγω.
Επισης βγαινουν σε stand by οταν δεν χρησιμοποιουνται με μονο κοστος να αργουν λιγο στην αρχη οταν τους ζητησεις.

Ολες οι βιδες (οπου υπαρχουν) ειναι σφηγμενες προσεκτικα και σωστα , οπως επισης και ολα τα καλωδια ειναι τοποθετημενα και στηριγμενα οσο γινεται καλυτερα. Ουσιαστηκα , δεν υπαρχει σημειο του μηχανηματος που να τριζει.

Δεν υπαρχει καμμια επιστημη εφαρμοσμενη για το αποτελεσμα που ακουσε ο Αλεξης και αρκετοι αλλοι φιλοι και μελη του club .
Εφαρμοσμενη ειναι η λογικη μιας καλης κατασκευης αρτια συναρμολογημενης για την αποφυγη θορυβων απο τριξιματα. Οσον αφορα την ψυξη , μια απλη λογικη ψυξης με μια φορα ροης αερα απο την μια πλευρα στην αλλη με μεγαλους ανεμιστηρες και λιγες στροφες , κι αυτο ακομα μονο οταν χρειαζεται και το ζηταει το συστημα.

Το θεμα του ανοιχτου καπακιου που αναφερεις και εντυπωσιασε και τον Αλεξη για μενα ειναι παγιδα. Παγιδα γιατι ο χωρος του κουτιου ψυχετε αμεσα με το ζεστο αερα να βγαινει αμεσα προς τα πανω. Επισης στην εκκινηση δεν εχει προλαβει να ζεσταθει τιποτα με αποτελεσμα οι ανεμιστηρες να "κοροιδευουν" οτι γυρνανε στο οριο περιστροφης τους.
Κατω απο αλλες συνθηκες, θα το ακουγε λιγο παραπανω, παντως σε καμμια περιπτωση δεν θα ακουγε αυτο που λεμε "φασαρια".;)

Last edited:
Σορυ που θα σε αμφισβητησω ενω δε το εχω ακουσει με τα αφτια μου αλλα αυτο που λες ειναι πολυ περιεργο.
Στο δικο μου ο μονος φαν που εχει ειναι του τροφοδοτικου (ενα 14αρη) στο οποιο μαλιστα κατεληξα μετα απο δοκιμη με αλλο επισης ησυχο. Ο δισκος που μπουταρει ειναι κρεμασμενος με λαστηχο. Με το καπακι κλειστο το βραδυ αλλα και τη μερα οταν εχει πολυ ηρεμια ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ το ακουω (και οχι μονο απο τα 10cm).
Πως ενα πισι με τοσους ανεμηστηρες ειναι εντελως αθορυβο με το καπακι ανοιχτο; Πραγματικα θελω να μαθω για να κανω το ιδιο.

....και εγώ αν δεν το είχα ακούσει με τα αυτιά μου θα το αμφισβητούσα....

Θα σε στεναχωρήσω φίλε μου αλλά είναι ακριβώς όπως τα έγραψα
χωρίς την παραμικρή δόση υπερβολής όσο περίεργο και αν σου φαίνεται.

Re: Απάντηση: HTPC 5

Ολοι οι δισκοι ειναι τοποθετημενοι σε βιδες με λαστιχακια. Αν δεις τις προδιαγραφες του κουτιου , θα δεις και αυτες τις βιδες και το που μπαινουν οι δισκοι.

Aυτος με το OS ειναι κρεμασμενος με λαστηχακια, ο 2ος εχει πλαστικα μεταξυ αυτου και του της θηκης του κουτιου, η οποια "ακουμπαει" στο υπολοιπο κουτι με 4 λαστηχιενες βιδες.

Το κουτι ειναι ολο απο χοντρο αλουμινιο με ελαχιστες ενωσεις.

επισης

Η ψυκτρα της cpu ειναι στη χαμηλοτερη ρυθμιση που μπορει να κατεβει το ρυθμιστικο.

δεν υπαρχει

Οι λοιποι ανεμιστηρες ( 1 12αρης στο πισω μερος του κουτιου και 2 80αρηδες κατω απο τους δισκους) ειναι συνδεδεμενοι με τις ειδικες παροχες που δινει το τροφοδοτικο, οπου ρυθμιζει τις στροφες τους αναλογα με το φορτιο που καταναλωνει το συστημα. Ειναι μια λογικη που δουλευει αρκετα καλα.

δεν υπαρχουν αν και εχω βαλει προσφατα ενα 12αρη αθορυβο πισω σε λιγα βολτ που πιανετε με λαστηχιενιες "βιδες", αλλα σιγουρα δεν ειναι αυτος που ακουγεται.

τελος το τροφοδοτικο δεν ακουμπαει ουσιαστικα πουθενα απ' ευθειας στο κουτι και παιρνει κρυο αερα απο εξω για να μην ανεβαζει στροφες.

παρολα αυτα συνεχιζει να ακουγετε το καταραμενο:bigcry::angry:

Αρχισαν τα οργανα (ξανα)......

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

:HTEHETH63:

Attachments

• IMG_0416.jpg
    IMG_0416.jpg
    107.5 KB · Views: 109
  • IMG_0417.jpg
    IMG_0417.jpg
    84.5 KB · Views: 105
  • IMG_0415.jpg
    IMG_0415.jpg
    110.8 KB · Views: 106
  • IMG_0410.jpg
    IMG_0410.jpg
    65.4 KB · Views: 107
  • IMG_0411.jpg
    IMG_0411.jpg
    91.4 KB · Views: 107
Και βρεθηκε η αιτια του κακου.....

attachment.php

...ηταν αυτο το πορτοκαλι καλωδιακι της μιας απο των 2 usb που ειναι κατω απο το BR. Το εβαλα στη θεση του και ισιωσε το i/r....:award:

Attachments

• IMG_0413.jpg
    IMG_0413.jpg
    81.6 KB · Views: 107
Μετα ειπα να δω τα χωροταξικα και τα καλωδια για τις τροφοδοσιες , κι εβγαλα το θεριο....

attachment.php

Attachments

• IMG_0419.jpg
    IMG_0419.jpg
    67.3 KB · Views: 106
Και λες και το ξερα.....

Αρχιζοντας να μπαινουν σιγα σιγα και προχειρα στη θεση τους τα πραγματα , φτασαμε στο παγωτοοοο....

attachment.php

Οπως βλεπετε , στη μια μερια του κουτιου που ειχα τους 3 απο τους 7 δισκους, η καρτουλα μου την εκανε. Λογο βυσματος τροφοδοσιας, δεν μου το επιτρεπει.
Ευτυχως προς το παρον θα αφησω τους 2 απο αυτη την πλευρα και θα βαλω 5 απο την αλλη. Ναι, μπαινουν.....
Αν χρειαστω στο μελλον να βαλω κι αλλον απο εδω, που δεν το βλεπω, θα πρεπει να ξεκολλησω το βυσμα της καρτας και να κολλησω τροφοδοσια επανω της για να μου δωσει το χωρο.
Προς το παρον ομως ,δεν. Ασε να δοκιμαστει πρωτα και βλεπομεν,....

Attachments

• IMG_0425.jpg
    IMG_0425.jpg
    112.1 KB · Views: 104
Μια σημειωση για την 3870 ........

Αν δειτε τη φωτο , λιγο δεξιοτερα απο το σημειο που την βιδωνουμε πανω στο κουτι για να τη στερεωσουμε, εχει ενα jumperακι που λεει ntsc/pal
Ειναι ακριβως πανω απο την τροφοδοσια του ανεμιστηρα της καρτας.
Νομιζω ειναι για τις αναλογικες της καρτας , svideo κτλ αλλα
ριξτε του μια ματια να ειναι στη σωστη θεση, δεν χανουμε τιποτα ;).

attachment.php

Attachments

• IMG_0427.jpg
    IMG_0427.jpg
    116.8 KB · Views: 102
Τελος , αφου βρηκα λιγο ακρη με το τι θα κανω, εβαλα τη ψυκτρουλα της zalman στην 3870.......

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Attachments

• IMG_0435.jpg
    IMG_0435.jpg
    88.3 KB · Views: 104
  • IMG_0440.jpg
    IMG_0440.jpg
    72.7 KB · Views: 103
  • IMG_0444.jpg
    IMG_0444.jpg
    92.7 KB · Views: 101
  • IMG_0447.jpg
    IMG_0447.jpg
    90.8 KB · Views: 101
Απλη κι ευκολη τοποθετηση,με σωστες οδηγιες απο τη zalman.

Ετοιμη ......

attachment.php

attachment.php

Το μονο που χανεις, ειναι τη διπλανη ακριβως θεση pci.

Προσοχη . Ξαναλεω για την καρτα οτι ειναι γαιδουρι. Ειδικα με τη ψυκτρα.
Οσοι θελουν να τη βαλουν να τριπλομετρησουν τους χωρους τους στο κουτι.
Εγω δυσκολευτηκα πολυ να τη βαλω , ακομα και με αυτο το μεγαλο μεγεθος που εχει το κουτι. Εαν δεν εβγαινε συρταρωτα το μπορντ απο πισω, παρολο που χωρουσε , δεν θα μπορουσα να τη βαλω..

Attachments

• IMG_0449.jpg
    IMG_0449.jpg
    73.6 KB · Views: 131
  • IMG_0452.jpg
    IMG_0452.jpg
    67.7 KB · Views: 131
Καλά ρέ, εσύ είσαι μπίτι για μπίτι ανώμαλος!:flipout:

Εύγε Χρήστο μου. Είσαι όντως μερακλής!:SFGSFGSF:

Τι να πω τώρα, μπράβο ρε Χρήστο, όντως εξαιρετική δουλιά, όχι ότι έχω ιδιαίτερα θορύβους με το δικό μου, αλλά όταν λένε περισσότερα από 4 αυτιά ότι είναι αθόρυβο, οφείλουμε να υποκλιθούμε.

Οπως έλεγε και το παλαιό άσμα της Μαρινέλλας..

Τα λόγια είναι περιττά.... :award:

Τα συγχαρητήρια είναι λίγα Χρήστο αλλά δεν ξέρω τι άλλο να πώ :SFGSFGSF::SFGSFGSF:

(Kαι μετά λεμε και εμείς οτι φτιάξαμε HTPC :smash::smash:.

Βυσμα εδω βυσμα εκει βυσμα παραπερα, κολλησα το καλωδιο απευθειας και βρηκα την υγεια μου.
Μειωθηκε και κατα πολυ ο "θορυβος" που ειχε η εικονα της οθονης...

attachment.php

Attachments

• IMG_0453.jpg
    IMG_0453.jpg
    51.9 KB · Views: 107
Μονο με τη καρτα γραφικων επανω, ξεκινησα λειτουργικα κτλ.

Εντυπωση μου εκανε οτι βρηκε μονο του τους audio drivers της καρτα ηχου..:afro:

Service pack δεν περασα στα vista γιατι λεει strongly reccomends να περιμενουμε μεχρι μεσα απριλιου να γινει αυτοματα...τι να πω ....

attachment.php

Attachments

• IMG_0458.jpg
    IMG_0458.jpg
    49.2 KB · Views: 108
Καπως ετσι. Με τη μονη διαφορα οτι εκεινο γκρεμιζονταν μονο του -bye-