- 23 October 2007
- 223
Καλημέρα παίδες,
Όπως όλοι σχεδόν, σκέφτομαι και εγώ να στήσω ένα HTPC και επειδή δεν είμαι ειδικός το έχω ρίξει στο διάβασμα. Και μαζί έρχονται και οι απορίες. Αν μπορείτε λοιπόν διευκρινίστε μου τα παρακάτω.
Σημείωση: Μιλάμε πάντα για ένα HTPC με αποκλειστικό σκοπό να παίζει ταινίες (όλα τα format), σε 1080p, να είναι αθόρυβο και να κρατήσουμε το κόστος όσο το δυνατόν χαμηλότερα (να ψήνει καφέ δεν θέλω…)
Κουτί
Ελπίζω να μην σας έπηξα πολύ.:BDBDG54:
Άντε και καλή μέρα να έχετε.
Όπως όλοι σχεδόν, σκέφτομαι και εγώ να στήσω ένα HTPC και επειδή δεν είμαι ειδικός το έχω ρίξει στο διάβασμα. Και μαζί έρχονται και οι απορίες. Αν μπορείτε λοιπόν διευκρινίστε μου τα παρακάτω.
Σημείωση: Μιλάμε πάντα για ένα HTPC με αποκλειστικό σκοπό να παίζει ταινίες (όλα τα format), σε 1080p, να είναι αθόρυβο και να κρατήσουμε το κόστος όσο το δυνατόν χαμηλότερα (να ψήνει καφέ δεν θέλω…)
Κουτί
- Είναι σημαντικό να έχει panel? Που χρησιμεύει δλδ? Για να μπορώ να επιλέγω μουσική πχ με κλειστή την TV?
- Είναι τόσο σημαντικό να παίρνει πολλούς δίσκους? Πολλοί δίσκοι σημαίνει περισσότερος θόρυβος (περισσότερο ΗΕΑΤ = Περισσότεροι ανεμιστήρες= μεγαλύτερο τροφοδοτικό). Γιατί να μην έχω τους δίσκους μου σε έναν άλλο υπολογιστή συνδεδεμένο με Gigabit δίκτυο? Χάνω τίποτα έτσι κατά την αναπαραγωγή ή την εγραφή ?
- Εγώ που δεν θέλω panel και πολλούς δίσκους αλλά το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να είναι το κουτί αθόρυβο, έχετε να μου προτείνετε κάτι?
- O INTEL CORE 2 DUO E4500 2.20 GHZ είναι αρκετός ή χρειάζεται INTEL CORE 2 DUO E6550 2.33 GHZ ή μήπως ποιο πάνω? Η διαφορά είναι 40 .

- Είναι απαραίτητο να έχει HDMI? Αν έχει DVI και την συνδέσω στην TV με ανταπτορακι θα δω 1080p ή χάνω κάτι?
- Από όσο διάβασα σε άλλα posts το HDMI χρησιμεύει για να μεταφέρω και ήχο (σωστά?). Να τον πάω που ρε παιδιά το ήχο:AFADF0:? Στην TV? Εγώ θέλω να παίξει ο ήχος από τα 5.1. Είχα την εντύπωση ότι θα συνδέσω το PC με την TV για εικόνα και την κάρτα ήχου με τα ηχεία (γίνεται απευθείας?) ή με κάποιο ενισχυτή. Βοηθήστε λίγο με την συνδεσμολογία εδώ γιατί χανόμαστε.
-
Ως κάρτα γραφικών στην παρούσα φάση μπορούμε να προτείνουμε μόνο ΑΤΙ, λογω προβληματων των Nvidia (color banding, gamma ) τα οποια ενδεχεται να λυθουν μελλοντικα.
- Από όσο ξέρω (διορθώστε με αν κάνω λάθος) τα τροφοδοτικά παράγουν περισσότερο θόρυβο όσο πιο κοντά δουλεύουν στο 100%. Έστω ότι χρειάζομαι 400W για το pc μου. Αν πάρω ένα PSU 400W θα δουλεύει κοντά στο 100% όποτε θα παράγει περισσότερο θόρυβο από ένα 800W που στο ίδιο σύστημα θα δουλεύει στο 50%?
Ελπίζω να μην σας έπηξα πολύ.:BDBDG54:
Άντε και καλή μέρα να έχετε.