HTPC build για ταινιες, λιγο gaming

Φίλε Αλέξανδρε αυτομπερδευεσαι.
Μιλησες για αγορα καρτας γραφικων.
Αν δεν εχεις σκοπό να βάλεις ποτέ (ποτέ όμως) κάρτα γραφικών ,και δε σε νοιάζει υπερβολικά η κατανάλωση/θερμοκρασία ,και δε θες πολλα πολλα σαν cpu και single threaded δύναμη ,τοτε ,και μόνο τοτε και σε καμία άλλη περίπτωση πας σε amd apu.

Η amd του σήμερα δεν ειναι ανταγωνιστική σε τίποτα πια(ουτε καν στις τιμές για αυτο που προσφέρει/vfm) ,δε μπορω δυστυχώς να στο κανω πιο λιανά.
ΑN σε παίρνει το μπάτζετ δεν πας σε amd και φυσικά δεν πας σε πεντιουμ ,τελεία.

Αυτα ειναι λύσεις ανάγκης για μπάτζετ των 300 και κατω.
Αν θες να ξοδεψεις τόσα πας εκεί .
Αν έχεις παραπάνω οτι σε φωτισει ο Θεός πλέον.

@Afex Φίλε μου ,το καταλαβα εξαρχής οτι η σχέση σου με το αντικειμενο ειναι κάπως επιδερμική ,για αυτο και έκατσα και εξηγούσα μια μια τις επιλογές μου,παρ'ολο που αυτα είναι γνωστά πραγματα ,παρ'ολα αυτα ,και ενώ παραδέχεσαι πως ειναι ενα αντικειμενο που δεν είναι το φόρτε σου , προσπαθείς να με πείσεις οτι
δεν εχω δίκιο .
Ξαναλέω πως δεν ειναι κακο αυτο που λες ,απλα δεν ειναι το βέλτιστο.

Επίσης δεν υπάρχουν πια αναβαθμίσεις στο υπάρχον υλικο (αγορα μητρικης για αλλαγη cpu στο μελλον πχ) εκτος αν τις κάνεις μεσα σε εξι μήνες απο την αγορα.
Αν πας μετα απο δυο χρονια να αγοράσεις πχ εναν i7 που κάνει στη μητρική σου ,αν τον βρεις ,θα ειναι πιο ακριβός απο το super duper καινούργιο που θα κάνει παπάδες σε σχέση με εναν που βγήκε πριν δυο χρόνια.

Αλέξανδρε ,ζύγισε τα θελω και την τσέπη σου και βλέπεις που πας.

vagelisda , ξέρω πολύ κόσμο που είναι ευχαριστημένος με APU , και συνεχίζουν να είναι αυχαριστημένοι
Καλή λύση είναι για πολύ κόσμο, και για business use και στο σπιτι , htpc κ.ο.κ.

Δεν με κατάλαβες ,δε λεω πως είναι κακη apu .
Σαν igpu είναι ανώτερη απο τον καθε αντίστοιχο Intel ,δεν το συζητάμε ,κάνεις και πολυ light gaming.
Ο φίλος όμως είπε πως θελει μελλοντικά και κάρτα γραφικών ,και όπως ειπα και αμέσως πιο πάνω ,τότε χάνει οποιοδήποτε πλεονέκτημα ο amd ,γιατί θα έχουμε εναν μέτριο επεξεργαστή (για τα λεφτά του) και μια igpu που πληρώσαμε κάτι παραπάνω και ειναι άχρηστη τώρα.
Οπότε θεωρώ πως σε αυτήν την περίπτωση ,καλύτερα ειναι να παμε σε i3 που η igpu του ειναι κατώτερη αλλα οχι κακη, παιζει και moba και αλλα οχι πολυ βαριά games ,και έχεις και την αστεία κατανάλωση και πιο σοβαρή επεξεργαστική ισχύ ,και αν και οταν χρειαστείς κάρτα , θα εχει πιο εγγυημενα τη δύναμη για να μη μασησει όποια gpu θέλει ,εκτός απο τις πολυ high end ,πιυ έτσι κι αλλιώς δεν πιστεύω οτι απευθεινονται σε "budget" συστήματα .

Εdit
Επίσης ειμαι της γνώμης ,πως δυστυχώς για τον καταναλωτή , πλέον δεν υπάρχει κανενας λόγος να πας σε amd ,ουτε καν στις χρήσεις που ανέφερες ,bussines,htpc κτλ .
Μιλάω για κάποιον που θα το σκεφτεί απο εδω και στο εξής ,οχι για τους ήδη κατόχους.
Οι ιντελ εχουν πλέον αξιοπρεπεστατες igpu ,και ειδικά η γενιά που θα βγει τωρα , κανει αλμα στην απόδοση , και εχουν ξεφύγει εντελώς στο θέμα κατανάλωσης ,βλεπεις ηδη να κυκλοφορούν κατι τοσοδουλικα pcακια που δεν καινε τιποτα και πιάνουν το ενα τεταρτο του vesa mount σε μέγεθος .
Αν δε βγάλει κατι συνταρακτικό η amd ,θα πέσει και το τελευταίο προπύργιο ,δε μπορεί να ειναι σε τίποτα πια καλύτερη .

Last edited: